Crea una adreça IP estàtica per connectar les impressores

A qui va dirigit aquest article?
Als negocis que necessitin accés constant a una xarxa, però no puguin fer servir adreces IP dinàmiques. Per crear-ne una d’estàtica, cal activar els permisos de l’equip per permetre que els empleats configurin el hardware.

Quant a la IP estàtica

Per defecte, Square Point of Sale fa servir el protocol de configuració dinàmica de l’amfitrió (DHCP) per detectar impressores de xarxa i connectar-s’hi, una opció que funciona per a la majoria dels casos. Amb una connexió IP estàtica, Square proporciona una adreça de xarxa fixa que permet a les tauletes i els telèfons intel·ligents que fas servir com a TPV comunicar-se directament amb la impressora. Una adreça IP estàtica és útil quan la comunicació es fa en remot (com ara ometent una VPN o travessant subxarxes).

Abans de començar

• La IP estàtica és una opció que es pot fer servir per a les impressores connectades a la xarxa. Hauràs de fer servir una impressora Ethernet o wifi.

• L’adreça IP estàtica s’ha de configurar a l’encaminador i la impressora abans de connectar una impressora al dispositiu en què fas servir el TPV Square.

• N’hauràs d’activar una tant a l’encaminador com per a cada impressora que configuris.

• Et recomanem que parlis amb l’administrador de la xarxa per completar els passos següents. D’aquesta manera, t’asseguraràs que l’adreça que assignis a una impressora es reservi correctament a la configuració de la xarxa i no es restableixi en reiniciar-la.

Pas 1: crea una adreça IP estàtica per a la impressora

Impressora Epson

Square és compatible amb molts models habituals d’impressores Epson. Consulta més informació sobre la compatibilitat del hardware en funció del dispositiu.

Per configurar les impressores Epson perquè tinguin una adreça IP estàtica, segueix aquests passos:

1. Obtén l’adreça IP actual de la impressora Epson. Pots fer-ho apagant-la i mantenint premut el botó d’alimentació mentre l’engegues. Mantingues-lo premut fins que s’imprimeixin dos fulls informatius: el primer contindrà dades general de la impressora i el segon, informació de xarxa i l’adreça IP.
  2. Connecta’t a la impressora mitjançant un iPad o un ordinador de la mateixa xarxa. Obre un navegador web i introdueix l’adreça IP seguida de /webconfig a la barra de l’URL. Per exemple, si l’adreça IP que s’imprimeix és 192.168.1.123, hauràs d’escriure http://192.168.1.123/webconfig.
  3. Inicia la sessió i escriu epson tant al nom d’usuari com a la contrasenya.
  4. Fes clic a TCP/IP. A la secció Obtén l’adreça IP, selecciona Manual.
  5. Introdueix l’adreça IP de la impressora al camp Adreça IP i fes clic a Envia.
  6. A la pàgina següent, fes clic a Restableix.

Impressora Star

Square és compatible amb molts models habituals d’impressores Star Micronics. Consulta més informació sobre la compatibilitat del hardware en funció del dispositiu.

1. Obtén l’adreça IP actual de la impressora Star. Pots fer-ho apagant la impressora i mantenint premut el botó d’alimentació mentre l’engegues fins que el llum A punt quedi fix. S’imprimiran dos fulls informatius: el primer contindrà dades generals de la impressora i el segon, informació de xarxa amb l’adreça IP al final del full.
  2. Connecta’t a la impressora mitjançant un iPad o un ordinador de la mateixa xarxa. Obre un navegador web i introdueix l’adreça IP a la barra de l’URL. Per exemple, si l’adreça IP que s’imprimeix és 192.168.1.123, hauràs d’escriure http://192.168.1.123.
  3. Inicia la sessió amb el nom d’usuari root i la contrasenya public. Tant el nom d’usuari com la contrasenya distingeixen entre majúscules i minúscules. Si se’t demana que canviïs la contrasenya, prem Cancel·la.
  4. Al menú principal, fes clic a Paràmetres IP i selecciona Estàtica. L’adreça IP actual i la màscara de subxarxa s’han d’omplir automàticament, però, si no ho fan, pots trobar-les a la pàgina d’impressió de la prova que s’ha fet prèviament.
  5. Selecciona Envia.
  6. Al menú principal, selecciona Impressió de la configuració > Reinicia el dispositiu > Desa.
  7. Fes clic a Executa.
  8. La impressora de rebuts hauria de reiniciar-se i imprimir un nou informe de configuració amb la paraula Estàtica en lloc de DHCP al costat de l’adreça IP.

Pas 2: connecta el TPV Square a l’adreça IP estàtica de la impressora

• Necessitaràs la versió més recent de l’aplicació.

• A l’aplicació de TPV Square, selecciona Més > Configuració > Hardware > Impressores.

• Toca la pestanya Impressores si no està seleccionada.

• Selecciona Connecta una impressora > Selecciona una impressora > Configuració avançada de la impressora.

• Selecciona el tipus d’impressora que vols afegir. Si no tens l’adreça IP estàtica, segueix les instruccions de l’apartat anterior per obtenir-la.

• Introdueix l’adreça IP de la impressora.

• Toca Fet i el sistema començarà a cercar la impressora.

• Quan la trobi, toca Fet.

• Afegeix un Nom per a la impressora.

• Toca Desa.

• Si en provar de connectar-t’hi, el sistema t’indica que no n’ha trobat cap, comprova que l’adreça IP sigui correcta. També has d’assegurar-te que la impressora estigui configurada per fer servir una IP estàtica.

Pas 3: actualitza l’encaminador

• Per reservar la IP estàtica de la impressora, hauràs de modificar la configuració de l’encaminador.

• Si fas servir un encaminador Ubiquiti recomanat per Square, segueix aquests passos:

1. Ves al web d’Ubiquiti.

2. Inicia la sessió al tauler de control d’UniFi amb el nom d’usuari i la contrasenya.

3. Fes clic al lloc on es troba la impressora amb una IP estàtica.

4. Al menú de navegació de l’esquerra, fes clic a Dispositius de clients.

5. Cerca la impressora que fa servir la IP estàtica a la llista de dispositius. Pots identificar-la per l’adreça MAC, que hauria de figurar a la part inferior o posterior de la impressora.

6. Fes clic a Configuració > Configuració IP > Adreça IP fixa.

7. Introdueix la mateixa adreça IP que acabes de configurar.

• Si fas servir un encaminador d’una altra marca, consulta les instruccions del fabricant per accedir a la pàgina de configuració. Un cop hi hagis iniciat la sessió, cerca una opció de configuració com ara Adreça IP fixa o Reserva de concessió de DHCP i reserva l’adreça IP que acabes de configurar.