Crea i modifica articles

A qui va dirigit aquest article?
  • Als negocis amb permisos generals per als articles. Configura els permisos al Tauler de control de Square.
  • Informació sobre com crear articles

Els articles són els productes i els serveis que vens i que formen el teu catàleg. A mesura que afegeixis la informació del negoci a Square, podràs crear, modificar i gestionar els articles per agilitzar el procés de pagament per als clients, conèixer els articles més venuts i fer un seguiment de l’inventari. A més, podràs crear articles i fer-ne un seguiment en diversos punts de venda. Configurar els articles et permet optimitzar les operacions del negoci, ja que podràs fer un recompte de les existències i consultar les tendències de l’inventari de tots els punts de venda.

Abans de començar

Pots crear articles de dues maneres:

• Des del Tauler de control de Square fent servir un ordinador de taula o portàtil

• Des dels dispositius i les aplicacions de TPV de Square

Quan afegeixis, modifiquis o eliminis un article, el canvi es reflectirà a les aplicacions de Square, el Tauler de control i el web de Vendes online Square.

Si el teu negoci fa servir unitats específiques (com ara metres per a les teles o quilos per als aliments), primer hauràs de crear les unitats per aplicar-les als articles. Consulta més informació sobre com crear i modificar tipus d’unitats dels articles.

Pots Modifica articles en bloc si en vols crear diversos.

En crear o modificar articles, podràs triar-ne el tipus d’entre les opcions següents del menú desplegable:

• Menjar preparat i begudes: la millor opció per a restaurants o altres establiments de restauració i alimentació. Pots incloure-hi informació nutricional per als clients, com ara les calories, les preferències dietètiques i els al·lèrgens.

• Articles físics: una opció ideal per a articles com ara roba o joies, així com per a aliments no peribles com el vi embotellat.

• Esdeveniments: per vendre entrades i incloure-hi la ubicació o l’enllaç i l’hora.

• Productes digitals: amb aquesta opció pots vendre fitxers digitals, com ara llibres electrònics o cançons, per enviar-los manualment als clients i que els puguin descarregar.

• Donacions: els clients podran enviar donacions a la causa que vulguin fins a un import determinat.

• Una altra opció: ideal per als articles que es tramiten manualment.

Crea i modifica un article

Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles.
    2. Fes clic a Crea un article.
    3. Fes clic a Modifica al costat de Tipus d’article, selecciona’n un i fes clic a Modifica.
    4. Introdueix-ne la informació que vulguis, com ara el nom o una descripció. Si vols, pots fer clic a Genera al camp Descripció per generar automàticament un text amb l’ajuda de la IA generativa.
    5. Introdueix-ne qualsevol altra informació i fes clic a Desa quan acabis.

Per eliminar un article de la col·lecció, fes clic a (•••) al costat del seu nom i, a continuació, a Elimina. També pots fer clic a un article i, a continuació, a Accions > Elimina > Elimina l’article.

Aplicacions i dispositius de TPV de Square

1. Obre l’aplicació de Square i toca ≡ Més.
    2. Toca Articles > Tots els articles.
    3. Fes clic a Crea un article o toca’n un d’existent per modificar-lo.
    4. Toca el mòdul de Square per afegir una etiqueta, pujar una imatge (opcional) o triar el color del mòdul que apareixerà a la quadrícula d’articles.
    5. Introdueix la informació de l’article, com ara el nom o la descripció.
    6. Configura més funcions de l’article i toca Desa quan hagis acabat.

Per eliminar un article de la col·lecció, toca el seu nom, baixa i toca Elimina l’article d’aquest punt de venda > Confirma l’eliminació.

Genera automàticament les descripcions dels articles

En crear o modificar articles, podràs fer servir la IA per generar-ne una descripció. En el cas dels articles escanejats, la informació del producte prové de bases de dades de tercers i es reformula per a les descripcions. Comprova que el contingut sigui precís i de bona qualitat.

Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles.
    2. Tria l’article que vulguis modificar o fes clic a Crea un article.
    3. Al quadre de descripció, fes clic a Escriu automàticament.
    4. Introdueix-hi Paraules clau i tria la Llargada i el To de la descripció. Fes clic a Escriu automàticament.
    5. Revisa la descripció generada i fes clic a Introdueix.
    6. Fes clic a Desa.

Fes clic a Torna a escriure > Introdueix per generar una descripció nova de l’article. Hauràs de triar-ne de nou la llargada, el to i les paraules clau.

Aplicacions de TPV de Square

1. Al menú de navegació, toca ≡ Més > Articles > Tots els articles.
    2. Tria l’article que vulguis modificar o toca Crea un article.
    3. A sota del quadre de descripció, toca Genera una descripció.
    4. Introdueix-hi Paraules clau i tria la Llargada i el To de la descripció. Toca Genera.
    5. Revisa la descripció generada i toca Introdueix.
    6. Toca Desa.

Toca Torna a provar > Introdueix per generar una descripció nova de l’article. Hauràs de triar-ne de nou la llargada, el to i les paraules clau.

Assigna articles a punts de venda específics

Si tens diversos punts de venda, pots assignar diversos articles i la configuració corresponent (incloent-hi els modificadors, descomptes i impostos) a cadascun d’ells en funció de la disponibilitat. Tingues en compte, però, que només ho podràs fer des del Tauler de control de Square.

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles.

2. Selecciona un dels articles o fes clic a Crea un article.

3. Selecciona els punts de venda corresponents al camp Punts de venda. Fes clic a Desa.

4. Modifica la informació corresponent i fes clic a Desa.

Crea i gestiona preus especials

Si tens diversos punts de venda, els preus dels articles podrien ser diferents en cadascun d’ells. Amb aquesta funció, podràs assignar preus diferents als articles sense haver-ne de crear de nous per a cada punt de venda. Tingues en compte, però, que només ho podràs fer des del Tauler de control de Square.

Per als articles sense variants

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles.
    2. Fes clic a l’article seleccionat de la llista.
    3. Fes clic a Modifica els detalls de la variant a la secció Variants i, al costat del camp Preu, fes clic a Modifica el preu en funció del punt de venda.
    4. Tria el preu i el punt de venda on vols que s’apliqui, i fes clic a Fet.
    5. Fes clic a Desa.

Per als articles amb variants

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square i fes clic a Articles i comandes > Articles.
    2. Fes clic a l’article seleccionat de la llista.
    3. Fes clic al nom de la variant a la secció Variant i, al costat del camp Preu, fes clic a Modifica el preu en funció del punt de venda.
    4. Tria el preu i el punt de venda on vols que s’apliqui, i fes clic a Fet.