Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Comptes bancaris i transferències

Vincula i modifica el teu compte bancari

Vincula el compte bancari des del Tauler de control en línia de Square per rebre els fons el següent dia feiner.

Si el teu negoci té diversos punts de venda, pots vincular comptes bancaris per a cadascun o fer que tots comparteixin el mateix.

Afegeix el teu compte bancari

Square requereix un compte bancari transaccional (que permeti fer transferències i retirar diners) per possibilitar els reembossaments i les devolucions de pagament. El compte bancari ha de ser en euros i l’IBAN ha de pertànyer a un país que formi part de la SEPA. Més informació sobre la SEPA (Single Euro Payments Area o Zona Única de Pagaments en Euros) No s’admeten targetes de prepagament ni comptes únicament en línia (com ara PayPal).

Podràs acceptar pagaments a través del teu compte de Square mentre esperes la verificació del compte bancari. Els pagaments que acceptis durant aquest temps romandran al teu saldo de Square fins que es vinculi el teu compte bancari. Un cop el procés de verificació hagi finalitzat, Square enviarà tots els fons del teu saldo Square al compte bancari en un termini de 36 hores.

Per posar fil a l’agulla, hauràs de tenir l’IBAN a mà.

Afegeix el teu compte bancari en línia

  1. Inicia la sessió a Compte i configuració > Comptes bancaris.

  2. Introdueix la informació següent: Nom del titular del compte i IBAN. Et pots posar en contacte amb el teu banc per confirmar aquesta informació.

  3. Fes clic a Continua.

  4. Revisa els detalls i fes clic a Envia per autoritzar la verificació del compte.

Quant es tarda a verificar el compte?

Un cop hagis introduït la informació bancària, Square verificarà que sigui un compte bancari transaccional. El procés de verificació complet pot tardar fins a 4 dies feiners (sense comptar caps de setmana i festius). Square no té capacitat per accelerar el procés.

Com puc comprovar l’estat de la verificació bancària?

Per comprovar-ne l’estat, ves a Compte i configuració al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Comptes bancaris. També rebràs un correu electrònic de Square quan el compte estigui verificat.

Un cop el teu compte bancari s’hagi verificat, s’hi enviaran els fons d’acord amb el calendari de transferències de Square. Més informació sobre el calendari de transferències estàndard de Square.

Què faig si la verificació bancària està pendent?

Si la verificació bancària està pendent, espera els 4 dies feiners íntegres. No cal que facis res. Rebràs un correu electrònic quan el compte s’hagi verificat correctament.

Els pagaments que acceptis durant aquest temps romandran al teu saldo Square fins que es vinculi el compte bancari. Un cop el procés de verificació hagi finalitzat, Square enviarà tots els fons del teu saldo Square al compte bancari en un termini de 36 hores.

Modifica el compte bancari

Pots modificar el compte bancari vinculat des del Tauler de control en línia de Square. Abans de començar, assegura’t que tens l’IBAN del nou compte bancari a mà.

Modifica el compte bancari en línia

  1. Inicia la sessió a Compte i configuració > Comptes bancaris.

  2. Fes clic a Canvia el compte bancari.

  3. Introdueix la informació del nou compte bancari i fes clic a Verifica el compte.

  4. Introdueix la teva contrasenya del compte de Square.

  5. Revisa el correu electrònic: rebràs un missatge de Square demanant que confirmis el canvi de compte bancari. Fes clic a l’enllaç que hi trobaràs en un termini de 24 hores per confirmar el canvi. En cas de no confirmar-ho en 24 hores, hauràs de tornar a introduir la nova informació bancària al Tauler de control en línia de Square per tornar a començar amb el procés de verificació.

Confirma el canvi de compte bancari

Quan canvies el compte bancari, Square t’envia un correu electrònic de confirmació a l’adreça associada al teu compte de Square. Per iniciar el procés de verificació, hauràs de fer clic a l’enllaç que trobaràs al correu electrònic en un termini de 24 hores. Si no veus el missatge, revisa la carpeta de correu brossa o els filtres del correu electrònic.

Si no fas clic a l’enllaç abans de 24 hores, la verificació bancària caducarà i hauràs de tornar a introduir la informació.

Resoldre problemes relacionats amb el compte bancari

Resol els problemes relacionats amb la verificació bancària.