Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Preguntes més freqüents sobre el processament de pagaments sense connexió

He pujat les meves transaccions en el termini de 24 hores, però no les trobo a l’historial de transaccions. Com puc solucionar el problema?

Si el dispositiu entra en mode sense connexió automàticament, pots provar aquests passos de resolució de problemes:

  • Omet la xarxa a la qual està connectat el dispositiu.

  • Torna’l a connectar a la mateixa xarxa.

  • Apaga i torna a encendre el dispositiu per reiniciar l’aplicació.

Nota: no restableixis la configuració de fàbrica del dispositiu; si ho fas, els pagaments no capturats es perdran.

Puc fer servir el mode sense connexió si l’Square Terminal està en línia, però s’estan denegant tots els pagaments?

El mode sense connexió està dissenyat perquè puguis acceptar pagaments amb targeta quan la teva connexió a Internet no estigui disponible temporalment. En cas que l’hagis habilitat a la configuració del Terminal, el mode sense connexió s’activarà automàticament quan el dispositiu no tingui connexió a Internet.

Si el dispositiu està en línia i s’estan denegant totes les transaccions amb targeta, és possible que hi hagi un problema més general que estigui afectant els pagaments. Pots comprovar si hi ha actualitzacions a issquareup.com per confirmar-ho.

Si és el cas, podràs continuar fent servir el mode sense connexió, però hauràs d’anar a Configuració > Components > Xarxa i desactivar la Wi-Fi (o desconnectar el cable Ethernet del Hub per a l’Square Terminal, si escau) per fer que l’Square Terminal entri en mode sense connexió.

Un cop el problema s’hagi estabilitzat o resolt a issquareup.com, torna a activar la Wi-Fi (o torna a connectar el cable Ethernet del Hub per a l’Square Terminal, si escau) perquè el dispositiu pugui accedir a Internet i puja les transaccions que hagis fet sense connexió.

Nota: si no fas que el Terminal entri en mode sense connexió seguint els passos anteriors, es continuaran denegant les transaccions que provis de processar, i no es tornaran a intentar un cop el problema s’hagi estabilitzat o resolt.
Quins riscos comporta acceptar pagaments sense connexió?

Hi ha un risc addicional amb tots els pagaments que acceptis amb el mode sense connexió. Square no es fa responsable de les pèrdues que es puguin produir per targetes denegades, devolució de pagaments o pagaments vençuts que s’hagin acceptat amb el mode sense connexió. A més, Square no es pot posar en contacte amb els clients en nom teu si un pagament acceptat amb el mode sense connexió es denega o venç.

Quines aplicacions i dispositius de Square inclouen el mode sense connexió?

Actualment, el mode sense connexió només està disponible amb TPV Square a l’Square Terminal.

El mode sense connexió encara no està disponible per a Factures Square, Cites Square, Square per a comerços, Square per a restaurants ni Vendes en línia Square. Tampoc no està disponible a l’Square Reader, l’Square Stand ni l’Square Register.