Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Sincronització d’articles a Vendes en línia Square

Quan configures per primer cop Vendes en línia Square al teu compte de Square, la informació dels articles se sincronitzarà entre la Col·lecció d’articles de Square i Vendes en línia Square. Després de la configuració inicial, la sincronització continuarà automàticament en segon pla, amb algunes excepcions.

Pots obtenir més informació sobre com crear articles i categories a Vendes en línia Square i crear i gestionar els articles en línia des de la teva Col·lecció d’articles de Square.

Què se sincronitza?

Descripcions dels articles

Quan tens activada la sincronització de les descripcions, tots els canvis se sincronitzen automàticament entre Vendes en línia Square i la col·lecció d’articles de Square. A més, tots dos catàlegs admeten text enriquit (és a dir, negreta, cursiva, enllaços, llistes, etc.).

A partir del 12 de desembre del 2023, si no la tens desactivada, la sincronització de les descripcions del articles estarà activada de manera permanent. Un cop activada, ja no podràs desactivar-la, així que assegura’t d’especificar la font de les descripcions dels articles (ja sigui des de Vendes en línia Square o des de la col·lecció d’articles de Square) abans d’aquesta data. Si no selecciones cap font, poden donar-se dues situacions:

• Si has estat utilitzant Vendes en línia Square durant els últims dotze mesos, es faran servir automàticament les descripcions dels articles del catàleg de Vendes en línia Square.

• En cas contrari, es farà servir com a font per a les descripcions la informació que figura a la col·lecció d’articles de Square.

Per triar la font abans del 12 de desembre del 2023:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Sincronització d’articles o Configuració compartida > Sincronització d’articles.
  2. A Configuració de la sincronització personalitzada, activa l’opció corresponent per sincronitzar les descripcions.
  3. Tria l’opció Vendes en línia o bé Col·lecció d’articles i selecciona Activa la sincronització de les descripcions dels articles.

Un cop triïs una font, totes les descripcions dels articles seran les mateixes al lloc web, el TPV Square i la resta de Square.

Nota: les descripcions dels articles no es mostren amb l’estil de text enriquit al TPV Square.

Imatges dels articles

Les imatges dels articles de la teva col·lecció d’articles de Square se sincronitzen a diverses plataformes, com ara Vendes en línia Square. Quan actualitzis o eliminis la imatge d’un article en un lloc, veuràs el canvi reflectit a tots els llocs on l’article sigui visible (com ara el web).

Variants i modificadors dels articles

Els articles que tinguin variants o modificadors se sincronitzaran igual que els altres. Pots afegir i modificar variants o modificadors quan l’article ja s’hagi sincronitzat i els canvis s’aplicaran a l’article a Vendes en línia Square.

Pes dels articles

El pes dels articles és important per configurar l’enviament i es pot actualitzar tant a Vendes en línia Square com a la col·lecció d’articles de Square.

Existències

El número d’articles s’actualitza automàticament a la col·lecció d’articles de Square a mesura que els clients els compren a través de Vendes en línia Square. Pots consultar més informació sobre com gestionar l’inventari a Vendes en línia Square.

Articles eliminats

Si s’elimina un article a Vendes en línia Square, també s’eliminarà de la col·lecció. Si vols eliminar un article del web sense eliminar-lo de la col·lecció, pots marcar-lo com a no disponible. Per fer-ho:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del web.
  2. Marca les caselles per seleccionar els articles que vulguis.
  3. Selecciona Modifica en grup > Marca com a no disponible

perquè no es puguin comprar al web. Si canvies d’opinió, pots tornar-los a marcar com a Visible fent servir el mateix procediment.

Vendes i comandes

Quan els clients compren articles del web, les seves dades i les de les comandes se sincronitzen entre la Vista general de Vendes en línia Square i l’Administrador de comandes al Tauler de control i al TPV Square. Pots consultar i accedir a les comandes des de tots aquests punts de venda.

Punts de venda del negoci

La informació del punt de venda del compte de Square se sincronitza amb la configuració de Vendes en línia Square. Consulta més informació sobre com gestionar diversos punts de venda amb Square.

Què és el que no se sincronitza?

Preus de venda

Els preus de venda que poses als articles de Vendes en línia Square només s’apliquen a les compres fetes a través del teu web.

Configuració dels impostos i l’enviament

Hauràs de configurar els impostos i els enviaments relacionats amb el teu web a la Vista general de Vendes en línia Square. Aquí tens més informació sobre els impostos i l’enviament a Vendes en línia Square.

Altres configuracions de sincronització

Configuració de la sincronització personalitzada

Tens l’opció d’afegir automàticament articles nous al teu lloc web. Quan aquesta opció de configuració està activada, els articles que creïs a la Col·lecció d’articles de Square o al TPV s’afegiran automàticament al teu lloc web.

Nota: aquesta configuració només es permet si tens només un lloc web associat al compte. Si tens diversos webs, hauràs d’assignar els articles de la Col·lecció d’articles manualment a cadascun dels teus llocs web.

Configuració de la visibilitat dels articles

Pots ajustar la configuració predeterminada de visibilitat per als articles creats fa poc que se sincronitzen des de la Col·lecció d’articles a Vendes en línia Square. Per començar:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Sincronització d’articles o Configuració compartida > Sincronització d’articles.
  2. A la «Configuració de la visibilitat de l’article», tria entre Visible, Ocult o No disponible.

Per defecte, els nous articles creats des de zero a Vendes en línia Square seran Visibles. També pots actualitzar la visibilitat de diversos articles que ja hagis afegit a Vendes en línia Square amb el mètode de modificació en bloc, o directament a la Col·lecció d’articles de Square, des d’on pots seleccionar un article i modificar-ne la Visibilitat a Configuració de Vendes en línia Square. Pots obtenir més informació sobre com crear i gestionar articles a la Col·lecció d’articles.

Les opcions de configuració de visibilitat dels articles que pots fer servir són els següents:

  • Visible: l’article és visible en línia, està disponible per a la compra i es mostrarà a la navegació i als resultats de cerca.
  • Ocult: l’article es pot comprar en línia, però només per a qui hi tingui un enllaç directe (aquesta opció és útil per als articles exclusius).
  • No disponible: l’article no és visible en línia i no es pot comprar (aquesta opció és útil si encara no vols vendre l’article).

Resoldre problemes amb l’Stand

Si els articles no se sincronitzen entre la Col·lecció d’articles de Square i Vendes en línia Square:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, revisa les variants dels articles i comprova que no hi hagi dos articles o més amb el mateix nom.

  2. Si n’hi ha (encara que tinguin preus o SKU diferents), afegeix-los . (punt), - (guionet), or / (barra) al final del nom per diferenciar-los.

D’aquesta manera, els articles tornaran a sincronitzar-se.

No trobes el que necessites?