Inici>Canvis i reembossaments

Ven amb l’aplicació de Square per a comerços

Amb el Pla Gratuït o pla Plus de Square per a comerços, pots gestionar de manera integral la part visible del teu negoci. Qualsevol versió de l’aplicació de Comerços et permetrà processar vendes i devolucions, aplicar descomptes i emetre rebuts digitals o en paper.

Per començar, ves a Squareup.com/Retail i tria el pla que s’adapti millor al teu negoci. A continuació, si fas servir un iPad o iPhone, descarrega l’aplicació de Square per a comerços i accedeix-hi amb la teva adreça electrònica i contrasenya. També pots optar per crea un codi del dispositiu per iniciar la sessió i començar a acceptar pagaments.

Nota: si descarregues l’aplicació de Square per a comerços per primera vegada al dispositiu, tingues en compte que cal tenir iOS 15 o una versió posterior. Pot ser que algunes funcions no estiguin disponibles per als venedors que facin servir el pla Gratuït de Square per a comerços. Aquí trobaràs més informació sobre les diferències entre el Pla Gratuït i pla Plus de Square per a comerços.

Afegeix o elimina articles de la cistella

Amb l’aplicació per a comerços, tens diferents maneres d’afegir articles a la cistella, en funció del procediment que prefereixis: fent cerques per paraules clau, desglossant les categories d’articles, escanejant el codi de barres d’un article o fent servir la llista de favorits.

Nota: les cistelles que portin obertes més de 180 dies s’eliminaran del compte.

Afegeix articles cercant per paraules clau

Per cercar un article:

1. Toca la barra de cerca a la part superior de l’aplicació.

2. Escriu una paraula clau, UPC o SKU per a l’article que cerques.

3. A continuació, només cal que toquis l’article que vols afegir a la cistella > Afegeix a la cistella.

Afegeix articles segons la categoria

Un cop hagis creat categories dels articles, pots consultar els diversos tipus d’article seleccionant el mòdul ràpid Categoria.

Nota: en aquests moments, el mòdul ràpid Categoria no està disponible amb la versió mòbil de Square per a comerços. Per consultar i gestionar les categories, toca les tres línies de la part inferior de l’aplicació > Articles > Categories.

Elimina tots els articles de la cistella

Si afegeixes un article a la cistella sense voler, pots eliminar-lo en qualsevol moment abans de completar la venda.

Buida tota la cistella

1. Toca Accions a la part superior dreta o els tres punts si fas servir Square per a comerços al mòbil.

2. Toca Buida la cistella

Elimina articles concrets de la cistella

1. Toca l’article que vols eliminar.

2. Toca Elimina l’article.

3. Per confirmar-ho, toca Confirma que ho vols eliminar de la cistella.

Nota: també pots eliminar un article fent-hi lliscar el dit de dreta a esquerra i tocant Elimina.

Modifica els articles de la cistella

Quan afegeixes un article a la cistella, pots afegir-hi una nota, canviar-ne la quantitat o ajustar-ne el preu.

Afegeix una nota a un article

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. A la pàgina d’informació de l’article, toca Afegeix una nota. Afegeix la informació que vulguis al camp de notes.

3. Toca Desa.

Nota: les notes es mostraran al rebut del client i als informes de vendes.

Canvia la quantitat d’un article a la cistella

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. Ajusta la quantitat de l’article amb els botons -/+ o toca el camp del número.

3. Toca Desa els canvis.

Ajusta el preu d’un article

1. Toca l’article des de la vista de la cistella.

2. Toca Ajusta el preu a la part inferior de la pàgina d’informació de l’article.

3. Introdueix el nou preu > Fet. Quan ho tinguis tot a punt, no t’oblidis de tocar Desa els canvis.

Si vols restablir el preu original de l’article per a la transacció en curs, només has de tocar Restableix el preu.

Accepta propines

Per oferir als clients l’opció d’afegir una propina a l’import total, activa les propines a la configuració del dispositiu al Tauler de control de Square en línia.

Per activar les propines en un dispositiu:

1. Ves a la secció TPV del tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona el dispositiu o dispositius per als quals vols activar les propines.

3. Activa Accepta propines.

4. Defineix les preferències de les propines:

• Imports de propina intel·ligents: quan l’opció Imports de propina intel·ligents està activada, el funcionament és el següent:

• Si la transacció és inferior a 10 €, les opcions de propina disponibles són: Cap propina, 1 €, 2 € o 3 €.

• Per a una transacció superior als 10 €, les opcions de propina disponibles són: Cap propina, 15 %, 20 % o 25 %.

• Percentatge de les propines: l’opció d’activar imports percentuals et permet configurar tres imports personalitzats, que pots modificar en qualsevol moment.

Quan ho tinguis tot a punt, fes clic a Desa.

Impost sobre les vendes

Un cop hagis impostos creats des del Tauler de control en línia de Square, podràs aplicar impostos sobre les vendes o qualsevol altre impost aplicable a les vendes d’articles. Els impostos es aplicar a un o a diversos punts de venda.

Descomptes

Per afegeix un descompte a la cistella, primer comprova que n’hagis creat un al Tauler de control de Square en línia o a la pestanya Articles de l’aplicació de Comerços. També pots crear descomptes automàtics per a determinats articles i categories, promocions en períodes festius o ofertes de durada limitada.

Afegeix un descompte a una venda

Un cop hagis creat els descomptes, pots afegir-los a les vendes:

1. Toca el mòdul ràpid Descomptes a l’aplicació de TPV Square per a comerços.

2. Selecciona un descompte per afegir-lo a la cistella.

3. La cistella s’actualitzarà amb l’import del descompte aplicat a tots els articles que hi hagi.

4. Si no s’ha definit l’import del descompte, toca el descompte a la cistella per modificar-lo.

Afegeix descomptes a articles individuals

1. Localitza l’article que vols vendre amb descompte.

2. Llisca cap a l’esquerra.

3. Toca Aplica un descompte.

4. Selecciona el descompte que vols aplicar.

Pots eliminar descomptes de la cistella esborrant tota la cistella o eliminant un descompte concret de la cistella.

Nota: per defecte, tots els descomptes (a la cistella o a un article) es mostren automàticament al desglossament dels articles als rebuts digitals o impresos del client, la qual cosa li ofereix transparència pel que fa al preu de cada article. A més, el personal de caixa podrà consultar clarament el valor d’un article retornat, i així el procés de devolució serà molt més àgil.

Modifica la configuració dels descomptes

Pots triar si vols que els descomptes de la cistella es mostrin desglossats o simplement es calculin al total del rebut del client.

Per fer-ho des del tauler de control en línia de Square:

1. A Configuració, ves a Compte i configuració.

2. Fes clic a Negoci > Rebut.

3. A Articles i total, activa l’opció Mostra l’import total estalviat quan s’apliqui més d’un descompte. A continuació, desactiva l’opció Mostra els descomptes aplicats a la cistella desglossats per article per evitar que els descomptes aplicats a la cistella es mostrin desglossats als rebuts.

Nota: els descomptes en articles concrets sempre es mostraran als rebuts de manera detallada.

Perfils de tarifes d’enviament amb l’aplicació de TPV Square per a comerços

Amb Square per a comerços, pots crear comandes amb enviament i fer servir perfils de tarifes d’enviament per calcular les comissions d’enviament de manera automàtica. Pots configurar i gestionar aquests perfils al Tauler de control de Square, i s’aplicaran automàticament a la cistella de TPV Square per a comerços, de manera que no hauràs de calcular les tarifes per a cada comanda manualment.

Nota: per fer servir els perfils de tarifes d’enviament, l’aplicació de TPV Square per a comerços ha d’estar actualitzada a la versió 6.25 o posterior en dispositius iOS i Android. Per aplicar un perfil de tarifa d’enviament amb TPV Square per a comerços, has de tenir la activada la nova versió del procés de pagament

Processa una venda

Tan bon punt la cistella mostri l’import i la quantitat d’articles correctes, ja podràs cobrar al client.

Per processar una venda:

1. Toca el botó Cobra.

2. Apareixerà la pantalla de pagament, on podràs seleccionar el mètode de pagament del client.

3. Si el client paga amb targeta, fes-la lliscar, insereix-la o apropa-la per processar la venda. Si paga amb efectiu, selecciona l’import o toca Personalitzat a la part superior de la pantalla.

Nota: Si fas servir Gestió de caixa, pots generar un informe al final de la jornada per consultar les vendes en efectiu.

Afegeix o modifica un import de venda personalitzat

Pots afegir un import personalitzat a la cistella per als articles o serveis que no siguin a l’inventari actual.

Afegeix un import personalitzat

1. Toca Accions o els tres punts si fas servir Square per a comerços al mòbil.

2. Toca Afegeix un import personalitzat.

3. S’afegeix un import personalitzat a la cistella. Introdueix l’import manualment i toca Retorn.

Modifica un import personalitzat

1. Toca l’article amb import personalitzat que vulguis modificar a la cistella.

2. Selecciona Ajusta el preu i introdueix manualment l’import > Fet > Desa els canvis.

Cistelles desades

Suposem que comences a afegir articles a una cistella des de l’aplicació de Comerços, però el client vol continuar mirant altres articles de la botiga abans de pagar. Pots desar la cistella fins que el client estigui a punt per pagar i, mentrestant, agilitzar la cua. Quan el client torni, podràs reprendre el procés de pagament just on l’havies deixat.

Per començar:

1. Si tens articles afegits a la cistella, toca Desa la cistella.

2. Introdueix el nom de la cistella o fes lliscar la targeta del client per afegir el seu nom. També pots afegir una nota perquè sigui més fàcil trobar la cistella desada, tant per a tu com per als empleats. Quan s’afegeix un client a la cistella, el nom de la cistella té per defecte el nom del client.

3. Toca Desa.

Quan el client estigui a punt per procedir al pagament, toca el mòdul ràpid Cistelles desades per mostrar la llista de cistelles desades.

Nota: si anul·les el preu de l’article i després deses la cistella, l’article tornarà al preu de venda predeterminat. Per cobrar el preu modificat al client, l’hauràs de canviar manualment des de la vista de la cistella abans de finalitzar la transacció.

Gestiona les cistelles desades

Pots eliminar, combinar o transferir cistelles d’un empleat a un altre. Pots filtrar ràpidament les cistelles desades per:

• Nom de la cistella

• Total

• Data més recent

• Empleat

Per gestionar les cistelles desades:

1. Toca el mòdul ràpid Cistelles desades per mostrar les cistelles en curs.

2. Tria una cistella i selecciona Modifica.

3. Si selecciones diverses cistelles, tindràs l’opció de combinar-les, a més de poder-les eliminar i transferir.

Tingues en compte que, si combines diverses cistelles, les dades es transferiran d’una cistella a l’altra. Per exemple: posem per cas que has afegit clients a la cistella A i a la cistella B. Si combines la cistella A amb la B, el nom i la informació que hi hagi a la cistella B anul·laran els de la cistella A. És a dir: només s’inclourà a la venda el client de la cistella B.

Aquí t’expliquem com gestionar els clients des de la cistella.

Rebuts

Pots imprimir, enviar digitalment o tornar a imprimir els rebuts des de l’aplicació de Square per a comerços. També tens l’opció d’imprimir un tiquet regal per a les compres, si tens connectada una impressora de rebuts compatible.

Genera un rebut

Quan la venda s’hagi completat, se’t mostrarà l’opció d’enviar el rebut del client per missatge de text o correu electrònic, així com imprimir-ne una còpia en paper, si tens connectada una impressora compatible. Per tornar a la cistella, toca Venda nova a la part superior esquerra.

Torna a imprimir des d’Activitat

1. Toca Transaccions.

2. Localitza la transacció per imprimir un rebut o un tiquet regal.
    - Cerca per número de rebut.
    - Cerca per la numeració completa de targeta de crèdit.
    - Desplaça’t pel fil d’activitat.
    - Llegeix el codi de barres dels rebuts impresos.

3. Toca la transacció > Rebut nou.

4. Selecciona com vols obtenir el rebut.

Nota: els tiquets regal no es poden enviar per correu electrònic ni missatge de text. Només es poden imprimir.

Torna a imprimir des de Clients

1. Toca el mòdul ràpid Clients o bé fes servir la barra de cerca > Clients.

2. Cerca pel nom del client per localitzar-lo.

3. Toca el nom del client. A Activitat, revisa l’historial de compres del client. Un cop hagis trobat la transacció original, toca Rebut nou.

4. Selecciona com vols obtenir el rebut.

Si vols obtenir més informació sobre com vendre amb l’aplicació de Comerços, aquí t’expliquem com funciona la Gestió de caixa amb Square per a comerços.

Gestió de clients

Crear clients et permet fer el seguiment de les transaccions amb un client en concret i incloure-hi notes. També pots subscriure els clients a les campanyes de màrqueting.

Crea un client

1. Toca la icona dels tres punts a la part inferior esquerra.

2. Toca Crea un client.

3. Introdueix la informació del client als camps obligatoris.

4. Introdueix informació addicional, si escau, i toca Desa.

Afegeix clients a una venda

Quan afegeixes un client a la cistella, la venda finalitzada es registrarà i es desarà al Directori de clients. Hi ha dues maneres d’afegir un client a la cistella.

1. Toca la barra de cerca, Afegeix un client, o bé el mòdul ràpid Clients.

2. Toca el client que vulguis afegir a la venda i, des del seu perfil, toca Afegeix a la venda.

Elimina el client d’una cistella

Per eliminar un client d’una cistella:

1. Toca el nom del client que vols eliminar.

2. Selecciona Elimina.

Aquí pots consultar més informació sobre com fer servir el Aplicació de TPV de Square per a comerços.