Importa comandes amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris de negocis i empleats amb permisos personalitzats que vulguin importar comandes directament des d’un fitxer CSV o Excel desat localment al Tauler de control en línia de Square. Aquesta funció està disponible amb el pla Plus de Square per a comerços. Consulta més informació sobre Personal Square i els permisos personalitzats.

Informació sobre com importar comandes

Amb el pla Plus de Square per a comerços pots importar un fitxer CSV o Excel amb les comandes des del Tauler de control en línia de Square. D’aquesta manera, t’estalviaràs temps afegint partides manualment i podràs centrar-te a dirigir el negoci.

Abans de començar

Abans d’importar una comanda, et recomanem que descarreguis la Plantilla d’importació de Square per a comerços. També pots descarregar-la a la secció Articles del Tauler de control de Square.

Tot i que et recomanem que descarreguis la plantilla d’importació de Square, pots fer servir la que vulguis sempre que sigui un fitxer CSV o Excel. Si fas servir una altra plantilla, primer hauràs de vincular les columnes, tal com s’indica a continuació.

Completa la plantilla d’importació

Un cop descarregada la plantilla, emplena la informació següent:

• Nom de l’article: pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.

• Nom de la variant: pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.

• SKU o GTIN: cada variant ha de tenir assignada una SKU o un GTIN únic.

• Codi de proveïdor: pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 500 caràcters.

• Notes: pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 4000 caràcters.

• Quantitat: ha de ser un valor numèric. És la quantitat associada a cada article rebut amb la comanda. Nota: en aquests moments, no es poden introduir quantitats decimals.

• Cost unitari: ha de ser un valor numèric. És el cost associat a les unitats incloses en la comanda.

Importa les comandes

Com fer servir la plantilla d’importació de Square per a comerços

Un cop hagis emplenat la plantilla, ja podràs importar el fitxer CSV o Excel seguint aquests passos:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Comandes.
  2. Fes clic a Importa.
  3. Arrossega i deixa anar el fitxer a la finestra emergent Importa la comanda o fes clic a Selecciona-ho des de l’ordinador per pujar la plantilla directament des dels teus fitxers. Fes clic a Següent.
  4. Selecciona l’identificador d’article adequat escollint l’SKU, el GTIN o el nom de l’article per identificar fàcilment els articles duplicats durant el procés d’importació. Es recomana seleccionar l’SKU o el GTIN com a identificador d’article adequat per fer-ho més fàcil.
  5. Fes clic a Següent.

Tots els identificadors d’article han de coincidir exactament amb un article o una variant perquè el procés d’importació es pugui dur a terme correctament.

Com fer servir la teva pròpia plantilla

Si fas servir una plantilla pròpia, hauràs de seguir el procés de fer coincidir les columnes durant la primera part del procés d’importació. Per fer-ho:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Comandes.
  2. Fes clic al botó Importa per començar el procés d’importació i pujar la plantilla personalitzada. Quan ho hagis fet, apareixerà la pantalla Fes coincidir les columnes del document.
  3. Fes servir els menús desplegables per confirmar que els atributs de la comanda de Square coincideixen amb la columna correcta del fitxer d’importació.
  4. Fes clic a Següent per continuar amb el procés d’importació.

Aquest procés pot tardar fins a un minut, però acostuma a completar-se en qüestió de segons. Comprova si apareix qualsevol missatge d’error durant la importació. Un cop completada, la comanda es mostrarà a la llista de comandes del Tauler de control en línia de Square.

També pots importar qualsevol esborrany de comanda associat al compte, però primer hauràs d’exportar-lo. Fes clic a la icona dels tres punts al costat de l’esborrany i selecciona Desa com a fitxer CSV.

Soluciona els problemes dels missatges d’error

Si reps un avís d’error durant el procés d’importació, consulta la taula següent per descobrir com resoldre el problema.

Exemple de missatge d’error Consell per resoldre problemes
El fitxer sembla estar buit. Afegeix articles a la plantilla d’importació de les comandes i prova d’importar-los de nou.
El CSV conté més de 500 articles, el màxim permès per a una comanda. Per importar una comanda amb més de 500 articles, hauràs de crear diverses plantilles d’importació i carregar-les individualment.
Els camps 1, 2 i 3 són obligatoris. Introdueix la informació que falti als camps corresponents per acabar d’importar la comanda.
No hem reconegut alguns dels camps del CSV. Revisa la informació de la comanda per assegurar-te que tot sigui correcte i prova d’importar-la de nou.
Alguns dels articles del fitxer tenen identificadors d’article duplicats. Cada article ha de tenir un nom, SKU o GTIN únic. Actualitza els duplicats i torna-ho a provar. Assegura’t que totes les partides de les comandes tinguin un identificador d’article únic i prova d’importar-les de nou.
No hem pogut trobar alguns dels articles del fitxer al catàleg. Afegeix els articles o les variants a la col·lecció d’articles i torna-ho a provar. Assegura’t que tots els articles i les variants inclosos en la importació de la comanda ja existeixin a la col·lecció d’articles.