Inici>Tramitació de les comandes en línia

Servei d’entrega a domicili amb personal propi amb Vendes en línia Square

A més de l’enviament i la recollida a l’establiment, també pots oferir l’opció de fer entregues a domicilis de la zona si tens un equip de repartidors propi.

Si tens un servei d’entrega amb personal propi, no hauràs de pagar comissions, només una tarifa fixa de 0,50 € per comanda. Pots triar si prefereixes fer-te’n càrrec tu, cobrar-la als clients o cobrir les entregues a domicilis de la zona amb comandes a partir d’un import determinat (per exemple, enviament gratuït per a comandes de més de 30 €). Aquesta tarifa es deduirà del total de cadascuna de les comandes amb servei d’entrega a domicilis de la zona que rebis, a part de la teva comissió habitual per transacció.

Per a més informació sobre com crear el teu lloc web abans de res, ves a Comença amb Vendes en línia Square.

També pots llegir aquestes recomanacions per a les entregues a la teva zona a través de Vendes en línia Square per configurar una oferta d’entrega a domicilis de la zona que funcioni la mar de bé.

Activa el servei d’entrega amb personal propi

Pots configurar el servei d’entrega a domicilis de la zona per a diversos punts de venda amb horaris, zones d’entrega i comissions específiques. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Recollida & Entrega. Sincronitzem automàticament la informació del Punt de venda des del teu compte de Square. Fes clic a Configura el punt de venda i segueix els passos a continuació. Si ja fas servir el servei de recollida a l’establiment, només has de fer clic al botó d’activació de l’entrega a domicilis de la zona i passar a la secció següent.

square-online-delivery-pickup-toggles-en

Quan facis clic al botó per activar el servei d’entrega a domicilis de la zona, fes clic al botó sense contacte si vols oferir l’opció d’entrega sense contacte. En el moment de fer una comanda, els clients poden seleccionar aquesta opció i incloure instruccions per al repartidor encarregat de fer l’entrega. Fes clic a Continua per avançar.

Configura els horaris del servei d’entrega amb personal propi

Els dies i les hores que es mostren aquí s’han sincronitzat des del teu compte de Square. Si no has afegit l’horari comercial del teu punt de venda, veuràs els horaris per defecte (de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00). Pots modificar les hores i els dies sense canviar la configuració del teu compte de Square.

Selecciona la casella per cada dia que ofereixis entregues a domicilis de la zona i introdueix els horaris d’entrega a continuació. Pots afegir diversos horaris per un mateix dia fent clic a l’enllaç +. Amb això, pots excloure franges de temps concretes si no vols haver de gestionar entregues a determinades hores del dia.

Fes clic a l’enllaç +Afegeix una data per crear dates restringides per a qualsevol dia en què no ofereixis servei d’entrega a domicilis de la zona. Per exemple, pots excloure festius que coincideixin amb els teus dies habituals d’obertura. Pots afegir diverses dates restringides i configurar-les perquè es repeteixin o tinguin lloc només una vegada.

Nota: els horaris que afegeixes al lloc web a l’editor web de Vendes en línia Square, a la secció Ubicació i horari, només són informatius i no funcionen com a configuració ni se sincronitzen amb els horaris de la botiga a la Vista general de Vendes en línia Square. S’han d’afegir a la zona descrita anteriorment perquè tinguin valor de configuració.

Configura el temps i programació de les comandes

Per configurar l’enviament a domicilis de la zona per al teu negoci:

1. Ves a la Vista general de Vendes en línia Square.

2. A Tramitació de les comandes, selecciona Recollida a l’establiment i entrega a domicili.

3. Tria un punt de venda en el qual vols oferir l’opció d’entregues a domicili i fes clic a Configura el punt de venda.

4. A «Vols oferir el servei d’entrega a domicili?», tria . En aquest pas, també pots configurar la recollida a l’establiment.

5. Tria si vols que Square calculi i assigni els temps d’entrega automàticament.

6. Selecciona l’opció Repartidors propis per oferir el servei d’entrega amb personal propi i, a continuació, ves a la configuració de l’Entrega a domicili:

Regió de l’entrega a domicili

Defineix una zona d’entrega a domicili fent servir un radi al voltant de l’adreça del teu negoci, o afegeix els codis postals de les zones on faràs les entregues.

Per fer servir l’opció del radi, introdueix un número per a la distància de les entregues i tria entre milles i kilòmetres. Aquest número ha de representar el màxim de distància en línia recta (i no conduint) que et desplaçaries per fer una entrega a domicili. El centre se situa sobre l’adreça del punt de venda. Els clients fora del radi indicat veuran un missatge que els informa que no es troben dins de la zona d’entrega a domicili.

L’opció del codi postal s’emplena prèviament mitjançant el codi postal del punt de venda. Pots introduir diversos codis si prems la tecla Enter després de cadascun. Aquesta opció és idònia per a zones urbanes molt poblades.

Hora estimada d’entrega

El temps especificat aquí haurà de reflectir la quantitat màxima i mínima de temps que necessites per entregar una comanda. S’afegirà al temps de preparació i es mostrarà als clients quan facin una comanda.

Comissions del servei i d’entrega a domicili

Tria quina part de la comissió vols pagar tu o que pagui el client, i si vols cobrar un càrrec del servei. També pots configurar un import mínim, o oferir entregues sense contacte. Si vols cobrar un import per a les entregues a domicili, pots establir un import fix per a totes les comandes amb entrega a domicilis de la zona, oferir entrega a domicili gratuïta per a comandes a partir d’un import determinat o cobrar un import fix per a tota mena de comandes.

Una altra opció és que, si fas servir la configuració del radi de zona d’entrega, també pots ajustar l’import en funció de la distància. Selecciona Comissió per distància al menú i indica la distància i l’import. Selecciona la casella si vols eliminar la comissió per distància per a comandes superiors a un import determinat. Pots afegir més comissions per distància fent servir l’enllaç + Afegeix comissió.

Fes servir l’opció "Comissió d’entrega alternativa" per cobrar un preu fix a les comandes que tinguin l’adreça fora de la zona coberta a la configuració de la teva comissió per a aquest servei, que està limitada per distància.

Per cobrar una comissió de servei a les comandes amb entrega a domicilis de la zona, fes clic per activar i selecciona un import fix o un percentatge del total de la comanda.

7. Horaris d’entrega: tria si vols que l’entrega de les comandes es faci en hores concretes o en qualsevol moment dins de l’horari d’entrega. Per defecte, la franja d’entregues que els clients veuran és de tota la jornada, a partir dels teus horaris. També pots configurar diverses franges d’entrega en un mateix dia.
    Activa Permet que els clients programin comandes amb entrega a domicili per triar amb quina antelació es poden programar les comandes, fins a 365 dies. Si es desactiva, la programació es farà automàticament.

8. Flux de treball: activa per marcar les comandes com a Preparades abans de marcar-les com a Finalitzades.

9. Horaris de tramitació de les comandes: configura els horaris i dies de la setmana en què els clients poden recollir les comandes.

10. Fes clic a Desa.
    A la pantalla següent, pots revisar i modificar les opcions de les entregues a domicili. Fes clic a Continua.

Nota: si tens més d’un lloc web, pots seleccionar on vols que el punt de venda sigui visible. El nom del punt de venda per al teu negoci ha de ser descriptiu. El procés per configurar cadascun dels punts de venda és el mateix.

Nota: també pots establir uns temps de preparació individuals per als articles que tarden més a preparar-se. Per fer-ho, ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Articles > Articles del web i fes clic a l’article que vols modificar. Desplaça’t cap avall fins a la secció de tramitació de les comandes i selecciona un temps de preparació.

A Programació, pots activar l’assignació automàtica d’una hora d’entrega a domicili durant el procés de pagament i la programació de l’entrega. Així, els compradors poden triar una data i hora d’entrega en funció del teu horari comercial, el temps de preparació i els temps estimats d’entrega. Si no s’activa la selecció automàtica d’una hora d’entrega, pots compartir la informació de l’entrega amb el client manualment. Això et permet gestionar la programació de les comandes de la manera que millor s’adapti al teu negoci (per exemple, franges horàries, finestres de disponibilitat, reserves de comanda, etc.).

Si vols portar un control del nombre de comandes que s’han d’entregar alhora, fes clic al botó d’activació de la "Limitació de comandes," i, a continuació, estableix el nombre de comandes. Quan aquesta opció està activada, les comandes entrants tenen assignades una hora d’entrega a domicilis de la zona automàticament, a partir de la teva configuració.

Per exemple: posem per cas que tens un temps de preparació de 30 minuts, un límit d’1 comanda cada 15 minuts i temps estimat d’entrega d’entre 10 i 30 minuts. A les 12:00 del migdia reps 3 comandes. El temps estimat d’entrega per al primer client serà de 12:40 a 13:00. El segon i tercer client tindran un temps estimat d’entrega de 13:00 a 13:30 i de 13:20 a 13:40, respectivament. Si el nombre de comandes sobrepassa el límit establert, els clients veuen un missatge durant el procés de pagament que els fa saber que tens més feina del que és habitual.

Actualitza la configuració de tramitació de les comandes per als articles

El teu punt de venda ja pot acceptar comandes amb entrega a domicilis de la zona, però els articles potser no estan disponibles per a aquest tipus d’entrega. Per establir el mètode predeterminat de tramitació de les comandes per als articles afegits recentment, segueix els passos següents:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Preferències dels articles o Configuració compartida > Preferències dels articles.

2. A "Tramitació de l’article per defecte," selecciona Modifica.

3. Selecciona els mètodes de tramitació que vulguis que es marquin per defecte.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Tots els articles que s’importin en el futur faran servir els mètodes de preparació seleccionats per defecte.

Nota: pots modificar el mètode de tramitació dels articles existents en qualsevol moment a la Vista general de Vendes en línia Square a Articles > Articles del web sempre que vulguis. Per fer-ho, selecciona un article concret i ves a la secció de tramitació, o fes servir el mètode de modificació en grup.

Modifica els detalls del punt de venda

En aquesta secció pots fer canvis al punt de venda, com ara el nom, l’adreça postal, el telèfon o l’adreça electrònica. Pots fer servir el mapa per ajustar el punt de venda que es fa servir per determinar la zona d’entrega a domicili. Arrossega el marcador fins a una posició nova i fes clic a Desa. Els canvis que facis a l’adreça o a la informació de contacte no afectaran la configuració del punt de venda al compte de Square.

Modifica la configuració avançada

A Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de comandes > Recollida & Entrega i fes clic al botó de Configuració avançada. Aquestes opcions s’apliquen als serveis d’entrega a domicilis de la zona i de recollida a l’establiment per cada punt de venda.

Per evitar que els clients facin comandes grans que puguin ser difícils de tramitar, fes clic al botó per activar els límits de quantitat. Introdueix un nombre màxim d’articles per comanda i, opcionalment, inclou informació addicional, com ara la política per a comandes grans. Els clients que provin de fer una comanda amb una quantitat superior a la que estableixis veuran aquesta informació a la cistella.

També pots activar les propines i configurar un import de propina predeterminat, que es calcularà i s’afegirà a la comanda automàticament. Els clients veuran la propina en una línia separada durant el procés de pagament i podran canviar-ne l’import abans de completar la compra.

També pots activar les alertes d’arribada a l’aplicació de TPV. Quan arribin, els clients poden respondre amb un missatge de text dient "SOC AQUÍ", i tu el veuràs a l’aplicació de TPV (cal fer servir l’última versió).

Quan hagis acabat de modificar la configuració, fes clic a Desa.

Experiència del comprador durant el procés de pagament

Quan un client entri al pàgina de comandes en línia, haurà d’introduir l’adreça abans de consultar el menú.

sos-delivery-location

Si tens diversos punts de venda amb servei d’entrega a domicilis de la zona, el client veurà el menú del punt de venda més proper. Si l’adreça del client és fora de la teva zona de repartiment, se’ls demanarà que introdueixin una adreça diferent.

Si un client fa una comanda amb servei d’entrega a domicili, la pot pagar amb una targeta de crèdit o dèbit, o bé una targeta regal. La data d’entrega que se’ls donarà serà la més propera possible, en funció dels teus horaris, el límit de comandes, els temps de preparació i la configuració del temps estimat d’entrega per al punt de venda seleccionat.

Nota: els clients no poden pagar les entregues locals amb PayPal. Com que Square fa d’intermediari entre el teu negoci i el client, no podem fer servir proveïdors de pagament de tercers, com ara PayPal. Si tens PayPal connectat al teu lloc web, els clients sí que poden fer-lo servir per pagar les comandes per a l’enviament o l’entrega a domicili.

Gestiona les comandes amb servei d’entrega amb personal propi

Quan hagis acabat de preparar una comanda, consulta-la a Vista general de Vendes en línia Square > Comandes.

sos-delivery-mark-ready

Fes clic al botó Comanda a punt a la part superior dreta i confirma que els articles en qüestió estan a punt. Això canviarà l’estat de la comanda a A punt i enviarà una notificació als compradors per fer-los saber que la comanda està a punt per a l’entrega. Quan el client hagi rebut la comanda, podràs tancar-la fent clic a Marca com a Finalitzada.

Quan actives el servei d’entrega a domicilis de la zona, activem les notificacions per missatge de text automàticament, de manera que els clients reben notificacions per missatge sobre l’estat de la comanda. Això permet als clients introduir un número de telèfon per rebre missatges de text notificant-los l’estat de la comanda. Si no vols oferir aquesta funció als clients, la pots desactivar a la Vista general de Vendes en línia Square a Comunicacions > Notificacions per missatge de text & Correu electrònic, desactivant Notificacions per missatge de text.

Aquí tens algunes coses que és important que sàpigues sobre la gestió de comandes:

• No es pot reembossar un article que estigui marcat com A punt. Hauràs de canviar-li l’estat a Finalitzat abans de poder-lo reembossar.

• Pots desactivar l’opció A punt a la configuració de Recollida a l’establiment & Entrega a domicili; tanmateix, en fer-ho, totes les comandes marcades com A punt es marcaran com a Finalitzades automàticament.

Desactiva el servei d’entrega amb personal propi

Ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Tramitació de les comandes > Recollida a l’establiment & Entrega, i fes clic per desactivar el servei d’entrega a domicilis de la zona. Pots tornar-les a activar en qualsevol moment i restaurar la configuració anterior.

També pots deixar d’acceptar les comandes en línia temporalment, sigui quin sigui el mètode de tramitació. Per fer-ho, ves a la Vista general de Vendes en línia Square > Configuració > Procés de pagament o Configuració compartida > Procés de pagament, i fes clic per desactivar les comandes en línia.