Crea una adreça IP estàtica per connectar les impressores

A qui va dirigit aquest article?
  • Als negocis amb els permisos necessaris per configurar dispositius. Configura els permisos al Tauler de control de Square.
  • Quant a la IP estàtica

Per defecte, Square Point of Sale fa servir el protocol de configuració dinàmica de l’amfitrió (DHCP) per detectar impressores de xarxa i connectar-s’hi, una opció que funciona per a la majoria dels casos. Amb una connexió IP estàtica, Square proporciona una adreça de xarxa fixa que permet a les tauletes i els telèfons intel·ligents que fas servir com a TPV comunicar-se directament amb la impressora. Una adreça IP estàtica és útil quan la comunicació es fa en remot (com ara ometent una VPN o travessant subxarxes).

Abans de començar

• La IP estàtica és una opció que es pot fer servir per a les impressores connectades a la xarxa. Hauràs de fer servir una impressora Ethernet o wifi.

• L’adreça IP estàtica s’ha de configurar a l’encaminador i la impressora abans de connectar una impressora al dispositiu en què fas servir el TPV Square.

• N’hauràs d’activar una tant a l’encaminador com per a cada impressora que configuris.

• Et recomanem que parlis amb l’administrador de la xarxa per completar els passos següents. D’aquesta manera, t’asseguraràs que l’adreça que assignis a una impressora es reservi correctament a la configuració de la xarxa i no es restableixi en reiniciar-la.

Pas 1: crea una adreça IP estàtica per a la impressora

Impressora Epson

1. Per esbrinar l’adreça IP actual de la impressora Epson, apaga-la i mantingues premut el botó Alimentació mentre l’encens
    2. fins que s’imprimeixin dos fulls: el primer amb informació general de la impressora i el segon amb detalls sobre la xarxa i l’adreça IP.
    3. Connecta’t a la impressora mitjançant un iPad o un ordinador de la mateixa xarxa.
    4. Obre un navegador web i introdueix l’adreça IP seguida de /webconfig a la barra de l’URL.
      • Per exemple, si l’adreça IP és 192.168.1.123, hauràs d’escriure http://192.168.1.123/webconfig.
    5. Inicia la sessió fent servir epson com a nom d’usuari i contrasenya.
    6. Fes clic a TCP/IP.
    7. A la secció Aconsegueix l’adreça IP, selecciona Manual.
    8. Introdueix l’adreça IP de la impressora al camp Adreça IP i fes clic a Envia.
    9. A la pàgina següent, fes clic a Restableix.

Impressora Star

1. Per esbrinar l’adreça IP actual de la impressora Star, apaga-la i mantingues premut el botó Alimentació mentre l’encens fins que el llum A punt deixi de parpellejar.
    2. S’imprimiran dos fulls: el primer amb informació general de la impressora i el segon amb dades de la xarxa i l’adreça IP cap al final.
    3. Connecta’t a la impressora mitjançant un iPad o un ordinador de la mateixa xarxa.
    4. Obre un navegador web i introdueix l’adreça IP a la barra de l’URL.
      • Per exemple, si l’adreça IP és 192.168.1.123, hauràs d’escriure http://192.168.1.123.
    5. Inicia la sessió amb el nom d’usuari root i la contrasenya public. Tots dos camps distingeixen entre majúscules i minúscules. Si el sistema et sol·licita que canviïs la contrasenya, selecciona Cancel·la.
    6. Al menú principal, fes clic a Paràmetres de la IP > Estàtica. L’adreça IP actual i la màscara de subxarxa s’haurien d’emplenar automàticament, però, si no ho fan, les trobaràs a la pàgina que s’ha imprès durant la prova.
    7. Fes clic a Envia.
    8. Al menú principal, fes clic a Desa > Impressió de la configuració > Reinicia el dispositiu.
    9. Fes clic a Executa.
    10. La impressora de rebuts hauria de reiniciar-se i imprimir un informe de configuració nou amb la paraula Estàtica en lloc de les sigles DHCP al costat de l’adreça IP.

Pas 2: connecta el TPV Square a l’adreça IP estàtica de la impressora

• Necessitaràs la versió més recent de l’aplicació.

• A l’aplicació de TPV Square, selecciona Més > Configuració > Hardware > Impressores.

• Toca la pestanya Impressores si no està seleccionada.

• Selecciona Connecta una impressora > Selecciona una impressora > Configuració avançada de la impressora.

• Selecciona el tipus d’impressora que vols afegir. Si no tens l’adreça IP estàtica, segueix les instruccions de l’apartat anterior per obtenir-la.

• Introdueix l’adreça IP de la impressora.

• Toca Fet i el sistema començarà a cercar la impressora.

• Quan la trobi, toca Fet.

• Afegeix un Nom per a la impressora.

• Toca Desa.

• Si en provar de connectar-t’hi, el sistema t’indica que no n’ha trobat cap, comprova que l’adreça IP sigui correcta. També has d’assegurar-te que la impressora estigui configurada per fer servir una IP estàtica.

Pas 3: actualitza l’encaminador

• Per reservar la IP estàtica de la impressora, hauràs de modificar la configuració de l’encaminador.

• Si fas servir un encaminador Ubiquiti recomanat per Square, segueix aquests passos:

1. Ves al web d’Ubiquiti.

2. Inicia la sessió al tauler de control d’UniFi amb el nom d’usuari i la contrasenya.

3. Fes clic al lloc on es troba la impressora amb una IP estàtica.

4. Al menú de navegació de l’esquerra, fes clic a Dispositius de clients.

5. Cerca la impressora que fa servir la IP estàtica a la llista de dispositius. Pots identificar-la per l’adreça MAC, que hauria de figurar a la part inferior o posterior de la impressora.

6. Fes clic a Configuració > Configuració IP > Adreça IP fixa.

7. Introdueix la mateixa adreça IP que acabes de configurar.

• Si fas servir un encaminador d’una altra marca, consulta les instruccions del fabricant per accedir a la pàgina de configuració. Un cop hi hagis iniciat la sessió, cerca una opció de configuració com ara Adreça IP fixa o Reserva de concessió de DHCP i reserva l’adreça IP que acabes de configurar.