Inici>Configura el teu directori de clients

Comença a fer servir el directori de clients de Square

El Directori de clients de Square és una eina gratuïta de gestió de contactes amb la qual pots emmagatzemar dades dels clients, descobrir de quina manera es relacionen amb el teu negoci i interaccionar-hi.

Hi ha diverses maneres d’afegir un perfil de client al directori:

 • Quan les vendes es fan físicament a través del TPV, Vendes en línia Square o Factures Square,.

 • També s’hi afegeixen de manera automàtica quan reserven els teus serveis mitjançant Cites Square i participen en el programa de Fidelització Square.

 • També pots afegir o importar manualment els clients al directori en bloc.

 • Si un client paga en efectiu, amb un xec o amb un altre mètode que no sigui una targeta, podràs associar el pagament amb un perfil de client nou o recurrent.

Directori

Amb el Directori de clients pots crear, importa o exportar la teva llista de clients des del Tauler de control en línia de Square. Square t’ofereix una manera molt senzilla de fer créixer el teu directori de clients: cada cop que algú paga amb targeta, es pot crear un perfil instantani a partir de la informació bàsica que se n’extreu. Després, a més, pots afegir-hi dades que els clients decideixin compartir amb tu (per exemple, l’adreça electrònica o el número de telèfon) perquè els perfils siguin encara més detallats.

Nota: a la llista de clients de l’aplicació de Square, pots consultar els clients, les adreces electròniques i els números de telèfon sense necessitat que es mostrin els perfils.

Els perfils de client inclouen les seccions següents:

Camp Descripció
Modifica el client Et permet afegir i actualitzar la informació personal del perfil seleccionat.
••• Fes clic a la icona de tres punts (•••) a la part inferior del perfil per afegir una nota, afegir una targeta, combinar amb un altre client, carregar un fitxer, enviar un missatge, suprimir el client i molt més.
Informació personal Desa i visualitza el nom d’un client i altra informació que el client decideixi proporcionar, incloent-hi la informació de contacte, juntament amb la seva adreça, aniversari i qualsevol informació dels camps personalitzats.
Màrqueting Mostra l’estat del correu electrònic subscrit o no subscrit.
Targetes desades Emmagatzema de manera segura la informació de la targeta de pagament d’un client per a futurs pagaments.
Fidelització Si fas servir Fidelització Square, podràs veure l’estat i l’activitat d’un client, juntament amb la possibilitat d’ajustar les estrelles, gestionar les targetes vinculades i actualitzar el seu número de telèfon de fidelització.
Factures Esborranys, factures pendents o pagades. També pots crear o consultar les factures d’aquest client.
Notes Afegeix notes amb marca de temps i configura’t recordatoris.
Fitxers Carrega fitxers i fotos al perfil del client per desar tots els documents rellevants en un sol lloc. Puja només aquells fitxers per als quals tinguis drets d’ús. Els fitxers no poden superar els 20 MB. Tipus de fitxers admesos: .pdf .gif .jpg .jpeg .png.
Resum del comprador Consulta la informació dels clients, incloent-hi la despesa mitjana, el total de visites i la freqüència.
Cupons i recompenses Consulta i venç manualment els cupons i recompenses associats a un client.
Cites Si fas servir Cites Square, podràs consultar les cites properes i anteriors, i també tindràs l’opció de reservar futures cites per a un client.
Activitat Consulta l’activitat del client al teu negoci, incloent-hi les compres, els comentaris enviats sobre el teu negoci, l’activitat del Programa de fidelització Square i les campanyes de Màrqueting Square.
Informació addicional Inclou informació sobre quan i com es va crear aquest perfil de client.

Dins de cada perfil de client hi trobaràs targetes o seccions amb certa informació. Per exemple, és possible que aparegui una secció al perfil d’un client (anomenada Fidelització) que contingui informació relacionada amb la seva participació al teu programa de fidelització. També és possible que un client tingui diversos cupons que s’organitzin en una targeta.

Consulta més informació sobre com Gestiona el directori de clients en línia.

Filtres del directori de clients

El directori de clients conté filtres que permeten consultar la informació amb més detall. Per exemple, es poden consultar els articles comprats, la freqüència dels pagaments o els punts de venda que s’han visitat. Per aplicar els filtres i consultar dades específiques:

 1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Clients > Pestanya del directori.

 2. Selecciona Filtres.

 3. Un cop hagis aplicat els filtres, fes clic a Mostra els clients per consultar els que entren dins dels criteris establerts pels filtres.

 4. Un cop tinguis una llista nova de clients, pots fer clic a Desa com a grup i crear un Nom de grup per desar els filtres com a grup intel·ligent.

 5. Si fas servir Màrqueting Square, pots enviar campanyes de correu electrònic a aquest grup de clients.

Nota: pots aplicar filtres tant al Tauler de control en línia de Square com a l’aplicació de TPV. En aquests moments, tanmateix, no tots els filtres estan disponibles a l’aplicació. Pots accedir a una llista més completa de filtres de clients al Tauler de control en línia de Square.

Grups del directori

Per organitzar-te millor, pots desar les dades dels clients en grups.

Grups manuals

Crea un grup manual si vols seleccionar un conjunt de clients personalitzat. Aquests grups poden ser útils per importar clients en bloc o afegir un client nou des d’una venda ràpidament. A diferència dels grups intel·ligents, els manuals només canviaran si hi afegeixes o n’elimines clients.

Per crear un grup manual:

 1. Ves a la pestanya Clients del Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Crea un grup.

 3. Selecciona Grup manual > Següent.

 4. Selecciona els clients manualment i fes clic a Següent.

 5. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

Grups intel·ligents

Els grups intel·ligents s’actualitzen automàticament en funció de les activitats dels clients i dels filtres que hagis triat. Pots crear-los tu o poden generar-se automàticament a partir de les interaccions dels clients amb el negoci. Pots crear un grup intel·ligent personalitzat o fer servir una de les plantilles recomanades.

Per crear un grup intel·ligent personalitzat:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori i selecciona Crea un grup.

 3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

 4. Selecciona Grup intel·ligent personalitzat > Següent.

 5. Tria el primer filtre que vols aplicar al grup intel·ligent i fes clic a Següent.

 6. Si és necessari, afegeix més informació al filtre i fes clic a Següent.

 7. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

 8. Amb el Màrqueting per correu electrònic de Square, pots enviar campanyes de correu electrònic a aquest grup de clients. Quan en creïs una, també podràs accedir als grups del directori.

Per crear un grup intel·ligent fent servir una plantilla suggerida:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori i selecciona Crea un grup.

 3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

 4. Selecciona una plantilla suggerida i toca Següent.

 5. Modifica, suprimeix o afegeix els filtres, afegeix-ne de nous i canvia les dades que vulguis, i fes clic a Següent.

 6. Modifica el nom del grup si cal i fes clic al botó Crea un grup.

Grups de clients en un cop d’ull

Tots els clients

Aquest grup representa tots els clients desats en el teu directori.

Perfils instantanis

Els perfils instantanis són perfils de clients que es creen automàticament en finalitzar una transacció. Si es recull el nom d’un client des de la targeta de pagament i encara no té un perfil coincident al Directori, Square li crearà un perfil instantani. El perfil del client s’actualitzarà amb les properes compres que es facin amb aquesta targeta, amb la informació de la nova transacció i altres interaccions amb el teu negoci.

Els perfils instantanis es mostren al grup Perfils instantanis del Directori de clients i es poden filtrar fent servir el filtre d’origen i seleccionant _Perfil instantani (a través de pagament).

Nota: els perfils instantanis estaran activats al teu compte per defecte. Quan aquesta funció està activada, tens la responsabilitat de complir la legislació aplicable en matèria de privacitat, la qual cosa inclou oferir un avís de privacitat visible per als clients amb relació a la recollida i ús de les seves dades. Pots optar per activar o desactivar aquesta funció en qualsevol moment.

Clients subscrits

Un client subscrit és un client que ha donat consentiment explícit per rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci.

Si has recopilat adreces de correu electrònic de clients amb Square a través d’enviar rebuts, factures, notificacions de cites i fidelització, entre d’altres, el client no pot rebre campanyes per correu electrònic de Màrqueting Square tret que:

 • Hagis recopilat el consentiment explícit del client per separat i l’hagis enregistrat,
 • Hagis importat manualment una base de dades de clients que han donat el consentiment de rebre correus electrònics de màrqueting del teu negoci, o
 • El teu client hagi fet servir una de les eines de recopilació d’informació de clients de Square.
 • Els subscriptors de Màrqueting Square es facturen en funció del nombre de clients que hi ha al seu grup de Clients subscrits. Més informació sobre els preus de Màrqueting Square.

Grups intel·ligents

Són les categories que serveixen per agrupar automàticament els clients en funció de la freqüència de les seves visites i la interacció amb el teu negoci. Els grups intel·ligents són dinàmics, per tant, la llista de clients pot anar canviant amb el temps a mesura que més clients compleixen els criteris per entrar al grup. Hi ha dos grups intel·ligents inclosos per defecte al teu directori de clients: els clients habituals i els inactius. Amb els filtres pots crear grups intel·ligents personalitzats en què es compleixin els criteris que triïs.

Grup de clients habituals

És un grup intel·ligent que inclou els teus clients més freqüents i fidels. Per defecte, aquest grup està configurat per recopilar els clients que han visitat el teu negoci tres cops durant els darrers sis mesos. Pots modificar la configuració del grup fent clic a Accions > Edita el grup al teu directori.

Grup de clients inactius

És un grup intel·ligent que inclou els clients que abans eren habituals, però que no han visitat el teu negoci durant les darreres sis setmanes. Pots modificar la configuració del grup fent clic a Accions > Edita el grup al teu directori.

Ara que ja saps com funcionen els perfils, aprèn a Gestiona els perfils dels clients al directori.

Comentaris

Amb Comentaris Square, els clients et poden fer arribar missatges privats sobre l’experiència que han tingut, directament des dels rebuts. La secció Comentaris del Tauler de control en línia de Square et permetrà comunicar-te amb els clients per resoldre qualsevol problema de manera privada, directament a través del rebut digital.

Més informació sobre com primers passos amb Comentaris Square i les Pràctiques recomanades per a Comentaris Square

Estadístiques

Les Estadístiques t’ajuden a entendre millor el comportament dels clients mitjançant els seus pagaments. Gràcies al software d’informes i d’anàlisi, pots conèixer aquestes estadístiques per continuar fent allò que et funciona i per prendre futures decisions empresarials.

Descobreix com fer servir les estadístiques del client.

Configuració

Configura els perfils

Crea camps personalitzats per recopilar i desar informació nova al perfil d’un client. Els canvis es mostraran automàticament per a tots els clients, i podràs consultar la informació actualitzada des de qualsevol plataforma de Square. Pots exportar tota la informació que recopilis i també cercar i filtrar determinats camps.

Més informació sobre com crer camps personalitzats al Directori de clients.

Perfils instantanis

Els perfils instantanis són perfils de clients que es creen automàticament quan es completa una transacció. Si el nom d’un client es recull a partir de la seva targeta de pagament i encara no té un perfil coincident al Directori, Square crearà un perfil instantani. El perfil del client s’actualitzarà amb les compres que es facin amb aquesta targeta, amb detalls de la nova transacció i altres activitats vinculades al negoci.

Per activar o desactivar els perfils instantanis des del Tauler de control:

 1. Inicia la sessió des del Tauler de control en línia de Square.
 2. Selecciona Clients > Configuració > Perfils instantanis.
 3. Activa o desactiva l’opció Activa els perfils instantanis.

Per activar o desactivar els perfils instantanis des de l’aplicació de Square:

 1. Toca la icona del menú a la barra de navegació.
 2. Toca Configuració > Procés de pagament > Gestió de clients.
 3. Activa o desactiva l’opció Activa els perfils instantanis.

Customer_Directory_Instant_Profile

Comentaris

Activa l’opció Recull comentaris a partir dels rebuts digitals perquè els clients puguin compartir els seus comentaris amb tu directament. També pots seleccionar a quin punt de venda vols activar els comentaris.

Més informació sobre com començar amb Comentaris Square.

Pots afegir adreces electròniques addicionals per rebre una notificació per correu electrònic cada vegada que un client deixi comentaris.

Recull d’adreces electròniques

 • Pàgina de subscripció: copia i enganxa aquest enllaç en línia per convidar els clients a unir-se a la teva llista de difusió. En fer-hi clic, l’enllaç dirigirà els clients a una pàgina per subscriure-s’hi, i els noms i les adreces electròniques que introdueixin s’afegiran al Directori.
 • Formulari de subscripció incrustat: copia i enganxa aquest codi al teu web per incrustar-hi un formulari per recopilar adreces electròniques. Les adreces recollides s’afegiran al Directori.
 • Perfil del client des de qualsevol aplicació de TPV Square: activa l’opció Subscriu al màrqueting per correu electrònic en el moment de crear el client o a la pàgina d’informació del client existent. A continuació, fes clic a Confirma (només si tens el consentiment del client).

Aquí pots obtenir més informació sobre com començar a recopilar dades dels clients.

Targeta desada

Descarrega, imprimeix i emmagatzema el formulari d’autorització signat pel client. Has de tenir l’autorització signada del client per desar la targeta i protegir-te de la responsabilitat de devolució del pagament. Demana al client que empleni i signi aquest formulari i desa’l en un lloc segur, d’acord amb els requisits de privacitat de les dades personals i del PCI-DSS.

Permisos del directori de clients

Amb Accés avançat, pots assignar càrrecs i permisos als empleats perquè puguin fer tasques al directori de clients. Les accions que poden dur a terme van des de crear perfils de clients fins a fusionar perfils duplicats en grup, i molt més.

Si els has assignat conjunts de permisos personalitzats, per defecte, el teu equip podrà consultar dades de contacte del client com ara l’adreça electrònica, l’adreça postal i el número de telèfon. Els pots donar l’opció de consultar i modificar aquesta informació activant el permís corresponent amb Accés avançat.

No trobes el que necessites?