Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Square per a restaurants

Comença amb Square KDS per a iOS

Aquest mateix any hem llançat Square KDS per a Android. Així mateix, hem decidit eliminar l’aplicació de Square KDS per a iOS, tot i que podràs continuar fent-la servir fins al juny de 2024. La nova aplicació de Square KDS per a Android té les mateixes funcionalitats i, a més, inclou funcions exclusives per a Android, com ara l’assignació per opció del servei. A la Guia per començar hi podràs consultar KDS d’Android.

Square KDS és un sistema digital de comandes per a la cuina que es connecta a Square per a Restaurants, TPV Square, Vendes en línia Square i a les nostres plataformes de comandes en línia i entrega a domicili. Square KDS està disponible dins del pla Plus de Square per a Restaurants o com a subscripció independent.

A tenir en compte:

 • L’aplicació de Square KDS només està disponible per a dispositius iPad amb iOS 14. Si ets usuari d’Android, a la Guia per començar hi pots trobar KDS d’Android.

 • Square KDS ha de tenir connexió a internet per rebre les comandes.

 • En cas que necessitis una còpia física, els comprovants de les comandes que s’envien a Square KDS es poden imprimir des del TPV.

 • Totes les comandes de Square per a Restaurants i del TPV es mostraran al KDS. El KDS pot rebre comandes des de Square per a Restaurants per a iPad, TPV per a iPad, dispositius Android, l’Square Terminal, Vendes en línia de Square i qualsevol empresa col·laboradora que faci entregues a domicili i enviï comandes, o bé qualsevol terminal de comandes de tercers que enviï comandes a Square.

Primers passos

Tipus d’àrea

Square KDS et proposa 2 tipus d’àrees per ajudar-te a optimitzar els processos de la cuina. Per començar a fer servir Square KDS, hauràs de triar el tipus d’àrea que necessites:

 • Àrea de comandes

 • Àrea d’emplatat i recollida

Nota: Pots triar una o diverses àrees per a cada tipus i ajustar-los quan calgui. Ambdós tipus d’àrea se sincronitzen i comuniquen en temps real, creant un flux de treball eficaç, tot i que tenen algunes diferències.

Configuració de les partides Àrea de comandes Àrea d’exposició
Tria els dissenys ✔️ ✔️
Configura els temporitzadors vermell i groc ✔️ ✔️
Mostra totes les comandes ✔️ ✔️
Mostra els recomptes totals ✔️ ✔️
Assignació basada en la configuració de la categoria ✔️ ✔️
Retira les comandes ✔️ ✔️
Esborra totes les comandes ✔️ ✔️
Mostra les comandes i els articles completats de les àrees de preparació ✖️ ✔️
Marca els articles i les comandes com a finalitzats. D’aquesta manera, apareixeran com a finalitzats a totes les àrees de preparació. ✖️ ✔️
Retira les comandes finalitzades a les àrees d’exposició o tant a l’àrea d’exposició com a l’àrea de preparació ✖️ ✔️
Marca els articles com a exhaurits ✔️ ✔️

Creació d’un inici de sessió a Square KDS

Per començar a fer servir Square KDS, hauràs de crear un codi de dispositiu per a l’iPad que vulguis fer servir. Per fer-ho,

 1. ves al Tauler de control en línia de Square

 2. Toca les tres línies i selecciona Dispositius > KDS

 3. Toca Afegeix una pantalla de cuina.

 4. Introdueix un àlies i selecciona un punt de venda.

 5. Toca Següent.

 6. Tria si vols enviar el codi a una adreça electrònica o a un número de telèfon i toca Envia. Aquest codi et farà falta per iniciar la sessió a l’aplicació de Square KDS.

Nota: com que Square KDS és específic per a cada punt de venda, s’hi mostraran totes les comandes que es facin en aquell punt de venda. Podràs filtrar els articles o les comandes per categoria.

Com descarregar l’aplicació de Square KDS (iOS)

Per descarregar l’aplicació:

 1. Ves a l’App Store des d’un iPad amb iOS 14 o superior.

 2. Cerca l’aplicació de Square KDS.

 3. Selecciona Instal·la per descarregar l’aplicació de Square KDS.

Configuració de Square KDS per a iOS

Un cop hagis descarregat l’aplicació de Square KDS, inicia la sessió amb el codi del dispositiu que hagis creat per començar la configuració.

Selecciona els articles per mostrar

Square KDS mostra articles en funció de les categories que assignis. Per assignar categories:

 1. Obre Square KDS.
 2. Toca per obrir la plataforma de llançament.
 3. Toca la icona de l’engranatge de configuració.
 4. Toca Articles a les comandes.
 5. Activa les categories que vols mostrar

Nota: Si no tens categories assignades als articles del Tauler de control de Square, consulta aquest article del Centre d’ajuda per crear noves categories per als teus articles. Tingues en compte que les categories de Vendes en línia Square son totalment independents de les teves categories de KDS.

Configura el disseny adequat

Amb Square KDS, pots fer servir dissenys diferents en funció de la teva mida de text preferida i de la quantitat de comandes que vulguis que es mostrin. Per personalitzar la configuració del disseny:

 1. Obre Square KDS.
 2. Toca per obrir la plataforma de llançament.
 3. Toca la icona de l’engranatge de configuració.
 4. Toca Disseny.
 5. Selecciona la mida de text adequada.
 6. Selecciona el disseny que vulguis.

Configura temporitzadors i notificacions

Pots activar les notificacions i els temporitzadors a la pantalla. Per fer-ho:

 1. Obre Square KDS.
 2. Toca per obrir la plataforma de llançament.
 3. Toca la icona de l’engranatge de configuració.
 4. Toca Temporitzador i notificacions.
 5. Selecciona el període de temps que vulguis per a activar les alertes grogues i vermelles.

Activa les comandes des del TPV

Pots enviar comandes des dels dispositius TPV directament al KDS en un tancar i obrir d’ulls. Per començar, segueix els passos següents:

 1. Obre Square KDS i toca per obrir el menú.
 2. Toca la icona de l’engranatge per veure la teva configuració i, després, toca Comandes.
 3. Activa Mostra les comandes en línia.

Les comandes fetes al TPV es mostraran a Square KDS.

Activa les comandes en línia

També pots fer que les comandes en línia s’enviïn directament a Square KDS. Tens tres opcions de visualització per personalitzar com vols mostrar les comandes en línia:

Mostra les comandes en línia quan es realitzen: un cop el client hagi fet una comanda, aquesta es mostrarà a KDS.

Mostra les comandes en línia quan estiguin en curs: les comandes es mostaran a KDS quan s’hagin marcat com en curs.

Mostra les comandes en línia segons l’hora de recollida: estableix amb quanta antelació respecte de l’hora de recollida vols que es mostrin les comandes a l’àrea de KDS.

Tria l’opció més adient per a tu o canvia els filtres segons et convingui. Per veure les comandes en línia:

 1. Obre Square KDS i toca per obrir el menú.
 2. Toca la icona de l’engranatge per veure la teva configuració i, després, toca Comandes.
 3. Activa Mostra les comandes en línia i tria si vols veure les comandes en línia quan es fa la comanda, quan la comanda es marca com en curs o en funció de l’hora de recollida.
 4. Si tries Mostra les comandes en línia segons l’hora de recollida, toca Modifica per modificar el temps d’antelació respecte de l’hora de recollida.
 5. Configura el temps que falti per a l’hora de recollida a l’establiment en hores i minuts i, després, toca Fet. El temps que hagis triat es mostrarà a l’opció de visualització.

Nota: també pots configurar temps de preparació personalitzats per a articles específics a la secció Temps de la comanda de la pàgina de l’article. Selecciona Modifica al costat del Temps de preparació de l’article. La configuració que triïs substituirà les opcions d’entrega predeterminades i el temps de preparació que hagis establert per al punt de venda. Més informació sobre crear i gestionar els articles en línia.

Imprimeix des de Square KDS

Connecta una impressora a Square KDS per imprimir els comprovants de les comandes amb recollida a l’establiment, entrega a domicili o al local. Consulta més informació sobre com Imprimir amb Square KDS.

Configura els noms de la cuina

Si fas servir Square per a restaurants, pots afegir un nom intern de la cuina a qualsevol article, variació o modificador. Posar noms de la cuina fa que es treballi de forma més eficient i que el personal pugui crear els noms en l’idioma que vulgui.

Ús de Square KDS per a iOS

Estat de finalització

Tant les àrees de comandes com les d’emplatat i recollida tenen l’opció de marcar articles individuals o comandes senceres com a finalitzades. Les àrees d’emplatat i recollida tenen la funció addicional de poder marcar una comanda com a finalitzada per comunicar automàticament als serveis d’enviament a domicili de tercers que ja està a punt.

Per activar aquesta funció, segueix els passos següents:

 1. Ves al Tauler de control en línia de Square i selecciona Dispositius.

 2. Fes clic a Configuració de la cuina.

 3. Selecciona el punt de venda per a les actualitzacions de les comandes de la cuina.

 4. Activa la funció Envia actualitzacions de les comandes automàticament.

 5. Fes clic a Desa.

Nota: Només està disponible per a les àrees d’emplatat i recollida, i no per a les àrees de preparació. Un cop activada, aquesta configuració s’aplica a totes les àrees d’emplatat i recollida assignades al punt de venda seleccionat.

Finalitzar un únic article en una comanda

Toca l’article completat directament a la pantalla. Si has seleccionat un article que no era per error, torna’l a tocar per desseleccionar-lo. Tingues en compte que només tens tres segons per desfer la finalització de l’article. Després, podràs veure la comanda a la pestanya de comandes finalitzades.

Finalitzar tota una comanda alhora

Toca el bàner superior de la comanda que vols finalitzar i confirma seleccionant Finalitza la comanda. S t’equivoques de comanda, toca l’àrea blanca a sota del bàner blau on diu Finalitzada. Tingues en compte que tens tres segons per desfer la finalització de la comanda. Després, podràs veure-la a la pestanya de comandes finalitzades.

Veure les comandes finalitzades

Per veure les comandes finalitzades, toca Finalitzades a la part superior de la pantalla.

Esborra totes les comandes

Per marcar totes les comandes com a finalitzades, toca Configuració > General > Esborra les comandes i, a continuació, torna a tocar la casella per confirmar que vols esborrar-les totes. Un cop ho hagis fet, les 100 darreres comandes que hagis rebut es mostraran a la llista de comandes finalitzades.

Recuperar comandes

Els restaurants poden recuperar les comandes finalitzades si s’han completat per error o si cal fer algun canvi. Per recuperar una comanda, toca el botó Recupera a la part inferior de la comanda, a la vista de comandes finalitzades. La comanda es mostrarà a la vista de comandes en curs. Per recuperar un article concret d’una comanda, selecciona l’article i toca Recupera. També podràs recuperar un article fins i tot si la comanda segueix a la vista de comandes obertes.

Nota: si tens activada la funció d’Actualització automàtica de les comandes a l’Àrea d’emplatat i recollida, el fet de recuperar una comanda finalitzada no la retirarà de les comandes marcades com A punt a les plataformes de tercers.

Square KDS - Recall - EN-US

Prioritza una comanda

Les cuines també poden prioritzar les comandes i moure-les al capdavant de la cua, per exemple, si se’ls ha escapat algun article o una comanda té algun error. Quan tornes a introduir la comanda al TPV, pots passar-la al capdavant de la cua. O bé, si algú s’uneix tard a una taula i la seva comanda surt més tard que la de la resta del grup, pots prioritzar-la perquè el seu menjar surti a la vegada.
Per prioritzar una comanda:

 1. En una àrea d’emplatat i recollida, toca la comanda que vulguis modificar per veure quines accions hi pots dur a terme.
 2. Toca Prioritza la comanda.
 3. Apareixerà un carregador de cancel·lació. Tindràs tres segons per cancel·lar la priorització i deixar la comanda en la posició original que té a la cua.
 4. Un cop se li acabi el temps al carregador de cancel·lació, es mostrarà a la pantalla un missatge de confirmació, indicant que la comanda s’ha enviat a totes les àrees de preparació relacionades.

Nota: només pots prioritzar una comanda des de l’àrea d’emplatat i recollida. A la vista de comandesFinalitzades, la comanda prioritzada ara tindrà el bàner de Prioritzada. Per a les comandes visibles a altres pantalles de cuina, a la mateixa capçalera posarà Prepara-ho ara. Tan bon punt una comanda mostri el bàner Prepara-ho ara, la podràs tocar per silenciar-la a qualsevol àrea de preparació.

Organització dels plats

La funció Organització dels plats us ajuda a tu i al teu equip a gestionar els comptes, tant a la sala com a la cuina. Està pensada per fer que agrupar articles, afegir ingredients o comunicar a la cuina quan ha de posar en espera o preparar els plats sigui bufar i fer ampolles.

Organització dels plats és un paràmetre opcional, així que, si vols fer servir aquesta funció, has d’anar a la Configuració del TPV al Tauler de control de Square i activar les funcions d’Organització dels plats i En espera o A cuina.

Un cop activada l’opció Posa en pausa o envia a la cuina, pots configurar l’opció per posar els plats en pausa a Square KDS:

 1. Al KDS, selecciona Dispositius > Plats.

 1. Activa Plats enviats a cuina o en espera impresos.

 1. Si quan imprimeixes una comanda vols que es mostrin tots dos tipus de plats, tant els enviats a cuina com els que estan en espera, selecciona Imprimeix el plat preparat o en espera. Si vols que les comandes impreses mostrin només els plats que s’envien a cuina, selecciona Imprimeix només els plats enviats a cuina.

Encaminament del TPV

Configura el KDS per filtrar a quins TPV (amb TPV Square i Square per a Restaurants) vols que es mostrin les comandes entrants.

 1. Al KDS, toca Configuració > Comandes.
 2. Activa Mostra les comandes del TPV.
 3. Toca Modifica al costat per rebre comandes de tots els TPV.
 4. Selecciona quins TPV envien comandes a aquesta àrea de KDS. Pots activar les opcions següents:

 • Rebre comandes de tots els TPV de Square sense anomenar: el KDS no pot identificar els TPV que no tinguin nom. Per encaminar un TPV que no apareix a la llista, crea un codi del dispositiu des del Tauler de control de Square. Toca Dispositius al menú desplegable de navegació i, a continuació, selecciona TPV.
 • Rebre comandes de tots els futurs TPV anomenats: en seleccionar aquesta opció, tots els TPV amb nom que s’afegeixin a aquest punt de venda enviaran les comandes a aquest KDS.

 1. Selecciona des de quins TPV d’origen vols que s’enviïn les comandes al KDS.
 2. Toca Desa.

Aquí pots obtenir més informació sobre com configurar l’assignació de comandes en línia de TPV amb Square KDS.

Visualització del recompte de plats Ara mateix

Qui s’encarrega de l’emplatat i la recollida, així com els caps de cuina, fan servir el terme Ara mateix per referir-se al recompte d’un article concret que requereix preparació a totes les comandes de la cua. Per veure un article específic a totes les comandes obertes:

 1. Obre Square per a KDS.
 2. Toca les tres línies horitzontals.
 3. Toca els articles per als quals vols veure els recomptes d’Ara mateix. Apareixeran destacats a totes les comandes i podràs veure’n el recompte.

Un cop marquis un article com a completat, es restarà automàticament del recompte d’Ara mateix.

Restaurants - Square KDS - View All Day Count

Articles exhaurits i disponibilitat

El terme «exhaurit» es fa servir sovint als restaurants per marcar un article temporalment com a no disponible, normalment quan s’acaba algun ingredient. Pots marcar un article com a exhaurit des d’una àrea de preparació o d’emplatat i recollida a l’aplicació de Square KDS. Quan marquis un article com a no disponible a Square KDS, s’actualitzaran les plataformes de comandes perquè els clients vegin l’article com a exhaurit.

Nota: la disponibilitat de l’article ve determinada per la quantitat d’existències que s’hagi definit al Tauler de control de Square. No es podrà marcar com a disponible o no disponible amb la funció Exhaurit cap article que tingui el seguiment d’inventari activat.
: Per marcar un article com a exhaurit des d’una àrea de preparació o d’emplatat i recollida:

 1. Obre Square KDS i toca les tres línies horitzontals per obrir el menú.
 2. Toca Mostra la disponibilitat de tots els articles.
 3. Fes servir l’eina de cerca per trobar un article o selecciona un article de la llista.
 4. Pots triar si l’article està disponible o no disponible. Per marcar-lo com a exhaurit, selecciona No disponible i, a continuació, toca Desa.

Creació d’informes

Pots consultar els informes de Square KDS al Panel de Datos Square en línia. L’informe de rendiment de la cuina mostra el recompte de comandes finalitzades, el temps mitjà de les comandes finalitzades i el temps mitjà de finalització per a totes les comandes per nom de dispositiu KDS, punt de venda i franja horària.

Per veure l’informe de Square KDS:

 1. Inicia la sessió al Panel de Datos Square.

 2. Fes clic a Informes > Rendiment de la cuina.

 3. Selecciona Rendiment de les comandes per veure el temps mitjà de finalització per comanda, o selecciona Rendiment de l’article per veure el temps mitjà de finalització per a tots els articles, classificats de més a menys.

 4. Selecciona el període de temps i els filtres que vulguis a la part superior de l’informe.

La mètrica de les comandes finalitzades té com a base el dispositiu en el qual es va finalitzar la comanda. El temps de les comandes es calcula a partir del moment en què la comanda apareix al KDS i fins al moment en què es marca com a finalitzada. El temps dels articles es calcula a partir del moment en què l’article apareix al KDS fins al moment en què es marca com a finalitzat.

Resoldre problemes amb l’Stand

Si Square KDS té problemes de connexió a Restaurants, segueix els consells que t’indiquem a continuació per a solucionar-los:

 1. Comprova que estiguis fent servir la versió més recent de les aplicacions de Restaurants i KDS.

 2. Comprova que el dispositiu tingui una versió actualitzada de l’iOS.

 3. Ves a la configuració de l’aplicació de KDS. Comprova que les categories d’articles preferides estiguin activades i que els articles que s’hi trobin siguin els correctes.

 4. Ves a Configuració a l’aplicació de KDS per comprovar que les comandes preferides estiguin ACTIVADES.

 5. Reinicia l’aplicació de Square KDS.

 6. Fes una comanda de prova per assegurar-te que el KDS rebi les comandes del TPV correctament.

Nota: el dispositiu KDS es connecta automàticament al TPV, sempre que tots dos s’hagin creat per al mateix punt de venda. Tota la configuració es fa des del Tauler de control i des de l’aplicació de KDS.

No trobes el que necessites?