Inici>Articles i categories del web

Configura els articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d'articles

Des de la col·lecció d’articles de Square pots modificar diversos paràmetres relacionats amb els webs de Vendes en línia Square, com ara la visibilitat, els temps de preparació de les comandes online, el SEO i els enllaços a les xarxes socials, entre d’altres. A continuació te’ls expliquem d’un en un.

Si necessites més informació sobre la configuració d’articles fora de Vendes en línia Square, aquí t'expliquem com crear i gestionar articles des del Tauler de control de Square.

Preu de venda

Per especificar el preu de venda d’un article que es mostra al web de Vendes en línia Square:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

  2. A Variants, ves a Preu i fes clic a Opcions > Afegeix un preu de venda online.

  3. Introdueix un preu de venda per a cada variant que vulguis actualitzar.

  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: aquests preus només s’apliquen al web de Vendes en línia Square i no se sincronitzen amb altres plataformes de Square.

Assignació dels articles del web

L'assignació dels articles del web fa referència a quines pàgines tens assignat un determinat article. Això, en combinació amb la visibilitat dels articles del web, determina on es poden comprar els articles. Per exemple, perquè un article es pugui comprar al web, ha d'estar assignat i marcat com a visible o ocult. Per gestionar l'assignació dels articles del web:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

  2. A On es ven, fes servir els controls per assignar-lo als webs que vulguis.

  3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: si tens altres canals integrats, com ara Perfil d’empresa de Google o Meta per a negocis, també pots assignar-los l’article fent clic a + Afegeix canals.

Visibilitat dels articles del web

La visibilitat dels articles fa referència a on i com apareix un article al web.

Gestiona la visibilitat dels articles

Per gestionar aquest paràmetre:

  1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona un article o crea’n un de nou.
  2. A On es ven, tria una opció al menú desplegable Visibilitat del web.
  3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

La configuració de visibilitat s’aplicarà als articles en tots els webs als quals estiguin assignats. Per exemple, si marques un article com a Visible, apareixerà en tots els webs on es vengui.

Configuració de la visibilitat dels articles

Aquestes són les opcions de visibilitat que pots fer servir:

  • Visible: l’article apareix al web, es pot comprar i es mostra a la navegació i als resultats de cerca.
  • Ocult: l’article es pot comprar en línia mitjançant un enllaç directe (això és útil per als articles exclusius).
  • No disponible: l’article no es mostra al web ni es pot comprar (és una opció útil si encara no vols vendre’l).

També pots actualitzar la visibilitat de diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc.

Ven articles amb comandes anticipades

Nota: per activar les comandes anticipades amb recollida a l'establiment i entrega a domicili, cal que milloris la teva subscripció a Vendes en línia Square.

Si vens articles amb recollida a l’establiment i entrega local a domicili que només estan disponibles en dates assenyalades (per exemple, ofertes especials en època de festes), els clients poden fer una comanda anticipada a Vendes en línia Square i rebre'ls quan estiguin disponibles.

Configura les comandes anticipades

Per configurar les comandes anticipades d’articles amb recollida a l’establiment i entrega a domicilis de la zona:

  1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
  2. A Comandes, activa l’opció Ven com a comanda anticipada. Nota: has d’activar les opcions de recollida a l’establiment o entrega a domicili.
  3. Selecciona Modifica la configuració de les comandes anticipades per triar la data o l’interval de dates en què vols que l’article estigui disponible per a la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili. Pots triar qualsevol data o hora amb un rang d’entre 24 hores i 365 dies.
  4. Si vols, a Personalitza l’horari de tramitació de les comandes pots especificar-ne l’horari dins del rang seleccionat. Per exemple, si tries el rang de 10:00 a 14:00, els clients només podran fer comandes amb recollida a l’establiment o entrega a domicili en aquest horari. Si no selecciones aquesta opció, s’aplicarà l’horari habitual de recollida o d’entrega del punt de venda.
  5. Introdueix una Data límit per a les comandes anticipades. Deixaràs de rebre comandes de l’article després d’aquesta data i hora i els clients no el podran trobar online.

Pots modificar l’estat, les dades i la disponibilitat de les comandes anticipades, o bé desactivar aquesta opció, en qualsevol moment.

Experiència del client

Quan habilitis aquesta opció, els clients veuran un distintiu a la pàgina de l’article que indicarà que es pot reservar, a més de l’horari de tramitació. Un cop afegeixin l’article a la cistella i vagin a fer el pagament, podran modificar-ne l’hora i la data de la recollida, així com el punt de venda.

Si la comanda del client inclou un article disponible i un altre de reservat, es farà servir la data de tramitació d’aquest últim com a data de recollida a l’establiment. El client rebrà una notificació sobre aquest canvi i podrà modificar la comanda o fer-ne una altra per separat si vol rebre abans l’article disponible.

Comandes anticipades i programades

L’opció de fer comandes anticipades s’ofereix quan els articles no estan disponibles. D’aquesta manera, els clients poden comprar-los per endavant i recollir-los a l’establiment o rebre’ls a domicili un cop estiguin disponibles. Aquesta opció és ideal per animar els clients a comprar un article que aviat estarà disponible.

D’altra banda, els clients poden programar la comanda d’un article disponible si volen comprar-lo, pagar en el moment i recollir-lo a l’establiment o rebre’l a domicili en una data específica (dins de l’horari de recollides i entregues). Els restaurants i supermercats acostumen a fer servir aquesta opció.

En resum, les diferències principals entre aquestes dues opcions són la disponibilitat dels articles i l’anticipació amb què es pot fer la comanda.

Límits de quantitat per comanda

Pots limitar el nombre de vegades que un client pot afegir un article concret a la cistella en cada comanda de Vendes en línia Square, així redueixes el risc que s'esgotin massa ràpidament els articles amb molta demanda i pots gestionar més fàcilment les existències. Per exemple, si poses un límit de quatre per a una samarreta que ve amb diferents variants (com ara talles o colors), la quantitat màxima d'aquestes variants a la cistella no pot superar les quatre unitats.

Per limitar el nombre de vegades que un client pot afegir un article a la cistella en una única comanda:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

  2. A Comandes, activa l’opció Estableix límits de quantitat per a les comandes online i introdueix un número al camp de text.

  3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: per limitar la quantitat total d’articles permesos en una comanda online amb les opcions de recollida a l’establiment o entrega a domicili, ves a la pàgina de Compte i configuració > Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili > Configuració avançada.

Mètodes de tramitació

Per vendre qualsevol dels teus articles en línia, has d'indicar com tramitaràs les comandes que es facin al web. Per començar:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

  2. A Tramitació, selecciona Modifica per canviar-ne els mètodes de tramitació online.

  3. Fes servir les caselles per indicar els mètodes de tramitació que es faran servir per a aquest article i fes clic a Fet.

  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Temps de preparació de l'article

En aquest apartat s’especifica el temps que es tarda a preparar les comandes i els articles per a la recollida a l’establiment i l'entrega local a domicili. Per establir els temps de preparació d'articles concrets:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona un article existent o crea'n un de nou.

  2. A Tramitació, selecciona Modifica per modificar-ne el temps de preparació.

  3. Desactiva l’opció Fes servir el valor predeterminat del punt de venda per personalitzar-ne el temps de preparació i fes clic a Fet.

  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: per configurar els temps de preparació de totes les comandes amb les opcions de recollida a l’establiment i entrega a un domicili de la zona, ves a la pàgina de Compte i configuració > Tramitació > Recollida a l’establiment i entrega a domicili.

Aquest article conté alcohol

Per començar a vendre alcohol online amb Square, cal que indiquis quins dels articles de la col·lecció contenen alcohol. Podria ser un còctel preparat d’un bar amb les opcions de recollida a l’establiment, entrega a un domicili de la zona o codi QR, o bé un article no perible, com ara una ampolla de vi amb l’opció d’enviament. Consulta més informació sobre com vendre alcohol amb Vendes en línia Square.

Optimització per a motors de cerca (SEO)

Pots personalitzar com es mostren als motors de cerca les pàgines dels articles o de les categories de Vendes en línia Square. Això es coneix com a optimització natural (SEO). Consulta més informació sobre com optimitza els articles i categories a Vendes en línia Square.

Enllaços de les xarxes socials

Pots personalitzar com es mostren els enllaços a les pàgines d’articles i categories del web de Vendes en línia Square quan es comparteixen a les xarxes socials, especialment si vols personalitzar la informació de SEO. Consulta més informació sobre els Enllaços a les xarxes socials de Vendes en línia Square.

No trobes el que necessites?