Inici>Gestió d’equips

Comença amb Torns Square

Amb Torns Square, pots fer un seguiment de les hores dels empleats, gestionar els calendaris i tenir un control de les comissions. Els empleats poden registrar l’entrada i la sortida al TPV o mitjançant l’Aplicació de Square per a equips, així com consultar o imprimeix els resums de la seva jornada laboral directament des del TPV. També pots crear, gestionar i publicar calendaris segons la teva disponibilitat i la del teu equip.

Amb els informes de Torns Square, un cop hagis configurat els torns dels empleats, podràs consultar els informes de torns directament al Tauler de control en línia de Square. A més, els empleats poden fer un seguiment de les hores treballades a l’aplicació de Square per a equips.

Si fas servir el pla Plus de Torns, també podràs comparar les hores que vas programar i les que realment van treballar els empleats. Tant a Jornada laboral com a Cost de la mà d’obra, pots consultar els propers torns programats i les notificacions en cas que els empleats arribin aviat, tard o no es presentin a la feina.

Afegeix empleats

Per començar amb Torns Square, subscriu-te al pla gratuït o de pagament a la secció Torns del Tauler de control. Després, hi pots afegir empleats, assignar-los sous i determinar si poden rebre propines. El pla Gratuït de Torns Square té un límit de cinc empleats. Si vols afegir-ne sis o més, t’hauràs de subscriure al pla Plus de Torns Square.

Per afegir el primer empleat:

Crea un perfil d’empleat a través del Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i fes clic a Personal > Equip > Empleats.
  2. Fes clic a Empleat
  3. Omple el Perfil de l’empleat. Introdueix-ne el nom, l’adreça electrònica i el número de telèfon. Els camps de l’adreça electrònica i del número de telèfon són opcionals. L’identificador de l’empleat és opcional, però recomanem incloure’l.
  4. Fes clic a Següent.

Nota: si hi afegeixes una adreça electrònica, es convidarà a l’empleat a registrar-se a Square, permetrà que rebi un codi d’accés personal i li donarà accés al registre d’hores de l’aplicació de Square per a equips. Si fas servir Gestió de nòmines Square, el personal també podrà consultar les nòmines a l’aplicació de Square per a equips.

Assigna càrrecs i sous

A la pantalla Càrrecs, pots assignar càrrecs i sous per fer el seguiment del cost de la mà d’obra i consultar el temps que es dedica a cadascuna de les funcions que puguin tenir al teu negoci.

1. A la pantalla Càrrecs, introdueix un càrrec principal i un tipus de compensació econòmica (per hores o un sou). Nota: si el càrrec ja existeix, fes clic a Càrrec principal per accedir al menú desplegable de càrrecs existents.
  2. En funció del tipus de compensació que hagis seleccionat, introdueix una tarifa per hora o un salari anual i les hores setmanals.
  3. Si l’empleat tindrà diversos càrrecs, fes clic a Afegeix un altre càrrec.
  4. Fes clic a Següent.

Nota: malgrat que és obligatori afegir un càrrec, la informació salarial és opcional.

Si l’empleat té responsabilitats laborals addicionals que requereixen un sou secundari i fas servir Torns Square, selecciona Afegeix un altre sou per afegir un altre càrrec i tipus de compensació econòmica. L’empleat podrà triar entre un càrrec o l’altre quan registri l’entrada i la sortida a l’aplicació de Square, i es farà un seguiment del sou d’aquest càrrec a l’informe de costos de la mà d’obra. Per exemple, un empleat pot registrar l’entrada com a «Cap de sala» durant una part del torn i més tard canviar a «Encarregat».

Configura els permisos

A la pantalla Accés, pots assignar permisos a l’empleat. Amb els permisos, pots deixar que un empleat iniciï sessió a l’aplicació de Square per acceptar pagaments, registrar l’entrada i la sortida a través de l’aplicació o accedir al Tauler de control en línia de Square.

1. A la pantalla Accés, selecciona un Conjunt de permisos existent o fes clic a Afegeix un conjunt de permisos. Nota: els permisos personalitzats estan disponibles per als subscriptors del pla de pagament Equips Plus. Ara per ara, l’opció de crear nous conjunts de permisos només està disponible a través del Tauler de control en línia de Square i no es pot fer des de l’aplicació.
  2. Fes clic a Punts de venda per seleccionar el punt de venda des del qual treballarà l’empleat. Nota: si fas servir diversos punts de venda i vols donar permís a l’empleat per a cadascun d’ells, activa Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs.
  3. Crea un codi d’accés personal perquè l’empleat iniciï la sessió i faci un seguiment de les hores. Pots triar el codi d’accés que vulguis o crear-ne un a l’atzar fent clic a Genera.
  4. Fes clic a Desa i revisa.

Nota: assegura’t de guardar bé el codi d’accés per si l’has de tornar a consultar i dona’l a l’empleat. Cada persona de l’equip tindrà un codi d’accés propi, així és com accedirà a l’aplicació de Square des de qualsevol dispositiu que estigui emparellat amb el punt de venda del negoci.

Crea un empleat mitjançant l’aplicació de TPV Square

1. Al tauler de navegació de l’aplicació de TPV Square, toca Equip.
  2. Toca la icona + perquè aparegui la pantalla Crea un perfil d’empleat.
  3. Introdueix el nom, l’adreça electrònica i el número de telèfon de la persona de l’equip.
  4. A continuació, toca Càrrec principal per assignar un càrrec a la persona de l’equip o toca Crea un càrrec per assignar-li’n un que acabis de crear.
  5. Toca la fletxa enrere per tornar a la pantalla Crea un perfil d’empleat i introdueix la tarifa per hora de l’empleat. Nota: aquest camp no és obligatori per desar la informació del perfil de l’empleat.
  6. Toca Conjunt de permisos per assignar la persona de l’equip a un conjunt de permisos existent. Nota: quan creïs empleats, s’assignaran automàticament als Permisos de l’equip. En aquests moments, els conjunts de permisos només es poden crear i modificar al Tauler de control de Square. Si tens una subscripció al pla Plus de Torns, tindràs accés a un segon conjunt de permisos personalitzables a part de l’accés als permisos de l’equip.
  7. Toca Codi d’accés personal si vols crear i assignar un codi d’accés personalitzat a l’empleat. A continuació, toca Fet. Nota: s’assignarà un codi d’accés generat automàticament a les persones noves de l’equip, però sempre podràs assignar un codi d’accés personalitzat des d’aquesta secció.
  8. Toca Punt de venda per seleccionar els punts de venda que correspongui a l’empleat i tria si vols activar o desactivar l’opció Assigna a tots els punts de venda actuals i futurs. Nota: la secció Punt de venda s’associarà per defecte al punt de venda actual que estigui associat al teu compte TPV Square quan creïs perfils d’empleats.
  9. Després de tornar a la pantalla de Crea un perfil d’empleat i confirmar que tota la informació és correcta, toca Desa.

Configura els permisos

Un cop hagis afegit empleats, pots assignar-los permisos personalitzats que els donin diferents nivells d’accés al teu Tauler de control en línia de Square o TPV.

A banda de configurar permisos de l’equip, els subscriptors al Pla Plus de Torns tenen accés a un segon conjunt de permisos personalitzable. Aquests permisos personalitzats es poden assignar a diverses persones de l’equip i fer-los servir per donar-los accés per completar certes tasques relacionades amb el torn, com ara aprovar de registres d’hores o gestionar els calendaris.

Aquí tens més informació sobre com crear i assignar permisos de l’equip i personalitzar conjunts de permisos.

Configura el període laboral

En fer-ho, Torns Square podrà generar informes i calcular hores extres en funció de les operacions del negoci. Si normalment el teu personal treballa fins més tard de la mitjanit, estableix l’inici de la jornada laboral com a mínim una hora després del final de l’últim torn. Per exemple, si tens un bar que tanca a les 2:00 de la matinada i el personal marxa a les 3:00, estableix l’inici de la jornada laboral a les 4:00 per si haguessin de fer hores extres. D’aquesta manera, els seus torns apareixeran als informes dins de la mateixa jornada laboral.

1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square i accedeix a Configuració > Calendari.

2. Configura l’inici de la setmana i de la jornada laborals.

3. Fes clic a Desa.

Revisa i configura les hores extres i els descansos

La configuració de les hores extres s’associa automàticament al teu estat en funció del punt de venda. Pots confirmar els punts de venda a Compte i configuració al tauler de control en línia de Square.

Si els empleats fan feines diverses amb sous diferents, les hores extres es calculen dividint la mitjana ponderada dels ingressos normals totals pel total d’hores treballades.

Estableix normes per a les hores extres

1. Inicia la sessió a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square > Configuració.

2. A Hores extres, configura un límit diari, setmanal i d’hores pagades el doble.

3. Desa.

Configura el seguiment dels temps de descans

1. Inicia la sessió a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square > Configuració > Descansos.

2. Fes clic a Afegeix un descans per afegir el teu primer descans.

3. Afegeix un nom i una durada, i selecciona la configuració de compensació (pagada o no pagada) per al descans.

4. Fes clic a Desa per confirmar la configuració dels descansos.

5. Afegeix fins a 3 pauses en total per a cadascun dels punts de venda.

Bloqueja l’opció d’acabar els descansos abans d’hora

Per ajudar-te a complir amb les normatives laborals locals pel que fa als descansos dels empleats, el pla Plus de Torns et permet configurar una opció que impedeixi que els empleats acabin els seus descansos abans d’hora. Per començar:

1. Inicia la sessió a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square > Configuració > Descansos.

2. Activa Bloqueja l’opció d’acabar els descansos abans d’hora.

3. Si escau, introdueix una hora a Permet en un termini de i activa Només aquest punt de venda o Tots els punts de venda.

4. Fes clic a Desa.

Evita els registres d’entrada anticipats i no programats

També podràs limitar l’entrada anticipada dels empleats al seu torn o en dies en què no tinguin cap torn programat. Per començar:

1. Inicia la sessió a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square > Configuració > Registra l’entrada o la sortida.

2. Activa l’opció Bloqueja els registres d’entrada anticipats i no programats.

3. Si escau, introdueix una hora a Permet en un termini de i activa Només aquest punt de venda o Tots els punts de venda.

4. Fes clic a Desa.

Nota: si has activat la configuració per bloquejar la finalització dels descansos i les entrades anticipades, els empleats veuran una notificació a l’aplicació de Square per a equips si proven de fer-ho.

Modificar el registre d’hores

Per tal de mantenir l’exactitud dels registres d’hores, el pla Plus de Torns permet que el personal sol·liciti canvis als registres de torns anteriors. Un cop activada la configuració que correspongui, els empleats podran sol·licitar fer-hi canvis directament des de l’aplicació de Square per a equips. Pots gestionar les sol·licituds mitjançant el tauler de control en línia de Square o des del centre de notificacions de l’aplicació de Square per a equips. Per començar:

1. Inicia la sessió a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square i selecciona Configuració > Registra l’entrada o la sortida.

2. Activa l’opció Modificació del registre d’hores.

3. Fes clic a Desa.

Nota: els propietaris de comptes i els empleats amb el permís Respon les sol·licituds del registre d’hores activat reben una notificació quan els empleats sol·liciten modificacions al registre d’hores. Aquestes sol·licituds es poden aprovar o denegar directament des de la notificació per correu electrònic, des de l’aplicació de Square per a equips o des del tauler de control en línia de Square. Les sol·licituds de modificació caduquen al cap de 30 dies.

Activa Seguiment de les hores

Quan hagis configurat els permisos, els perfils dels empleats i el registre d’hores, ja pots activar el seguiment dels descansos a l’aplicació de Square.

Inicia la sessió a l’aplicació de Square i ves a Configuració > Seguiment de les hores > activa Seguiment de les hores.

Si has s’ha emparellat un dispositiu a un punt de venda específic amb codis de dispositiu, t’hauràs d’assegurar que els empleats tinguin permís per treballar al punt de venda en qüestió. Per comprovar-ho, ves a Equip al Tauler de control en línia de Square i selecciona el nom de l’empleat per assegurar-te que s’hagin seleccionat els punts de venda correctes a Permisos.

Activa l’agrupació de les propines

Amb el pla Plus de Torns, pots agrupar les propines de la targeta de crèdit i dividir-les de manera equitativa entre els empleats que tinguin l’entrada registrada en el moment de la transacció. L’agrupació de les propines garanteix que es reparteixin de manera justa i a temps, i t’evita la complicació de distribuir-les manualment, alhora que et permet estalviar temps per dedicar-te a altres aspectes del negoci.

Per començar:

1. Ves a Personal > Equip al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona l’empleat que vols modificar per obrir-ne el perfil.

3. Fes clic a Modifica a la secció Càrrec i sou.

4. Activa o desactiva Pot rebre propines per a cada càrrec.

Després de confirmar que has aplicat els requisits per a l’agrupació de les propines a tots els empleats, podràs activar aquesta funció. Per fer-ho:

1. Ves a Personal > Torns al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Configuració > Propines.

3. Per al mètode de distribució de propines, selecciona una de les opcions següents:

1. Propines directes: les propines rebudes en transaccions s’assignen als empleats que les hagin rebut.

2. Propines per transacció: les propines per transacció es reparteixen a parts iguals entre tots els empleats que tinguin l’entrada registrada en el moment de la transacció. Aquest mètode de distribució és ideal per recompensar l’equip en funció de les propines que s’han rebut durant el seu torn.

3. Propines per hores treballades: les propines per transacció de vendes es reparteixen entre els empleats que poden rebre-les en funció de les seves hores treballades. Pots especificar si vols dividir les propines en funció d’una jornada laboral de 24 hores o d’una setmana laboral de 7 dies. És preferible dividir les propines per jornada laboral si vols recompensar els empleats que potser no treballen tot el seu torn interactuant amb els clients, mentre que fer-ho per una setmana laboral té en compte la variabilitat de les propines en un període de temps més ampli.

4. Propines per percentatge: les propines es divideixen per un percentatge definit per l’usuari al final de cada jornada o setmana laboral entre els càrrecs corresponents. Els empleats amb dret a rebre propines i amb el mateix càrrec rebran propines en funció de les hores treballades, i els imports assignats a cada feina han de sumar el 100 %.

4. Selecciona un termini per aplicar a la configuració de distribució de propines, ja sigui una jornada laboral de 24 hores o una setmana laboral de 7 dies.

5. Tria si vols aplicar l’agrupació de propines a Només aquest punt de venda o a Tots els punts de venda, així com una data efectiva. Nota: la data efectiva es pot remuntar fins a les dues setmanes anteriors.

6. Fes clic a Desa.

Hi ha l’opció d’activar o desactivar Distribueix les propines no atribuïdes per igual, cosa que només és rellevant si has seleccionat Distribueix les propines per transacció com a mètode de distribució. Si la configuració està activada, les propines que es rebin quan no hi hagi cap entrada es repartiran a parts iguals entre tots els empleats aptes per rebre propina que hagin registrat l’entrada en aquella jornada laboral.

Si escau, activa l’opció Declara les propines en efectiu. D’aquesta manera, els empleats que compleixin els requisits per rebre propines hauran d’indicar les propines en efectiu que hagin guanyat durant el seu torn abans de registrar la sortida o canviar de càrrec al punt de venda o a l’aplicació de Square per a equips. Els informes de torns, com ara els informes de jornada laboral, cost de mà d’obra i registre d’hores en format CSV, també inclouran propines en efectiu introduïdes per l’equip i les dades de propines en efectiu seran ajustables.

Un cop hagis seguit els passos anteriors, les propines dels pagaments amb targeta de crèdit es dividiran entre tots els empleats amb dret a rebre-les en una jornada laboral de 24 hores o al llarg d’una setmana laboral de 7 dies. Els canvis que es facin a la meitat d’un període de pagament no s’aplicaran a les transaccions amb caràcter retroactiu.

Nota: assegura’t de consultar la normativa estatal i local pel que fa als requisits de l’agrupació de propines, les notificacions i el manteniment de registres.