Inici>Tramitació de les comandes en línia

Servei d’entrega a domicili amb personal propi a través de Vendes en línia Square

A més de l’enviament i la recollida a l’establiment, també pots oferir l’opció de fer entregues a domicilis de la zona, si tens un equip de repartidors propi.

Si tens un servei d’entrega amb personal propi, només hauràs de pagar una comissió fixa de 0,50 € per comanda. Pots triar si prefereixes fer-te’n càrrec tu, cobrar-la als clients o marcar un import mínim determinat per a les entregues (per exemple, entrega gratuïta per a comandes de més de 30 €). Aquesta comissió es deduirà del total de cadascuna de les comandes amb servei d’entrega a domicilis de la zona que rebis, a més de la teva comissió habitual per transacció.

Si necessites saber com pots crear el teu web abans de començar amb tot això, ves a començar amb Vendes en línia Square.

També pots llegir aquestes recomanacions per a les entregues a la teva zona a través de Vendes en línia Square per configurar una oferta d’entrega a domicili que encaixi amb el teu pla de negoci.

Activa el servei d’entrega amb personal propi

Pots configurar el servei d’entrega a domicilis de la zona per a diversos punts de venda amb horaris, zones d’entrega i comissions específics. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Recollida i entrega. Sincronitzem automàticament la informació del Punt de venda des del teu compte de Square. Fes clic a Configura el punt de venda i segueix els passos que t’expliquem aquí a sota. Si ja fas servir el servei de recollida a l’establiment, només has de fer clic al botó d’activació de l’entrega a domicili i passar a la secció següent.

Square-Online-Pickup-and-Delivery-Settings-CA

Quan activis el servei d’entrega a domicili, activa també l’opció Sense contacte si vols que els clients puguin rebre les entregues sense haver d’estar en contacte amb ningú. En el moment de fer una comanda, els clients poden seleccionar aquesta opció i incloure instruccions per al repartidor encarregat de fer l’entrega. Fes clic a Continua per anar al pas següent.

Configura els horaris del servei d’entrega amb personal propi

Els dies i les hores que es mostren aquí s’han sincronitzat des del teu compte de Square. Si no has afegit l’horari comercial del teu punt de venda, veuràs els horaris per defecte (de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00). Pots modificar les hores i els dies sense canviar la configuració del teu compte de Square.

Marca els dies que ofereixes entregues a domicili i introdueix els horaris d’entrega a continuació. Pots afegir diversos horaris per a un mateix dia fent clic al símbol +. Amb això, pots excloure franges de temps concretes si vols restringir les entregues a determinades hores del dia.

Fes clic a +Afegeix una data per afegir dates en què no ofereixes el servei d’entrega. Per exemple, pots excloure festius que coincideixin amb dies en què el teu negoci estaria obert. Pots afegir diverses dates restringides i configurar-les perquè es repeteixin o tinguin lloc només una vegada.

Nota: els horaris que afegeixes al web des de l’editor de webs de Vendes en línia Square, a la secció Ubicació i horari, només són informatius i no es consideren un ajustament de la configuració ni se sincronitzen amb els horaris de l’establiment a la Vista general de Vendes en línia Square. S’han d’afegir a la secció que hem mencionat abans perquè es puguin gestionar com un ajustament de la configuració.

Configura l’horari i la programació de les comandes

Per configurar l’entrega a domicilis de la zona:

1. Ves a la Vista general de Vendes en línia Square.

2. A Tramitació de les comandes, selecciona Recollida i entrega.

3. Tria el punt de venda en el qual vols oferir l’opció d’entregues a domicili i fes clic a Configura el punt de venda.

4. A Vols oferir el servei d’entrega a domicili?, tria . En aquest pas, també pots configurar la recollida a l’establiment.

5. Tria si vols que Square calculi i marqui els temps d’entrega automàticament.

6. Selecciona l’opció Repartidors propis per oferir el servei d’entrega amb personal propi i, a continuació, ves a la configuració de l’Entrega a domicili:

Regió de l’entrega a domicili

Defineix una zona d’entrega a domicili fent servir un radi al voltant de l’adreça del teu negoci, o afegeix els codis postals de les zones on faràs les entregues.

Per fer servir l’opció del radi, introdueix un número per a la distància de les entregues i tria entre milles i kilòmetres. Aquest número ha de representar el màxim de distància en línia recta (i no conduint) que et desplaçaries per fer una entrega a domicili. El centre se situa sobre l’adreça del punt de venda. Els clients fora del radi indicat veuran un missatge que els informa que no es troben dins de la zona d’entrega a domicili.

L’opció del codi postal s’emplena prèviament mitjançant el codi postal del punt de venda. Pots introduir diversos codis si prems la tecla Enter després de cadascun. Aquesta opció és idònia per a zones urbanes molt poblades.

Hora estimada d’entrega

El temps especificat aquí haurà de reflectir la quantitat màxima i mínima de temps que necessites per entregar una comanda. S’afegirà al temps de preparació i es mostrarà als clients quan facin una comanda.

Comissions del servei i d’entrega a domicili

Tria quina part de la comissió vols pagar tu o que pagui el client, i si vols cobrar un càrrec del servei. També pots configurar un import mínim, o oferir entregues sense contacte. Si vols cobrar un import per a les entregues a domicili, pots establir un import fix per a totes les comandes amb entrega a domicilis de la zona, oferir entrega a domicili gratuïta per a comandes a partir d’un import determinat o cobrar un import fix per a tota mena de comandes.

Una altra opció és que, si fas servir la configuració del radi de zona d’entrega, també pots ajustar l’import en funció de la distància. Selecciona Comissió per distància al menú i indica la distància i l’import. Selecciona la casella si vols eliminar la comissió per distància per a comandes superiors a un import determinat. Pots afegir més comissions per distància fent servir l’enllaç + Afegeix comissió.

Selecciona l’opció Comissió d’entrega alternativa per cobrar un preu fix per a les comandes que s’hagin d’entregar en una adreça fora de la zona que hagis establert a la configuració de la comissió.

Per afegir una comissió pel servei a les comandes amb entrega a domicilis de la zona, fes clic per activar l’opció i selecciona un import fix o un percentatge del total de la comanda.

7. Horaris: tria si vols que les comandes s’entreguin en hores concretes o en qualsevol moment dins de les hores d’entrega que tinguis establertes per al teu negoci. Per defecte, la franja d’entregues que els clients veuran és de tota la jornada, en funció dels teus horaris d’entrega. També pots configurar diverses franges d’entrega en un mateix dia. Activa l’opció Permet que els clients programin comandes amb entrega a domicili per triar amb quina antelació es poden programar les comandes (fins a 365 dies). Si la desactives, l’entrega es programarà automàticament.

8. Operacions: activa aquesta opció per marcar les comandes com a A punt abans de marcar-les com a Completades, i selecciona quan vols imprimir els tiquets de les comandes; pots triar si vols imprimir-los en funció dels horaris d’entrega o tan bon punt es faci la comanda.

9. Horaris de recollida: estableix els horaris i dies de la setmana en què els clients poden recollir les comandes.

10. Fes clic a Desa. A la pantalla següent, pots revisar i modificar les opcions de les entregues a domicili. Fes clic a Continua.

Nota: si tens més d’un web, pots seleccionar on vols mostrar el punt de venda. El nom del punt de venda ha de ser descriptiu. El procés per configurar cadascun dels punts de venda és el mateix.

Nota: també pots establir un temps de preparació diferent per als articles que tarden més a preparar-se. Per fer-ho, ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Articles > Articles del web i fes clic a l’article que vols modificar. Desplaça’t cap avall fins a la secció de tramitació de les comandes i selecciona un temps de preparació.

A Programació, pots activar l’opció perquè s’assigni automàticament una hora d’entrega durant el procés de pagament, i també la de programar l’hora d’entrega si vols que els clients puguin triar una data i hora en funció del teu horari comercial, el temps de preparació i els temps estimats d’entrega. Si no s’activa la selecció automàtica d’una hora d’entrega, pots compartir la informació de l’entrega amb el client manualment. Això et permet gestionar la programació de les comandes de la manera que millor s’adapti al teu negoci (per exemple, franges horàries, períodes disponibles, reserves de comandes, etc.).

Si vols portar un control del nombre de comandes que s’han d’entregar alhora, activa la Limitació de comandes i, a continuació, estableix el nombre de comandes. Quan aquesta opció està activada, a les comandes entrants se’ls assigna una hora d’entrega automàticament segons la teva configuració.

Per exemple: posem per cas que tens un temps de preparació de 30 minuts, un límit d’1 comanda cada 15 minuts i un temps estimat d’entrega d’entre 10 i 30 minuts. A les 12:00 del migdia reps 3 comandes. L’hora estimada d’entrega per al primer client serà de 12:40 a 13:00. L’hora estimada d’entrega per al segon i tercer client serà de 13:00 a 13:30 i de 13:20 a 13:40, respectivament. Si el nombre de comandes sobrepassa el límit establert, els clients veuen un missatge durant el procés de pagament que els fa saber que tens més feina del que és habitual.

Actualitza la configuració de tramitació de les comandes per als articles

El teu punt de venda ja pot acceptar comandes amb entrega a domicilis de la zona, però els articles potser no estan disponibles per a aquest tipus d’entrega. Per establir el mètode predeterminat de tramitació de les comandes per als articles afegits recentment, segueix els passos següents:

1. A Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Preferències dels articles o Configuració compartida > Preferències dels articles.

2. A Tramitació de l’article per defecte, selecciona Modifica.

3. Selecciona els mètodes de tramitació que vulguis que es marquin per defecte.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Tots els articles que s’importin a partir d’aquest moment es vincularan als mètodes de tramitació seleccionats per defecte.

Nota: pots modificar el mètode de tramitació dels articles existents en qualsevol moment des de la Vista general de Vendes en línia Square a Articles > Articles del web sempre que vulguis. Per fer-ho, selecciona un article concret i ves a la secció de tramitació, o fes servir el mètode de modificació en bloc.

Modifica els detalls del punt de venda

En aquesta secció pots fer canvis al punt de venda, com ara el nom, l’adreça postal, el telèfon o l’adreça electrònica. Pots fer servir el mapa per ajustar el punt de venda que tens de referència per determinar la zona d’entrega. Arrossega el marcador fins a una posició nova i fes clic a Desa. Els canvis que facis a l’adreça o a la informació de contacte no afectaran la configuració del punt de venda al compte de Square.

Modifica la configuració avançada

A Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Recollida i entrega i fes clic al botó de Configuració avançada. Aquestes opcions s’apliquen al servei d’entrega a domicilis de la zona i recollida a l’establiment per a cada punt de venda.

Per evitar que els clients facin comandes grans que puguin ser difícils de tramitar, fes clic al botó per activar la limitació de quantitats. Introdueix un nombre màxim d’articles per comanda i, si ho vols, especifica-hi altra informació, com ara la política per a comandes grans. Els clients que provin de fer una comanda amb una quantitat superior a la que estableixis veuran aquesta informació a la cistella.

Quan hagis acabat de modificar la configuració, fes clic a Desa.

També pots configurar les opcions de les propines per a les comandes amb entrega a domicili. Consulta les opcions del procés de pagament si vols més informació sobre les propines.

L’experiència del client amb el procés de pagament

Quan un client va a la pàgina de comandes en línia, ha d’introduir l’adreça abans de poder consultar el menú.

sos-delivery-location

Si tens diversos punts de venda amb servei d’entrega a domicili, el client veurà la carta del punt de venda més proper. Si l’adreça del client és fora de la teva zona de repartiment, se li demanarà que introdueixi una altra adreça.

Si un client fa una comanda amb servei d’entrega a domicili, la pot pagar amb una targeta de crèdit o dèbit, o bé amb una targeta regal. Se li assignarà la primera data i hora disponibles en funció dels teus horaris, el límit de comandes, els temps de preparació i la configuració del temps estimat d’entrega per al punt de venda seleccionat.

Nota: els clients no poden pagar les entregues a domicili amb PayPal. Com que Square fa d’intermediari entre el teu negoci i el client, no podem fer servir proveïdors de pagament de tercers, com ara PayPal. Si tens PayPal vinculat al teu web, els clients sí que poden fer-lo servir per pagar les comandes que s’envien o que es recullen a l’establiment.

Gestiona les comandes que reparteixes amb personal propi

Quan hagis acabat de preparar una comanda, en pots consultar els detalls a Vista general de Vendes en línia Square > Comandes.

sos-delivery-mark-ready

Fes clic al botó Comanda a punt a la part superior dreta i confirma que els articles en qüestió estan a punt. Amb això, l’estat de la comanda passarà a A punt i s’enviarà una notificació als clients per fer-los saber que la comanda està a punt per entregar. Quan el client hagi rebut la comanda, podràs tancar-la fent clic a Marca com a completada.

Quan selecciones el servei d’entrega a domicilis de la zona, automàticament s’activen les notificacions per missatge de text, de manera que els clients reben aquestes notificacions quan es modifica l’estat de la comanda. Els clients han d’introduir un número de telèfon per poder rebre els missatges de text. Si no vols oferir aquesta funció als clients, la pots desactivar des de la Vista general de Vendes en línia Square, a Comunicacions > Notificacions per missatge de text i correu electrònic, desactivant Notificacions per missatge de text.

Tingues en compte que:

• No es pot reembossar un article que estigui marcat com a A punt. Hauràs de canviar-li l’estat a Completat abans de poder-lo reembossar.

• Pots desactivar l’opció A punt a la configuració de Recollida i entrega; tanmateix, en fer-ho, totes les comandes marcades com a A punt es marcaran automàticament com a Completades.

Desactiva el servei d’entrega amb personal propi

Ves a Vista general de Vendes en línia Square > Tramitació de les comandes > Recollida i entrega, i desactiva el servei d’entrega a domicilis de la zona. Pots tornar-ho a activar quan vulguis.

També pots posar en pausa temporalment les comandes en línia, sigui quin sigui el mètode de tramitació. Per fer-ho, ves a Vista general de Vendes en línia Square > Configuració > Procés de pagament o Configuració compartida > Procés de pagament, i fes-hi clic per desactivar les comandes en línia.