Targetes regal electròniques de Square

Amb les targetes regal electròniques de Square, pots vendre targetes regal digitals als clients que busquen regals d’última hora, o als que viuen lluny.

Un cop hagis configurat el lloc de comandes de les targetes regal electròniques, els clients podran enviar-ne per correu electrònic i es podran fer servir per comprar a l’establiment.

Preus de les targetes regal electròniques

Només pagaràs una comissió de l’1,25 % + 0,05 € quan el client compri una targeta regal electrònica a l’establiment, o bé una comissió de l’1,4 % + 0,25 € per a les targetes de la UE o l’EEE o del 2,9 % + 0,25 € per a les targetes del Regne Unit o de fora de l’EEE quan el client en compri una en línia a través del teu lloc web de comandes de targetes regal electròniques.

Els diners de les vendes de les targetes regal electròniques estan inclosos a la propera transferència que reps. No hi ha cap comissió quan els clients les fan servir per pagar.

Configura les targetes regal electròniques

1. Ves a Pagaments > Targetes regal del Tauler de control en línia de Square. A la pestanya Targetes regal electròniques > selecciona Configura.

2. Configura la pàgina de comandes de targetes regal electròniques, incloent-hi els dissenys, i tria si les vols vendre en línia o a la botiga física. Pots triar un disseny entre el conjunt de dissenys disponibles, però també pots pujar els teus propis dissenys i marcar les caselles de les opcions que vulguis oferir als clients. La mida de fitxer suggerida per als dissenys personalitzats és de 640 x 400 píxels per polzada.

3. Copia l’URL de la pàgina de la targeta regal electrònica per compartir-lo amb els clients i toca Desa.

Configura les opcions de les targetes regal electròniques

Pots eliminar un disseny personalitzat del Tauler de control en línia de Square. Per fer-ho:

1. Ves a Pagaments > Targetes regal del Tauler de control en línia de Square. A la pestanya Targetes regal electròniques > selecciona Gestiona els dissenys.

2. Fes clic a la X de la cantonada esquerra per eliminar el disseny i a Desa.

Per configurar les quantitats de les targetes regal electròniques:

1. Ves a la secció Configuració del Tauler de control de les targetes regal.

2. Configura els imports de les targetes regal electròniques.

Nota: els imports preconfigurats han d’estar entre 1 € i 750 €

Com modifico i desactivo el web de comandes de les targetes regal electròniques?

1. Ves a Pagaments > Targetes regal al Tauler de control en línia de Square > selecciona Targetes regal electròniques > Configura.

2. Fes clic a l’URL blau de Gestiona els dissenys per pujar els teus propis dissenys i selecciona quins dissenys de targetes regal estan disponibles perquè els clients els triïn.

Per desactivar el lloc de comandes de targetes regal electròniques, canvia Ven targetes regal electròniques en línia a sobre de l’URL del lloc a Desactivat.

Ven targetes regal electròniques des del punt de venda

Pots vendre targetes regal electròniques des de l’aplicació de Square a tots els dispositius (iOS, Android i Square Terminal). Assegura’t d’actualitzar la teva aplicació per obtenir les funcionalitats més recents.

Per vendre una targeta regal electrònica:

1. A la col·lecció d’articles, toca Targetes regal > Targeta regal electrònica.

2. Gira la pantalla per orientar-la als clients, demana’ls que escullin un disseny i l’import de la targeta regal electrònica, i que introdueixin la seva adreça electrònica.

3. Completa la venda.

Nota: els clients rebran la targeta regal electrònica per correu electrònic i després podran imprimir-la o enviar-la a un amic.

Com venc targetes regal electròniques des de l’aplicació de Square?

Per vendre una targeta regal electrònica durant una venda:

1. A la pantalla de Procés de pagament, toca Targetes regal > Ven una targeta regal electrònica.

2. Gira la pantalla per orientar-la als clients, demana’ls que escullin un disseny i l’import de la targeta regal electrònica, i que introdueixin la seva adreça electrònica.

3. Completa la venda

Nota: els clients rebran la targeta regal electrònica per correu electrònic i després podran imprimir-la o enviar-la a un amic.

Configura els imports per defecte de les targetes regal electròniques

Per defecte, l’aplicació de TPV Square mostrarà imports predeterminats de 10 €, 20 €, 25 € i 50 €, que es carregaran en una targeta regal electrònica. Si vols establir altres imports predeterminats i desactivar l’opció de carregar imports personalitzats, segueix aquests passos:

1. Ves a Pagaments> Targetes regal al Tauler de control en línia de Square > Configuració.

2. A Imports de les targetes regal electròniques introdueix els valors predeterminats que vulguis i Desa.

Desactiva l’opció Permet altres imports a l’aplicació de Square.

Com es poden comprar les targetes regal electròniques?

Des del lloc de comandes de les targetes regal electròniques

Els clients poden fer la comanda des de la pàgina personalitzada de comandes de les targetes regal electròniques, on poden triar el disseny, l’import i la data de lliurament de la targeta, i afegir un missatge personal i la informació del destinatari. El client també introduirà la seva informació de pagament i rebrà un correu electrònic de confirmació de la comanda.

Un cop hagis configurat les targetes regal electròniques al teu compte, podràs compartir l’URL de la pàgina de comandes de la targeta amb els clients. Per localitzar la pàgina de comandes, ves a Targetes regal electròniques al Tauler de control en línia de Square i copia l’URL que hi ha a sota de l’opció per activar i desactivar Ven targetes regal electròniques en línia.

Assegura’t d’enllaçar la pàgina de comandes de la targeta regal electrònica des del web de la teva empresa i les pàgines de xarxes socials. Descobreix més maneres de promoure les targetes regal electròniques als clients.

Des de l’aplicació de TPV Square

Si ho tens tot configurat per vendre Tarjetas regalo electrónicas de Square a través de l’aplicació de TPV Square, podràs carregar i enviar targetes regal electròniques als destinataris mentre ets a la botiga.

Per carregar i enviar una targeta regal electrònica a l’aplicació de TPV Square:

1. Crea una venda nova o obre una comanda existent.

2. Toca Col·lecció > Targetes regal > Ven una targeta regal electrònica.

3. Selecciona el disseny de la targeta regal electrònica.

4. Selecciona un import predeterminat o introdueix un altre import.

5. Introdueix l’adreça electrònica del destinatari de la targeta regal i toca Fet.

6. Toca Torna a la venda per completar la transacció.

Un cop completada la transacció, el destinatari rebrà immediatament la seva targeta regal electrònica per correu electrònic.

Els clients com poden comprovar el saldo de la targeta regal electrònica?

Els clients poden comprovar el saldo de la targeta regal electrònica des del correu electrònic en què han rebut la targeta fent clic al botó Consulta la targeta regal electrònica. La pàgina conté informació sobre el saldo de la targeta, l’historial de transaccions, els mètodes de bescanvi i el missatge original.

Accepta les targetes regal electròniques

Pots acceptar targetes regal electròniques a través de l’aplicació de TPV Square introduint el codi de bescanvi de 16 dígits o escanejant el codi de barres que es troba al correu electrònic original. Els clients també poden fer servir les targetes regal electròniques per fer comandes a través de Square en línia.

Carrega la targeta regal electrònica amb un codi de bescanvi

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix una altra quantitat.

2. Toca Cobra > Targetes regal.

3. Introdueix els 16 dígits del codi de bescanvi > toca Cobra per seleccionar una targeta de pagament per a la transacció.

4. Completa el flux de pagament.

Cobra la targeta regal electrònica desada

Si has enllaçat la targeta regal electrònica d’un client al seu perfil del directori, podràs consultar-la ràpidament i carregar-la al punt de venda i des de Factures Square.

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix una altra quantitat.

2. Toca Cobra > Targetes de crèdit i regal desades.

3. Selecciona un client amb una targeta regal desada o busca l’adreça electrònica o el número de telèfon > toca Cobra per seleccionar una targeta de pagament per a la transacció.

4. Completa el pagament.

Si no hi ha prou fons a la targeta regal, pots fer servir el Pagament dividit per completar la venda.

Carrega la targeta regal electrònica amb un codi de barres

1. Afegeix articles a la cistella o introdueix una altra quantitat.

2. Toca Cobra > Targetes regal.

3. Si tens un escàner de codis de barres compatible i connectat, escaneja el codi de barres al correu electrònic de la targeta regal electrònica original del client i toca Cobra per seleccionar una targeta per a la transacció.

4. Completa el pagament.

Comprova el saldo d’una targeta regal electrònica

Per comprovar el saldo d’una targeta regal electrònica, ves a l’aplicació de Square.

Des del telèfon intel·ligent, iPad o tauleta Android

1. A la pantalla de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de la targeta regal electrònica i toca Següent.

3. El saldo es mostrarà a la part superior.

Nota: si toques Elimina el saldo s’eliminarà qualsevol saldo restant.

Per comprovar el saldo de totes les targetes regal pendents que has emès fins ara, descarrega l’informe Detalls de la targeta regal des del Tauler de control en línia de Square.

Torna a enviar una targeta regal electrònica

1. Ves a Pagaments > Targetes regal al Tauler de control en línia de Square.

2. A la pantalla Vista general, cerca la venda de la targeta regal electrònica introduint el número de la targeta o seleccionant un període de temps al selector d’interval de dates.

3. Selecciona la transacció i fes clic a Torna-ho a enviar.

4. Introdueix l’adreça electrònica del destinatari i fes clic a Torna-ho a enviar.

Esborra el saldo de la targeta regal electrònica

Pots esborrar el saldo d’una targeta regal electrònica tant des de l’aplicació de Square com des del Tauler de control de Square en línia.

Nota: esborrar el saldo d’una targeta regal electrònica és una acció permanent que no es pot desfer. Al client no se li reembossaran els fons eliminats d’una targeta regal electrònica. A més, el reembossament no esborra automàticament el saldo, de manera que l’hauràs d’esborrar manualment.

Des de l’aplicació de Square

1. A la secció de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de la targeta regal electrònica de 16 dígits i Continua.

3. Toca Elimina el saldo > selecciona un motiu > Elimina.

Des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Informes al tauler de control en línia de Square > Transaccions.

2. Cerca la venda d’una targeta regal electrònica:

• Filtrant la cerca de transaccions per element i introdueix Targeta regal electrònica.

• Cercant el número de rebut de la compra de la targeta regal electrònica.

• Cercant els últims 4 dígits de la targeta regal electrònica.

3. Un cop hagis localitzat la transacció, selecciona-la i fes clic al número blau de la targeta regal electrònica als detalls de la transacció.

4. Fes clic a Elimina el saldo.

5. Per confirmar aquesta sol·licitud, introdueix el saldo restant de la targeta regal electrònica actual.

6. Fes clic a Elimina.

Reembossament d’una targeta regal electrònica

Des de les aplicacions de TPV, Square per a comerços o Cites Square en dispositius iOS:

1. Obre el menú de navegació i toca Transaccions.

2. Introdueix el número de rebut o el número de la targeta de crèdit a la barra de cerca per trobar la transacció.

3. Toca la transacció que vols reembossar i selecciona Tramita el reembossament.

4. Selecciona els articles o l’import que vols reembossar i toca Següent.

5. A Reembossament a, selecciona Targeta regal > Crea una targeta regal electrònica.

6. Introdueix l’adreça electrònica del client a la casella. Aquesta informació s’emplenarà automàticament si ja has afegit el correu electrònic del client al seu perfil al directori de clients. Amb la pantalla orientada al client, aquest podrà modificar l’adreça electrònica o introduir-ne una de nova, si cal, i després tocar Fet.

7. Confirma l’adreça electrònica amb el client i, a continuació, toca Fet.

8. A la finestra Reembossament complet, toca Fet.

Després d’emetre un reembossament a una targeta regal electrònica des del punt de venda, el client rebrà un correu electrònic amb la seva targeta que podrà utilitzar per al crèdit de la botiga la pròxima vegada que compri amb tu.

Torna a carregar una targeta regal electrònica

Es pot tornar a carregar una targeta regal electrònica des de l’aplicació de Square.

Com fer-ho:

1. A la secció de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de la targeta regal electrònica de 16 dígits i Continua.

3. Toca Afegeix un valor > selecciona una quantitat predeterminada o introdueix una altra quantitat > Carrega.

4. Toca Cobra > completa la transacció.

Enllaça la targeta regal electrònica al perfil del client

Enllaçar una targeta regal electrònica d’un client al seu perfil permet carregar ràpidament la seva targeta al fitxer durant les compres al TPV i des de les facturas enviadas por correo electrónico.

Nota: els empleats que gestionen targetes de regal electròniques al fitxer han de tenir habilitada l’opció Afegeix i elimina les targetes desades dels clients als permisos del TPV.

Enllaç per correu electrònic

Una targeta regal electrònica s’afegeix al perfil del destinatari un cop s’ha lliurat correctament la targeta regal mitjançant el seu correu electrònic. Si no s’ha creat un perfil de client prèviament, es pot cercar la targeta per correu electrònic.

Nota: les targetes regal electròniques que es venen a l’aplicació de Square no s’enllacen automàticament a un client, però pots afegir manualment una targeta regal electrònica a un perfil de client.

Enllaç per número de telèfon

Un client pot enllaçar la seva targeta regal electrònica amb el seu número de telèfon després d’haver-la rebut al correu electrònic:

1. Selecciona Consulta la targeta regal electrònica al correu electrònic de la targeta regal electrònica.

2. Introdueix un número de telèfon de 10 dígits > Següent.

Un caixer pot carregar la targeta regal electrònica cercant un número de telèfon quan se selecciona el mètode de pagament Targetes de crèdit i targetes regal desades durant el procés de pagament.

Mostra l’historial de les transaccions d’una targeta regal electrònica

Des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Informes al tauler de control en línia de Square > Transaccions.

2. Cerca la venda d’una targeta regal electrònica:

• Filtrant la cerca de transaccions per article > introduint Targeta regal electrònica.

• Cercant el número de rebut de la compra de la targeta regal electrònica.

• Cercant els últims 4 dígits de la targeta regal electrònica.

3. Un cop hagis localitzat la transacció, selecciona-la i fes clic al número blau de la targeta regal electrònica als detalls de la transacció.

4. Per veure els rebuts de cada transacció amb una targeta regal, fes clic al número de rebut a la columna Rebuts.

Des de l’aplicació de Square

1. A la secció de Procés de pagament, toca Targetes regal > Comprova el saldo.

2. Introdueix el número de la targeta regal electrònica de 16 dígits > Continua.

Nota: si toques Elimina el saldo s’eliminarà qualsevol saldo restant de la targeta regal.