Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Compte

Rep ajuda de Square

Crear un compte amb Square

Registra't gratis, sense comissions ocultes

A tots ens va bé que ens donin un cop de mà per desenvolupar el nostre negoci. Per això, Square ofereix diversos canals d’ajuda per donar resposta a les teves preguntes, fent que ens puguis trobar en el lloc i el moment en què necessitis assistència.

  • Comença fent una cerca al nostre Centre d’ajuda per trobar guies fàcils sobre els productes, articles d’ajuda i consells per resoldre problemes.

  • Dona una ullada a la Comunitat Square per veure com altres empreses fan servir Square per gestionar i fer créixer el negoci.

  • Square té, fins i tot, recursos d’ajuda ràpids integrats a l’ aplicación TPV Square, l’Square Terminal i l’Square Register.

Si tens problemes relacionats amb el compte, l’equip d’Atenció al venedor de Square et pot proporcionar ajuda addicional.

Contacta amb el servei d’atenció al venedor de Square per correu electrònic o trucant al 900 99 34 28. Ens trobaràs de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00.

Pot ser que t’hagis d’esperar una mica. Si no tens temps, sol·licita que et truquem.

Centre d’ajuda

El Centre d’ajuda de Square et dona accés instantani als recursos d’ajuda més actuals. Al Centre d’ajuda, pots fer cerques per pregunta, paraula clau o tema. Dona una ullada als recursos disponibles i troba inspiració, sigui per Producte o Tema. A més, pots estar al dia de les últimes Tendències amb altres venedors de Square.

El Centre d’ajuda disposa d’una àmplia col·lecció de recursos, guies d’inici i tutorials de vídeo per ajudar-te a posar en marxa, gestionar i fer créixer el teu negoci amb Square.

Deixa comentaris sobre el Centre d’ajuda

Els teus comentaris ens ajuden a millorar. Explica’ns què t’han semblat els nostres recursos d’ajuda. Per fer-ho, només has d’omplir el formulari que trobaràs al final de cada article.

Ajuda a l’aplicació

Obtén ajuda, consulta tutorials i demana components de Square nous des de l’aplicació de TPV Square, l’Square Terminal o l’Square Register. L’assistència integrada a l’aplicació inclou elements d’acció associats que t’ajuden a resoldre els problemes més comuns.

Rep assistència des de l’aplicació:

  1. Toca ≡ Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.
  2. Toca Ajuda > Rep ajuda.
  3. Toca Com et podem ajudar? per cercar recursos d’ajuda per pregunta, paraula clau o tema.

Consulta tutorials a l’aplicació:

  1. Toca ≡ Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.
  2. Toca Ajuda > Guies i tutorials i selecciona el tema que t’interessi.

Demana un Square Reader nou a través de l’aplicació de TPV Square:

  1. Toca ≡ Més a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.
  2. Toca Ajuda > Compra components.
  3. Toca Compra components per cercar components de Square.

Comunitat Square

La Comunitat Square és un espai per col·laborar i aprendre amb altres venedors de Square. Uneix-te a la Comunitat Square i troba altres negocis que també fan servir Square, contacta amb empreses que s’enfronten a reptes similars i envia preguntes a la comunitat en línia quan necessitis ajuda o consell.

Atenció al venedor de Square

Som conscients que els venedors de Square potser no en fan prou amb els nostres recursos en línia per poder gestionar, entendre i fer créixer els seus negocis. Square disposa d’un equip d’Atenció al venedor que ofereix assistència específica per als comptes sobre transaccions i transferències, i que té coneixement especialitzat sobre els productes i serveis de Square. Pots posar-te en contacte amb el nostre equip d’Atenció al venedor mitjançant un xat en temps real (només en espanyol), a través de les xarxes socials o per telèfon.

Telèfon

Pots trucar al Servei d’atenció al venedor de Square al 900 99 34 28. Ens trobaràs de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00 GMT.

Pot ser que tardem una mica a contestar, així que no dubtis a fer servir l’opció de devolució de trucada si no vols esperar.

Xarxes socials

Instagram: @squareespana

X (abans Twitter): @squaresupport

Missatges

L’atenció per missatgeria és el mètode d’atenció al venedor preferit de molts venedors de Square i és sovint la manera més ràpida de contactar amb Atenció al venedor de Square. Comença la conversa informant l’equip d’Atenció al venedor sobre les necessitats del teu negoci. Un cop ens hagis contactat, Square transferirà la trucada al primer agent d’Atenció al venedor de Square disponible perquè et pugui ajudar.

A l’aplicació de Square:

  1. Toca ≡ Més.
  2. Toca Atenció al venedor > Rep ajuda.
  3. Toca la icona del xat per començar una conversa.

Nota: pots tornar a la sessió de xat tocant la icona de xat del menú d’ajuda de l’aplicació en qualsevol moment.

Per rebre atenció per missatgeria des de l’ordinador:

  1. Inicia la sessió i visita squareup.com/help.
  2. Fes clic a Contacta a la part superior dreta.
  3. Selecciona una opció o escriu «contacte» en qualsevol moment per parlar amb un agent.

Comentaris

Valorem la teva experiència i comentaris. Uns dies després d’haver contactat amb Atenció al venedor de Square, pot ser que rebis un correu electrònic per avaluar la teva experiència.

No trobes el que necessites?