Gestiona els proveïdors amb Square per a comerços

Crea i gestiona la llista de proveïdors, envia i rep : el Tauler de control en línia de Square és la teva nova rebotiga.

Nota: la Gestió de proveïdors només està disponible amb una subscripció a Square per a comerços. Si no tens cap subscripció, pots registrar-te per gaudir d’una prova gratuïta de 30 dies.

Crea proveïdors

Configura la llista de proveïdors per poder fer un seguiment de les compres i organitzar els costos amb Square per a comerços. Hi ha diversos llocs on pots afegir un nou proveïdor al compte.

Per crear un proveïdor nou:

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Vendors > Crea un proveïdor.

3. Introdueix la informació del proveïdor i fes clic a Desa.

També pots crear un proveïdor a la pàgina de creació d’articles:

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Crea un article.

3. A Variants, fes clic a Afegeix un proveïdor.

4. Afegeix el nom, el cost i el codi del proveïdor per a aquell article.

5. Fes clic a Desa.

Square Inventory Management - Create Vendor - Dashboard - EN

Pots crear un proveïdor nou al moment quan fas una ordre de compra.

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Comandes.

3. Fes clic a Crea.

4. Selecciona un proveïdor que ja hagis afegit, o bé escriu el nom del proveïdor nou i prem la tecla d’introducció o retorn per crear-ne un de nou.

5. Emplena la resta d’informació de la comanda i de l’article i fes clic a Crea.

Importa proveïdors en bloc

Pots importar un fitxer d’Excel o CSV en bloc des de la col·lecció d’articles per afegir un proveïdor predeterminat a diversos articles fàcilment i en un batre d’ulls.

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Accions > Exporta la col·lecció a l’extrem superior dret de la pàgina. Si ara mateix no hi ha inventari, pots seleccionar la plantilla de descàrrega.

3. Obre el fitxer anomenat «catàleg-DD-MM-AAAA-XXXX.xlsx o .csv» que s’ha desat a l’ordinador al pas 4 amb Excel (XLSX) o un altre programa de fulls de càlcul.

4. Afegeix el proveïdor que correspongui a cada article a la columna Nom del proveïdor predeterminat. Pots crear un nou proveïdor al moment o copiar i enganxar el nom d’un que ja tinguis per modificar el proveïdor predeterminat associat amb una variant d’article.

5. Desa el fitxer d’Excel (XLSX) o CSV que has modificat a l’ordinador.

6. Torna a la Col·lecció d’articles.

7. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció a l’extrem superior dret de la pàgina.

8. Selecciona Modifica la col·lecció d’articles per afegir articles nous i actualitzar els existents, o bé Reemplaça la col·lecció d’articles per eliminar tots els articles existents i substituir-los pels articles que hagis pujat. Fes clic a Següent.

9. Arrossega i deixa anar el fitxer d’Excel (XLSX) o CSV a l’àrea per pujar fitxers o fes clic a Selecciona-ho des de l’ordinador. Fes clic a Puja.

10. Revisa els canvis i fes clic a Confirma la importació per pujar la nova col·lecció d’articles.

Nota: si s’elimina el nom del proveïdor d’una cel·la, se suprimirà el proveïdor associat per a l’article.

Pots obtenir més informació sobre la Gestió de la col·lecció d’articles.

Modifica la col·lecció d’articles específica d’un proveïdor

Quan creïs una ordre de compra amb un proveïdor, es mostrarà automàticament una relació dels articles afegits a la comanda a la Col·lecció d’articles del seu perfil de proveïdor. Si vols actualitzar o modificar la col·lecció d’articles específica d’un proveïdor:

1. A la Pestanya del proveïdor > fes clic al nom del proveïdor.

2. Selecciona Col·lecció d’articles a l’extrem superior del seu perfil.

3. Des d’aquí pots modificar el cost unitari o el codi de proveïdor per a cada preu.

Filtra per proveïdor

Quan filtres la col·lecció d’articles per proveïdor, només es mostraran els articles subministrats per un proveïdor específic o associats a aquest:

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic al menú desplegable Tots els proveïdors.

3. Selecciona un proveïdor per filtrar.

Nota: per consultar els articles de la col·lecció que no tenen un proveïdor associat, selecciona Sense proveïdor.

Localitza els articles amb el codi del proveïdor

Quan afegeixis un codi de proveïdor a un article, hi ha dues maneres de fer una cerca a la col·lecció d’articles amb el codi del proveïdor:

• Barra de cerca: introdueix el codi del proveïdor a la barra de cerca a dalt de tot de la col·lecció d’articles.

• Filtre de columnes: fes clic a + per afegir els codis dels proveïdors a les columnes de la col·lecció d’articles.

Diferència entre els SKU i els codis dels proveïdors

La Gestió de proveïdors també et permet introduir tant SKU com codis de proveïdor.

• Els SKU et permeten fer cerques i crear la cistella a l’aplicació de Square per a comerços, així com simplificar l’entrada d’inventari.

• Els codis de proveïdor els solen fer servir els venedors com a referència interna.

El fet d’incloure tant SKU com codis de proveïdor als articles t’ajudarà a relacionar els articles de la col·lecció amb els codis que fan servir els proveïdors per identificar els seus productes. Si un codi de proveïdor conté un codi de barres, podràs seleccionar Afegeix existències a l’aplicació de Square per a comerços per a les comandes rebudes escanejant el codi del proveïdor directament.

Desactiva un proveïdor

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Proveïdors.

2. Al costat del proveïdor, fes clic a ​••• i després a Desactiva. Com a alternativa, fes clic al perfil del proveïdor i, tot seguit, a Desactiva el proveïdor.

Si desactives un proveïdor, s’eliminarà de la llista de destinataris quan creïs una ordre de compra.

Pots obtenir més informació sobre les .