Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Acceptar pagaments

Preguntes més freqüents sobre el processament de pagaments sense connexió

He pujat les transaccions dins del termini de 24 hores, però no les trobo a l’historial. Com puc solucionar el problema?

Si el dispositiu entra en mode sense connexió automàticament, prova de seguir aquests passos per resoldre el problema:

  • Omet la xarxa a la qual està connectat el dispositiu.

  • Torna’l a connectar a la mateixa xarxa.

  • Apaga i torna a encendre el dispositiu per reiniciar l’aplicació.

Nota: no restableixis la configuració de fàbrica del dispositiu; si ho fas, els pagaments no capturats es perdran.

Puc fer servir el mode sense connexió si l’Square Terminal o l’Square Register estan en línia, però s’estan denegant tots els pagaments?

El mode sense connexió et permet acceptar pagaments amb targeta quan el servei de connexió a internet no està disponible temporalment. Si l’actives, el mode sense connexió s’habilitarà de manera automàtica quan el dispositiu no estigui connectat a internet i apareixerà un bàner a la part superior de l’aplicació de Square.

Si el dispositiu està connectat a internet, però totes les transaccions amb targeta s’estan denegant, és possible que hi hagi un problema més general que estigui afectant els pagaments. Pots comprovar si hi ha actualitzacions a issquareup.com per confirmar-ho.

En aquest cas, també pots fer servir el mode sense connexió, però hauràs d’anar a Configuració > Components > Xarxa i desactivar la wifi (o desendollar el cable d’Ethernet del Hub per a l’Square Terminal, si escau) per forçar que l’Square Terminal o l’Square Register entrin en el Mode sense connexió:

Quan el problema s’hagi estabilitzat o resolt a issquareup.com, torna a activar la wifi (o endolla el cable d’Ethernet al Hub per a l’Square Terminal, si escau) per permetre que el dispositiu es connecti a internet i pugi les transaccions fetes amb el mode sense connexió.

Nota: si no forces que el dispositiu entri en mode sense connexió seguint els passos anteriors, les transaccions que intentis processar es continuaran denegant i no es podran recuperar quan el problema de connexió s’estabilitzi o resolgui.

Els empleats poden activar el mode sense connexió?

Sí. Els empleats hauran de tenir marcada la casella Configura el procés de pagament als seus Permisos per poder activar o desactivar el Mode sense connexió. Els empleats que no tinguin aquest permís podran processar pagaments en Mode sense connexió, però no podran activar-lo ni desactivar-lo.

Quins són els riscos d’acceptar pagaments sense connexió?

Hi ha un risc addicional amb tots els pagaments que acceptis amb el mode sense connexió. Square no es fa responsable de les pèrdues que es puguin produir per targetes denegades, devolució de pagaments o pagaments vençuts que s’hagin acceptat amb el mode sense connexió. A més, Square no es pot posar en contacte amb els clients en nom teu si un pagament acceptat amb el mode sense connexió es denega o venç.

Amb quines aplicacions i dispositius de Square puc fer servir el mode sense connexió?

En aquests moments, el mode sense connexió només està disponible a TPV Square, Square per a comerços i Square per a restaurants en dispositius iOS i Android compatibles, l’Square Terminal i l’Square Register.

El mode sense connexió encara no està disponible per a Factures Square, Cites Square, Vendes en línia Square o Afterpay per a les transaccions en línia o en persona.

Tampoc està disponible per a l’Square Reader o l’Square Stand de 1a generació o 2a generació. L’Square Stand (2a generació) requereix un Square Reader per a targetes de banda magnètica per poder fer servir el mode sense connexió.

Quines targetes puc acceptar amb el mode sense connexió?

Pots acceptar pagaments sense connexió quan els clients apropin o insereixin una targeta amb un logotip de Visa, Mastercard, American Express, Maestro o Vpay. Les targetes regal Square no funcionen amb el mode sense connexió.

Com poden els empleats activar o desactivar el mode sense connexió?

Els empleats hauran de tenir marcada la casella «Configura el procés de pagament» als seus Permisos de l’equip per poder activar o desactivar el Mode sense connexió. Els empleats que no tinguin aquest permís podran processar pagaments en Mode sense connexió, però no podran activar-lo ni desactivar-lo.

Puc cancel·lar o reembossar pagaments sense connexió pendents?

Ara per ara, no. Pots tramitar un reembossament quan tornis a tenir connexió a internet. Per tramitar un reembossament:

  1. Completa els pagaments pendents tornant-te a connectar a internet en un termini de 24 hores a partir de l’hora de la transacció original. En fer-ho, els pagaments es pujaran automàticament.
  2. Un cop completats, pots tramitar un reembossament a la pestanya Transaccions del teu dispositiu iOS o Android, l’Square Terminal, l’Square Register o el Tauler de control en línia de Square.

No trobes el que necessites?