Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Tramitació de les comandes en línia

Servei d’entrega amb personal propi a través de Vendes en línia Square

Amb Vendes en línia Square, podràs vendre articles d’alimentació i begudes online i oferir als clients de la zona l’opció d’entregar-los les comandes amb el teu propi personal o servei de missatgeria. Els clients fins i tot poden registrar-se per rebre notificacions per missatge de text a mesura que els articles es preparen i s’envien.

Consulta les recomanacions per a les entregues a la teva zona a través de Vendes en línia Square per preparar i configurar el servei d’entrega a domicilis de la zona i garantir que tot vagi com una seda.

El servei d’entregues a la teva zona és encara millor quan el configures juntament amb la recollida a l’establiment. D’aquesta manera, els clients poden triar l’opció de tramitació que més els convingui. Si vols més informació sobre com crear el web primer, consulta com començar amb Vendes en línia Square.

Preus

Nota: perquè no s’apliqui la comissió per entrega amb personal propi, has de canviar el pla del teu lloc web de Vendes en línia Square.

Si tens un servei d’entrega amb personal propi, només hauràs de pagar una tarifa fixa de 0,50 € + IVA per comanda. Pots triar si prefereixes fer-te’n càrrec tu, cobrar-la als clients o marcar un import mínim determinat per a les entregues (per exemple, entrega gratuïta per a les comandes de més de 30 €). Aquesta tarifa es deduirà del total de cadascuna de les comandes amb servei d’entrega a domicilis de la zona que rebis, a més de la teva comissió habitual per transacció.

Nota: si proporciones un número d’identificació fiscal vàlid a efectes de l’IVA, se’t cobrarà una comissió fixa de 0,50 € per comanda (sense IVA).

Configura el servei d’entrega amb personal propi

Square-Online-Pickup-and-Delivery-Settings-CA

Per configurar el servei d’entrega amb personal propi:

  1. Des de la pàgina de Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida i entrega.

  2. Selecciona Configura el punt de venda en aquell on vols activar l’entrega.

  3. Després d’haver emplenat les dades de la recollida a l’establiment, indica que vols oferir l’entrega a domicili seleccionant .

  4. Decideix si calcularàs i assignaràs les hores d’entrega a domicili automàticament.

  5. Selecciona Continua per verificar a quins llocs web ha d’estar disponible el punt de venda.

  6. Selecciona Continua per revisar el que has configurat fins ara i anar al pas següent. A continuació, selecciona Modifica per configurar els paràmetres addicionals.

  7. Configura els detalls de l’entrega a domicili, com ara una zona d’entrega (per codi postal o per radi), el temps d’entrega previst (afegit al temps de preparació), les comissions d’entrega i de servei, l’import mínim de la comanda i l’entrega a domicili sense contacte.

  8. Tria si vols que les comandes s’entreguin a hores determinades o en qualsevol moment durant l’horari d’entrega a domicili.

  9. Activa o desactiva l’opció de marcar les comandes com a A punt abans de marcar-les com a Completades i selecciona quan vols que s’imprimeixin els comprovants corresponents.

  10. Configura les hores i els dies de la setmana que els clients poden rebre les comandes amb el servei d’entrega a domicili.

  11. Modifica la configuració de la Informació del punt de venda i la Visibilitat del web que falti.

  12. Selecciona Desa quan hagis acabat.

A continuació et donem informació específica sobre alguns dels passos i paràmetres que t’hem descrit fins ara.

Configuració de l’entrega

A mesura que vagis definint l’entrega amb personal propi, podràs ajustar-ne la configuració següent.

Calcula i assigna automàticament les hores d’entrega a domicili

Selecciona Sí o No per indicar si calcularàs i assignaràs les hores d’entrega a domicili automàticament.

  • Programa manualment: si selecciones No, pots compartir manualment la informació de l’entrega amb el client. Això et permet gestionar la programació de les comandes com millor s’adigui al negoci (per exemple, franges horàries, períodes de disponibilitat, comandes anticipades, etc.).
  • Programa automàticament: si selecciones , calcularem l’horari de l’entrega a domicili automàticament. Això permet als clients triar una data i una hora d’entrega en funció del teu horari comercial, temps de preparació i temps d’entrega previst.

Regió de l’entrega a domicili

Configura una zona d’entrega amb codis postals per a les zones concretes a les quals entregaràs o un radi al voltant de l’adreça del negoci.

  • Codi postal: l’opció del codi postal s’emplena prèviament amb el codi postal del punt de venda. Pots introduir diversos codis si prems la tecla Enter després de cadascun. Aquesta opció és idònia per a zones urbanes molt poblades.
  • Radi: per fer servir l’opció del radi, introdueix un número per establir la distància de les entregues i tria entre milles i kilòmetres. Aquest número ha de representar la distància màxima en línia recta (no pas distància de conducció) que et desplaçaràs per fer una entrega a domicili. El centre del radi se situa sobre l’adreça del punt de venda. Els clients que quedin fora del radi indicat veuran un missatge informant-los que no es troben dins de la zona d’entrega a domicili.

Hora estimada d’entrega

Si programes l’entrega a domicili automàticament, l’hora que introdueixis aquí haurà de reflectir el màxim i mínim de temps que pots tardar a entregar una comanda. S’afegirà al temps de preparació i es mostrarà als clients quan facin una comanda.

Comissions de servei i d’entrega a domicili

Cobra comissions de servei i d’entrega a domicili per compensar-ne els costos.

  • Comissió d’entrega a domicili: pots definir una comissió d’entrega amb un preu fix per a totes les comandes o oferir entrega gratuïta per a les comandes que superin un import determinat i cobrar un preu fix per a la resta. Si fas entregues per radi, també pots ajustar l’import de la comissió en funció de la distància.
  • Comissió de servei: cobra una comissió de servei amb un import fix o un percentatge del total de la comanda.
  • Comissió alternativa d’entrega: si fas entregues per radi, es cobrarà aquesta comissió alternativa quan l’adreça d’entrega d’un client no compleixi les normes que hagis creat.

Import mínim de comanda

Pots fixar un import mínim perquè una comanda pugui optar al servei d’entrega a domicili.

Entrega a domicili sense contacte

Els clients poden triar que se’ls faci una entrega sense contacte i afegir instruccions per als repartidors durant el procés de pagament.

Nota: aquesta opció no es mostra als clients que demanen articles amb alcohol.

Configuració dels temps de comanda

També pots ajustar els paràmetres següents amb relació a la programació del temps de les comandes.

Opcions de la programació manual

Quan indiquis que no calcularàs ni assignaràs l’hora d’entrega automàticament (és a dir, ho faràs manualment), pots completar la informació següent:

  • Missatge breu: descriu breument quan s’espera que els clients rebin les comandes si no se’ls assigna una hora automàticament. Aquesta informació es mostra a la cistella i s’inclou en els missatges de notificació de comanda.
  • Instruccions: aquesta informació proporciona instruccions més detallades. Es mostra durant el procés de pagament, en els correus electrònics de notificació de comandes i en la pantalla de confirmació de les comandes.

Opcions de la programació automàtica

Quan indiques que vols calcular i assignar l’hora d’entrega automàticament, has de respondre diverses preguntes per configurar el sistema de programació automàtica. Les preguntes poden ser les següents:

  • Quan es poden entregar a domicili les comandes? Les comandes es poden entregar a hores específiques (p. ex., les 12:30) o en qualsevol moment durant l’horari d’entrega (p. ex., de 9 h a 17 h). De manera predeterminada, els clients veuran un horari d’entrega de tot el dia en funció de les teves hores d’entrega.
  • Si un client fa una comanda durant l’horari de tramitació, a partir de quina hora es pot entregar la comanda? L’horari d’entrega pot ser el mateix dia en què es fa la comanda o en un altre dia (p. ex., un o més dies en el futur).
  • Comences a preparar les comandes tan bon punt les reps? Si els horaris d’entrega són el mateix dia, pots indicar que, generalment, comences a preparar les comandes un cop les reps o bé després d’una hora determinada. La segona opció és la millor si esperes a una hora determinada del dia per revisar les comandes i començar a preparar-les després.
  • Quant de temps necessites per preparar una comanda per a la recollida a l’establiment o l’entrega a domicili? Si els horaris d’entrega són el mateix dia, pots determinar quant de temps trigues a preparar una comanda. També pots establir diferents temps de preparació per a articles individuals editant-los al catàleg d’articles.
    Amb quina antelació ha de fer la comanda un client? Si els horaris d’entrega són per a un altre dia, pots indicar quants dies naturals abans el client hauria de fer la comanda.
  • Vols permetre que els clients programin les comandes d’entrega a domicili per a més endavant? Activa aquesta opció per permetre als clients programar les comandes d’entrega a domicili fins al nombre de dies que introdueixis (entre 7 i 365 dies en el futur). Si aquesta opció està desactivada, es programarà l’entrega automàticament.
  • Vols que Vendes en línia Square limiti el nombre de comandes que es poden recollir a l’establiment o entregar a domicili a la vegada? Si vols controlar el nombre de comandes que es poden entregar alhora, selecciona el botó de commutació i estableix el nombre de comandes que vols permetre. A les comandes entrants se’ls assignarà automàticament una hora d’entrega a la zona en funció de la teva configuració. Més informació sobre com limitar les comandes de recollida a l’establiment i d’entrega a un domicili de la zona a Vendes en línia Square.

Nota: Per comprovar que els nostres càlculs corresponen amb les teves operacions, pots fer servir la calculadora de tramitacions. El que es mostra a la calculadora és el que es mostrarà als clients durant el procés de pagament.

Configuració de les operacions

La configuració de les operacions ha de correspondre amb la manera de funcionar del teu negoci.

Marca les comandes com A punt

Pots marcar que les comandes d’entrega a domicili estan A punt abans de marcar-les com a Completes. Això notifica al client que la seva comanda està preparada i a punt per a l’entrega a domicili. Pots canviar una comanda A punt per a Completa quan l’hagis completada. Si ho deixes desmarcat, no podràs marcar que les comandes estan A punt.

Imprimeix els comprovants de les comandes

Pots triar quan vols que s’imprimeixin els comprovants de les comandes.

  • Imprimeix els comprovants de les comandes en funció del temps de recollida a l’establiment i entrega a domicili: els comprovants de les comandes s’imprimiran en funció del temps de preparació que sigui necessari abans del venciment de cadascuna.
  • Imprimeix els comprovants de les comandes quan es fa la comanda: tots els comprovants de les comandes s’imprimiran en el moment que es faci la comanda, fins i tot en els casos en què estigui programada per a una hora d’entrega a domicili futura.

També pots configurar el TPV Square perquè imprimeixi automàticament les comandes de Vendes en línia Square. Pots consultar més informació sobre com imprimir les comandes i configurar dels comprovants de les comandes per a les comandes al TPV Square.

Configuració de l’horari de tramitació de les comandes

Aquí pots configurar els horaris del servei d’entrega a domicili, així com qualsevol data restringida en què no ofereixis aquest servei (com ara els festius).

Hores

Els clients poden rebre les comandes a domicili aquests dies de la setmana. Podran fer comandes fora d’aquestes hores. Selecciona el primer botó de commutació per decidir si vols que l’horari de recollida a l’establiment i entrega a domicili sigui el mateix o diferent.

Els dies i les hores que es mostren aquí s’han sincronitzat des del teu compte de Square. Si no has afegit l’horari comercial del teu punt de venda, veuràs els horaris per defecte (de dilluns a divendres, de 9:00 a 17:00). Pots modificar les hores i els dies sense canviar la configuració del teu compte de Square.

Marca la casella de cada dia en què oferiràs l’entrega a domicili a la zona i, a continuació, introdueix l’horari d’entrega. Pots afegir diversos períodes de temps en un dia seleccionant +. Això et permet excloure hores específiques si no vols gestionar les entregues en determinades hores del dia (com ara durant el dinar).

Dates restringides

Pots seleccionar +Afegeix una data per crear dates restringides per als dies en què no oferiràs entrega a domicili a la zona. Per exemple, pots excloure els dies de vacances que s’escaiguin durant els dies feiners habituals. Pots afegir diverses dates restringides i configurar-les perquè es repeteixin anualment o només una vegada.

Nota: l’horari que afegeixis al teu lloc web a l’editor de webs de Vendes en línia Square a la secció Punt de venda i horaris només té finalitats informatives i no funciona com a configuració o sincronització de la configuració de recollida a l’establiment i entrega a domicili. S’ha d’afegir a l’àrea descrita anteriorment perquè funcioni com a configuració.

Informació del punt de venda i configuració de la visibilitat del web

Aquests paràmetres et permeten configurar la informació del punt de venda i a quins llocs web hauria d’aparèixer.

Informació del punt de venda

En aquesta pestanya, fes canvis al nom, l’adreça, el número de telèfon o l’adreça electrònica que es mostra del punt de venda. Pots fer servir el mapa per modificar el punt de venda utilitzat per determinar la zona d’entrega a domicili. Arrossegar el marcador a una posició nova no canviarà l’adreça que has introduït.

Nota: els canvis que facis aquí a l’adreça o a la informació de contacte no afectaran la configuració del punt de venda al teu compte de Square.

Visibilitat del lloc web

En aquesta pestanya, tria en quins llocs web vols que es mostri el punt de venda. El client podrà comprar articles des del punt de venda als llocs que seleccionis.

Configuració avançada

Un cop completada la configuració principal, també pots ajustar altres paràmetres més avançats, que s’aplicaran a tots els punts de venda on hagis activat l’entrega a domicili. Per fer-ho:

  1. Des de la pàgina de Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida i entrega.

  2. Selecciona Configuració avançada.

  3. A Configuració de les comandes grans, estableix una quantitat límit per evitar comandes amb entrega a domicili que siguin massa grans per a la teva capacitat. Pots incloure-hi un missatge personalitzat opcional explicant com fer la comanda si sobrepassa aquest límit.

  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Actualitza la configuració de la tramitació i el temps de preparació dels articles

Tramitació de les comandes

El punt de venda ja ho té tot enllestit per acceptar comandes amb entrega a domicilis de la zona, però pot ser que els articles no ho tinguin configurat. Per determinar el mètode de tramitació de les comandes per als articles que s’han afegit fa poc:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Preferències dels articles o Configuració compartida > Preferències dels articles.
  2. A Tramitació predeterminada dels articles, selecciona Modifica.
  3. Selecciona els mètodes de tramitació de comandes que vulguis.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Tots els articles que s’importin d’ara endavant s’inclouran dins dels mètodes de tramitació seleccionats.

Nota: pots modificar la tramitació dels articles existents quan vulguis gràcies al mètode de modificació en bloc.

Temps de preparació de l’article

També pots configurar temps de preparació individuals per als articles, en cas que algun en necessiti més. Per a fer-ho:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Articles > Articles del web.
  2. Selecciona un article físic o d’alimentació i begudes de la llista d’articles del web.
  3. Ves a la secció de Tramitació de les comandes. Si entre els mètodes de tramitació hi ha Recollida a l’establiment o Entrega a un domicili de la zona, fes servir el menú desplegable per seleccionar un temps de preparació diferent per a aquell article en concret.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Comandes anticipades en dates assenyalades i articles especials

Si vens articles amb recollida a l’establiment i entrega a domicili que només estan disponibles en dates determinades (per exemple, ofertes especials en època de festes), els clients poden fer una comanda anticipada a Vendes en línia Square i recollir aquests articles quan estiguin disponibles. Dona una ullada a com gestionar la configuració d’articles de Vendes en línia Square des de la Col·lecció d’articles per saber-ne més.

Gestiona les comandes amb el servei d’entrega amb personal propi i les notificacions relacionades

Quan hagis acabat de preparar una comanda, en pots consultar els detalls a l’Administrador de comandes de Square. Aquí trobaràs més informació sobre com gestionar les comandes en línia amb Square.

Quan actives l’entrega a domicilis de la zona, també pots activar les notificacions per missatge de text perquè els clients rebin missatges sobre l’estat de la comanda. Pots consultar més informació sobre com personalitzar notificacions per correu electrònic i SMS a Vendes en línia Square.

Experiència del client

En fer la comanda

Quan un client visiti la pàgina de comandes Fes una comanda en línia, haurà d’introduir la seva adreça abans de veure el menú. Si tens diversos punts de venda configurats per a l’entrega a domicili a la zona, el client veurà el menú del punt de venda més proper. Si l’adreça del client es troba fora de la zona d’entrega a domicili, se li demanarà que introdueixi una altra adreça.

Després de fer la comanda

Un cop un client faci una comanda d’entrega a domicili a la zona, se li donarà la data i l’hora d’entrega més propera en funció de l’horari, la limitació de les comandes, el temps de preparació i la configuració del temps previst d’entrega del punt de venda seleccionat. Si l’entrega a domicili sense contacte està activada, els clients poden marcar una casella per demanar-la abans de pagar la comanda.

També poden deixar una propina a la comanda durant el procés de pagament. Consulta les opcions del procés de pagament per obtenir més informació sobre les propines.

Notes sobre l’experiència del client

Recorda la informació següent sobre l’experiència del client:

  • Les comandes amb mètodes de tramitació combinats afectaran el procés de pagament. Si un client té articles a la cistella amb diferents mètodes de tramitació (com ara un article per l’entrega a domicili a la zona i un altre per a l’enviament), veurà un missatge a la pantalla del procés de pagament que l’informarà que ha de comprar aquests articles per separat.
  • Els clients no poden fer servir PayPal per pagar les comandes d’entrega a domicili a la zona. Més informació sobre com acceptar pagaments amb PayPal a Vendes en línia Square.

Desactiva l’entrega amb personal propi

Des de la pàgina de Compte i configuració, ves a Tramitació > Recollida i entrega i desactiva l’entrega a domicilis de la zona en un punt de venda concret. Pots tornar-la a activar quan vulguis i restablir la configuració anterior.

També pots deixar d’acceptar temporalment totes les comandes online, independentment del mètode de tramitació. Aquí tens més informació sobre les opcions del procés de pagament amb Vendes en línia Square.

No trobes el que necessites?