Configura els articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d'articles

Square-Online-Item-Library-Settings-CA

Des de la col·lecció d’articles de Square pots modificar diversos paràmetres de la configuració d’articles relacionats amb els webs de Vendes en línia Square, com ara la visibilitat, els temps de preparació de les comandes online, el SEO i els enllaços a les xarxes socials, entre d’altres. A continuació te’ls expliquem d’un en un.

Si necessites més informació sobre la configuració d’articles fora de Vendes en línia Square, aquí t'expliquem com crear i gestionar els articles en línia.

Visibilitat dels articles del web

La visibilitat dels articles fa referència a on i com apareix un article al web.

Gestiona la visibilitat dels articles

Per gestionar la visibilitat dels articles del web:

1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona un article o crea’n un.
  2. A la Configuració de Vendes en línia Square, tria una opció al menú desplegable Visibilitat.
  3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

La configuració de visibilitat s’aplicarà als articles en tots els webs als quals estiguin assignats. Per exemple, si marques un article com a Visible, serà visible en tots els webs on es vengui aquest article.

Configuració de la visibilitat dels articles

La configuració de la visibilitat dels articles disponibles inclou:

• Visible: l’article apareix al web, es pot comprar i es mostra a la navegació i als resultats de cerca.
  • Ocult: l’article es pot comprar en línia mitjançant un enllaç directe (això és útil per als articles exclusius).
  • No disponible: l’article no es mostra al web ni es pot comprar (és una opció útil si encara no vols vendre’l).

Pots actualitzar la visibilitat de diversos articles alhora mitjançant el
mètode de modificació en bloc a Vendes en línia Square.

Assignació dels articles del web

L'assignació dels articles del web fa referència a quines pàgines tens assignat un determinat article. Això, en combinació amb la visibilitat dels articles del web, determina on es poden comprar els articles. Per exemple, perquè un article es pugui comprar al web, ha d'estar assignat i marcat com a visible o ocult. Per gestionar l'assignació dels articles del web:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

2. A On es ven, fes servir els botons d’activa/desactiva per determinar a quins webs s’ha d’assignar l’article.

3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: si fas servir integracions de canals com Perfil d’empresa de Google o Meta per a negocis, també pots assignar l’article a aquests canals fent clic a +Afegeix canals.

Preu de venda

Per afegir un preu de venda a un article que es mostra al lloc web de Vendes en línia Square:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

2. A Variants, ves a Preu i fes clic a Afegeix un preu de venda online.

3. Introdueix un preu de venda per a cada variant que vulguis actualitzar.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: els preus de venda només s’apliquen al web de Vendes en línia Square i no se sincronitzen amb altres plataformes de Square.

Mètodes de tramitació

Per vendre qualsevol dels teus articles en línia, has d'indicar com tramitaràs les comandes que es facin al web. Per començar:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

2. A Configuració de Vendes en línia Square, ves a Mètodes de tramitació i fes clic a Selecciona.

3. Fes servir les caselles per indicar els mètodes de tramitació que es faran servir per a aquest article i fes clic a Fet.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Temps de preparació de l'article

En aquest apartat s’especifica el temps que es tarda a preparar les comandes i els articles per a la recollida a l’establiment i l'entrega local a domicili. Per establir els temps de preparació d'articles concrets:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

2. A Temps de comanda, ves a Temps de preparació de l'article i selecciona Modifica.

3. Desactiva Fes servir el punt de venda predeterminat per introduir un temps de preparació personalitzat. Selecciona Fet.

4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: per configurar els temps de preparació de totes les comandes amb recollida a l’establiment i entrega a un domicili de la zona, ves a la pàgina de Compte i configuració > Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.

Límits de quantitat per comanda

Pots limitar el nombre de vegades que un client pot afegir un article concret a la cistella en cada comanda de Vendes en línia Square, així redueixes el risc que s'esgotin massa ràpidament els articles amb molta demanda i pots gestionar més fàcilment les existències. Per exemple, si poses un límit de quatre per a una samarreta que ve amb diferents variants (com ara talles o colors), la quantitat màxima d'aquestes variants a la cistella no pot superar les quatre unitats.

Per limitar el nombre de vegades que un client pot afegir un article a la cistella en una única comanda:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

2. A Configuració de Vendes en línia Square, habilita l'opció Activa els límits de quantitat per comanda i introdueix un número al camp de text.

3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: per limitar la quantitat total d’articles que un client pot afegir a la cistella en una comanda de recollida a l’establiment o entrega a domicili, ves a la pàgina de Compte i configuració > Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili i selecciona Configuració avançada.

Ven articles amb comandes anticipades

Nota: per activar les comandes anticipades amb recollida a l'establiment i entrega a domicili, cal que milloris la teva subscripció a Vendes en línia Square.

Si vens articles amb recollida a l’establiment i entrega local a domicili que només estan disponibles en dates assenyalades (per exemple, ofertes especials en època de festes), els clients poden fer una comanda anticipada a Vendes en línia Square i rebre'ls quan estiguin disponibles.

Configura les comandes anticipades

Per configurar les comandes anticipades d’articles amb recollida a l’establiment i entrega a domicilis de la zona:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article o crea’n un de nou.
  2. A la Configuració de Vendes en línia Square, activa Ven com a comanda anticipada. Nota: l’article ha de tenir habilitada la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili.
  3. Selecciona Modifica la configuració de les comandes anticipades per triar la data o l’interval de dates en què vols que l’article estigui disponible per a la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili. Pots triar qualsevol data o hora amb una antelació d’entre 24 hores i 365 dies.
  4. De manera opcional, pots marcar Personalitza l’horari de tramitació de les comandes per especificar-ne l’horari dins d’un interval de dates. Per exemple, si estableixes la franja horària entre les 10:00 i les 14:00, els clients només podran demanar la recollida o l’entrega de les comandes dins de les hores compreses en aquesta franja, en les dates especificades. Si no marques aquesta opció, s’aplicarà l’horari habitual de recollida a l’establiment o d’entrega a domicili que tingui el punt de venda.
  5. Introdueix un límit per a les comandes anticipades. És la data i hora a partir de la qual vols deixar de rebre comandes d’aquest article. L’article no estarà disponible per a les comandes en línia després d’aquesta data i hora.

Sempre que vulguis pots fer canvis en l’estat de les comandes anticipades d’un article, modificar-ne les dates o la disponibilitat, o desactivar l’opció de comanda anticipada.

Experiència del comprador

Quan habilites les comandes anticipades, els clients veuen un distintiu a la pàgina de l’article que mostra que està disponible per a les comandes anticipades i també el període de tramitació. Un cop afegeixen un article a la cistella i passen al procés de pagament, se’ls mostra la data i hora de recollida a l’establiment i poden modificar-la. També veuen la informació del punt de venda.

Si la comanda del client inclou articles estàndard a més d’articles amb comanda anticipada, la data de recollida a l’establiment s’ajustarà a la data de tramitació de la comanda anticipada. En aquest cas, veuran una notificació avisant d’aquest canvi i, si necessiten recollir un article abans, podran modificar la comanda o fer comandes separades.

Diferència entre una comanda anticipada i programar una comanda

Les comandes anticipades estan pensades per als articles que no estan disponibles per a la compra en aquell moment i que cal demanar per endavant per recollir-los o rebre’ls un cop esdevinguin disponibles. Les comandes anticipades s’acostumen a fer servir per generar expectatives abans que surti un article i predisposar els clients a comprar-lo.

La programació de comandes, en canvi, està pensada per als articles que ja estan disponibles per a la compra, que el client vol demanar i pagar al moment però recollir-los o rebre’ls en un altre moment (sempre que entri dins l’horari de recollida o entrega). La programació s’acostuma a fer servir als restaurants o en altres negocis de menjar i begudes.

Les principals diferències entre aquestes dues tècniques de comanda són la disponibilitat de l’article i el temps durant el qual es pot demanar l’article abans de la data de tramitació.

Optimització per a motors de cerca (SEO)

Pots personalitzar com es mostra un article o una de les pàgines de les categories del web de Vendes en línia Square als motors de cerca. Això s’anomena optimització natural (SEO). Consulta més informació sobre com optimitza els articles i categories a Vendes en línia Square.

Enllaços de les xarxes socials

Pots personalitzar com es mostren els enllaços a les pàgines d’articles i categories del web de Vendes en línia Square quan es comparteixen a les xarxes socials, especialment si vols fer servir informació de SEO diferent. Consulta més informació sobre els Enllaços a les xarxes socials de Vendes en línia Square.