Inici

Crea comandes amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis i empleats amb permisos d’inventari que vulguin crear o generar comandes per fer un seguiment dels proveïdors i de l’inventari. Aquesta funció està disponible amb el pla Plus de Square per a comerços. Consulta més informació sobre Personal Square i els permisos personalitzats.

Informació sobre com crear comandes

Amb una subscripció a Pla Plus de Square per a comerços, pots crear comandes per reposar productes, fer un seguiment dels proveïdors i rebre existències. Consulta més informació a la comparació de les funcions de l’aplicació de TPV Square i les dels plans Gratuït i Plus de Square per a comerços.

Abans de començar

Pots afegir un màxim de 500 articles a cada comanda.

Quan facis una comanda a un proveïdor, les variants que hagis triat i el cost de la compra s’associaran a aquest proveïdor. Els articles associats a un proveïdor es mostraran a la Pestanya Proveïdors de la col·lecció.

Crea comandes

Crea una comanda des del Tauler de control de Square

  1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i ves a Articles > Gestió de l’inventari > Comandes.
  2. Fes clic a Crea.
  3. Introdueix les dades de la comanda, com ara el nom del proveïdor, el punt de venda i la data prevista de l’entrega, i la informació sobre els articles.
  4. Fes clic a Crea o a Desa com a esborrany.
  5. Afegeix l’adreça electrònica del proveïdor i una nota opcional. Per consultar la comanda abans d’enviar-la, fes clic a Previsualitza el correu electrònic.
  6. Si vols una còpia de la comanda, selecciona Envia-me’n una còpia, Desa com a PDF o Desa com a CSV.
  7. Fes clic a Envia o Fet.

Crea una comanda des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços

Pots crear, modificar i gestionar les comandes amb l’aplicació de TPV de Square per a comerços en dispositius iOS i amb l’Square Register. Per fer-ho:

  1. Toca Inventari al menú de navegació.
  2. Toca Comandes > Crea una comanda.
  3. Selecciona un proveïdor o toca Crea un proveïdor. Toca Continua.
  4. Fes servir la barra de cerca o un lector de codis de barres compatible per seleccionar els articles que hi vulguis incloure i toca Continua. Per mostrar només articles associats al proveïdor que t’interessa, activa el filtre corresponent.
  5. Afegeix les quantitats, un codi de proveïdor, un cost unitari i toca qualsevol altre camp que vulguis ajustar. Toca Continua.
  6. Revisa la informació de la comanda.
  7. Afegeix una data prevista, qualsevol impost aplicable i una nota opcional.
  8. Toca Crea, o bé selecciona Desa per modificar l’esborrany en un altre moment.

Un cop s’hagi creat la comanda, podràs enviar-te’n una còpia o fer-la arribar al proveïdor, així com afegir-hi una nota opcional.

Genera automàticament una comanda online

Amb les comandes automàtiques sabràs quins articles tenen poques existències. A gran escala, Square pren decisions en funció de diverses dades:

  • El nombre d’unitats d’un article, tant en existències com demanades.
  • Una previsió de les vendes de l’article.
  • Una previsió del temps d’espera de l’article.

Square et recomanarà que tornis a demanar un article si, en funció d’aquestes dades, estimem que s’esgotarà abans que puguis rebre’n més unitats del proveïdor.

Posem per cas que tens 12 unitats de l’article Texans slim fit XL, 6 en existències i 6 demanades. En funció de les comandes anteriors, estimem que si tornes a demanar aquest article al proveïdor, tardarà 7 dies a arribar-te i en vendràs 2 unitats al dia. Això vol dir que en els pròxims 7 dies en vendràs 14 unitats, però només en tens 12 en total. Per tant, l’article s’inclourà en les comandes automàtiques.

Activa les comandes automàtiques

  1. Inicia la sessió al tauler de control en línia de Square i ves a Articles i comandes > Articles > Configuració > Inventari.

  2. Activa l’opció Permet les comandes generades automàticament en funció de les dades de les vendes i l’inventari.

Un cop fet, es mostrarà un bàner de comandes automàtiques a la secció corresponent del Tauler de control de Square. Per poder afegir articles a les comandes automàtiques, han de tenir assignats un proveïdor i un historial de vendes predeterminats. Les comandes automàtiques són independents dels avisos de nivell baix d’existències.

Articles relacionats

No trobes el que necessites?