Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Lector de targetes amb xip i sense contacte

Accepta pagaments amb l’Square Reader

Hi ha dues generacions de l’Square Reader: Square Reader (1a generació) i Square Reader (2a generació). No obstant això, les comissions per transacció, les marques de targetes admeses, la configuració dels dispositius i les condicions de pagament són les mateixes independentment de la generació. Aquí trobaràs informació sobre les diferències i com identificar el teu Square Reader.

La comissió per transacció estàndard de l’1,25 % + 5 cèntims de Square s’aplica a tots els tipus de pagament amb targeta: xip, PIN i sense contacte. Aquí t’expliquem com es calculen les tarifes i les comissions per transacció.  

Nota: pots processar pagaments amb qualsevol targeta que inclogui el logotip CB, així com un dels logotips següents: Visa, VPay, Mastercard, Maestro o American Express. No s’accepten els tipus de targeta següents: Discover, JCB i Union Pay. L’Square Reader no és compatible amb el Mode sense connexió en aquests moments.

Un cop hagis configurat l’Square Reader amb el teu dispositiu, ja podràs acceptar pagaments.

Accepta pagaments amb xip i PIN

Quan el client estigui preparat per pagar:

  1. Comprova que el lector estigui connectat al dispositiu.

  2. Obre l’aplicació de Square, finalitza la venda i toca Cobra. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil o la tauleta està en mode vertical, toca Revisa la venda > Cobra.

  3. Insereix la targeta amb xip (el xip cap amunt) a la ranura de la part superior del lector i gira la pantalla cap al client perquè introdueixi el PIN de manera segura.

  4. Un cop fet, comprova que hagi tocat el botó blau de confirmació.

Quan s’encenguin quatre llums verds al lector i aparegui un missatge de confirmació a l’aplicació, el pagament s’haurà completat i podràs retirar la targeta amb xip. Si el client vol un rebut digital, pot introduir el número de telèfon o l’adreça electrònica a la pantalla de confirmació.

Accepta pagaments sense contacte

Quan vulguis cobrar a un client:

  1. Comprova que el lector estigui connectat al dispositiu.

  2. Obre l’aplicació de Square, finalitza la venda i toca Cobra. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil o la tauleta està en mode vertical, toca Revisa la venda > Cobra.

  3. Quan s’encengui un llum verd al lector, vol dir que pots acceptar el pagament del client. Demana al client que apropi la targeta o el dispositiu al lector per completar la venda.

Quan s’encenguin quatre llums verds, escoltis un bip i es mostri una confirmació a l’aplicació de Square, el pagament s’haurà completat correctament. Gira la pantalla de confirmació cap al client en cas que vulgui rebre una còpia digital del rebut.

Accepta pagaments sense connexió

Perquè l’aplicació de Square funcioni correctament, has de disposar d’una connexió a internet en tot moment. Pot ser una connexió wifi o el servei de dades del dispositiu mòbil (com ara 4G o 5G).  Si la connexió a internet s’interromp o no està disponible temporalment, pots acceptar pagaments durant una sessió sense connexió i pujar-los quan tornis a tenir una connexió a internet. Els lectors Square Reader de 2a generació i 1a generació v3 poden acceptar pagaments amb xip i PIN mentre el dispositiu no estigui connectat a internet. S’aplicarà la comissió per transacció actual als pagaments que s’acceptin sense connexió. 

Nota: les targetes sense contacte físiques, les Targetes regal Square, les targetes regal electròniques i les targetes introduïdes manualment no funcionaran amb els pagaments sense connexió.

Hi ha limitacions relacionades amb el temps durant el qual pots acceptar pagaments sense connexió des que et desconnectes i amb el temps que tens per pujar-los una vegada et tornis a connectar a internet. Tindràs una (1) hora per acceptar pagaments sense connexió amb l’Square Reader de 2a generació i 1a generació v3, i 24 hores a partir del moment en què deixis de tenir connexió per tornar a connectar el dispositiu a internet per pujar aquests pagaments. Qualsevol pagament sense connexió que no es processi en un termini de 24 hores vencerà i no rebràs els fons del client.

Els pagaments sense connexió s’han d’activar mentre tinguis connexió a internet. 

Per fer-ho:

  1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

  2. Toca Configuració > Procés de pagament > Pagaments sense connexió.

  3. Activa l’opció Permet pagaments sense connexió.

  4. Revisa la informació i toca Permet.

  5. Si vols definir un límit per a les transaccions amb targeta que es poden acceptar sense connexió, introdueix un import al costat de Límit per transacció.


Per desactivar els pagaments sense connexió, toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Pagaments sense connexió > Desactiva.


Un cop s’activin els pagaments sense connexió, s’iniciarà automàticament una sessió sense connexió quan no hi hagi internet. Es mostrarà una notificació a la part superior del dispositiu per indicar-te que s’ha iniciat automàticament una sessió de pagament sense connexió, així com un compte enrere que mostra el temps que et queda per acceptar-hi aquest tipus de pagaments.

Tindràs una hora per acceptar transaccions amb xip i PIN i sense contacte com a pagaments sense connexió a l’Square Reader de 2a generació i de 1a generació v3. Rebràs una notificació a l’aplicació quan la sessió sense connexió hagi vençut o si s’ha interromput.

Un cop hagis recuperat la connexió a internet i hagis pujat els pagaments, s’activarà una altra sessió sense connexió si tornes a quedar-te sense internet. 

Els pagaments sense connexió apareixeran com a pendents a l’historial de pagaments de l’aplicació mentre el dispositiu estigui sense connexió. Quan recuperis la connexió a internet, els pagaments apareixeran com a completats i podràs consultar-los al tauler de control en línia de Square. Els rebuts digitals dels clients i els correus electrònics de notificació dels pagaments també s’enviaran quan el dispositiu torni a estar connectat.

Si tens pagaments sense connexió pendents:

  • No eliminis l’aplicació de Square.

  • No tanquis la sessió a l’aplicació ni el compte de Square.

  • No restableixis la configuració de fàbrica del dispositiu on has acceptat els pagaments.

Si tanques la sessió del compte de Square, elimines l’aplicació de Square o restableixes la configuració de fàbrica del dispositiu amb el qual s’han processat els pagaments sense connexió, els pagaments pendents es perdran de manera permanent i no en rebràs els fons. Per processar aquests pagaments, has de tornar a connectar el dispositiu en un termini de 24 hores.

Els pagaments sense connexió que acceptis comporten un risc addicional. Square no es fa responsable de les pèrdues que es puguin produir per targetes denegades o pagaments vençuts que s’hagin acceptat sense connexió. A més, Square no es pot posar en contacte amb els clients en nom teu si un d’aquests pagaments es denega o venç.

Consulta més informació sobre les detalls del pagament sense connexió per conèixer la durada de la sessió sense connexió, el hardware de Square, altres dispositius connectats i els tipus de pagament que es poden acceptar. Visita la secció Pagaments sense connexió de les Condicions de pagament per conèixer les condicions d’aquesta funció.

Activa els sons de les xarxes de targetes

Per activar o desactivar el so de les xarxes de targetes que es reprodueix cada cop que es completa una transacció a l’aplicació de TPV Square:

  1. Toca ≡ Més

  2. Toca Configuració > Procés de pagament > Sons de pagament.

  3. Activa o desactiva l’opció Permet els sons de les xarxes de targetes.

Si l’opció està activada, el to només sonarà quan s’introdueixin o apropin targetes de dèbit i crèdit de la xarxa corresponent.

Pots trobar més informació a les preguntes més freqüents sobre l’Square Reader

No trobes el que necessites?