Inici>Articles i inventari

Gestiona les comandes amb Square per a comerços

Amb Square per a comerços, pots crear fàcilment comandes per proveir-te de productes, fer un seguiment dels proveïdors i rebre inventari. Nota: les comandes no estan disponibles amb el pla gratuït de Square per a comerços.

Crea una comanda nova

Crea una comanda en línia nova

1. Des del Tauler de control en línia de Square, ves a la pestanya Article > Gestió de l’inventari > Comandes > fes clic a Crea una comanda.

2. Introdueix els detalls de la comanda > fes clic a Crea o a Desa com a esborrany. Tingues en compte que es poden afegir fins a 500 articles únics a una sola comanda.

3. Comprova l’adreça electrònica del teu proveïdor i afegeix-hi una nota (opcional).

4. Si vols una còpia de la comanda, selecciona Envia-me’n una còpia, Desa com a PDF o Desa com a CSV.

Un cop hagis creat una comanda per a un proveïdor existent, la variant de l’article s’associarà a aquest proveïdor i al cost de la compra d’aquest proveïdor. Els articles associats a un proveïdor es podran consultar a la pestanya Col·lecció d’articles del perfil del proveïdor.

Nota: per veure la comanda abans d’enviar-la, fes clic a Visualització prèvia del correu electrònic.

Crea una comanda a l’aplicació

1. A la barra de navegació, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços amb un iPhone, toca la icona de llista per veure el teu inventari.

2. Toca Comandes i selecciona Crea una comanda.

3. Selecciona un proveïdor existent o toca Crea un proveïdor nou per afegir un proveïdor amb qui comences a treballar. Un cop fet, selecciona Continua.

4. Mitjançant la barra de cerca o un escàner de codis de barres compatible, selecciona els articles que vols incloure a la comanda i toca Continua.

5. Introdueix més detalls de la comanda, com ara el cost unitari i la quantitat, i toca Continua per revisar la comanda.

6. A la pantalla Revisa la comanda, comprova que tota la informació sigui correcta i selecciona Desa per continuar fent la comanda un altre dia o selecciona Crea per completar la comanda.

7. A la pantalla Envia una còpia de la comanda, tens l’opció d’enviar-te una còpia de la comanda a tu i al proveïdor i de deixar notes específiques de la comanda. Quan acabis, toca Fet.

Genera una nova comanda en línia automàticament

1. Visita la secció Previsió d’existències del teu Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona els articles o les variants en qüestió per emplenar els camps de la pantalla Crea una comanda.

3. Confirma que tota la informació aplicable és correcta.

4. Toca Desa com a esborrany per desar la comanda per a una data posterior o Crea per crear la comanda.

És possible que també vegis un bàner a la part superior de la secció Comandes del teu Tauler de control en línia de Square, que t’avisarà que aviat et quedaràs sense alguns articles concrets. Des d’aquest bàner, t’apareixerà l’opció de Crea comandes automàticament, en què se’t demanarà que generis automàticament comandes per als articles indicats al bàner.

Importa una comanda

Amb el pla Plus de Square per a comerços, pots estalviar temps a l’hora de crear comandes important una versió CSV o Excel de la comanda mitjançant el Tauler de control en línia de Square.

Abans d’importar una comanda, et recomanem que descarreguis la plantilla d’importació de Square. Pots fer-ho fent clic a l’enllaç següent o anant a la secció Articles del Tauler de control en línia.

Tot i que et recomanem que descarreguis la plantilla d’importació de Square per facilitar el procés, també pots fer servir una plantilla que et vagi bé a tu, sempre que sigui un fitxer CSV o Excel.

Un cop hagis emplenat la plantilla, ja podràs importar el fitxer CSV o Excel. Per fer-ho:

1. A la pestanya Articles del teu Tauler de control en línia de Square, fes clic a Gestió de l’inventari i selecciona Comandes. Si treballes directament des d’una comanda nova, també hi veuràs l’opció d’importar.

2. Fes clic a Importa.

3. Arrossega i deixa anar el fitxer a la finestra emergent Importa la comanda o fes clic a selecciona-ho des del teu ordinador per pujar la plantilla directament des dels teus fitxers. Nota: si no has emplenat la plantilla, fes clic a Descarrega la plantilla per començar.

4. Fes clic a Importa.

5. Selecciona l’identificador d’article adequat escollint el nom de l’article, l’SKU o el GTIN per poder identificar fàcilment els articles duplicats durant el procés d’importació. Nota: Square recomana seleccionar l’SKU o el GTIN com a identificador d’article adequat per fer-ho més fàcil.

6. Fes clic a Següent.

Nota: tots els identificadors d’article han de coincidir exactament amb un article o una variant perquè el procés d’importació es pugui dur a terme correctament.

Si fas servir una plantilla pròpia, hauràs de seguir el procés de fer coincidir les columnes durant la primera part del procés d’importació. Per fer-ho:

1. Fes clic al botó Importa per començar el procés d’importació i pujar la teva plantilla personalitzada.

2. Un cop pujada, veuràs la pantalla Fes coincidir les columnes del document. A partir d’aquí, fes servir els menús desplegables per confirmar que cada atribut de la comanda de Square coincideix amb la columna correcta del fitxer d’importació.

3. Fes clic a Següent per continuar amb el procés d’importació.

El procés d’importació pot tardar fins a un minut, però normalment només dura uns segons. Para atenció als missatges d’error que apareixen durant la importació. Un cop completat el procés, la comanda acabada de crear apareixerà a la part superior de la llista de comandes que hi ha disponible al Tauler de control en línia de Square.

També pots importar un esborrany de comanda que ja estigui associat al teu compte exportant-lo. Per fer-ho, fes clic a la icona de tres punts que hi ha al costat de l’esborrany de la comanda i selecciona Desa com a CSV.

Modifica una comanda

Modifica una comanda en línia

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Gestió de l’inventari > Comandes > fes clic a la comanda que vols modificar.

2. Fes clic a Modifica la comanda > actualitza els detalls de la comanda.

Nota: si modifiques una comanda, no es genera automàticament cap correu electrònic nou per al teu proveïdor. Per assegurar-te que rep la informació actualitzada de la comanda:

1. Ves a Comandes > fes clic als tres punts horitzontals que hi ha a la dreta de la comanda.

2. Fes clic a Envia com a correu electrònic > inclou una nota per explicar que la comanda s’ha actualitzat.

Modifica una comanda des de l’aplicació

També pots modificar una comanda directament des de l’aplicació per a comerços a qualsevol dispositiu compatible (iPhone i iPad). Per començar:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços amb un iPhone, toca la icona de llista per veure Inventari.

2. Toca Comandes > toca la comanda corresponent de la llista Actives.

3. Selecciona els articles que cal actualitzar per obrir la pantalla Modifica l’article de recepció.

4. Modifica la informació adequada i repeteix aquests passos per als articles afectats > toca Desa quan hagis acabat.

Cancel·la una comanda

Cancel·la una comanda en línia

1. Inicia la sessió > fes clic als tres punts horitzontals que hi ha al costat de la comanda que vols cancel·lar.

2. Fes clic a Cancel·la la comanda.

Nota: un cop cancel·lada una comanda, es traslladarà a la secció Comandes arxivades.

Rep una comanda

Rep una comanda en línia

1. Inicia la sessió a Comandes > fes clic a la comanda que has rebut.

2. Fes clic a Rebre-ho tot o a No rebre’n cap. Per rebre l’inventari parcialment, fes clic a Rep a la fila del producte > introdueix l’import a rebre parcialment > Desa.

Rep una comanda des de l’aplicació

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Inventari. Nota: si fas servir Square per a comerços amb un iPhone, toca la icona de llista per veure Inventari.

2. Toca Comandes > toca la comanda corresponent de la llista Actives.

3. Toca Selecciona els articles a rebre > marca els articles que has de rebre > toca Següent.

4. Per als articles rebuts que cal modificar, toca Recepció completa per rebre la quantitat completa o toca Recepció parcial per rebre una quantitat parcial > toca Desa.

5. Toca Següent de nou per veure el resum de la comanda i toca Fet per completar la recepció.

Nota: actualment no es poden fer comandes amb quantitats decimals, només amb nombres enters.

Si l’inventari està malmès o no es processa per algun altre motiu, fes clic a Actualitza al costat de la partida afectada. Si marques articles com a danyats, robats o perduts, no es reflectirà en el teu Informe del cost dels productes venuts.

Nota: quan reps una comanda, pots introduir els costos d’enviament i processament o altres costos fent clic a Afegeix una comissió. L’Informe del cost dels productes venuts inclourà el cost addicional. Tingues en compte que afegir comissions addicionals no afectarà el cost unitari dels articles individuals de la comanda.

Afegeix o crea articles a partir d’una comanda

Si ja has creat els articles per incloure’ls en una comanda determinada, només cal que comencis a escriure i començaran a aparèixer els articles de la teva col·lecció en un menú desplegable perquè puguis triar. Si necessites crear un article per a una comanda, pots introduir-ne manualment el nom, el preu i el cost unitari al moment.

Crea un article a partir d’una comanda en línia

1. Inicia la sessió a Comandes > fes clic a Crea una comanda.

2. Escriu el nom de l’article que vols crear.

3. Fes clic a Crea un article.

4. Introdueix els detalls de l’article, com ara l’SKU, el preu i el cost.

5. Fes clic a Desa.

Crea un article a partir d’una comanda a l’aplicació

1. A la barra de navegació, toca Inventari. Nota: Si fas servir Square per a comerços amb un iPhone, toca la icona de llista per veure l’inventari.

2. Toca Comandes i selecciona Crea una comanda.

3. A la barra de cerca d’articles, escriu el nom de l’article que vols crear.

4. Toca Crea un article.

5. Introdueix els detalls de l’article, com ara l’SKU, el preu i el cost.

6. Toca Desa.

El teu article acabat de crear apareixerà automàticament a la comanda. Nota: es poden afegir fins a 500 articles únics a una sola comanda.

A més, a la pàgina de creació de l’article, si fas clic a Mostra totes les propietats de l’article, pots afegir altra informació, com ara els punts de venda del nou article o les variants d’article.

Defineix el cost unitari amb les comandes

Quan reps existències amb una comanda, el cost unitari dels articles de la comanda es desa automàticament.

Per definir el cost unitari amb les Existències rebudes al teu Tauler de control:

1. Ves a Articles i comandes > Articles al teu Tauler de control en línia de Square, cerca un inventari per ajustar i selecciona’l.

2. Selecciona un punt de venda per al qual vols ajustar l’inventari > selecciona Existències rebudes.

3. Afegeix com a mínim un article.

4. Afegeix un preu unitari > Desa.

Més informació sobre com configurar i actualitzar el teu costos unitaris.