Targetes regal electròniques Square

Estàs a punt per vendre targetes regal amb Square? Comença >

Amb les targetes regal electròniques de Square, pots vendre targetes regal digitals als clients que busquen regals d’última hora, o als que viuen lluny.

Un cop hagis configurat el lloc de comandes de les targetes regal electròniques, els clients podran enviar-ne per correu electrònic i es podran fer servir per comprar a l’establiment.

Preus de les targetes regal electròniques

Només pagaràs una comissió de l’1,25 % + 0,05 € quan el client compri una targeta regal electrònica a l’establiment, o bé una comissió de l’1,4 % + 0,25 € per a les targetes de la UE o l’EEE o del 2,9 % + 0,25 € per a les targetes del Regne Unit o de fora de l’EEE quan el client en compri una en línia a través del teu lloc web de comandes de targetes regal electròniques.

Els diners de les vendes de les targetes regal electròniques estan inclosos a la propera transferència que reps. No hi ha cap comissió quan els clients les fan servir per pagar.

Configura les targetes regal electròniques

1. Ves a Pagaments > Targetes regal del Tauler de control en línia de Square. A la pestanya Targetes regal electròniques > selecciona Configura.

2. Configura la pàgina de comandes de targetes regal electròniques, incloent-hi els dissenys, i tria si les vols vendre en línia o a la botiga física. Pots triar un disseny entre el conjunt de dissenys disponibles, però també pots pujar els teus propis dissenys i marcar les caselles de les opcions que vulguis oferir als clients. La mida de fitxer suggerida per als dissenys personalitzats és de 640 x 400 píxels per polzada.

3. Copia l’URL de la pàgina de la targeta regal electrònica per compartir-lo amb els clients i toca Desa.

Configura les opcions de les targetes regal electròniques

Pots eliminar un disseny personalitzat del Tauler de control en línia de Square. Per fer-ho:

1. Ves a Pagaments > Targetes regal del Tauler de control en línia de Square. A la pestanya Targetes regal electròniques > selecciona Gestiona els dissenys.

2. Fes clic a la X de la cantonada esquerra per eliminar el disseny i a Desa.

Per configurar les quantitats de les targetes regal electròniques:

1. Ves a la secció Configuració del Tauler de control de les targetes regal.

2. Configura els imports de les targetes regal electròniques.

Nota: els imports predefinits han d’estar entre 1 € i 750 €

Per permetre que els clients afegeixin les targetes regal a l’Apple Wallet:

1. Ves a Targetes regal al online Square Dashboard.

2. A la pestanya Configuració, marca la casella que hi ha al costat de l’opció Activa la integració amb Apple Wallet.

3. Fes clic a Desa.

Modifica i desactiva el web de comandes de targetes regal electròniques

1. Ves a Pagaments > Targetes regal al tauler de control en línia de Square > selecciona Targetes regal electròniques > Configura.

2. Fes clic a l’URL blau de Gestiona els dissenys per pujar els teus propis dissenys i selecciona quins dissenys de targetes regal estan disponibles perquè els clients els triïn.

Per desactivar el lloc de comandes de targetes regal electròniques, canvia Ven targetes regal electròniques en línia a sobre de l’URL del lloc a Desactivat.

Ven targetes regal electròniques des del TPV

Pots vendre targetes regal electròniques des de l’aplicació de Square a tots els dispositius (iOS, Android i Square Terminal). Assegura’t d’actualitzar la teva aplicació per obtenir les funcionalitats més recents.

Per vendre una targeta regal electrònica:

1. A la col·lecció d’articles, toca Targetes regal > Targeta regal electrònica.

2. Gira la pantalla per orientar-la als clients, demana’ls que escullin un disseny i l’import de la targeta regal electrònica, i que introdueixin la seva adreça electrònica.

3. Completa la venda.

Nota: els clients rebran la targeta regal electrònica per correu electrònic i després podran imprimir-la o enviar-la a un amic.

Ven targetes regal electròniques a l’aplicació de Square:

Per vendre una targeta regal electrònica durant una venda:

1. A la pantalla de Procés de pagament, toca Targetes regal > Ven una targeta regal electrònica.

2. Gira la pantalla per orientar-la als clients, demana’ls que escullin un disseny i l’import de la targeta regal electrònica, i que introdueixin la seva adreça electrònica.

3. Completa la venda

Nota: els clients rebran la targeta regal electrònica per correu electrònic i després podran imprimir-la o enviar-la a un amic.

Configura els imports per defecte de les targetes regal electròniques

Per defecte, l’aplicació de TPV Square mostrarà imports predeterminats de 10 €, 20 €, 25 € i 50 €, que es carregaran en una targeta regal electrònica. Si vols establir altres imports predeterminats i desactivar l’opció de carregar imports personalitzats, segueix aquests passos:

1. Ves a Pagaments> Targetes regal al tauler de control en línia de Square > Configuració.

2. A Imports de les targetes regal electròniques introdueix els valors predeterminats que vulguis i Desa.

Desactiva l’opció Permet altres imports a l’aplicació de Square.

Com es poden comprar les targetes regal electròniques?

Des del lloc de comandes de les targetes regal electròniques

Els clients poden fer la comanda des de la pàgina personalitzada de comandes de les targetes regal electròniques, on poden triar el disseny, l’import i la data de lliurament de la targeta, i afegir un missatge personal i la informació del destinatari. El client també introduirà la seva informació de pagament i rebrà un correu electrònic de confirmació de la comanda.

Un cop hagis configurat les targetes regal electròniques al teu compte, podràs compartir l’URL de la pàgina de comandes de la targeta amb els clients. Per localitzar la pàgina de comandes, ves a Targetes regal electròniques al Tauler de control en línia de Square i copia l’URL que hi ha a sota de l’opció per activar i desactivar Ven targetes regal electròniques en línia.

Assegura’t d’enllaçar la pàgina de comandes de la targeta regal electrònica des del web de la teva empresa i les pàgines de xarxes socials. Descobreix més maneres de promoure les targetes regal electròniques als clients.

Des de l’aplicació de TPV Square

Si ho tens tot configurat per vendre Targetes regal electròniques Square a través de l’aplicació de TPV Square, podràs carregar i enviar targetes regal electròniques als destinataris mentre ets a la botiga.

Per carregar i enviar una targeta regal electrònica des de l’aplicació de TPV Square:

1. Crea una venda nova o obre una comanda existent.

2. Toca Col·lecció > Targetes regal > Ven una targeta regal electrònica.

3. Selecciona el disseny de la targeta regal electrònica.

4. Selecciona un import predeterminat o introdueix un altre import.

5. Introdueix l’adreça electrònica del destinatari de la targeta regal i toca Fet.

6. Toca Torna a la venda per completar la transacció.

Un cop completada la transacció, el destinatari rebrà immediatament la seva targeta regal electrònica per correu electrònic.

Els clients poden tornar a carregar la targeta regal i comprovar-ne el saldo

Els clients poden tornar a carregar la targeta de regal electrònica i comprovar-ne el saldo des del correu electrònic original on la van rebre, fent clic al botó Consulta la targeta regal electrònica. La pàgina oferirà informació sobre el saldo de la targeta, la possibilitat d’afegir-hi fons, l’historial de transaccions, els mètodes de bescanvi i el missatge de regal original.

Per tornar a carregar la targeta regal electrònica, els clients hauran de confirmar-ne el número, el PIN (si escau) i la informació de la targeta de pagament.

Els clients també poden gestionar totes les seves targetes regal des del Perfil de Square.

Accepta les targetes regal electròniques

Pots acceptar targetes regal electròniques a l’aplicació de TPV Square introduint el codi de bescanvi de 16 dígits o escanejant el codi de barres que es troba al correu electrònic original. Els clients també poden fer servir les targetes regal electròniques per fer comandes a través de Vendes en línia Square.

Carrega la targeta regal electrònica amb un codi de bescanvi

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix un import personalitzat.

2. Toca Cobra > Targetes regal.

3. Introdueix els 16 dígits del codi de bescanvi > toca Cobra per seleccionar una targeta de pagament per a la transacció.

4. Completa el pagament.

Cobra la targeta regal electrònica desada

Si has enllaçat la targeta regal electrònica d’un client al seu perfil del directori, podràs consultar-la ràpidament i carregar-la al punt de venda i des de Factures Square.

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix un import personalitzat.

2. Toca Cobra > Targetes de crèdit i regal desades.

3. Selecciona un client amb una targeta regal desada o busca l’adreça electrònica o el número de telèfon > toca Cobra per seleccionar una targeta de pagament per a la transacció.

4. Completa el pagament.

Si no hi ha prou fons a la targeta regal, pots fer servir el Pagament dividit per completar la venda.

Fes un càrrec a la targeta regal electrònica amb un codi QR o un codi de barres

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix un import personalitzat.

2. Toca Cobra > Targetes regal.

3. Fes servir la càmera frontal del teu dispositiu per llegir el codi QR o el codi de barres al correu electrònic on el client va rebre la targeta regal electrònica. També pots fer servir un lector de codis de barres connectat que sigui compatible.

4. Toca Cobra per completar el flux de pagament.

Comprova el saldo d’una targeta regal electrònica

Per comprovar el saldo d’una targeta regal electrònica, ves a l’aplicació de Square.

Des del telèfon intel·ligent, iPad o tauleta Android

1. A la pantalla de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de la targeta regal electrònica i toca Següent.

3. El saldo es mostrarà a la part superior.

Nota: si toques Elimina el saldo s’eliminarà qualsevol saldo restant.

Per comprovar el saldo de totes les targetes regal pendents que has emès fins ara, descarrega l’informe Detalls de la targeta regal des del Tauler de control en línia de Square.

Torna a enviar una targeta regal electrònica

1. Ves a Pagaments > Targetes regal al tauler de control en línia de Square.

2. A la pantalla Vista general, cerca la venda de la targeta regal electrònica introduint el número de la targeta o seleccionant un període de temps al selector d’interval de dates.

3. Selecciona la transacció i fes clic a Torna-ho a enviar.

4. Introdueix l’adreça electrònica del destinatari i fes clic a Torna-ho a enviar.

Actualitza l’adreça electrònica del destinatari

Pots modificar l’adreça electrònica del destinatari d’una targeta regal electrònica programada abans que s’enviï. La data programada d’enviament de la targeta regal electrònica no canviarà en actualitzar-ne l’adreça electrònica.

1. Ves a Pagaments > Targetes regal al tauler de control en línia de Square.

2. A la pantalla de Vista general, cerca la venda de la targeta regal electrònica introduint el número de la targeta a la barra de cerca o seleccionant un període de temps al selector de dates.

3. Selecciona la transacció i fes clic a Actualitza l’adreça electrònica.

4. Introdueix l’adreça electrònica del destinatari i fes clic a Actualitza l’adreça electrònica.

Veuràs un bàner de notificació a la part superior de la pantalla confirmant que l’adreça electrònica de la targeta regal s’ha actualitzat correctament.

Esborra el saldo de la targeta regal electrònica

Pots esborrar el saldo d’una targeta regal electrònica tant des de l’aplicació de Square com des del Tauler de control de Square en línia.

Nota: esborrar el saldo d’una targeta regal electrònica és una acció permanent que no es pot desfer. Al client no se li reembossaran els fons eliminats d’una targeta regal electrònica. A més, el reembossament no esborra automàticament el saldo, de manera que l’hauràs d’esborrar manualment.

A l’aplicació de Square

1. A la secció de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de 16 dígits de la targeta regal electrònica > Continua.

3. Toca Elimina el saldo > selecciona un motiu > Elimina.

Des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Informes al tauler de control en línia de Square > Transaccions.

2. Cerca la venda d’una targeta regal electrònica:

• Filtra la cerca de transaccions per article > introdueix Targeta regal electrònica.

• Cerca el número de rebut de la compra de la targeta regal electrònica.

• Cerca els últims 4 dígits de la targeta regal electrònica.

3. Un cop hagis localitzat la transacció, selecciona-la i fes clic al número de color blau de la targeta regal electrònica a la informació de la transacció.

4. Fes clic a Elimina el saldo.

5. Per confirmar aquesta sol·licitud, introdueix el saldo restant de la targeta regal electrònica actual.

6. Fes clic a Elimina.

Reembossament d’una targeta regal electrònica

Des de les aplicacions de TPV, Square per a comerços o Cites Square en dispositius iOS:

1. Obre el menú de navegació i toca Transaccions.

2. Introdueix el número del rebut o de la targeta de crèdit a la barra de cerca per trobar la transacció.

3. Toca la transacció que vols reembossar i selecciona Tramita el reembossament.

4. Selecciona els articles o l’import que vols reembossar i toca Següent.

5. A Reembossament a, selecciona Targeta regal > Crea una targeta regal electrònica.

6. Introdueix l’adreça electrònica del client a la casella. Aquesta informació s’emplenarà automàticament si ja has afegit el correu electrònic del client al seu perfil al directori de clients. Amb la pantalla orientada al client, aquest podrà modificar l’adreça electrònica o introduir-ne una de nova, si cal, i després tocar Fet.

7. Confirma l’adreça electrònica amb el client i, a continuació, toca Fet.

8. A la finestra Reembossament complet, toca Fet.

Després d’emetre un reembossament a una targeta regal electrònica des del punt de venda, el client rebrà un correu electrònic amb la seva targeta que podrà utilitzar per al crèdit de la botiga la pròxima vegada que compri amb tu.

Torna a carregar una targeta regal electrònica

Una targeta regal electrònica es pot tornar a carregar des de l’aplicació de Square.

Per fer-ho:

1. A la secció de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de 16 dígits de la targeta regal electrònica > Continua.

3. Toca Afegeix un valor > selecciona una quantitat predeterminada o introdueix una altra quantitat > Carrega.

4. Toca Cobra > completa la transacció.

Cerca targetes regal

Si apliques filtres al tauler de control en línia de Square, pots veure informació detallada sobre les targetes regal que els clients compren, com ara la data de compra, el tipus de targeta, el punt de venda de la compra, els quatre últims dígits de la targeta, el saldo de la targeta, els cognoms, del client, la seva adreça electrònica i moltes coses més. Per aplicar els filtres:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i selecciona Pagaments > Targetes regal.

2. Selecciona Vista general i fes clic a la icona de filtre.

3. Aplica filtres en funció de les dades de les targetes regal que vols veure i fes clic a Mostra.

Nota: per obtenir informació més detallada, pots accedir als informes de les targetes regal a través del Tauler de control de Square o l’Aplicació de TPV Square.

Combina diverses targetes regal

Els clients poden tenir diverses targetes del teu negoci. També poden combinar-les en una única targeta regal perquè sigui més fàcil bescanviar-les a través del seu Perfil de Square.

Els clients poden combinar targetes regal del mateix negoci seguint aquests passos:

1. Inicia la sessió al Perfil de Square.

2. Selecciona una de les diverses targetes regal i Transfereix el saldo.

3. Introdueix les dades de la transferència, selecciona quines targetes vols combinar i fes clic a Transfereix el saldo.

Nota: els clients també poden combinar una targeta regal nova amb una d’existent. Només els cal el número de 16 dígits de la targeta.

Vincula la targeta regal electrònica amb el perfil del client

Enllaçar una targeta regal electrònica d’un client al seu perfil permet carregar ràpidament la seva targeta al fitxer durant les compres al TPV i des de les factures enviades per correu electrònic.

Nota: els empleats que gestionen targetes de regal electròniques al fitxer han de tenir habilitada l’opció Afegeix i elimina les targetes desades dels clients als permís del TPV.

Enllaç per correu electrònic

Una targeta regal electrònica s’afegeix al perfil del destinatari un cop s’ha lliurat correctament la targeta regal mitjançant el seu correu electrònic. Si no s’ha creat un perfil de client prèviament, es pot cercar la targeta per correu electrònic.

Nota: les targetes regal electròniques que es venen a l’aplicació de Square no s’enllacen automàticament a un client, però pots afegir manualment una targeta regal electrònica a un perfil de client.

Enllaç per número de telèfon

Un client pot enllaçar la seva targeta regal electrònica amb el seu número de telèfon després d’haver-la rebut al correu electrònic:

1. Selecciona Consulta la targeta regal electrònica al correu electrònic de la targeta regal electrònica.

2. Introdueix un número de telèfon de 10 dígits > Següent.

Un caixer pot carregar la targeta regal electrònica cercant un número de telèfon quan se selecciona el mètode de pagament Targetes de crèdit i targetes regal desades durant el procés de pagament.

Mostra l’historial de les transaccions d’una targeta regal electrònica

Des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Informes al tauler de control en línia de Square > Transaccions.

2. Cerca la venda d’una targeta regal electrònica:

• Filtrant la cerca de transaccions per article > introduint Targeta regal electrònica.

• Cercant el número de rebut de la compra de la targeta regal electrònica.

• Cercant els últims 4 dígits de la targeta regal electrònica.

3. Un cop hagis localitzat la transacció, selecciona-la i fes clic al número blau de la targeta regal electrònica a la informació de la transacció.

4. Per veure els rebuts de cada transacció amb una targeta regal, fes clic al número de rebut a la columna Rebuts.

A l’aplicació de Square

1. A la secció de Col·lecció, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de 16 dígits de la targeta regal electrònica > Continua.

Nota: si toques Elimina el saldo, s’eliminarà tot el saldo restant que hi hagi a la targeta regal.

Mostra l’historial de transferències de la targeta regal

1. Al tauler de control en línia de Square, fes clic a Pagaments > Targetes regal.

2. Selecciona la targeta regal en qüestió o, si no, pots cerca la targeta regal introduint característiques concretes, com ara els 4 últims dígits de la targeta regal o el número de rebut de la compra de la targeta.

3. Fes clic a la targeta regal i desplaça’t cap avall per veure l’historial de transferències.