Crea i gestiona comandes des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços

Pots acceptar, tramitar i gestionar comandes directament des de Square per a comerços per a iOS, l’Square Register i l’Square Terminal.

Primers passos

L’experiència del procés de pagament de Square per a comerços s’ha simplificat gràcies a un conjunt de millores que t’ajudaran a atendre més clients des de qualsevol lloc i més ràpidament.

Per activar o desactivar la nova experiència del procés de pagament a l’aplicació de TPV Square per a comerços:

1. Toca ≡ Més i ves a Configuració.

2. Toca Favorits > activa o desactiva Activa la nova cistella.

Per crear una comanda a l’aplicació de Square per a comerços per a iOS, a l’Square Terminal o a l’Square Register:

1. Selecciona un article i Afegeix a la cistella.

2. A la pantalla d’informació de l’article, selecciona el mètode de tramitació que vols aplicar a la cistella, com ara Recollida a l’establiment o Enviament. La tramitació seleccionada per defecte sempre serà A l’establiment.

1. Si selecciones Recollida a l’establiment, pots afegir un client nou o existent a la comanda o introduir directament la informació de la recollida als camps corresponents.

2. Si selecciones Enviament, pots afegir un client nou o existent a la comanda, o bé introduir directament la informació d’entrega als camps de l’adreça.

3. Quan hagis afegit tots els articles a la cistella, toca Cobra per completar la venda.

Nota: la cistella només admet un mètode de tramitació en aquests moments, que s’aplicarà a tots els articles. Si ja has afegit articles a la cistella o has omès la pantalla d’informació de l’article, pots canviar el mètode de tramitació. Per fer-ho:

1. Toca els tres punts que hi ha a dalt a la dreta de la cistella i selecciona Modifica el mètode de tramitació.

2. Tria un mètode de tramitació entre A l’establiment, Enviament o Recollida a l’establiment > toca Desa.

3. Afegeix els detalls que calgui en funció del nou mètode de tramitació seleccionat.

Comandes entre punts de venda

Amb Square per a comerços, pots tramitar comandes amb articles de tots els punts de venda. És a dir, si no tens existències d’un article en un punt de venda determinat, pots tramitar-lo fàcilment des d’un altre per evitar perdre la venda. En fer la tramitació de la comanda per a l’enviament o la recollida a l’establiment, podràs veure tot l’inventari que et queda als altres punts de venda i així decidir si la pots satisfer. Un cop creada, la comanda s’enviarà al punt de venda seleccionat per tramitar-la i podràs fer un seguiment del progrés des de la secció Comandes del Tauler de control en línia de Square o de l’aplicació de Square per a comerços.

Nota: les comandes entre punts de venda només estan disponibles amb una subscripció al pla Plus de Square per a comerços.

Per començar amb les comandes entre punts de venda:

1. Selecciona un article i Afegeix a la cistella.

2. A la pantalla d’informació de l’article, selecciona Recollida a l’establiment o Enviament com a mètode de tramitació.

1. Si selecciones Recollida a l’establiment, pots afegir un client nou o existent a la comanda o introduir directament la informació de la recollida als camps corresponents.

2. Si selecciones Enviament, pots afegir un client nou o existent a la comanda, o bé introduir directament la informació d’entrega als camps corresponents.

3. Per processar una comanda entre punts de venda, tens dues opcions:

1. Selecciona un article i ves a la pantalla d’informació de l’article. Desplaça’t fins al menú desplegable Punt de venda que hi ha a la part inferior de la pantalla de tramitació i toca per seleccionar un altre punt de venda.

2. Toca els tres punts que hi ha a la part superior la dreta de la cistella. A continuació, toca Canvia el punt de venda de tramitació. Toca el desplegable on hi ha tots els punts de venda per seleccionar el que t’interessi.

4. Podràs veure les existències disponibles dels articles de la cistella per punt de venda i filtrar-los per Distància, Existències i Nom.

5. Un cop hagis escollit el nou punt de venda per a la tramitació, toca Desa per confirmar el canvi. Aquest punt de venda ara es mostrarà a la part superior de la cistella.

6. Toca Cobra per completar la comanda.

Un cop s’hagi tramitat la comanda al punt de venda que pertoqui, s’actualitzaran els nivells d’existències dels articles al punt de venda de tramitació. Per altra banda, el punt de venda on es va crear la comanda en rebrà la venda corresponent. Això vol dir que els fons processats s’inclouran en la propera transferència que rebrà aquell punt de venda, i els informes de vendes associats mostraran les dades de la comanda.

Nota: en aquests moments, les comandes s’han de tramitar íntegrament des d’un mateix punt de venda i fent servir un únic tipus de tramitació. Ara mateix, l’opció de dividir la tramitació en diversos punts de venda no està disponible.

Imprimeix les comandes automàticament

Per activar la impressió automàtica per a les comandes de Square per a comerços creades en persona i en línia:

1. A l’aplicació de Square per a comerços, toca les tres línies horitzontals i selecciona Configuració > Components > Impressores.

2. Selecciona els tipus d’ús a Fes servir aquesta impressora per a

3. Si una comanda s’ha de preparar immediatament o s’ha de personalitzar per a un client a l’establiment, activa Comprovants de les comandes a la botiga per habilitar-ne la impressió automàtica.

4. Si un client fa una comanda que s’ha d’enviar o recollir a l’establiment i es tramitarà més endavant, activa Comprovants de les comandes amb tramitació per habilitar-ne la impressió automàtica.

5. Selecciona les categories dels articles que prefereixis imprimir i selecciona altres opcions, com ara Un article per tiquet o Imprimeix els tiquets sense marges, si escau.

6. Toca Desa.

Després d’activar la funció, les comandes noves s’imprimiran automàticament al dispositiu d’impressió compatible. Totes les comandes noves es destacaran de color verd a la secció Comandes del Tauler de control en línia de Square i a l’aplicació de Square per a comerços per diferenciar-les de les comandes existents.

Pots obtenir més informació sobre com amb Square per a comerços.

Validació de l’adreça

En el cas de les comandes enviades, les adreces dels clients han de ser exactes perquè les empreses de missatgeria les acceptin. Quan introdueixis la informació d’enviament dels clients, veuràs un avís si cal modificar l’adreça. Toca Verifica i Square cercarà aquesta adreça a la base de dades i recomanarà fer-hi canvis, si calgués. Si t’apareix la pantalla Confirma l’adreça d’enviament, tria la que coincideixi millor amb la informació proporcionada pel client i toca Fet. Si prefereixes continuar amb l’adreça original i no verificar-la com a lliurable, només cal que toquis Omet.

Notificacions de l’estat de la comanda per al client

Pots enviar notificacions de canvi d’estat automàticament als clients mitjançant un correu electrònic o un missatge de text per a les comandes creades a l’aplicació de TPV per a comerços a iOS, l’Square Register i l’Square Terminal.

S’enviarà automàticament als clients un canvi d’estat estandarditzat de les comandes quan:

• es faci la comanda,

• la comanda estigui a punt per a la recollida a l’establiment,

• la comanda s’hagi enviat o

• la comanda s’hagi enviat parcialment.

Els clients poden donar-se d’alta o de baixa per rebre aquestes notificacions, si volen, en el moment de fer la comanda. També poden respondre a les notificacions, i podràs veure i respondre la conversa a Missatges.

Gestiona les comandes amb l’aplicació de TPV de Square per a comerços

També pots gestionar les comandes generades a Vendes en línia Square i Square per a comerços directament des de l’aplicació iOS de Square per a comerços, l’Square Register i l’Square Terminal.

Per començar a gestionar les comandes:

1. Toca les tres línies horitzontals per obrir el menú principal i toca Comandes. Veuràs una llista de les comandes i el temps que ha passat des que es van fer.

2. Toca una comanda per obrir la pantalla d’Informació de la comanda i, a continuació, toca Marca com a En curs. L’estat de la comanda passarà a ser En curs.

3. Un cop hagis enllestit la comanda, toca Comanda a punt. A partir d’aquí, les instruccions variaran en funció del tipus de tramitació triat. Per a les comandes completades amb recollida a l’establiment, toca Marca com a recollida. Per a les comandes completades amb entrega a domicili, toca Marca com a entregada. Per a les comandes completades amb enviament, toca Marca com a enviada.

4. Si envies la comanda, procura afegir-hi l’empresa de missatgeria i un número de seguiment, o bé toca Omet la informació de seguiment > Desa.

5. Un cop s’hagin tramitat les comandes, toca la icona de la fletxa a la part inferior de la pantalla per veure els detalls de la transacció. Com que es cobrarà als clients tan bon punt completin el procés de pagament a Vendes en línia Square, el moment en què el client va fer la comanda original figurarà als detalls de la transacció.

Modifica l’adreça d’enviament

Pot haver-hi vegades en què un client, després de fer una comanda, sol·liciti fer canvis a l’adreça d’enviament abans que la comanda s’hagi enviat. Podràs modificar aquests detalls de la comanda sense haver de cancel·lar-la i crear-ne una de nova.

Per començar:

1. A l’Administrador de comandes, obre el menú principal i toca Comandes > Actives. Per obtenir resultats més concrets, ordena per comanda o data de tramitació.

2. Toca la comanda de la qual vulguis modificar l’adreça d’enviament.

3. Selecciona Modifica l’adreça > Verifica per acabar de validar l’adreça.

Nota: l’opció de modificar l’adreça d’enviament està disponible tant amb el pla Gratuït com amb el pla Plus de Square per a comerços. Consulta les preguntes més freqüents sobre com modificar l’adreça d’enviament d’una comanda.

Cancel·la les comandes

Pots cancel·lar articles concrets d’una comanda, o la comanda sencera, directament des de l’Administrador de comandes a Square per a comerços (tant amb el pla Gratuït com amb el pla Plus) o al Tauler de control.

Per començar:

1. Toca les tres línies horitzontals per obrir el menú principal, toca Comandes > Actives. Per obtenir resultats més específics, ordena per comanda o data de tramitació.

2. Toca la comanda que vulguis cancel·lar > Cancel·la els articles.

3. Selecciona els articles que vulguis reembossar o toca Selecciona-ho tot > Següent.

4. Tria un motiu per a la cancel·lació:

• Articles sense existències

• Sol·licitud de cancel·lació per part del client* Altres

5. Toca Cancel·la la comanda.

6. A continuació, tria entre reembossar al client o cancel·lar la comanda sense reembossament.