Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Resoldre problemes amb la importació de la col·lecció d’articles

Si tens dificultats a l’hora d’importar la col·lecció d’articles, és possible que tinguis un problema amb el full de càlcul d’Excel (.xlsx) o el de valors separats per comes (.csv).

Resoldre problemes amb l’eina d’importació d’articles

Problemes amb el format en general

Prova això per resoldre problemes habituals amb el format:

 • Assegura’t que fas servir la plantilla més recent del Tauler de control. Per accedir-hi, ves a Articles > fes clic a Accions > Importa la col·lecció i selecciona la teva opció > fes clic a Següent > Descarrega la nostra plantilla.

 • Comprova que el fitxer es desa en format .xlsx o .csv. L’eina d’importació d’articles no funcionarà amb fitxers .xls, .xlsm o qualsevol altre tipus de fitxer.

 • No canviïs res a la columna Testimoni ni eliminis les columnes buides quan modifiquis la plantilla.

 • No canviïs el nom del fitxer.

 • Elimina qualsevol coma que hagis afegit al fitxer (pots afegir-les de nou als noms dels articles, a les descripcions, als conjunts d’opcions o als modificadors després de tornar-los a importar a la col·lecció).

 • Comprova que tots els articles tinguin noms únics.

Si vols transferir col·leccions d’articles entre comptes de Square, els tipus impositius i els modificadors de la nova col·lecció s’han de crear manualment.

Nombre d’articles

L’eina permet importar fins a 30 000 articles cada vegada. Si necessites penjar-ne més, pots importar diversos fitxers si primer n’importes un de sol i després puges la resta mitjançant l’opció Modifica en comptes de Substitueix tots els articles. Si encara tens problemes, pots anar a posa’t en contacte amb nosaltres per rebre ajuda.

Navegador

Per aconseguir uns resultats encara millors, fes servir un navegador compatible, com ara Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari 6 o posterior, o Microsoft Edge. Si tens problemes amb el navegador, prova això: consells per solucionar problemes.

Errors amb les SKU

Si tens un fitxer .csv i reps un error a causa de les SKU, comprova el fitxer d’importació per veure si les dades de la columna SKU tenen un format en notació científica (per exemple 2,68435E+17). Si és així, segueix els passos següents:

 1. Amb el CSV d’importació d’articles obert, selecciona la columna SKU perquè quedi ressaltada.

 2. Fes clic amb el botó dret a la columna > selecciona Format de les cel·les.

 3. Selecciona Número > i canvia els decimals a 0.

 4. Fes clic a D’acord.

 5. Fes clic a Fitxer > Desa com a i assegura’t que el format del fitxer es desa com a valors separats per comes (CSV).

 6. Fes clic a Desa.

 7. Importa aquest fitxer nou al Tauler de control en línia de Square.

Format de l’SKU

Nota: el següent punt només t’afecta si s’importa amb format de fitxer CSV, no d’Excel (.xlsx).

Tot i que pots importar les dades CSV a un full de càlcul, si la teva col·lecció d’articles conté SKU no obris el fitxer CSV directament, ja que alguns editors de fulls de càlcul (com Excel, Numbers, etc.) modificaran les SKU sense avisar; poden eliminar els 0 inicials (per exemple, 0012345 es convertirà en 12345) o fer la conversió de les SKU a notació científica (per exemple, 12345678999 passarà a 1,2346E+10).

Tot i que et recomanem evitar posar SKU que comencin per 0, a continuació es mostren alguns consells per ajudar-te amb els problemes habituals de format.

Importa les dades CSV a Microsoft Excel

 1. Crea un full de càlcul nou amb Microsoft Excel.

 2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

 3. Selecciona Fitxer CSV i fes clic a Importa.

 4. Tria el fitxer .csv que has exportat des de la col·lecció d’articles i fes clic a Obtén dades.

 5. S’obrirà l’assistent d’importació.

  • Fes clic a Següent, assegura’t que només estigui marcat el delimitador Coma i torna a fer clic a Següent.

  • Desplaça’t fins a la columna SKU (fes clic per seleccionar la columna SKU) i canvia el format de dades de la columna a Text.

  • Prem Finalitza.

 6. Tria l’opció Full nou i prem D’acord per completar la importació.

Format del fitxer per importar o exportar

Square és compatible amb fitxers de format d’Excel (.xlsx) i de valors separats per comes (.csv) perquè puguis importar la col·lecció i l’inventari d’articles en bloc.

Nota: s’ha canviat el format del fitxer per a la importació/exportació perquè es pugui pujar una col·lecció d’articles més complexa i millorar així la compatibilitat amb diversos punts de venda.

Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia nova de la col·lecció d’articles amb el format de fitxer nou. Si necessites tornar a una versió recent de la col·lecció, pots desfer una importació d’articles des de la pàgina Articles del Tauler de control en línia de Square > Accions > Desfés el catàleg.

Consulta la taula de descripcions dels camps d’exportació de fitxers anterior per consultar més detalls sobre les columnes del format de fitxer d’importació/exportació.

Nota: si proves de transferir col·leccions entre comptes, hauràs de seguir aquests passos addicionals.

Errors en la importació d’articles

Si hi ha articles al full de càlcul que continguin errors, l’eina d’importació d’articles te’ls notificarà seguint l’ordre de fila des del principi del full de càlcul durant el flux d’importació i mostrarà fins a 100 errors alhora. Si no es pot llegir un full de càlcul, l’eina d’importació d’articles mostrarà un missatge d’error on se’t demanarà que exportis un fitxer nou i ho tornis a provar. S’han de resoldre tots els errors abans que es puguin importar els articles. Entre els errors habituals, hi pot haver formats incorrectes d’SKU, articles i variants amb descripcions que no concorden, GTIN amb una longitud incorrecta o columnes de full de càlcul que no coincideixen amb els atributs de Square.

Si l’eina d’importació d’articles detecta errors en el full de càlcul durant el procés d’importació, també podràs descarregar l’informe d’errors, que és un fitxer descarregable que conté els errors específics dels articles i de les files enumerats en una columna nova (Errors). Quan resolguis tots els errors de l’informe, podràs completar la importació.