Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona les comandes en línia

Gestiona les comandes en línia amb Square

Crea una botiga online gratis

Crea una pàgina web i comença a vendre online avui mateix

Amb Square, pots acceptar comandes en línia des del teu web de Vendes en línia Square, treballar amb un desenvolupador per integrar la nostra API de comandes o integrar un soci de comerç electrònic. Quan acceptes comandes en línia, pots controlar i gestionar diversos tipus de tramitació tant des del Tauler de control en línia de Square com des de l'aplicació de TPV Square.

Per obtenir més informació, consulta les Preguntes més freqüents sobre la gestió de les comandes en línia amb Square. També pots descobrir com començar amb Vendes en línia Square.

Vista general de les comandes

Consulta les comandes

Des del Tauler de control en línia de Square, pots:

  • Consultar la llista de les comandes dels últims 30 dies a l’Administrador de comandes de Square. Pots accedir-hi des del Tauler de control anant a Articles i comandes > Comandes.
  • Consultar la llista de les comandes que tinguin més de 30 dies a la pàgina de transaccions de Square. Per anar-hi, des del Tauler de control, ves a Informes > Transaccions.

Des de l’aplicació de TPV Square, pots:

  • Consultar la llista de les comandes dels últims 30 dies a l’Administrador de comandes de Square. Des de TPV, fes clic a ☰ Més > Comandes per anar-hi.
  • Consultar la llista de les comandes que tinguin més de 30 dies a la pestanya de transaccions de Square. Per anar-hi, des de TPV, fes clic a ☰ Més > Transaccions.

Totes les comandes es mostraran de dalt a baix, de més recent a més antiga.

Nota: només pots consultar les comandes dels últims 90 dies.

Estats de la comanda

Cada comanda en línia ha de tenir un d’aquests estats de tramitació:

ESTAT DESCRIPCIÓ
Activa La comanda encara s’ha d’acceptar o està en curs (és a dir, per a les comandes que no s’han finalitzat).
Nova La comanda està pendent de preparació. Si la impressió automàtica està activada a l’aplicació de TPV Square, les comandes noves s’imprimiran a mesura que vagin arribant.
En curs La comanda s’està preparant.
A punt La comanda està a punt per a la recollida a l’establiment (sigui per part dels comensals o del servei d’entrega a domicili).
Finalitzada La comanda s’ha completat.
Cancel·lada La comanda s’ha cancel·lat.

Orígens de les comandes

A més de l’estat de la comanda i el tipus de tramitació (com ara la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili), també podràs mostrar un desglossament de les comandes per origen. Per exemple, si tens comandes actives que arriben des de TPV Square, Vendes en línia Square o empreses d’entrega a domicili, a la llista hi figuraran totes les plataformes de comandes en línia.

Nota: si no tens cap comanda activa per a alguna plataforma en concret, aquesta no apareixerà a la llista.

Comandes amb risc de retard

L’estat de la comanda es ressaltarà en vermell si hi ha risc que no estigui enllestida a temps. Aquest risc es calcula en funció del temps de preparació, l’hora de recollida i el moment en què s’hagi fet la comanda.

Per exemple, si una comanda entra a les 10:00 i la recollida és a les 10:30, però el temps de preparació és de 35 minuts, el seu estat es marcarà en vermell, ja que probablement no estarà a punt a l’hora de la recollida. Les comandes marcades en verd no corren cap risc de retard.

Gestiona comandes des del Tauler de control de Square

Tant si utilitzes Vendes en línia Square com algun dels nostres socis de comerç electrònic, pots vendre en línia i gestionar les comandes dels clients directament des del Tauler de control Per començar:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Comandes. Se’t redirigirà a Administrador de comandes de Square.

  2. Filtra les comandes per l’estat de la comanda o el mètode de tramitació i selecciona’n una per veure’n la informació.

A continuació, trobaràs algunes accions que pots fer des de l’Administrador de comandes al Tauler de control.

Gestiona les comandes amb recollida a l’establiment, entrega a domicilis de la zona i d’autoservei

Si un client compra un article mitjançant Vendes en línia Square, el pot recollir a l’establiment o punt de venda físic. També el podrà rebre a casa, en cas que sigui una comanda amb entrega a un domicili de la zona, o a la taula, si es tracta d’una comanda d’autoservei. Per gestionar aquests tipus de comandes:

  1. A l’Administrador de comandes de Square, selecciona una comanda amb recollida a l’establiment, entrega a un domicili de la zona o d’autoservei.
  2. Per avisar el client que s’està preparant, selecciona la comanda i tria l’opció Marca com a En curs
  3. Quan estigui a punt, selecciona Marca com a Preparada.
  4. Quan la comanda del client surti de la cuina o de l’establiment, marca-la com a Recollida o Finalitzada.

Gestiona les comandes amb enviament

Si vens articles físics a l’establiment, pots configurar-ne l’enviament i gestionar-ho tot des de l’Administrador de comandes al Tauler de control de Square. Aquí t’expliquem com gestionar els enviaments des del Tauler de control de Square.

Gestiona les comandes dels articles no físics

Des de l’Administrador de comandes pots gestionar les comandes d’articles que no són físics (com ara un fitxer digital o una entrada a un esdeveniment). Pots tramitar aquestes comandes enviant l’article online i de manera manual al client. Pots consultar més informació sobre els articles no físics a Vendes en línia Square

Accions en bloc per a les comandes

Pots marcar diverses comandes com a finalitzades alhora per estalviar temps i tenir-les totes al dia. Per fer-ho:

  1. Des de l’Administrador de comandes de Square, fes clic a Modifica les comandes per marcar les que vulguis modificar.
  2. Fes clic a Marca com a Finalitzada per a les comandes que s’hagin completat. Si has seleccionat l’enviament, tria l’opció Elimina les comandes amb enviament de la selecció o Omet el seguiment i marca com a Enviada.
  3. Fes clic a Aplica els canvis quan hagis modificat les comandes.

Cancel·la les comandes

Sempre que ho necessitis, pots cancel·lar i reembossar una comanda. Per començar:

  1. A l’Administrador de comandes de Square, selecciona la comanda que has de cancel·lar.
  2. Selecciona ••• > Cancel·la i fes un reembossament.

Quan cancel·lis una comanda, podràs escollir quins articles es reposaran. Si es tracta d’una comanda de Vendes en línia Square, també pots triar si vols que el client rebi una notificació per correu electrònic. Les opcions de cancel·lació i reembossament són les següents:

  • Cancel·lació i reembossament de tota la comanda: es marcaran tots els articles i s’inclouran al reembossament. El botó de commutació de reembossament s’activarà i es reembossarà l’import total de la comanda.
  • Cancel·lació i reembossament d’articles concrets: marca els articles concrets que vulguis reembossar i, si cal, modifica’n la quantitat. El botó de commutació de reembossament s’activarà i es reembossarà l’import total dels articles que hagis seleccionat.
  • Cancel·lació i reembossament d’un import personalitzat: tant si vols reembossar tota una comanda o només una part, pots triar l’import del reembossament per a tots els articles marcats.
  • Cancel·lació sense reembossament: la comanda es cancel·larà i el client no rebrà cap reembossament.
  • Reembossament sense cancel·lació: pot fer reembossaments (de tota la comanda, d’articles concrets o d’un import personalitzat) sense haver de cancel·lar la comanda, de manera que el client rebrà els articles.

Nota: tingues en compte que hi ha algunes limitacions a l’hora de cancel·lar les comandes.

  • Si la comanda està marcada com a Finalitzada, el reembossament s’ha de fer des de la pàgina de Transaccions de Square.
  • En cas que s’hagi fet servir més d’un mètode de pagament per abonar la comanda, l’hauràs de cancel·lar des de l’Administrador de comandes de Square. Si s’ha fet servir més d’un mètode de pagament per abonar la comanda, el reembossament s’ha de fer des de la pàgina de Transaccions de Square.
  • Els reembossaments només es poden tramitar al mateix mètode de pagament que es va fer servir per abonar la comanda.
  • Si has de tramitar el reembossament a una targeta regal, ho hauràs de fer des de la pàgina de Transaccions de Square.

Aquí podràs consultar més informació sobre com tramitar reembossaments.

Gestiona comandes des del TPV Square

També pots gestionar les comandes en línia i la configuració directament des de l'aplicació de TPV Square. Per començar:

  1. Al TPV Square, ves a ≡ Més > Comandes.

  2. Filtra les comandes per estat de la comanda i toca’n una per veure’n la informació.

Nota: les notificacions de les comandes noves no es mostren al dispositiu si tens l’aplicació TPV Square minimitzada.

A continuació, trobaràs algunes accions que pots fer des de l’Administrador de comandes al TPV.

Gestiona les comandes amb recollida a l’establiment, entrega a domicili i d’autoservei

Si un client compra un article a Vendes en línia Square, el pot recollir a un punt de venda físic o a l’establiment. També el poden rebre a casa si la comanda és amb entrega a domicili o enviar-lo a la taula si es tracta d’una comanda amb codi QR. Per gestionar aquests tipus de comandes:

  1. Al TPV Square, toca ≡ Més > Comandes i selecciona una comanda.
  2. Per avisar al client que s’està preparant la comanda, selecciona-la i canvia-la a Marca com a En curs.
  3. Quan estigui a punt, selecciona Marca com a punt.
  4. Quan la comanda del client surti de la cuina o l’establiment, marca-la com a Recollida o Completada.

Aquí tens més informació sobre com gestionar Vendes en línia Square des del TPV Square i altres eines addicionals.

Gestiona les comandes amb enviament

Si vens articles físics al teu establiment, pots configurar-los per poder-los enviar i gestionar-ne els enviaments des de l’Administrador de comandes del TPV Square. Per començar:

  1. Al TPV Square, toca ≡ Més > Comandes i selecciona una comanda.
  2. Per avisar al client que s’està preparant la comanda, toca Marca com a En curs.
  3. Quan estiguis a punt per enviar-la, toca Marca com a Enviada. Hauràs de confirmar els articles que inclou la comanda i podràs introduir el número de seguiment del paquet i triar una empresa de transports per a l’enviament (o toca Omet el seguiment si no és necessari).

També pots imprimir un albarà per incloure’l a les comandes d’enviament. Per imprimir un albarà:

  1. Al TPV Square, toca ≡ Més > Comandes i selecciona una comanda.
  2. Selecciona Més accions > Imprimeix els albarans.
  3. Selecciona la impressora i toca Imprimeix.

Nota: a les comandes creades a través de Vendes en línia Square, pots triar quins articles inclous a l’albarà (si només envies una part de la comanda). A les comandes creades fora de Vendes en línia Square, s’hi inclouen tots els articles a l’albarà.

També pots gestionar aquestes comandes directament des del Tauler de control. Aquí tens més informació sobre com gestionar els enviaments des del Tauler de control de Square.

Cancel·la les comandes

Pots cancel·lar i reembossar comandes, o certs articles d’una comanda, directament des del TPV. Per començar:

  1. Al TPV Square, toca ≡ Més > Comandes i selecciona una comanda.
  2. Toca Cancel·la articles.
  3. Selecciona els articles que vols reembossar o bé toca Selecciona-ho tot > Següent.
  4. Tria un motiu per a la cancel·lació i toca Cancel·la la comanda per confirmar.
  5. Tria si vols tramitar un reembossament al client o cancel·lar la comanda sense reembossar-la.

Aquí podràs consultar més informació sobre com tramitar reembossaments.

Estableix la configuració

Si vols actualitzar les preferències de les notificacions i la impressió de les comandes:

  1. Al TPV Square, toca ≡ Més > Configuració.
  2. Selecciona Comandes.
  3. Toca Creació de comandes per activar l’opció de crear comandes amb servei de recollida a l’establiment. Nota: totes les opcions del servei han d’estar desactivades al Tauler de control de Square.
  4. Toca Alertes i notificacions per activar les notificacions sempre que es rebi una comanda. També podràs consultar les opcions addicionals de les comandes amb recollida a l’establiment.

Crea estacions d’impressió i imprimeix comandes

Pots configurar estacions d’impressió tant en dispositius iOS com Android. Llavors, podràs connectar una impressora al dispositiu per imprimir els resguards dels comprovants de les comandes per als clients o per enviar les comandes a la cuina.

Gestiona comandes des de l’Square Terminal

Amb l’Square Terminal, pots gestionar comandes directament des del dispositiu portàtil. Fes-lo servir per consultar i filtrar les comandes per estat o per tipus, actualitzar-ne el progrés i imprimir-les des de la impressora integrada. Aquí tens més informació sobre com gestionar les comandes amb l’Square Terminal.

Gestiona les comandes des de Square per a comerços

Un cop hagis configurat Vendes en línia Square al teu compte de Square per a comerços, podràs vendre online i gestionar les comandes dels clients directament des de l’aplicació de Square per a comerços. Aquí trobaràs més informació sobre com gestionar les comandes amb l’aplicació de Square per a comerços.

Registre de l'activitat

Els registres de l’activitat de les comandes mostren els esdeveniments importants que s'han produït a la comanda al llarg del temps. Pots fer servir aquesta informació per entendre quins canvis específics s'han produït a la comanda i quan.

Nota: els esdeveniments acabats de crear poden tardar uns minuts a mostrar-se al registre de l'activitat.

Mostra el registre de l’activitat

Per consultar el registre de l’activitat:

  1. A l’Administrador de comandes de Square, selecciona una comanda.
  2. Al panell lateral, desplaça’t cap avall fins a Registre de l’activitat.

Nota: l’aplicació de TPV Square mostrarà una vista bàsica del registre de l’activitat. Per consultar-ne informació més detallada, ves al Tauler de control en línia de Square.

Descripcions del registre de l’activitat

El registre de l’activitat mostra un registre amb marca de temps dels esdeveniments importants que s’han produït en l’ordre seleccionat. Aquests esdeveniments són:

  • Creació de comandes: creació d’una comanda nova a través de TPV Square, Vendes en línia Square o integracions de tercers.
  • Estat de la comanda: els canvis en l’estat de la comanda.
  • Tramitació de la comanda: els canvis en l’estat de tramitació dels articles de la comanda. Per exemple, quan els articles es marquen com a En curs, A punt o Completats.
  • Articles addicionals: els articles addicionals que s’afegeixen a la comanda.
  • Articles eliminats: els articles eliminats de la comanda.
  • Articles amb modificadors: qualsevol modificador d’articles que s’afegeixi o s’elimini dels articles de la comanda.
  • Pagament: les novetats en el pagament de la comanda.

Nota: els esdeveniments acabats de crear poden tardar uns minuts a mostrar-se al registre de l’activitat.

Informes de comandes

Si fas servir diversos canals de comandes, pots filtrar els informes de vendes i la informació de les transaccions per Origen. Millora les estadístiques de les plataformes de comandes més populars i tingues els informes organitzats. Més informació sobre com com generar informes amb Square.

Informes

Per consultar la informació dels informes per origen:

  1. Al tauler de control en línia de Square, ves a Creació d’informes > Informes.
  2. A les seccions Mostra per i Filtra per dels informes, selecciona Mostra per origen.
  3. Selecciona els canals de comandes que vols revisar.

Transaccions

  1. Al tauler de control en línia de Square, ves a Creació d’informes > Transaccions.
  2. Fes clic al filtre Origen per triar orígens específics.

Un cop hagis aplicat el filtre Origen, podràs combinar-ne d’altres, com ara els punts de venda, els empleats o els intervals, per personalitzar la visualització dels informes i consultar-ne més detalls.

Integra l’API de comandes

L’API de comandes et permet dissenyar aplicacions per fer el seguiment i gestionar el cicle d’una comanda, registrar articles, calcular el total, confirmar pagaments, fer el seguiment del progrés de la comanda a través de la tramitació i actualitzar l’inventari. També pot crear comandes de tramitació i enviar-les a l’aplicació de TPV Square per tramitar-les.

Nota: és possible que hagis de contractar a un desenvolupador que tingui els coneixements tècnics necessaris.

Més informació sobre API de Square al Centre d’ajuda de desenvolupadors.

Integra un soci de comerç electrònic

A més de Vendes en línia Square, et pots integrar amb plataformes de comandes en línia i entregues a domicili com Deliverect, Uber Eats, Doshii o Menulog per organitzar i gestionar totes les comandes d'entrega a domicili en una sola pantalla. Per començar:

  1. Al Administrador de comandes de Square, ves a Socis de comandes.

  2. Selecciona un soci i fes clic a Comença a la finestra emergent per integrar-lo amb el compte de Square. També pots fer clic a Mostra totes les aplicacions per anar a la Plataforma d’aplicacions de Square i triar un soci de comandes.

  3. Completa la configuració del soci per començar a acceptar comandes.

Nota: consulta el lloc web d’integració del soci per veure les seves tarifes.

No trobes el que necessites?