Inici

Soluciona els errors de pagament a l’Square Kiosk

En aquest article hi trobaràs els passos per resoldre els problemes a l’hora d’acceptar pagaments amb l’Square Kiosk. Aquests passos són aplicables a totes les aplicacions de Square, incloent-hi TPV Square, l’aplicació de l’Square Kiosk, Square per a restaurants, Square per a comerços i Cites Square.

Si fas servir el dispositiu amb l’aplicació de l’Square Kiosk, no podràs connectar-lo a accessoris com ara lectors de codis de barres i impressores de rebuts mitjançant USB, wifi, Ethernet o Bluetooth. No obstant això, sí que podràs imprimir els comprovants de les comandes que els clients facin al quiosc a través dels dispositius TPV que tinguis connectats a les impressores de la cuina.

Abans de començar

Quin és el millor moment per resoldre els problemes?

Per solucionar els problemes amb els pagaments cal seguir certs passos que poden allargar-se una mica, com ara reiniciar el hardware. Si és possible, prova de resoldre els problemes amb l’Square Kiosk fora de l’horari comercial. Si només ho pots fer durant la jornada laboral, intenta evitar les hores punta perquè els clients no s’hagin d’esperar.

Si fas servir el dispositiu amb qualsevol aplicació de Square, llevat de la mateixa aplicació de l’Square Kiosk, i tens pagaments sense connexió pendents, no reiniciïs el dispositiu ni en restableixis la configuració de fàbrica, ni tampoc eliminis l’aplicació de Square. Si ho fas, es perdran permanentment i no en podràs cobrar els fons. Si fas servir l’aplicació de l’Square Kiosk en el dispositiu, no podràs acceptar pagaments quan no tinguis internet. Consulta més informació sobre com processar pagaments sense connexió.

Pas 1: verifica que el tipus de pagament compleix els requisits.

Pas 2: inicia la sessió i tanca-la des de l’aplicació de Square.

A l’iPad, obre l’aplicació de l’Square Kiosk i inicia la sessió amb un codi de dispositiu. Fes servir el codi de dispositiu que has creat per al quiosc des del lloc on vols instal·lar-lo.

Si el codi del dispositiu ha vençut, crea’n un de nou des del Tauler de control de Square.

  1. Des d’aquí, ves a Configuració > Gestió de dispositius.
  2. Fes clic a Selecciona l’Square Kiosk > Restableix el codi del dispositiu. Pots fer servir aquest nou codi de 12 dígits per iniciar la sessió a l’Square Kiosk.

Per tancar la sessió, prem la pantalla Comença amb dos dits durant 5 segons i se’t demanarà el codi d’accés del propietari per accedir a la configuració del dispositiu i tancar la sessió.

Pas 3: confirma que l’aplicació de Square estigui actualitzada.

  1. Obre l’App Store i toca la icona del perfil.
  2. Desplaça’t cap avall per consultar les actualitzacions pendents.
  3. Toca Actualitza tot per actualitzar totes les aplicacions del dispositiu o localitza l’aplicació de Square i toca Actualitza.

Pas 4: confirma que el software d’iOS estigui actualitzat.

  1. Ves a Configuració > General > Actualització de software.
  2. La pantalla mostra la versió d’iOS instal·lada actualment i si hi ha cap actualització disponible.
  3. Si escau, toca Descarrega i instal·la.

Pas 5: comprova les connexions de l’Square Kiosk.

  1. Verifica que l’aplicació de Square reconeix l’Square Kiosk. Per fer-ho, ves a ≡ Més > Configuració > Hardware > Square Kiosk i comprova l’estat de la connexió.
  2. Comprova que l’Square Kiosk i l’iPad estiguin vinculats correctament. Pots confirmar-ho mirant la barra d’estat a la part superior de l’aplicació de Square.
  3. Si fas servir un iPad Air o un iPad Pro compatible amb l’Square Kiosk, comprova que l’adaptador encaixi amb l’estructura de l’Square Kiosk i que estigui en la posició adequada.
  4. Només cal que insereixis l’adaptador inclòs per a iPad Air i iPad Pro a la base del quiosc abans de col·locar-hi l’iPad. L’adaptador només és necessari per a iPad Air i iPad Pro. Si necessites un adaptador de recanvi, pots comprar-lo a la Botiga de Square.

Adaptador de l’Square Stand per a iPad Air i iPad Pro

Pas 6: reinicia l’iPad i l’Square Kiosk.

  1. Desplaça cap avall el pestell de seguretat de l’Square Kiosk i treu l’iPad.
  2. Mantingues premut el botó superior de l’iPad fins que aparegui el control lliscant d’apagat. Fes lliscar el dit pel control i, a continuació, espera 30 segons fins que el dispositiu s’apagui. Per tornar a encendre el dispositiu, mantingues premut el botó superior fins que es mostri el logotip d’Apple.
  3. Torna a inserir l’iPad a l’Square Kiosk. Sabràs que està ben posat quan sentis el clic del pestell de seguretat.
  4. Desendolla’l de la presa de corrent i torna’l a endollar.

Pas 7: elimina l’aplicació de Square i torna-la a instal·lar.

Si fas servir el hardware de l’Square Kiosk amb les aplicacions de Square (a excepció de l’aplicació de l’Square Kiosk), has d’assegurar-te que has pujat tots els pagaments sense connexió abans d’eliminar l’aplicació. Si fas servir l’aplicació de l’Square Kiosk amb el hardware de l’Square Kiosk, no pots acceptar pagaments sense connexió i, per tant, pots eliminar l’aplicació directament.

  1. Mantingues premuda l’aplicació a la pantalla d’inici, toca Suprimeix l’aplicaciói, a continuació, toca Suprimeix l’aplicació.
  2. Torna a instal·lar l’aplicació de Square des de l’App Store.
  3. Quan tornis a obrir l’aplicació, assegura’t d’haver concedit tots els permisos sol·licitats o l’Square Kiosk no funcionarà correctament.

Articles relacionats

No trobes el que necessites?