Inici>Resoldre problemes

Resolució de problemes amb la impressora

Si la impressora no imprimeix o no ho fa correctament, pot resultar estressant tant per als clients com per al personal. De la mateixa manera, els problemes de connectivitat i configuració de la impressora poden fer perdre un temps valuós.

Aquest article proporciona passos de resolució de problemes d’impressió habituals, com ara la connectivitat de la impressora, la configuració del perfil de la impressora i la resolució d’errors.

Abans de començar

Identifica el model de la impressora

TPV Square és compatible amb diverses impressores. Hi ha dues maneres d’identificar la impressora.

• Nom i número del model: és la referència específica per a una versió particular d’una impressora. La ubicació del nom i el número del model pot variar en funció del tipus d’impressora.

• Adreça IP de la impressora: és una seqüència llarga de números (per exemple: 192.168.1.123). Es pot trobar en un full d’estat de la impressora. Cada impressora de xarxa en té una de diferent. Això només s’aplica a les impressores de xarxa.

Identifica el tipus de connexió

USB

Els dispositius USB es connecten directament al dispositiu TPV compatible. Si fas servir l’Square Stand, l’Square Register o l’Square Terminal, pots connectar l’accessori USB directament al hub USB mitjançant el cable d’alimentació. Pel que fa als dispositius Android, t’hauràs de connectar mitjançant un adaptador USB OTG (On-The-Go). Comprova que el dispositiu Android sigui compatible amb l’USB OTG o el mode d’amfitrió USB. Les impressores USB es connecten per cable a un sol dispositiu TPV i només aquest pot imprimir-hi.

Nota: no es pot connectar una impressora a un dispositiu iOS directament mitjançant un connector Lightning o un cable USB-C.

Ethernet

Els dispositius Ethernet es connecten a l’encaminador o commutador mitjançant un cable Ethernet. Un cop connectats a l’encaminador, els accessoris de hardware es connectaran al dispositiu TPV mitjançant la connexió wifi. No podràs fer servir la connexió Ethernet en mode sense connexió.

Wifi

Els dispositius wifi es connecten sense fils a l’encaminador. Comprova que el dispositiu i els accessoris de hardware estiguin connectats a la mateixa xarxa mitjançant wifi o Ethernet. Si no és així, no es podran connectar.

Bluetooth

Els dispositius Bluetooth es connecten al dispositiu sense cables mitjançant la connexió Bluetooth. Aquest tipus de connexió funciona millor a poca distància i no es recomana per a comandes per a cuina. Hauràs d’assegurar-te que el dispositiu i els accessoris de hardware estiguin a menys de 3 metres els uns dels altres. Les impressores Bluetooth només es poden connectar sense fils a un sol dispositiu TPV, que és l’únic que hi pot imprimir.

Problemes de connexió de la impressora

Si la impressora no apareix a l’aplicació de Square, és possible que tinguis problemes de connexió. Tot i que les solucions de problemes específics varien en funció dels models d’impressora, et recomanem que facis unes comprovacions bàsiques per detectar els problemes de connexió de la impressora.

La impressora nova no es connecta

Si has seguit els passos per connectar la impressora a través de Bluetooth o de la xarxa de la botiga (Ethernet o wifi) però tens dificultats per connectar-te, baixa la Aplicació de Star o la Aplicació d’Epson i comprova si hi apareix la teva impressora. Si l’aplicació no detecta la impressora, comprova els documents del fabricant per assegurar-te que estigui configurada correctament i que tingui accés a la xarxa.

Comprova que el nom del dispositiu coincideixi amb un dels compatibles amb les impressores de cuina o impressores de rebuts. Si no el trobes, restableix la impressora a les condicions de fàbrica.

No es pot detectar la impressora

Impressores amb interfície Ethernet

Resolució de problemes d’Ethernet

• Assegura’t que la impressora sigui compatible amb Squareo, en cas contrari, no es podrà detectar.
  • Si està connectada a través de la wifi, apaga la wifi del TPV i torna-la a encendre.
  • Comprova que el TPV estigui connectat a la mateixa xarxa que la impressora.
  • Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables. Espera 10 segons. Torna a connectar-los i engega-la.
  • Comprova que estigui ben endollada i que tingui paper.
  • Per als dispositius iOS, Square necessita accedir a la teva xarxa local per connectar-se a les impressores de la xarxa. Per activar-ne l’accés, activa la xarxa local del dispositiu a Configuració > Square > Xarxa local i, a continuació, torna a iniciar l’aplicació de Square.
  • Assegura’t que el cable Ethernet estigui connectat al hardware corresponent.
  • Apaga i torna a engegar l’encaminador.
  • Comprova que el cable Ethernet que connecta la impressora a la xarxa estigui connectat correctament a cada dispositiu.

Impressores amb interfície wifi

Resolució de problemes amb la connexió wifi

• Assegura’t que la impressora sigui compatible amb Squareo, en cas contrari, no es podrà detectar.
  • Apaga la wifi del TPV i torna-la a encendre.
  • Comprova que el TPV estigui connectat a la mateixa xarxa wifi que la impressora.
  • Per als dispositius iOS, Square necessita accedir a la teva xarxa local per connectar-se a les impressores de la xarxa. Per activar-ne l’accés, activa la xarxa local del dispositiu a Configuració > Square > Xarxa local i, a continuació, torna a iniciar l’aplicació de Square.
  • Apaga i torna a engegar l’encaminador.
  • Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables. Torna a connectar-los i engega-la.

Impressores amb interfície USB

Com a primer pas, assegura’t que la impressora sigui compatible with Square o, en cas contrari, no es podrà detectar.

Nota: no es pot connectar una impressora a un dispositiu iOS directament mitjançant un connector Lightning o un cable USB-C.

Impressora USB i Square Stand, Square Terminal o Square Register

Si tens problemes amb una impressora USB i l’Square Stand o l’Square Register, consulta aquests consells de resolució de problemes amb l’Square Stand i l’Square Register.

Si tens problemes per connectar la impressora USB a l’Square Stand o l’Square Register, ves a Configuració > Hardware > Impressores. Si la impressora té una connexió activa, hauria d’aparèixer a Impressores. Si no apareix a la llista, segueix aquests passos:

• Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables USB. Torna a connectar-los i engega-la.
  • Assegura’t que la impressora USB estigui connectada a una presa de corrent.
  • Assegura’t que la impressora USB estigui ben connectada a l’Square Stand.
  • Comprova que hi hagi un rotllo de paper a la impressora.

Impressora USB i dispositius Android

Si tens problemes amb una impressora USB connectada a un dispositiu Android:

• Assegura’t que la impressora USB estigui connectada a una presa de corrent.
  • Assegura’t que la impressora USB estigui ben connectada al dispositiu Android mitjançant un cable USB i un adaptador.
  • Comprova que hi hagi un rotllo de paper a la impressora.
  • Apaga completament el TPV i torna’l a encendre.
  • Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables. Torna a connectar-los i engega-la.

Impressores amb interfície Bluetooth

Limitacions de la connectivitat Bluetooth

Es poden emparellar diverses impressores Bluetooth al mateix TPV, però una impressora Bluetooth únicament pot estar emparellada amb un TPV. Square no permet que hi hagi diversos TPV connectats a la mateixa impressora Bluetooth. Si vols connectar diversos TPV a una impressora, pots fer servir una impressora de xarxa.

Si continues tenint problemes amb la impressora Bluetooth, posa’t en contacte amb el fabricant per a més informació.

Per a obtenir consells de resolució de problemes addicionals per a la connexió Bluetooth de l’iPad, visita el Lloc web d’Apple.

Des del teu iPhone o iPad

• Assegura’t que la impressora sigui compatible amb Squareo, en cas contrari, no es podrà detectar.
  • Assegura’t que la impressora no estigui vinculada amb un altre dispositiu.
  • Desactiva el Bluetooth del TPV i torna’l a activar.
  • En el cas dels dispositius iOS, Square necessita accés al Bluetooth per poder connectar-se a les impressores Bluetooth. Activa el Bluetooth del dispositiu des de Configuració > Square > Bluetooth per activar-ne l’accés i torna a iniciar l’aplicació de Square.
  • Si la impressora no es pot detectar, prova de reiniciar-la:
    • Apaga la impressora Star Micronics o Epson.
    • Mantingues premut el botó d’alimentació.
    • Torna a encendre la impressora.
  • Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables. Espera 10 segons. Torna a connectar-los i engega-la.
  • Comprova que estigui ben endollada i que tingui paper.
  • Desvincula la impressora de la configuració del Bluetooth de l’iOS. Per fer-ho, ves a Configuració > Bluetooth > Nom de la impressora > Desvincula aquest dispositiu.
  • Segueix els passos per configurar una impressora.
  • Si es produeix un error de vinculació:
    • A algunes impressores, com ara la Star TSP654IIbi, cal prémer un botó petit a la part posterior per emparellar-les. Mantingues premut el botó de la part posterior i torna a engegar-la.

Des de l’Square Register

• Assegura’t que la impressora sigui compatible amb Squareo, en cas contrari, no es podrà detectar.
  • Apaga la impressora i desconnecta’n tots els cables. Espera 10 segons. Torna a connectar-los i engega-la.
  • Comprova que estigui ben endollada i que tingui paper.
  • Comprova que la impressora es pugui detectar fent servir el telèfon o la tauleta i desactivant i tornant a activar el Bluetooth. Veuràs la impressora a la llista de dispositius disponibles.
  • Si la impressora no es pot detectar, prova de reiniciar-la:
    • Apaga la impressora Star Micronics o Epson.
    • Mantingues premut el botó d’alimentació.
    • Torna a encendre la impressora.
  • Verifica que la impressora es pugui detectar i prova d’emparellar-la de nou des de l’Square Register.
    • Comprova que l’Square Register tingui el Bluetooth activat a Més > Configuració > Hardware.
    • Per connectar la impressora, ves a Configuració > Connecta una impressora > Torna a escanejar.
  • Si es produeix un error de vinculació:
  • A algunes impressores, com ara la Star TSP654IIbi, cal prémer un botó petit a la part posterior per emparellar-les. Mantingues premut el botó de la part posterior i torna a engegar-la.
  • Algunes impressores Bluetooth només es poden emparellar a un sol dispositiu. Prova de desemparellar la impressora de la resta de dispositius o reinicia-la.

El sistema no detecta la impressora Bluetooth Star Mobile

La impressora ha d’estar configurada en mode Bluetooth. El mode actual apareixerà a la pantalla quan la impressora estigui encesa.

Si la impressora no està configurada en mode Bluetooth, hauràs de canviar-ho. Consulta com canviar el mode de la impressora al web d’ajuda d’Star.

No hi ha els perfils d’impressora

Si et falta algun perfil d’impressora, tingues en compte el següent:

• És possible que hagis de configurar els perfils d’impressora, que són obligatoris per a la impressió. Consulta més informació sobre com configurar un perfil d’impressió.

• Si has creat un compte de Square recentment, ja no podràs accedir als perfils d’impressió que vas crear en el compte anterior. Per tant, hauràs de crear-ne de nous. Consulta més informació sobre com crea un perfil d’impressió.

Errors d’impressió de comandes

Si tens algun dels problemes següents amb la impressora, prova aquests passos de resolució de problemes per identificar-lo, resoldre’l i així poder tornar a la feina ràpidament.

Duplica les comandes

Comprovants de comandes online

Si una o diverses impressores dupliquen els comprovants de les comandes online, és molt probable que hi hagi un problema amb la configuració del perfil d’impressió.

Aquesta configuració és la mateixa per a tots els dispositius (TPV) que tenen una impressora assignada (en el punt de venda en qüestió). Si diversos dispositius TPV tenen el mateix perfil d’impressió (amb la funció de comandes online activada) assignat a una impressora, pot ser que s’imprimeixin múltiples còpies. Tenir més d’un perfil d’impressió amb els comprovants de comandes online activats també en pot ser la causa.

Reutilització d’un perfil d’impressió en altres dispositius TPV:

Si diversos dispositius TPV comparteixen el mateix perfil d’impressió amb l’opció de comprovants de comandes online activada, cadascun d’ells enviarà alhora una còpia de la comanda online a la impressora i, per tant, s’imprimiran duplicats. Això sol passar si crees un perfil d’impressió amb els comprovants de comandes online i en persona activats. En aquest cas, s’imprimiran tants comprovants com dispositius de TPV hi hagi.

La pràctica recomanada és crear un perfil diferent per als comprovants de les comandes online i que sigui independent de les comandes en persona i, a continuació, activar i assignar aquest perfil d’impressió des d’un únic TPV.

Aquest TPV imprimirà tots els comprovants de comandes online que coincideixin amb la configuració (per exemple, categories d’articles) i haurà d’estar sempre connectat a internet i funcionar amb alimentació de corrent altern.

Per resoldre aquest problema, cal que només tinguis un perfil d’impressió (amb els rebuts de comandes online activats) assignat a la impressora que vulguis des d’un únic dispositiu TPV. Comprova també que els altres perfils d’impressió no tinguin aquesta opció activada per a les mateixes categories d’articles. Has de modificar les assignacions d’impressora des dels punts de venda, tot i que també pots gestionar la configuració del perfil d’impressió i les categories d’articles des del Tauler de control.

Com resoldre aquest problema des de l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més > Configuració > Hardware > Impressores > Perfils.
  2. Selecciona el nom del perfil d’impressió, toca Modifica i desactiva els comprovants de comandes online.
  3. Toca Desa.
  4. Crea un perfil d’impressió amb un nom fàcil de recordar com Comandes-Online i configura’l per imprimir els comprovants de les comandes online amb les categories d’articles que vulguis.
  5. Tria un TPV per gestionar-hi la impressió de comprovants de comandes online.
  6. Des d’aquest TPV, assigna el perfil Comandes-Online a la impressora que vulguis. Assigna aquest perfil només a una impressora d’un TPV per punt de venda.
  7. Assegura’t que només un perfil d’impressió tingui activada la configuració de comprovants de comandes online. Aquest perfil d’impressió es dedicarà exclusivament a imprimir els comprovants de comandes online. No activis cap altre rebut, comanda ni resguard. Toca Assigna una impressora i selecciona només una impressora d’un únic dispositiu TPV del punt de venda en qüestió.

Duplica el perfil d’impressió 1

Com a alternativa, pots desactivar els perfils a cada dispositiu TPV per aturar temporalment la impressió amb aquesta configuració. Tot i que aquest mètode no es recomana com a solució a llarg termini, el problema es resol.

Comprovants de comandes en persona

1. Assegura’t que ni tu ni cap empleat esteu creant diversos comprovants de comandes per error al TPV. Pot passar si l’aplicació de TPV de Square per a restaurants està integrada amb l’aplicació d’un soci. Si tens problemes amb l’aplicació d’un soci, contacta amb el seu equip d’atenció al client.
  2. Torna a comprovar les categories que s’han configurat a cada perfil d’impressió.
  3. Força la sortida de l’aplicació de TPV de Square per a restaurants i torna a obrir-la.
  4. Reinicia el dispositiu i torna a obrir l’aplicació.

Retard en la impressió

1. Si fas servir una impressora Bluetooth, acosta-la al TPV perquè el senyal sigui més fort.
  2. Si fas servir una impressora wifi:
    • Apropa el TPV i la impressora a l’encaminador perquè el senyal de sigui més fort.
    • Comprova la configuració de la xarxa local i assegura’t que l’encaminador no hagi canviat de lloc ni s’hagi desconnectat. Una xarxa d’àrea local (LAN) és un conjunt de dispositius connectats en una mateixa ubicació física.
  3. Poden haver-hi retards d’impressió si hi ha diversos dispositius connectats a la xarxa que fan servir la mateixa impressora.

S’imprimeix una part de la comanda

1. Si fas servir categories per als articles, és possible que no estiguin ben configurades. Consulta més informació sobre com assignar categories a les impressores.
  2. És possible que la connectivitat a la xarxa sigui feble. Segueix els suggeriments de la secció La impressora es desconnecta.

Impressió d’un tipus de comanda (en persona o online)

1. Comprova la configuració de la impressora a l’aplicació de TPV Square per confirmar que envies les comandes a la impressora que vols.
  2. Si l’aplicació s’executa en segon pla al dispositiu, les impressores poden desconnectar-se de l’aplicació de TPV de Square. Torna a obrir l’aplicació.

Problemes específics del model

Impressores Star

La impressora Star SM-S220 imprimeix rebuts llargs

La configuració de la marca hauria de ser NO USE. Per canviar aquest paràmetre:

1. Encén la impressora.
  2. Mantingues premuts els botons de mode i d’alimentació a la vegada durant almenys cinc segons.
  3. Després que el led d’error parpellegi cinc vegades, podràs modificar la configuració.
  4. El mode Bluetooth apareixerà a la pantalla.
  5. Prem el botó d’alimentació fins que es mostri MARK USE.
  6. Prem el botó de mode una vegada per seleccionar MARK NO USE.
  7. Mantingues premuts els botons de mode i d’alimentació alhora per desar els canvis.
  8. S’imprimirà una comanda amb la configuració actualitzada.

La impressora Star SP742 no imprimeix

Comprova que estigui configurada correctament. Per restablir la configuració:

1. Desconnecta tots els cables de la impressora i assegura’t que estigui apagada.
  2. Gira la impressora i localitza la tapa dels interruptors DIP (és al costat de l’etiqueta del producte, tancada amb un caragol).
  3. Treu la tapa i trobaràs els 8 interruptors DIP.
  4. Inverteix la posició de l’interruptor 4 i torna a posar la tapa.
  5. Torna a connectar tots els cables i engega la impressora.

Impressores Epson

Impressores Epson

Segueix els passos següents per solucionar el problema (els passos poden diferir lleugerament segons el model d’Epson):

1. Mantingues premut el botó d’alimentació de paper mentre engegues la impressora per fer una impressió de prova.
  2. Un cop s’hagi imprès, mantingues premut el botó d’alimentació durant 3 segons. Se’t mostrarà el menú Selecció de modes i l’opció Personalitza la configuració dels valors.
  3. Per seleccionar Personalitza la configuració dels valors, prem el botó d’alimentació 3 vegades ràpidament i mantingue’l premut.
  4. Apareixerà un altre menú. Selecciona Configuració de la interfície USB prement el botó d’alimentació 11 vegades de manera ràpida i mantenint-lo premut.
  5. Al menú següent, selecciona Classe d’impressora prement el botó d’alimentació dues vegades i mantenint-lo premut.
  6. La configuració es desarà.
  7. Reinicia la impressora.