Inici>Canvis i reembossaments

Ven amb l’aplicació de Square per a comerços

Pots fer servir el Square para comercios Gratuito o Square para comercios Plus com a solució de gestió completa. Qualsevol versió de l’aplicació de Comerços et permetrà processar vendes i devolucions, aplicar descomptes i emetre rebuts digitals o en paper.

Per començar, ves a https://squareup.com/us/es/point-of-sale/retail i decideix quin pla s’adapta millor al teu negoci. Si fas servir un iPad o iPhone, descarrega l’aplicació de Square per a comerços i inicia la sessió amb la teva adreça electrònica i contrasenya o crear un código de dispositivo a continuació per iniciar la sessió i començar a acceptar pagaments.

Nota: si descarregues l’aplicació de Square per a comerços per primera vegada al teu dispositiu, tingues en compte que cal tenir una versió d’iOS 12.0 o superior. Pot ser que algunes funcions no estiguin disponibles per als venedors que facin servir el pla Gratuït de Square per a comerços. Pots obtenir més informació sobre les diferències entre el Pla Gratuït i pla Plus de Square per a comerços.

Afegeix o elimina articles de la cistella

Pots afegir articles a la cistella de diverses maneres amb l’aplicació per a comerços, en funció del teu flux de treball preferit: fent cerques per paraules clau, desglossant les categories d’articles, escanejant un codi de barres d’article o fent servir la llista de preferits.

Afegeix articles cercant per paraules clau

Per cercar un article:

1. Toca la barra de cerca a la part superior de l’aplicació.

2. Escriu una paraula clau, UPC o número SKU per a l’article que cerques.

3. A continuació, només cal que toquis l’article que vols afegir a la cistella > Afegeix a la cistella.

Afegeix articles mitjançant la navegació per categories

Un cop hagis creat categories dels articles, pots navegar pels tipus d’article seleccionant el mòdul ràpid Categoria.

Nota: en aquest moment, el mòdul ràpid Categoria no està disponible amb la versió mòbil de Square per a comerços. Pots continuar veient i gestionant les categories tocant les tres línies de la part inferior de l’aplicació > Articles > Categories.

Elimina tots els articles de la cistella

Si afegeixes un article a la cistella sense voler, pots eliminar-lo en qualsevol moment abans de completar la venda.

Elimina tota la cistella

1. Toca Accions a la part superior dreta o els tres punts si fas servir Square per a comerços al mòbil.

2. Toca Elimina la cistella

Elimina articles concrets de la cistella

1. Toca l’article que vols eliminar.

2. Toca Elimina l’article.

3. Per confirmar, toca Confirma’n l’eliminació de la cistella.

Nota: També pots eliminar un article fent-hi lliscar el dit de dreta a esquerra i tocant Elimina.

Modifica els articles de la cistella

Quan afegeixes un article a la cistella, pots afegir-hi una nota, canviar-ne la quantitat o ajustar-ne el preu.

Afegeix una nota a un article

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. A la pàgina d’informació de l’article, toca Afegeix una nota. Afegeix qualsevol informació addicional al camp de notes.

3. Toca Desa.

Nota: les notes es mostraran al rebut del client i als informes de vendes.

Canvia la quantitat d’un article a la cistella

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. Ajusta la quantitat de l’article fent servir els botons -/+ o toca el camp del número.

3. Toca Desa els canvis.

Ajusta el preu d’un article

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. Toca Ajusta el preu a la part inferior de la pàgina d’informació de l’article.

3. Introdueix el preu nou > Fet. Quan ho tinguis tot a punt, assegura’t de tocar Desa els canvis.

Si vols restablir el preu original de l’article per a la transacció en curs, només has de tocar Restableix el preu.

Accepta propines

Per oferir als clients l’opció d’afegir una propina a l’import total, activa les propines a la configuració del dispositiu al Tauler de control de Square en línia.

Per activar les propines en un dispositiu actual:

1. Ves a la seccióTPV del Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona els dispositius per als quals vulguis activar les propines.

3. Activa Accepta propines.

4. Defineix les preferències de les propines:

• Imports de propina intel·ligents: quan aquesta opció està activada, el funcionament és el següent:

• Si la transacció és inferior a 10 €, les opcions de propines disponibles són: Cap propina, 1 €, 2 € o 3 €.

• Per a una transacció superior als 10 €, les opcions de propines disponibles són: Cap propina, 15 %, 20 % o 25 %.

• Percentatge de les propines: l’opció d’activar el percentatge de les propines et permet configurar tres imports personalitzats, que pots modificar en qualsevol moment.

Quan ho tinguis tot a punt, fes clic a Desa.

Impost sobre les vendes

Un cop hagis impostos creats des del Tauler de control en línia de Square, podràs aplicar impostos sobre les vendes o qualsevol altre impost aplicable a les vendes d’articles. Els impostos poden aplicar-se a un o a diversos punts de venda.

Descomptes

Per afegeix un descompte a la cistella, primer comprova que n’hagis creat un des del Tauler de control de Square en línia o des de la pestanya Articles a l’aplicació de Comerços. També pots crear descomptes automàtics per a categories i articles concrets, promocions en períodes especials (com ara Nadal) o ofertes de durada limitada.

Afegeix un descompte a una venda

Un cop hagis creat els descomptes, pots afegir-los a les vendes:

1. Toca Descomptes a l’aplicació de TPV de Square per a comerços.

2. Selecciona un descompte per afegir-lo a la cistella.

3. La cistella s’actualitzarà amb l’import del descompte aplicat a tots els articles que hi hagi.

4. Si no s’ha definit l’import del descompte, toca el descompte a la cistella per modificar-lo.

Afegeix descomptes a articles individuals

1. Localitza l’article que vols vendre amb descompte.

2. Llisca cap a l’esquerra.

3. Toca Aplica el descompte.

4. Selecciona el descompte que vols aplicar.

Pots eliminar descomptes de la cistella esborrant tota la cistella o eliminant el descompte de la cistella individualment.

Nota: per defecte, tots els descomptes (a la cistella o a un article) es mostren automàticament al desglossament dels articles als rebuts digitals o impresos del client, oferint-li transparència pel que fa al preu de cada article. Els caixers també podran veure clarament el valor d’un article retornat, accelerant el procés de devolució.

Modifica la configuració dels descomptes

Pots triar si vols que els descomptes a la cistella es mostrin detallats o senzillament apareguin al total del rebut del client.

Per fer-ho des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Compte & Configuració a Configuració.

2. Fes clic a Negoci > Rebut.

3. A Articles i total, activa Mostra la fila d’estalvi total quan s’apliqui més d’un descompte. Desactiva Mostra els descomptes per a cada article de la cistella si no vols que es mostrin els detalls dels descomptes de la cistella als rebuts.

Nota: els descomptes d’articles individuals sempre es mostraran als rebuts de manera detallada.

Processa una venda

Tan bon punt la cistella mostri l’import i la quantitat d’articles correctes, ho tindràs tot a punt per cobrar-li al client.

Per processar una venda:

1. Toca el botó Cobra.

2. Apareixerà la pantalla de pagament. Selecciona el mètode de pagament del client.

3. Si el client paga amb targeta, fes-la lliscar, introdueix-la o apropa-la per processar la venda. Si paga amb efectiu, a la part superior de la pantalla, selecciona l’import o toca Personalitzat.

Nota: si fas servir Gestió de caixa, pots generar un informe al final del dia per consultar les vendes en efectiu.

Afegir o modificar un import de venda personalitzat

Pots afegir un import personalitzat a la cistella per als articles o serveis que no siguin a l’inventari actual.

Afegeix un import personalitzat

1. Toca Accions o els tres punts si fas servir Square per a comerços al mòbil.

2. Toca Afegeix un import personalitzat.

3. S’afegeix un import personalitzat a la cistella. Introdueix l’import desitjat manualment i toca Retorn.

Modifica un import personalitzat

1. Toca l’article amb import personalitzat a la cistella que vulguis modificar.

2. Selecciona Modifica el preu i introdueix manualment l’import desitjat > Fet > Desa els canvis.

Cistelles desades

Suposem que comences a afegir articles a una cistella a l’aplicació de Comerços, però el client vol seguir mirant altres articles de la botiga abans de pagar. Pots desar la cistella fins que el client estigui a punt per pagar i agilitzar la cua mentrestant. Quan el client torni, podràs reprendre el procés de pagament just allà on l’havies deixat.

Per començar:

1. Si tens articles afegits a la cistella, toca Desa la cistella.

2. Introdueix el nom de la cistella o fes lliscar la targeta del client per afegir el seu nom. També pots afegir una nota addicional perquè sigui més fàcil trobar la cistella desada, tant per a tu com per als empleats. Quan s’afegeix un client a la cistella, el nom de la cistella té per defecte el nom del client.

3. Toca Desa.

Quan el client estigui a punt per al pagament, toca el mòdul ràpid Cistelles desades per mostrar la llista de cistelles desades.

Nota: si anul·les el preu de l’article i després deses la cistella, l’article tornarà al preu de venda predeterminat. Per cobrar el preu modificat al client, l’hauràs de canviar manualment des de la vista de la cistella abans de finalitzar la transacció.

Gestiona les cistelles desades

Elimina, combina o transfereix cistelles d’un empleat a un altre. Pots filtrar ràpidament les cistelles desades:

• Nom de la cistella

• Total

• Desades fa poc

• Empleat

Per gestionar les cistelles desades:

1. Toca el mòdul ràpid Cistelles desades per mostrar les cistelles en curs.

2. Després de triar una cistella, selecciona Modifica.

3. Si selecciones diverses cistelles, a més de les opcions d’eliminar i transferir, podràs combinar les cistelles desades.

Tingues en compte que, en combinar diverses cistelles, s’està transferint la informació d’una cistella a una altra. Per exemple: s’han afegit clients a la Cistella A i a la Cistella B. Quan combines la Cistella A amb la Cistella B, el nom i la informació de la Cistella A quedaran anul·lats pels de la Cistella B. Només s’inclourà a la venda el client de la Cistella B.

Pots consultar més informació sobre cómo administrar clientes desde su carrito.

Rebuts

Pots imprimir, enviar digitalment o tornar a imprimir els rebuts des de l’aplicació de Square per a comerços. També tens l’opció d’imprimir un tiquet regal per a les compres, si tens connectada una impressora de rebuts compatible.

Genera un rebut

Quan la venda hagi finalitzat, veuràs l’opció d’enviar el rebut del client per missatge de text o correu electrònic, així com imprimir-ne una còpia en paper, si tens connectada una impressora compatible. Per tornar a la cistella, toca Venda nova a la part superior esquerra.

Torna a imprimir des d’Activitat

1. Toca Transaccions.

2. Troba la transacció per imprimir un rebut o un tiquet regal.
    - Cerca per número del rebut.
    - Cerca per la numeració completa de la targeta de crèdit.
    - Desplaça’t pel fil d’activitat.
    - Llegeix el codi de barres als rebuts impresos.

3. Toca la transacció > Rebut nou.

4. Selecciona el mètode d’obtenció del rebut.

Nota: els tiquets regal no es poden enviar per correu electrònic ni missatge de text. Només es poden imprimir.

Torna a imprimir des de Clients

1. Toca el mòdul ràpid Clients o busca Clients a la barra de cerca.

2. Troba el client cercant-lo pel nom.

3. Toca el nom del client. A Activitat, revisa el seu historial de compra. Quan hagis trobat la transacció original, toca Rebut nou.

4. Selecciona el mètode d’obtenció del rebut.

Per obtenir més informació sobre vendes amb l’aplicació de Comerços, pots consultar com fer servir Gestió de caixa amb Square per a comerços.

Gestió de clients

Crear clients et permet fer el seguiment de les transaccions amb un client i desar notes. També pots incloure els clients a les campanyes de màrqueting.

Crea un client

1. Toca la icona dels tres punts a part inferior esquerra.

2. Toca Crea un client.

3. Introdueix la informació del client als camps obligatoris.

4. Introdueix informació addicional, si escau, i toca Desa.

Afegir clients a una venda

Quan afegeixes un client a la cistella, la venda finalitzada s’enregistrarà i desarà al Directori de clients. Hi ha dues maneres d’afegir un client a la cistella.

1. Toca el mòdul ràpid de Clients o ves a la barra de cerca i busca Afegeix un client.

2. Toca el client que vulguis afegir a la venda i, des del seu perfil, toca Afegeix a la venda.

Elimina únicament el client de la cistella

Per eliminar un client d’una cistella:

1. Toca el nom del client que vols eliminar.

2. Selecciona Elimina.

Consulta més informació sobre com fer servir l’Aplicació de TPV de Square per a comerços.