Inici>Tramitació de les comandes en línia

Serveis de recollida a l’establiment amb Vendes en línia Square

La recollida a l’establiment és una opció flexible i pràctica per als clients que viuen a prop, sobretot en cas de cómo vender comida en línea. Ofereix als clients l’opció de demanar el servei de recollida a l’establiment i rebre notificacions per missatge de text, perquè puguin comprar sense maldecaps i al seu ritme.

Activa la recollida a l’establiment

Pots fer servir l’opció de recollida a l’establiment a diversos punts de venda. La informació de l’empresa se sincronitza automàticament del teu compte de Square als paràmetres de recollida, i cada punt de venda es pot configurar per separat.

square-online-delivery-pickup-toggles-en

Com puc configurar l’opció de recollida a l’establiment per al meu negoci?

1. Ves a la Vista general de Vendes en línia Square

2. A Tramitació de les comandes, seleccionaRecollida a l’establiment i entrega a domicili.

3. Tria el punt de venda on vols oferir l’opció de recollida i selecciona Configura el punt de venda.

4. A «Vols oferir recollida a l’establiment?», selecciona Sí.
    Nota
    : si tens diversos llocs web, podràs seleccionar quins llocs web mostren el punt de venda.

5. Selecciona Continua.

6. Tria si vols que Square calculi i assigni automàticament els horaris de recollida a l’establiment. Si selecciones , Square calcularà una data i hora de recollida en funció de la teva configuració per mostrar-la als clients en el procés de pagament. Si selecciones No, pots crear un missatge personalitzat amb instruccions per als clients.

Calcula els horaris de recollida automàticament

1. Després de configurar la recollida a l’establiment per al teu punt de venda i seleccionar a «Calcula i assigna horaris de recollida automàticament», escull com vols que els clients recullin les comandes: a una hora específica o en qualsevol moment durant l’horari de recollides a l’establiment.

2. A continuació, tria l’opció que descrigui millor com prepares les comandes:

1. Preparo cada comanda individualment tan bon punt arriba.

2. Preparo diverses comandes alhora. Si esculls aquesta opció, tria si els clients poden fer la recollida el mateix dia que fan la comanda o un altre dia.

3. Preparo les comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicili de manera diferent. Només veuràs aquesta opció si també configures l’entrega a domicili.

Farem servir el que seleccionis per recomanar-te la configuració més adequada. Malgrat això, podràs modificar tots els paràmetres.
    Selecciona Continua.

3. Revisa el resum de la configuració. Pots modificar-la o ajustar paràmetres addicionals seleccionant Modifica a qualsevol de les seccions. A continuació trobaràs més informació sobre com modificar la configuració de la recollida a l’establiment.

4. Selecciona Fet.

Modifica l’hora i la configuració de la recollida a l’establiment

Per modificar l’hora i la configuració de la recollida a l’establiment:

1. Ves a la Vista general de Vendes en línia Square.

2. A Tramitació de les comandes, selecciona Recollida a l’establiment i entrega a domicili.

3. Selecciona Modifica pel punt de venda que vols canviar.

4. Selecciona i ajusta les opcions que siguin rellevants per al negoci:

Calcula i assigna automàticament els horaris de recollida a l’establiment

• Càlcul de temps: defineix un temps de preparació, les hores límit i marges de temps; permet que els clients programin l’hora de recollida a l’establiment o limita el nombre de comandes que es poden recollir alhora. Activa l’opció Permet que els clients programin la recollida per triar un màxim de dies d’antelació, entre set i 365 dies, per a programar les comandes. Si desactives aquesta opció, els clients sempre veuran la primera hora disponible.

• Flux de treball: activa aquesta opció per marcar les comandes com A punt abans de marcar-les com a Finalitzades, i selecciona quan vols imprimir les comandes. Pots triar si vols imprimir-les en funció dels horaris de recollida o tan bon punt es faci la comanda.

• Horaris de tramitació de les comandes: configura els horaris i dies de la setmana en què els clients poden recollir les comandes.

• Configuració i instruccions de recollida: selecciona l’opció Permet la recollida a l’establiment perquè els clients puguin triar-la durant el procés de pagament. Afegeix-hi un missatge curt i instruccions per explicar-los com recollir les comandes.

5. Selecciona Desa.

Fes servir la Calculadora de tramitació en aquesta pàgina per comprovar si l’hora de recollida que has calculat és correcta.

Nota: també pots establir temps de preparació concrets per als articles que tarden més a preparar-se. Per fer-ho, ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Articles > Articles del web i fes clic a l’article que vols modificar. Desplaça’t cap avall fins a la secció de tramitació de les comandes i selecciona un temps de preparació.

A Programació, activa l’opció d’assignar l’hora de recollida automàticament durant el procés de pagament i activar la programació de la recollida a l’establiment. Així, els clients poden triar una data i hora de recollida en funció del teu horari comercial i el temps de preparació. Si no actives l’opció de programació automàtica, pots compartir les dades de la recollida amb el client manualment. Així pots gestionar la programació de les comandes de la manera que millor s’adapti al teu negoci (p. ex., franges horàries, períodes de disponibilitat, comandes anticipades, etc.).

Si vols portar un control del nombre de comandes que s’han de recollir alhora, fes clic al botó d’activació de la «Limitació de comandes» i, a continuació, estableix el nombre màxim de comandes que vulguis admetre. Quan aquesta opció està activada, les comandes entrants tenen assignades una hora de recollida automàticament, a partir de la teva configuració.

Per exemple, si la recollida a l’establiment només està disponible els dies feiners de 9:00 a 17:00 i el temps de preparació de les comandes és de 30 minuts, quan un client fa una comanda un dissabte, la primera hora de recollida disponible seria el dilluns següent a les 9:30.

Si vols establir un import mínim de comanda per a l’opció de recollida a l’establiment, fes clic al botó d’activació i introdueix l’import. Les comandes que no compleixin aquest requisit no podran oferir l’opció de recollida a l’establiment. Els clients veuran un missatge a la cistella fent-los-ho saber.

Per acabar, introdueix les instruccions perquè els clients sàpiguen com recollir la comanda. Procura incloure-hi qualsevol informació addicional que els clients hagin de saber.

Fes clic a Desa per continuar.

Configura els horaris de tramitació de les comandes

L’horari comercial de la botiga que es mostra aquí s’ha importat des de la configuració del punt de venda del teu compte de Square. Si encara no has afegit l’horari comercial del teu punt de venda, es mostraran els horaris per defecte (de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00). Pots modificar els horaris per a la recollida a l’establiment aquí, sense haver de canviar la configuració d’horari comercial al compte de Square.

Selecciona la casella per cada dia de la setmana que ofereixis el servei de recollida a l’establiment i introdueix els horaris per a cada dia. Pots afegir diferents franges en un mateix dia fent clic a l’enllaç + . Això et permet excloure determinades franges, cosa molt pràctica si no vols haver de gestionar recollides durant les hores en què sols tenir més feina.

Fes clic a l’enllaç +Afegeix una data per crear dates restringides per a qualsevol dia en què no ofereixis servei de recollida a l’establiment. Per exemple, pots excloure festius que coincideixin amb els dies que sols tenir obert. També pots afegir diverses dates restringides i configurar-les perquè es repeteixin o només tinguin lloc una vegada.

Nota: els horaris que afegeixes al lloc web a l’editor web de Vendes en línia Square, a la secció Ubicació i horari, només són informatius i no funcionen com a configuració ni se sincronitzen amb els horaris de la botiga a la Vista general de Vendes en línia Square. S’han d’afegir a la zona descrita anteriorment perquè tinguin valor de configuració.

Actualitza la configuració de tramitació de les comandes per als articles

El teu punt de venda ja pot acceptar comandes amb recollida a l’establiment, però els articles potser no estan disponibles per a aquesta opció. Per a establir el mètode predeterminat de tramitació de les comandes per als articles afegits recentment, segueix els passos següents:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Preferències dels articles o Configuració compartida > Preferències dels articles.

2. A «Tramitació de l’article per defecte», selecciona Modifica.

3. Selecciona els mètodes de tramitació de les comandes que vulguis que es marquin per defecte.

4. Selecciona Desa en acabar.

Tots els articles que s’importin en el futur faran servir els mètodes de tramitació de les comandes que hagis seleccionat per defecte.

Nota: pots modificar el mètode de tramitació de les comandes dels articles existents en qualsevol moment a la Vista general de Vendes en línia Square, a Articles > Articles del web sempre que vulguis. Per fer-ho, selecciona un article en concret i ves a la secció de tramitació, o fes servir el mètode de modificació en grup.

Modifica els detalls del punt de venda

En aquesta secció pots fer canvis al punt de venda, com ara el nom, l’adreça postal, el telèfon o l’adreça electrònica. Els canvis que facis a l’adreça o a la informació de contacte no afectaran la configuració del punt de venda del compte de Square.

Modifica la configuració avançada

A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Recollida a l’establiment i entrega a domicili i fes clic al botó Configuració avançada. Aquestes opcions s’apliquen a l’entrega local a domicili i la recollida a l’establiment per a cada punt de venda.

Per evitar que els clients facin comandes grans que puguin ser difícils de tramitar, fes clic al botó per activar la limitació de quantitats. Introdueix un nombre màxim d’articles per comanda i, opcionalment, inclou informació addicional, com ara la teva política per a comandes de gran volum. Els clients que provin de fer una comanda amb una quantitat superior a la que estableixis veuran aquesta informació a la cistella.

Quan hagis acabat de modificar la configuració, fes clic a Desa.

També pots configurar les opcions de les propines per a les comandes amb entrega local a domicili. Consulta les opcions del procés de pagament per a més informació sobre les propines.

Experiència del comprador durant el procés de pagament

Quan el client fa una comanda amb recollida a l’establiment, pot triar entre els punts de venda que hagis habilitat per a aquesta opció. Si has optat per deixar que els clients programin la recollida, podran triar entre els horaris i els dies que hagis indicat. En cas contrari, se’ls donarà la data i la franja horària més propera possible, en funció de l’horari i la configuració del temps de preparació per al punt de venda escollit (o veuran les instruccions que els indiquis, si ho fas manualment). Si la recollida a l’establiment està activada, els clients poden seleccionar una casella per demanar aquesta opció abans de pagar la comanda.

sos-pickup-fulfill-mixed

Les comandes amb mètodes de tramitació diferents afectaran el procés de pagament. Si un client té un article a la cistella que és només per a enviaments i un article que es pot enviar o recollir a l’establiment, només podrà seleccionar l’enviament en el procés de pagament. El mateix passa al revés: si la cistella conté un article que només és per a la recollida a l’establiment i un que es pot enviar o recollir, la recollida serà l’única opció que veuran a l’hora de procedir amb el pagament. Si una comanda conté articles que només es poden recollir a l’establiment o articles que només es poden enviar, o ambdós, els clients veuran un missatge a la pantalla del procés de pagament informant-los que han de comprar aquests articles per separat.

Gestiona les comandes per recollir a l’establiment

sos-pickup-mark-ready

Quan hagis acabat de preparar una comanda per recollir, ves a la comanda a Comandes a la Vista general de Vendes en línia Square i fes-hi clic per obrir-la. Fes clic al botó Comanda a punt i confirma que els articles en qüestió estan preparats per a la recollida. Això canviarà l’estat de la comanda a A punt i enviarà un correu electrònic al comprador. El botó Comanda a punt de la pàgina d’informació de la comanda canviarà a Marca com a Finalitzada, de manera que podràs tornar a canviar l’estat quan el client hagi recollit la comanda.

Activa les notificacions per missatge de text a la Vista general de Vendes en línia Square a Comunicacions > Correu electrònic i alertes de missatge de text activant les Notificacions per missatge de text perquè els clients rebin missatges informant-los de l’estat de la seva comanda. Quan marques que una comanda està a punt, s’enviarà un missatge de text al número de telèfon que hagin introduït durant el procés de pagament.

Per a les comandes amb recollida a l’establiment, també pots deixar que els clients t’enviïn un missatge de text i que el TPV t’informi que ja han arribat per recollir la comanda. Per activar la funció de notificacions per missatge de text, ves a Tramitació de les comandes > Recollida i entrega a la Vista general de Vendes en línia Square i selecciona Configuració avançada per activar les Notificacions d’arribada al TPV.

Un cop habilitada aquesta funció, s’enviarà una notificació per missatge de text al client quan la seva comanda estigui a punt per a la recollida. El client pot respondre al missatge escrivint «SOC AQUÍ» per avisar-te que ja és a l’establiment per recollir la comanda (en lloc d’avisar-te amb una trucada telefònica). Tan bon punt se li lliuri la comanda i aquesta s’hagi completat, pots canviar-ne l’estat a Completada a la pestanya Comandes de la Vista general de Vendes en línia Square.

Aquí t’expliquem algunes coses que és important que sàpigues sobre la gestió de comandes:

• No es pot reembossar un article marcat com a Comanda a punt. Hauràs de canviar-li l’estat a Completada abans de poder-lo reembossar.

• Pots desactivar l’opció A punt a la configuració de Recollida a l’establiment i entrega a domicili; tanmateix, en fer-ho, totes les comandes marcades com A punt es marcaran com a Completades automàticament.

Desactiva la recollida a l’establiment

Ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Tramitació de les comandes > Recollida i entrega, i fes clic per desactivar el servei de recollida a l’establiment. Pots tornar-lo a activar en qualsevol moment i restaurar la configuració anterior.

També pots deixar d’acceptar comandes en línia temporalment, sigui quin sigui el seu mètode de tramitació. Per fer-ho, ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Configuració > Procés de pagament o Configuració compartida > Procés de pagament i fes clic per desactivar les comandes en línia.