Resolució avançada de problemes amb la impressora

Identifica el problema amb la impressora i segueix les instruccions corresponents. És possible que hagis de repetir els passos per a alguns dels suggeriments que trobaràs a continuació.

La meva impressora imprimeix comprovants duplicats de les comandes online.

En aquest cas, és possible que hi hagi un problema amb la configuració del perfil.

La configuració del perfil es comparteix amb tots els dispositius que s’hi hagin assignat. Per tant, es poden imprimir múltiples còpies si més d’un perfil d’impressió té activats els comprovants de comandes, o si múltiples dispositius TPV tenen el mateix perfil d’impressió (amb la funció de comandes online activada) assignat a una impressora.

Múltiples dispositius TPV amb un perfil d’impressió compartit:

Si diversos dispositius TPV comparteixen el mateix perfil d’impressió amb l’opció de comprovants de comandes online activada, cadascun d’ells enviarà una còpia de la comanda a la impressora i, per tant, s’imprimiran duplicats.

Per resoldre-ho, necessites tenir només un perfil d’impressió (amb l’opció de comprovants de comandes online activada) assignat a un únic dispositiu TPV i una impressora. La resta dels perfils d’impressió no haurien de tenir aquesta opció activada. Pots fer-ho des de l’aplicació de TPV Square o des del tauler de control en línia de Square.

Com fer-ho des de l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més > Configuració > Hardware > Impressores > Perfils.
  2. Selecciona el nom del perfil d’impressió, toca Modifica i desactiva els comprovants de comandes online.
  3. Toca Desa.
  4. Assegura’t que només un perfil d’impressió tingui activada la configuració de comprovants de comandes online. Aquest perfil d’impressió es dedicarà exclusivament a imprimir comprovants de comandes online. No activis cap altre rebut, comanda o resguard. Toca Assigna una impressora i selecciona només una impressora d’un únic dispositiu TPV del punt de venda en qüestió.

Com fer-ho des del tauler de control en línia de Square:

1. Fes clic a Configuració > Dispositius > Perfils d’impressió.
  2. Selecciona el nom del perfil d’impressió, toca Modifica i desactiva els comprovants de comandes online.
  3. Toca Desa.
  4. Assegura’t que només un perfil d’impressió tingui activada la configuració de comprovants de comandes online. Aquest perfil d’impressió es dedicarà exclusivament a imprimir comprovants de comandes online. No activis cap altre rebut, comanda o resguard. Toca Assigna una impressora i selecciona només una impressora d’un únic dispositiu TPV del punt de venda en qüestió.

Múltiples perfils d’impressió assignats:

S’imprimiran còpies duplicades si dos (o més) perfils d’impressió amb la funció de comprovants de comandes online activada es configuren a la mateixa impressora o a impressores diferents des d’un mateix dispositiu TPV.
Cada perfil d’impressió crearà la seva pròpia còpia d’una comanda online, encara que estiguin assignats a una única impressora.

Pots resoldre el problema de dues maneres: Elimina l’opció de comprovants de comandes online de tots els perfils d’impressió excepte un i assigna aquest perfil únic només a una impressora des d’un dispositiu TPV. També pots eliminar l’opció de tots els perfils d’impressió i crear-ne un de nou exclusiu per als comprovants de comandes online. Pots fer-ho des de l’aplicació de TPV Square o des del tauler de control en línia de Square.

Com fer-ho des de l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més > Configuració > Hardware > Impressores > Perfils.
  2. Selecciona el nom del perfil d’impressió, toca Modifica i desactiva els comprovants de comandes online.
  3. Toca Desa.

Com fer-ho des del tauler de control en línia de Square:

1. Fes clic a Configuració > Dispositius > Perfils d’impressió.
  2. Selecciona el nom del perfil d’impressió, toca Modifica i desactiva els comprovants de comandes online.
  3. Toca Desa.

També pots desactivar els perfils a cada dispositiu TPV per aturar temporalment la impressió amb aquesta configuració. Tot i que aquest mètode pot resoldre el problema, no es recomana com a solució a llarg termini.

La meva impressora imprimeix comprovants duplicats de comandes en persona.

1. Verifica al TPV que ni tu ni cap empleat esteu creant múltiples comprovants de comandes per error. Pot passar si l’aplicació de TPV de Square per a restaurants està integrada amb l’aplicació d’un soci. Si tens problemes amb l’aplicació d’un soci, posa’t en contacte amb el seu equip d’atenció al client.
  2. Torna a comprovar les categories que s’han configurat a cada perfil d’impressió.
  3. Força la sortida de l’aplicació de TPV de Square per a restaurants i torna a obrir-la.
  4. Reinicia el dispositiu i torna a obrir l’aplicació.

La impressora nova no es connecta.

Per a les impressores que es connecten mitjançant Bluetooth o una xarxa wifi: 1. Baixa l’aplicació d’Epson o l’aplicació de Star i comprova si hi apareix la teva impressora. Si l’aplicació no detecta la impressora, comprova els documents del fabricant per assegurar-te que estigui configurada correctament i que tingui accés a la teva xarxa.

1. Cerca el nom del dispositiu a la llista següent. Si no el trobes, canvia el nom del dispositiu a la impressora pel nom del model.

Identificadors d’impressores Epson:

• Epson TM-m10
  • Epson TM-m30
  • Epson TM-m30II
  • Epson TM-m30II-H
  • Epson TM-m30II-NT
  • Epson TM-m50
  • Epson TM-L100
  • Epson TM-U220
  • Epson TM-T20
  • Epson TM-T20II
  • Epson TM-T20III
  • Epson TM-T20X
  • Epson TM-T88V
  • Epson TM-T82II
  • Epson TM-T82IIIL

Identificadors d’impressores Star:

• Star SM-T300i
  • Star SM-S210i
  • Star SM-S210i
  • Star SM-S230i
  • Star mPOP-10
  • Fresh KDS
  • Star FVP10
  • Star DK-AirCash
  • Star SP712
  • Star SP742
  • Star TSP113
  • Star TSP143
  • Star TSP143III
  • Star TSP651
  • Star TSP743II
  • Star MCP20
  • Star MCP30
  • Star MCP31
  • Star TSP654SK
  • Star TSP654II
  • Star TSP654
  • Star TSP654IISK
  • Star TSP654II
  • Star TSP743II
  • Star TSP113ECO
  • Star TSP113GT
  • Star TSP113
  • Star TSP143ECO
  • Star TSP143GT

La impressora es desconnecta.

1. Fes servir una impressora USB per imprimir rebuts en lloc d’una Bluetooth o sense fil. Tanca i torna a obrir l’aplicació de TPV Square al dispositiu. Quan tornis a obrir l’aplicació de Square, el dispositiu intentarà tornar a connectar-se a qualsevol impressora disponible.
  2. Comprova la connectivitat amb la funció Prova d’impressió del TPV.
  3. Si fas servir una impressora wifi/LAN:

• Verifica que el TPV estigui connectat a la xarxa. Si fas servir wifi, assegura’t que el TPV i la impressora estiguin a la mateixa xarxa.
  • Si fas servir una impressora sense fil, desconnecta-la i torna a connectar-la a la xarxa wifi.
  • Si el negoci comparteix la xarxa wifi amb els usuaris, és possible que l’amplada de banda estigui al límit de la seva capacitat. Configura una xarxa wifi independent per al negoci i els clients. Per obtenir més informació al respecte, posa’t en contacte amb el teu proveïdor d’internet.
  • Si tens impressores sense fil i altres dispositius distribuïts en un espai gran, configura punts d’accés per als dispositius. Els punts d’accés han de tenir una connexió amb cables, no sense fil. Si necessites ajuda per configurar-los, posa’t en contacte amb el teu proveïdor d’internet.
  • Configura una IP estàtica des del TPV i canvia l’adreça IP estàtica de la impressora Epson o Star.

La impressora imprimeix amb retard.

1. Si fas servir una impressora Bluetooth:
    • Mou la impressora més a prop del TPV per aconseguir un senyal Bluetooth més fort.
  2. Si fas servir una impressora wifi:
    • Mou el TPV i la impressora més a prop de l’encaminador per aconseguir un senyal de wifi més fort.
    • Comprova la configuració de la xarxa local i assegura’t que l’encaminador no s’hagi mogut ni desconnectat. Una xarxa d’àrea local (LAN) és un conjunt de dispositius connectats en una ubicació física.

La impressora només imprimeix algunes de les comandes.

1. Si fas servir categories per als articles, és possible que no estiguin ben configurades. Més informació sobre com assignar categories a les impressores.
  2. És possible que la connectivitat de la xarxa sigui deficient. Segueix els suggeriments de la secció La impressora es desconnecta.
  3. És possible que el dispositiu TPV no tingui prou memòria disponible. Elimina aplicacions o fitxers innecessaris per alliberar espai.

La impressora només imprimeix un tipus de comanda (en persona o online).

1. Comprova la configuració de la impressora a l’aplicació de Square per a restaurants per confirmar que envies les comandes a la impressora que has triat.
  2. Si l’aplicació s’executa en segon pla al dispositiu, les impressores USB poden desconnectar-se de l’aplicació de TPV de Square per a restaurants. Força la sortida de l’aplicació i torna a obrir-la.
  3. Si fas servir una impressora wifi, connecta-la a través d’Ethernet o Bluetooth per mantenir la connexió.

El TPV no conserva els perfils d’impressió.

1. Si has creat un compte de Square recentment, ja no podràs accedir als perfils d’impressió que vas crear en el compte anterior. Per tant, hauràs de crear-ne de nous. Consulta més informació sobre com crear un perfil d’impressió.
  2. Si el dispositiu iOS té poc espai al disc, és possible que l’aplicació de TPV de Square per a restaurants es desconnecti. Elimina aplicacions o fitxers necessaris per alliberar espai al dispositiu iOS.