Tramita i finalitza comandes amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris i empleats de comerços amb una subscripció al pla Gratuït o Plus de Square per  a comerços. El personal ha de tenir activat el permís d’accés complet a les comandes per gestionar-les. Consulta més informació sobre els permisos personalitzats a Square.

Com gestionar les comandes

Pots tramitar i finalitzar comandes des del Tauler de control de Square o des de l’aplicació, directament des del TPV de Square per a comerços per a iOS, l’Square Register i l’Square Terminal.

Abans de començar

Comprova que els mètodes de tramitació ja estiguin configurats al Tauler de control de Square. Si encara no has seleccionat els tipus de tramitació, et cal Configura els tipus de tramitació amb Square per a comerços.

Quan configuris la funció per rebre comandes a l’aplicació, comprova que tens instal·lada la versió més recent de TPV Square i el software als teus dispositius.

• Per consultar l’Administrador de comandes, toca ≡ Més > Comandes.

• Per afegir l’Administrador de comandes al tauler de navegació inferior, toca ≡ Més > Personalitza i, a continuació, + al costat de Comandes.

Nota: les funcions per cercar, filtrar i ordenar comandes estan disponibles fins i tot si el dispositiu es desconnecta d’internet.

Tramita comandes de clients

Ven online i tramita les comandes directament a la pestanya Comandes del Tauler de control de Square. També pots gestionar-les des de la Vista general de Vendes en línia Square.

A l’aplicació de TPV de Square per a comerços, pots cercar comandes segons aquests paràmetres:

• Tipus de comanda: totes les comandes, a l’establiment, autoservei, recollida, entrega a domicili, enviament i altres

• Estat de la comanda: activa, programada, oberta, pagada, pendent i completada

Consulta les opcions següents per gestionar les comandes des del Tauler de control de Square o l’aplicació de TPV de Square per a comerços.

Comandes al Tauler de control de Square

Per tramitar i finalitzar comandes des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Articles i comandes > Comandes.
  2. Consulta una llista de les comandes i fes servir el menú desplegable per filtrar-les segons aquests paràmetres:
    • Estat de la comanda: actives, completades, pendents o totes les comandes.
    • Tipus de tramitació: recollida en porta, entrega a domicili, digital, entrega gestionada, recollida a l’establiment o enviament.
    • Punts de venda: tria’n un d’específic o selecciona Tots els punts de venda.
  3. Fes clic a una comanda per gestionar-la.
  4. A la pantalla Informació de la comanda, fes clic a Marca com a En curs per actualitzar-ne l’estat a En curs.
  5. Quan hagis completat la comanda, fes clic a Marca com a Completada. A partir d’aquí, les instruccions variaran en funció del tipus de tramitació.
    • Per a les comandes amb recollida a l’establiment que s’hagin completat, toca Marca com a Recollida.
    • Per a les comandes amb entrega a domicili que s’hagin completat, toca Marca com a Entregada.
    • Per a les comandes amb enviament que s’hagin completat, toca Marca com a Enviada.
  6. Si envies la comanda, afegeix-hi l’empresa de transport i un número de seguiment, o bé fes clic a Omet la informació de seguiment > Desa.
  7. Fes clic a Mostra a Vendes en línia Square per consultar els detalls de la comanda a la Vista general de Vendes en línia Square.

Nota: per cancel·lar una comanda, ves a la Vista general de Vendes en línia Square o a l’aplicació de TPV de Square per a comerços.

Per saber més sobre la pàgina d’enviaments, fer-ne seguiment i dividir-ne, i actualitzar la informació de tramitació, consulta l’article del Centre d’ajuda Gestiona els enviaments al Tauler de control de Square.

Comandes a l’aplicació de TPV de Square per a comerços

Per tramitar i finalitzar comandes al TPV:

1. Toca ≡ Més > Comandes. Se’t mostrarà una llista de les comandes i el temps que ha passat des que es van fer.
  2. Toca una comanda per obrir la pantalla Informació de la comanda i, a continuació, toca Marca com a En curs per actualitzar-ne l’estat a En curs.
  3. Quan hagis completat la comanda, toca Marca com a Completada. A partir d’aquí, les instruccions variaran en funció del tipus de tramitació.
    • Per a les comandes amb recollida a l’establiment que s’hagin completat, toca Marca com a Recollida.
    • Per a les comandes amb entrega a domicili que s’hagin completat, toca Marca com a Entregada.
    • Per a les comandes amb enviament que s’hagin completat, toca Marca com a Enviada.
  4. Si envies una comanda, afegeix-hi l’empresa de transport i un número de seguiment, o bé toca Omet la informació de seguiment > Desa.
  5. Toca la icona de la fletxa per consultar els detalls de la transacció. Com que es cobrarà als clients en el moment que completin el procés de pagament a Vendes en línia Square, els detalls de la transacció reflectiran l’hora en què van fer la comanda original.