Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Directori de clients

Gestiona el Directori de clients en línia

Crea i millora els perfils dels clients que ja estan al directori perquè sempre tinguis la seva informació a mà i puguis saber com interactuen exactament amb el teu negoci.

Afegeix clients

Afegeix clients manualment

Quan afegeixis clients al directori, comprova la seguretat de les dades. No emmagatzemis informació delicada o confidencial al camp de notes, com ara números de targetes de pagament o dades mèdiques.

Per afegir clients al directori:

 1. Visita la secció Clients al Tauler de control en línia de Square > fes clic a Crea un client.

 2. Introdueix la informació del client i fes clic a Desa.

Nota: si fas servir conjunts de permisos personalitzats per al teu equip, els empleats podran veure per defecte la informació de contacte del client, com ara l’adreça electrònica, l’adreça postal i el número de telèfon. Pots donar-los la possibilitat de veure i modificar aquesta informació activant aquest permís amb Gestió d’equips.

Els clients que et reserven serveis a través de Square Appointments, s’inscriuen al teu Programa de fidelització de Square i et paguen mitjançant Facturas de Square s’afegeixen automàticament al teu Directori de clients.

També pots afegir clients des de l’aplicació de TPV Square. Aquí tens més informació sobre cómo administrar el Directorio de clientes desde la aplicación Square.

Importa clients

Des del Tauler de control en línia de Square, també pots carregar perfils de clients en grup. Fes servir els formats de dades que s’indiquen a continuació per a minimitzar els errors i assegurar-te que les dades s’importin correctament.

Dades Format
Dates Els formats preferits són AAAA-MM-DD, DD-MM-AAAA i MM-DD-AAAA.
Número de telèfon S’afegirà un codi de país a tots els números de telèfon que no en tinguin.
Data de naixement Els formats preferits són MM-DD, DD-MM, DD-MM-AAAA, AAAA-MM-DD i MM-DD-AAAA.
Adreça Totes les parts de l’adreça s’han de separar en columnes individuals, per exemple: Carrer, Ciutat, Localitat, Província.
Activa/Booleà El format preferit és sí/no o veritable/fals.

Importar clients

 1. A la pestanya Clients del tauler de control en línia de Square, fes clic a Importa clients.
 2. Descarrega la plantilla d’importació o fes clic a Omet per arrossegar i deixar anar el fitxer CSV del teu client al camp de càrrega o fes clic a seleccionar-lo a l’ordinador per carregar-lo. Fes clic a Continua.
 3. Tots els clients afegits estaran dins d’un grup nou creat per a la teva importació. Per afegir clients a un grup existent, fes clic al menú desplegable i selecciona un grup de la llista. Per crear un grup nou, introdueix un nom i selecciona l’opció per crear un de nou al camp desplegable. Tria un nom que et permeti recordar el context de la llista fàcilment, com la font o el tipus de clients que s’hi inclouen.
 4. Fes clic a Continua.
 5. Confirma que les dades dels clients estiguin a les columnes correctes. Si hi ha errors, fes clic al menú desplegable a la dreta del camp i selecciona el camp correcte. Utilitza l’atribut Notes per desar tota la informació que no s’alinea amb els nostres camps predefinits.
 6. Fes clic a Importa per moure aquest grup al Directori de clients.

Nota: si has d’afegir detalls del client que ara mateix no encaixen als camps predeterminats, pots afegir camps personalitzats al directori abans d’importar els contactes.

Modificar els perfils de client en línia

 1. A la pestanya Clients del tauler de control de Square en línia, fes clic al nom d’un client per veure’n el perfil complet. > fes clic a Modifica.
 2. Fes els canvis necessaris > fes clic a Desa.

Eliminar els perfils de client en línia

 1. A la pestanya Clients del tauler de control de Square en línia, fes clic al nom d’un client per veure’n el perfil complet. > fes clic a la icona de tres punts a la part superior dreta.
 2. Selecciona Suprimeix el client a la part inferior del menú desplegable.
 3. Llegeix la confirmació i fes clic a Elimina per continuar.

Nota: si elimines un perfil de client, no s’eliminaran les transaccions anteriors. Sempre pots consultar les transaccions mitjançant el tauler de control en línia de Square.

Duplicats

El Directori de clients identificarà els possibles perfils duplicats si dos o més clients tenen la mateixa adreça electrònica o número de telèfon. Tanmateix, si els noms dels perfils són diferents o si tenen una adreça electrònica o un número de telèfon diferents, no s’identificaran com a duplicats i podràs combinar els perfils manualment, en cas que siguin del mateix client.

Corregeix els duplicats

Després d’afegir clients manualment o d’importar la informació de contacte al directori, és possible que acabis tenint registres duplicats. Per aquest motiu, et recomanem que revisis el directori periòdicament per assegurar-te que no hi hagi duplicats.

Per a comprovar si hi ha duplicats i posar-hi remei:

 1. Visita el Directori de clients des del Tauler de control en línia de Square.

 2. Dins del grup Tots els clients, rebràs un avís que et notificarà de la possibilitat que hi hagi entrades duplicades, en cas que hi hagi diversos registres amb la mateixa adreça electrònica o número de telèfon.

 3. Fes clic a Suggeriment de duplicitat per a revisar les entrades marcades com a duplicats.

 4. Pots optar per Ignorar les entrades que no siguin duplicats o fer clic a Combina o Combina’ls tots per a combinar els duplicats confirmats.

Fusiona els perfils de clients duplicats manualment

Si el nostre sistema no ha reconegut cap duplicat, pots combinar dos perfils manualment. Per fer-ho:

 1. Selecciona els perfils de clients duplicats.

 2. Fes clic al menú de tres punts Accions > Combina amb un altre client > cerca i selecciona el perfil que vols fusionar.

 3. Revisa bé els perfils que s’estan combinant, ja que les combinacions no es poden desfer > fes clic a Combina.

Nota: al menú desplegable de la pantalla principal Clients de l’aplicació de Square, pots crear un perfil nou, filtrar clients, gestionar grups, afegir clients a grups, resoldre duplicats, combinar clients, suprimir en grup i visualitzar els comentaris des de pràcticament qualsevol pantalla.

Puja fitxers adjunts

Afegeix fitxers adjunts als perfils dels clients per a mantenir registres, contractes, documents o fotos. Un perfil de client pot contenir fins a 100 fitxers. La fusió de dos perfils de client també fusiona els fitxers adjunts.

Per a pujar un fitxer:

 1. Selecciona un client del directori.

 2. Fes clic a la icona de tres punts a la part superior dreta del perfil > Penja un fitxer.

 3. Arrossega i deixa anar o selecciona un fitxer de l’ordinador. Nota: penja només fitxers pels quals tinguis drets d’ús. Els fitxers no poden superar els 20 MB. Fitxers compatibles: PDF, JPEG, JPG, GIF o PNG.

 4. Fes clic a Puja un fitxer.

Un cop l’hagis pujat, fes clic al menú d’accions de tres punts a la dreta del fitxer per triar l’opció que vulguis: Descarrega, Canvia el nom, Previsualitza o Elimina.

Nota: no facis servir aquesta funció per a penjar fitxers amb contingut il·legal o informació confidencial delicada, com ara dades mèdiques o informació de targetes de pagament.

Notes i recordatoris

Amb el Directori de clients, pots afegir notes amb marca de temps als perfils dels clients i recordatoris per a revisar aquestes notes en el futur.

Afegeix una nota

 1. Selecciona un client del directori > fes clic a Afegeix una nota a la secció Notes o des de la icona de tres punts a la part inferior del perfil.

 2. Afegeix la nota al camp corresponent.

 3. Si vols, configura un recordatori fent servir les hores predeterminades o afegint una data i una hora personalitzades.

 4. Fes clic a Desa.

Si has establert un recordatori, rebràs una notificació automàtica al teu dispositiu mòbil mitjançant l’aplicació de Square i una notificació per correu electrònic a l’adreça associada al teu compte de Square.

Per a eliminar una nota, selecciona-la al perfil del client i fes clic a Elimina.

Desa les targetes de pagament en línia amb les Targetes desades

Acceptar pagaments dels clients és encara més fàcil quan deses les seves targetes de pagament al directori. A continuació t’expliquem com enllaçar una targeta a un perfil de client:

 1. Selecciona un client del directori > fes clic a Afegeix una targeta a la secció Targetes desades o des de la icona de tres punts a la part inferior del perfil.

 2. Introdueix les dades de la targeta i l’adreça electrònica del client.

 3. Has de tenir una autorització per escrit del client per a poder desar la seva targeta. Fes clic a Descarrega el formulari per a fer servir la plantilla de formulari que et proporcionem i envia-la al client.

 4. Fes clic a Desa.

Nota: assegura’t de desar correctament i de manera segura els formularis d’autorització.

Amb la subscripció a Gestió d’equips Square, pots assignar càrrecs i permisos als empleats perquè puguin actuar al Directori de clients i ajudar-te a gestionar els perfils dels clients. Pots obtenir més informació sobre com començar amb Gestió d’equips i consultar quins conjunts de permisos personalitzats pots assignar al teu equip.

Filtres de clients

Al Directori de clients, hi pots emmagatzemar dades dels clients i et permet veure com interactuen amb el teu negoci. Si apliques filtres, podràs veure informació detallada sobre els clients, com ara els punts de venda que visiten, els imports que paguen, els articles que han comprat i molt més. Per aplicar els filtres:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori > selecciona Filtres.

 3. Aplica filtres per a les dades del client que vols mostrar.

 4. Fes clic a Mostra els clients per veure les seves dades.

 5. Un cop tinguis una llista nova de clients, pots fer clic a Desa com a grup i crear un Nom de grup per desar els filtres com a Grup intel·ligent.

 6. Si tens Màrqueting Square, pots enviar campanyes de correu electrònic o missatge de text a aquest grup de clients.

Nota: pots aplicar filtres tant al Tauler de control en línia de Square com a l’aplicació de Square. En aquests moments, tanmateix, no tots els filtres estan disponibles a través de l’aplicació. Tens a la teva disposició una llista més completa de filtres de clients al Tauler de control en línia de Square.