Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona les comandes en línia

Gestiona les comandes en línia amb Square

Amb Square, pots acceptar comandes en línia des del teu lloc web de Vendes en línia Square, integrar-te amb un soci de comerç electrònic o treballar amb un desenvolupador per integrar-lo amb la nostra API de comandes. Quan comences a acceptar comandes en línia, pots fer un seguiment i gestionar diversos tipus de tramitació tant des del Tauler de control en línia de Square com de l’aplicació de TPV Square.

Consulta el nostre Preguntes més freqüents sobre la gestió de les comandes en línia amb Square per obtenir més informació. També pots obtenir més informació sobre començar amb Vendes en línia Square.

Integracions d’empreses de comerç electrònic

A més de Vendes en línia Square, pots afegir integracions de negocis com ara Deliverect, Uber Eats, Doshii o Menulog per a organitzar i gestionar els teus col·laboradors d’entrega a domicili en una sola pantalla. Consulta totes les plataformes de comandes en línia i entregues a domicili.

Consulta les integracions dels socis

Pots veure els socis col·laboradors de Square a la Plataforma d’aplicacions en línia:

 1. Ves a Aplicacions al Tauler de control en línia de Square.
 2. Fes clic a Visita la Plataforma d’aplicacions.

Integra un soci de comerç electrònic

 1. Ves al Tauler de control en línia de Square > Comandes > Socis de comandes.
 2. Selecciona Comença per integrar les empreses de comandes al teu compte de Square.
 3. També pots establir contactes amb els socis a través de la Plataforma d’aplicacions de Square.
 4. Per començar a acceptar comandes, hauràs de finalitzar el flux de configuració de cada soci integrat.

Nota: consulta el lloc web del soci de la integració per veure les seves tarifes.

Vista general de comandes

Cada comanda en línia es trobarà en un d’aquests estats de tramitació:

Estat Descripció
Activa Totes les comandes que s’han d’acceptar o les comandes en curs (per exemple, que no s’hagin finalitzat).
Nova Totes les comandes a l’espera d’una acció. Si la impressió automàtica d’etiquetes està activada a l’aplicació de TPV Square, les noves comandes s’imprimiran quan arribin.
En curs Comandes en preparació.
A punt Totes les comandes que estan a punt per a la recollida (per part dels clients o els repartidors).
Finalitzada Totes les comandes finalitzades o cancel·lades.

L’estat de la comanda es mostrarà en vermell si hi ha el risc que arribi tard. Es determinarà tenint en compte el temps de preparació, el temps de recollida i el moment en què es va fer la comanda. Pots establir aquestes marques de temps a la pestanya de Configuració de Vendes en línia Square.

Per exemple, si una comanda entra a les 10:00 i la recollida és a les 10:30, però el temps de preparació és de 35 minuts, l’estat de la comanda es marcarà en vermell, ja que hi ha el risc que no estigui a punt a l’hora de la recollida. Les comandes marcades en verd no corren cap risc de retard.

Tipus de comanda

A més de l’estat de la comanda, també veuràs un desglossament de les comandes per Tipus. Per exemple, si tens comandes actives que arriben des de Vendes en línia Square, a la llista hi veuràs les dues plataformes de comandes en línia.

Totes les comandes entraran en algun dels tipus de tramitació següents perquè les puguis gestionar amb un cop d’ull: Entrega a domicili o recollida a l’establiment o Digital.

Nota: si no tens cap comanda activa per a una plataforma concreta, no apareixerà a la llista. Les comandes es mostraran de dalt a baix, de més recent a més antiga.

Gestiona les comandes en línia

Tant si ho fas amb Vendes en línia Square com a través d’un dels nostres socis de comandes de comerç electrònic, pots vendre en línia i gestionar les comandes dels clients directament a la pestanya de Comandes del Tauler de control en línia de Square.

Per a fer-ho més visible, totes les comandes noves es ressaltaran en verd. Un cop hagis llegit la comanda i n’hagis vist els detalls, el ressaltat desapareixerà i podràs continuar tramitant les comandes entrants. A més, les podràs filtrar per estat o mètode de preparació.

Comandes per a l’entrega a domicili

Si un client compra un article a Vendes en línia Square, se li pot entregar a domicili a través del teu servei de missatgeria des d’un punt de venda físic. Per gestionar les comandes amb entrega a domicili:

 1. Ves a Comandes al Tauler de control en línia de Square.
 2. A la vista general, veuràs una llista de les comandes. Pots fer servir els filtres per veure comandes Actives, Completades o Totes les comandes. Si vols resultats més concrets, ordena-les per data de comanda o de tramitació. Quan ho tinguis clar, selecciona una comanda.
 3. Per avisar el client que la comanda s’està preparant, selecciona Marca com a en curs. A continuació, pots establir els detalls de l’entrega amb el teu servei de missatgeria.
 4. Quan hagis acabat de preparar la comanda, passa-la a l’estat de Preparada seleccionant Comanda a punt.
 5. Quan el teu servei de missatgeria arribi i reculli la comanda, passa-la a l’estat de Completada seleccionant Marca com a completada. Això finalitza el seguiment de la comanda.
 6. Orienta el missatger per a l’entrega de la comanda mitjançant la informació impresa al comprovant de la comanda.

Comandes per a la recollida a l’establiment

Si un client compra un article a Vendes en línia Square, pot recollir-lo en un punt de venda físic. Per gestionar les comandes amb recollida a l’establiment:

 1. Ves a Comandes al Tauler de control en línia de Square.
 2. Aquí hi veuràs una llista de les comandes. Pots cercar per informació de contacte del client (nom, número de telèfon o adreça electrònica) o per identificador de la comanda, o bé pots fer servir els filtres per veure les comandes Actives, Completades o Totes les comandes. Si vols resultats més concrets, ordena-les per data de comanda o de tramitació. Quan ho tinguis clar, selecciona una comanda.
 3. Quan tot estigui a punt perquè el client reculli la comanda, selecciona Comanda a punt.
 4. Quan el client hagi recollit els articles, localitza la comanda i selecciona Marca com a Recollida.

Comandes per a recollir a l’establiment

La recollida a l’establiment és una manera còmoda, ràpida i senzilla de vendre sense contacte. Els clients poden fer la seva comanda a l’aplicació (mitjançant Vendes en línia Square o qualsevol altra integració de tercers) i fer un seguiment de l’estat. Llavors poden arribar a la vora del negoci per recollir-la. Rebràs una notificació a l’Administrador de comandes quan el client arribi, o pot avisar-te el client mateix per telèfon o missatge de text. Per gestionar les comandes a l’exterior:

 1. Ves a Comandes al Tauler de control en línia de Square.
 2. Veuràs una llista de les comandes. Pots fer servir els filtres per veure comandes Actives, Completades o Totes les comandes. Si vols resultats més concrets, ordena-les per data de comanda o de tramitació. Quan ho tinguis clar, selecciona una comanda.
 3. Selecciona Marca com en curs per començar a tramitar la comanda a la cuina o a la botiga.
 4. Quan el client hagi recollit la comanda, marca-la com a Completada.

Comandes amb enviament

Si vens articles físics, hauràs de decidir els punts de venda d’enviament i quant cobres per aquest servei. Per gestionar les comandes amb enviament:

 1. Ves a Comandes al Tauler de control en línia de Square.
 2. Localitza i selecciona la Comanda nova per veure’n els detalls. També pots cercar per informació de contacte del client (nom, número de telèfon o adreça electrònica) o per número de comanda.
 3. Selecciona Marca com a En curs.
 4. Quan hagis completat la comanda, en pots actualitzar l’estat seleccionant Afegeix informació de seguiment.
 5. Afegeix la companyia de transports i inclou el número de seguiment. Nota: quan afegeixes el transportista i el número de seguiment des del Tauler de control de Square, la informació no apareixerà a la Vista general de Vendes en línia Square. No obstant això, si afegeixes la informació d’enviament a la Vista general de Vendes en línia Square i estàs subscrit a una versió de pagament de Vendes en línia Square, el transportista i el número de seguiment apareixeran al Tauler de control de Square.
 6. Quan ho tinguis tot a punt, selecciona Desa.

Comandes d’enviament

Crear etiquetes d’enviament en línia

 1. Ves a la pestanya de Comandes.
 2. Selecciona la comanda que vols enviar.
 3. A Accions, selecciona Crea una etiqueta d’enviament per iniciar el procés de creació d’etiquetes i actualitzar l’estat de la comanda a En curs.

Pots imprimir l’etiqueta immediatament després de la compra o bé imprimir-la més tard des de la pàgina d’informació de la comanda. Per imprimir una etiqueta d’enviament que hagis comprat:

 1. Selecciona la comanda per obrir la pàgina d’informació de la comanda.
 2. Selecciona Accions > Imprimeix l’etiqueta d’enviament.

Modificar l’adreça d’enviament

Si el client ha seleccionat l’enviament com a mètode de tramitació, pots modificar l’adreça d’enviament si la comanda està en estat «Nou» o «En curs». Nota: només pots modificar l’adreça si encara no has fet l’enviament o no has creat un albarà. Si tens diversos enviaments en una sola comanda, pots modificar l’adreça d’enviament, però només afectarà els articles no tramitats.

Per fer la modificació:

 1. Ves a Comandes al Tauler de control en línia de Square.
 2. Selecciona la comanda que vols modificar.
 3. Fes clic a ••• i després a Modifica l’adreça d’enviament.
 4. També pots fer clic a l’enllaç de l’adreça que hi ha sota el títol «Envia a» al tauler lateral.

Nota: és més fàcil gestionar les comandes de Vendes en línia Square des de la Vista general de Vendes en línia Square. També pots obtenir informació sobre la gestió de les comandes en altres plataformes de Square, com ara el Tauler de control de Square i el TPV Square.

Imprimeix els albarans

Pots imprimir un albarà per a les comandes d’enviament, tant si crees una etiqueta d’enviament com si no. De manera automàtica, els albarans inclouen la informació següent:

 • El nom, adreça, lloc web i número de telèfon del teu negoci.
 • El teu logotip.
 • El nom i l’adreça d’enviament del client.
 • El número i la data de la comanda.
 • El nom i qualsevol variant o modificador dels articles inclosos a la comanda.

Per imprimir un albarà:

 1. Ves a la pestanya de Comandes.
 2. Selecciona a una nova comanda d’enviament per veure’n els detalls.
 3. Al menú Accions, tria Imprimeix l’albarà.
 4. L’albarà s’obre en una nova finestra del navegador, des d’on el pots imprimir o desar com a PDF.

A les comandes creades a través de Vendes en línia Square, pots triar quins articles inclous a l’albarà (si només envies una part de la comanda). Les comandes creades fora de Vendes en línia Square inclouen tots els articles a l’albarà.

Imprimeix els comprovants de les comandes

Connecta una impressora al teu dispositiu per per als clients o enviar els comprovants de comanda a la cuina. Si acceptes comandes de recollida a l’establiment amb l’aplicació de TPV Square en un iPad, també pots imprimir automàticament els comprovants de comanda a distància.

També pots imprimir articles individuals per comprovant de comanda amb les comandes rebudes des del teu lloc web de Vendes en línia Square i mitjançant la comanda d’autoservei.

Gestiona les comandes amb l’aplicació de TPV.

També pots gestionar les comandes en línia i la configuració de les comandes directament des de l’aplicació de TPV Square.

Comandes

Gestiona les comandes amb recollida a l’establiment i entrega a domicili

 1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no apareix aquesta opció, toca ≡ Més > Comandes.
 2. A la pantalla de l’Administrador de comandes, hi trobaràs un llistat de cada comanda i el temps que ha passat des que s’ha fet.
 3. Toca una comanda per veure’n la pàgina de detalls i toca Marca com en curs. L’estat de la comanda s’actualitzarà a En curs.
 4. Quan la comanda estigui a punt per a la recollida, toca Comanda a punt.
 5. Tan bon punt la comanda surti del negoci, toca Marca com a Recollida.

Actualitza els temps de preparació del punts de venda

Gestiona els temps de preparació del punt de venda pel que fa a la recollida i entrega de les comandes de Vendes en línia Square directament des de l’aplicació de TPV (versió 5.91 o superior):

 1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no apareix aquesta opció, toca ≡ Més > Comandes.
 2. Toca la icona del rellotge que hi ha a la part dreta superior de la pantalla de l’Administrador de comandes per veure la configuració del Temps de la comanda.
 3. Toca el menú desplegable del temps de preparació de les comandes i selecciona el temps de preparació del punt de venda desitjat. Fes clic a Desa.

Quan hagis acabat, les comandes entrants començaran a fer servir el temps de preparació actualitzat. Això no afectarà les comandes que s’hagin rebut abans de l’actualització d’aquesta configuració.

Nota: el temps de preparació no s’aplica a les comandes d’autoservei (fetes amb codis QR, per exemple).

Amplia temporalment els temps de preparació

Pots afegir temporalment 15 minuts al temps de preparació del punt de venda durant els moments atrafegats per donar-te més temps per completar les comandes actives i entrants. Per a fer-ho:

 1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no apareix aquesta opció, toca Més i selecciona Comandes.
 2. Toca la icona del rellotge a la pantalla de l’Administrador de comandes per mostrar la configuració del Temps de la comanda.
 3. A la secció Temps de preparació, activa Mode ocupat.
 4. Selecciona quant de temps vols que duri el Mode ocupat: 15 minuts, 30 minuts o 1 hora. Mentre el Mode ocupat està activat, s’afegiran 15 minuts al temps de preparació del punt de venda actual.
 5. Toca Desa.

Un cop activat, pots veure el temps restant en el Mode ocupat a la pàgina Comandes. També pots seleccionar Surt del mode ocupat per reprendre els horaris de preparació habituals o seleccionar Amplia per allargar-ne la durada.

Nota: el Mode ocupat també es pot ampliar des de la pàgina de configuració del Temps de la comanda si selecciones Amplia > Desa.

Retarda l’hora de recollida a l’establiment d’una comanda

Durant els torns atrafegats que tenen més comandes de les previstes, potser vols retardar l’hora de recollida a l’establiment perquè el repartidor o el client sàpiga que pot recollir la comanda més endavant. Retarda les comandes de seguida que vegis que no estaran disponibles en el temps previst per tal de no fer esperar els clients o repartidors. S’accepten retards de comandes per servei i tipus d’integració. Comprova que la teva integració ho permeti, si escau. Per ajustar el temps de preparació o d’enviament d’una comanda:

 1. A l’Administrador de comandes del Tauler de control en línia de Square, selecciona la comanda que vols retardar.
 2. Per a les comandes que es poden retardar, veuràs una fletxa que apunta a la dreta al costat de l’hora. Selecciona Modificar.
 3. Selecciona un interval de temps d’una llista preseleccionada (amb increments de 15 minuts) o selecciona Altres per seleccionar un període de temps manualment.
 4. Toca Desa i actualitzarem la integració (allà on el client va fer la comanda). Aquesta informarà o bé el client o bé el transportista del retard a la comanda.

Tingues en compte que algunes comandes no es poden retardar. Consulta amb el proveïdor de la integració si és possible fer-ho.

Posa en pausa les comandes en línia

Posa en pausa les comandes en línia per preparar les comandes actives i entrants i, a continuació, reprèn les comandes de Vendes en línia Square quan estiguis a punt. Per posar-les en pausa temporalment des del TPV Square (versió 5.93 o posterior):

 1. A la barra de navegació, toca Comandes. Si no apareix aquesta opció, toca Més i selecciona Comandes.
 2. Toca la icona del rellotge a la pantalla de l’Administrador de comandes per mostrar la configuració del Temps de la comanda.
 3. A la secció Posa en pausa les comandes, selecciona Posa en pausa per a les comandes amb recollida a l’establiment o entrega a domicili. Toca Desa.
 4. Tria quan vols tornar a acceptar comandes en línia i toca Desa.

Pots veure el temps de pausa restant i reprendre les comandes al moment des de la pestanya Comandes.

Gestiona les comandes amb enviament

Veuràs totes les comandes de la llista i el temps que ha passat des que s’ha fet la comanda.

 1. A la barra de navegació, toca ≡ Més.
 2. Toca Comandes per veure cada comanda de la llista i el temps que ha passat des que es va fer la comanda.
 3. Toca una comanda per veure la pàgina de detalls i toca Marca com en curs.
 4. Quan estiguis preparat per enviar els articles als clients, toca Marca com a enviad. Confirma els articles inclosos a la comanda. Introdueix el número de seguiment del paquet i selecciona l’empresa de missatgeria, o bé toca Omet el seguiment.

Pots consultar l’historial de comandes finalitzades a la pestanya Finalitzades en qualsevol moment.

Imprimir albarans a l’aplicació

A la pestanya de Comandes de l’aplicació de TPV Square, pots imprimir un albarà per incloure’l a les comandes d’enviament. Per imprimir un albarà:

 1. Toca ≡ Més > Comandes.
 2. Toca la comanda que vols enviar.
 3. Selecciona Més accions > Imprimeix albarans.
 4. Selecciona la impressora i toca Imprimeix.

Nota: A les comandes que s’hagin creat a través de Vendes en línia Square, pots triar quins articles inclous a l’albarà (si només envies una part de la comanda). Els albarans de les comandes que s’hagin creat fora de Vendes en línia Square inclouen tots els articles.

Accions en bloc per a les comandes

Al Tauler de control de Square, pots marcar diverses comandes com a finalitzades amb una sola operació que et permetrà tenir al dia totes les comandes. Per fer-ho:

 1. Ves a la pestanya de Comandes.
 2. Fes clic a Modifica les comandes i selecciona cada comanda que vulguis modificar.
 3. Fes clic a Marca com a completat per a les comandes que s’hagin completat.
 4. Pel que fa als enviaments, se’t demanarà un número de seguiment i el nom del transportista per cadascuna de les comandes > Prem Desa. Fes clic a Omet si no vols donar aquesta informació.
 5. Fes clic a Fet quan hagis actualitzat les comandes.

Quan hagis actualitzat les comandes, veuràs que la columna Estat també estarà actualitzada.

Configuració

Configuració del TPV Square

Per canviar les preferències de notificacions i impressió de comandes de l’aplicació, toca ≡ Més > Configuració, i ves a Comandes. Pots actualitzar el següent:

 • Creació de comandes: Crea comandes per a recollir a l’establiment. Totes les Opcions del servei han d’estar desactivades al Tauler de control de Square.
 • Notificacions: pots permetre les notificacions quan s’hagi rebut una comanda o el client hagi arribat per a la recollida.

Crea una estació d’impressió per a les comandes

La configuració d’una estació d’impressió pot variar una mica entre Android i iOS. Consulta les instruccions a continuació per al teu dispositiu per configurar una estació d’impressió amb iOS i Android:

 1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.
 2. Selecciona Configuració > Components > Impressores.
 3. Crea una estació d’impressió nova o actualitza la configuració d’una estació d’impressió que ja tinguis.
 4. Toca Impressora i selecciona la impressora. Per provar la connexió, toca Prova d’impressió.
 5. A Fes servir aquesta impressora per a, ves a Comprovants de comandes en línia.
 6. Activa Fes servir aquesta impressora per a les comandes en línia i selecciona les categories que vols imprimir. També pots activar Imprimeix automàticament les noves comandes per no perdre de vista cap comanda nova.

Recorda: si tens l’aplicació TPV minimitzada, les notificacions de comandes noves no apareixeran.

Administra les comandes amb l’Square Terminal

Amb l’Square Terminal, pots gestionar les comandes directament al teu dispositiu portàtil. Pots veure i filtrar les comandes per estat o per tipus, actualitzar-ne el progrés i imprimir-les des de la impressora integrada de l’Square Terminal.

Més informació sobre com com gestionar les comandes a l’Square Terminal.

Informes de comandes

Si fas servir diversos canals de comandes, pots filtrar els informes de vendes i els detalls de les transaccions des del Tauler de control en línia de Square per Origen. Descobreix dades rellevant sobre les plataformes de comandes més populars entre els clients i organitza la informació que t’aporten els informes amb un parell de clics.

Per consultar la informació dels informes per origen:

 1. Ves a Informes al Tauler de control en línia de Square.

 2. A la secció Mostra per i Filtra per dels informes, trobaràs l’opció Mostra per font.

 3. Selecciona els canals de comandes que vols revisar.

Per consultar l’origen de la comanda a les transaccions:

 1. Ves a Transaccions al Tauler de control en línia de Square.

 2. Trobaràs el filtre d’origen a la part superior de la pàgina. Fes-hi clic per seleccionar orígens específics.

Un cop hagis aplicat el filtre Origen, podràs combinar altres filtres, com ara Punts de venda, Empleat o un període de temps, per a personalitzar la visualització dels informes i veure’n més detalls.

Més informació sobre com generar informes amb Square.

Registre d’activitat

Un registre d’activitat mostra els esdeveniments importants que s’han produït al llarg de la cronologia de la comanda. Pots fer servir aquesta informació per entendre quins canvis específics s’han produït a la comanda i quan. L’aplicació de TPV Square mostrarà una vista bàsica; per obtenir una visió detallada de la informació de la comanda, ves al tauler de control en línia de Square. Per fer-ho:

 1. Ves a Articles i comandes > Comandes al Tauler de control en línia de Square.

 2. Això obrirà la pàgina Vista general de les comandes. Aquí es mostrarà una llista de comandes des de fa 30 dies. Fes clic a una d’aquestes comandes per veure detalls addicionals de la comanda seleccionada.

 3. Al panell lateral, desplaça’t cap avall fins a Registre d’activitats.

Descripcions de l’activitat

El registre d’activitats mostra un registre de temps dels esdeveniments importants que s’han produït en l’ordre seleccionat. Aquests esdeveniments són:

Creació de comandes

Creació d’una comanda nova a través de TPV Square, Vendes en línia Square o una integració de tercers.

Square Dashboard - Activity Log - Order Completed - EN

Estat de la comanda

Canvis que es fan en l’estat d’una comanda.

Square Dashboard - Activity Log - Order Created - EN

Tramitació de les comandes

Canvis en l’estat de tramitació dels articles de la comanda. Per exemple, quan els articles es marquen com a En curs, A punt o Completats.

Square Dashboard - Activity Log - Fulfillment State Change - EN.png

Articles addicionals

Qualsevol article addicional que s’afegeixi a la comanda.

Square Dashboard - Activity Log - Item Added - EN

Articles eliminats

Qualsevol article que s’hagi eliminat de la comanda.

Square Dashboard - Activity Log - Item Removed - EN

Articles amb modificadors

Qualsevol modificador d’articles que s’afegeixi o s’elimini dels articles de la comanda.

Square Dashboard - Activity Log - Item Updated - EN

Pagament

Novetats en el pagament de la comanda.

Square Dashboard - Activity Log - Payment Received - EN

Nota: els esdeveniments creats recentment poden trigar un minut a mostrar-se al registre d’activitats.