Torna a l’inici

Ven alcohol amb Vendes en línia Square

Si vens articles físics o menjar preparat i begudes online, és possible que també puguis vendre begudes alcohòliques amb Vendes en línia Square si ho permet la legislació aplicable.

Nota: consulta les Condicions del servei de Square per a més informació sobre què pots vendre amb Square.

Abans de començar

Abans de començar a vendre begudes alcohòliques online, informa’t sobre què està permès i què no a la teva zona, ja que és possible que necessitis alguna llicència addicional o que s’apliquin restriccions a la venda d’alcohol online. Si tens més dubtes, potser la cambra de comerç més propera et pot ajudar.

Crea un article amb contingut d’alcohol

Per començar a vendre alcohol online amb Square, cal que indiquis quins dels articles de la col·lecció contenen alcohol. Podria ser un còctel preparat d’un bar amb les opcions de recollida a l’establiment, entrega a un domicili de la zona o codi QR, o bé un article no perible, com ara una ampolla de vi amb l’opció d’enviament.

Per afegir un article que contingui alcohol:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona’n un o crea’l.

  2. A Tramitació, configura els mètodes de tramitació online de l’article i activa l’opció Aquest article conté alcohol.

  3. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Consulta com configurar els articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d’articles per a més informació sobre les funcions dels articles online.

Venda d’alcohol amb servei d’entrega amb personal propi

Tot i que Vendes en línia Square ofereix l’opció d’entrega amb personal propi als domicilis de la zona, els requisits legals per a l’entrega de begudes alcohòliques varien d’una zona a una altra. Amb l’opció d’entrega amb personal propi, és responsabilitat teva conèixer i complir les normes i els reglaments locals i nacionals relacionats amb el subministrament d’alcohol. Consulta més informació sobre l’opció d’Entregues amb personal propi amb Vendes en línia Square.

Venda d’alcohol amb l’opció de recollida a l’establiment

Pots oferir l’opció de recollida a l’establiment per a les vendes online de begudes alcohòliques, de conformitat amb la legislació i les normatives de la teva zona. Consulta més informació sobre l’opció de recollida a l’establiment amb Vendes en línia Square.

Vendes d’alcohol amb l’opció de comandes amb codi QR

Nota: per activar les comandes amb codi QR, t’has de subscriure a un pla superior de Vendes en línia Square.

Si tens activades les Comandes amb codi QR a Vendes en línia Square, pots servir als clients articles que continguin alcohol quan facin una comanda des de l’establiment. Per configurar aquest tipus de comandes:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Comandes amb codi QR.

  2. Selecciona Modifica al costat del punt de venda on vulguis configurar la venda d’alcohol.

  3. Modifica la configuració corresponent.

  4. Indica si vols servir alcohol i defineix, de manera opcional, la quantitat màxima d’articles amb alcohol que es poden sol·licitar per comanda.

  5. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Un cop activada la venda de begudes alcohòliques per a les comandes amb codi QR, hauràs d’indicar quins articles contenen alcohol per completar la configuració.

Verificació de l’edat per a les vendes online

Tot i que pots afegir finestres emergents per verificar l’edat dels clients al web, Vendes en línia Square no disposa d’una funció per verificar l’edat que compleixi amb la llei. És responsabilitat teva verificar l’edat legal dels clients quan venguis alcohol a l’establiment o amb les opcions de recollida a l’establiment, entrega amb personal propi o comandes amb codi QR.


Avís legal: el contingut d’aquest article no constitueix cap tipus d’assessorament legal. Si tens preguntes sobre la venda i la distribució de begudes alcohòliques, parla’n amb un advocat.

No trobes el que necessites?