Inici>Seguretat

Verificació en dos passos

La verificació en dos passos és una eina que proporciona una capa addicional de seguretat al teu compte de Square, protegint-lo d’accessos no autoritzats. Tan sols necessites un dispositiu mòbil i una aplicació d’autenticació, com ara Google Authenticator per a iOS o Android, Microsoft Authenticator o Authy.

Com funciona?

Amb la verificació en dos passos, cada vegada que iniciïs la sessió se’t demanarà que introdueixis un codi de verificació, a part de la contrasenya. Un cop activada, pots triar si vols que també sigui obligatòria per a tot l’equip. Si ho fas, cada empleat associat al teu compte de Square haurà d’activar el seu propi mètode de verificació.

Quan se’t demani introduir el codi de verificació, podràs triar l’opció «Recorda aquest dispositiu durant 30 dies», que pots seleccionar si no vols que se’t demani un codi de verificació cada vegada que iniciïs la sessió al dispositiu. Cada 30 dies, se’t demanarà que iniciïs la sessió amb un codi de verificació. Aquesta opció es pot tornar a activar un cop hagin passat els 30 dies.

Nota: selecciona l’opció «Recorda aquest dispositiu durant 30 dies» únicament si estàs fent servir un ordinador o dispositiu que sigui teu o que en tinguis control. No activis aquesta opció en dispositius públics.

Configura la verificació en dos passos

Amb la verificació en dos passos activada, tindràs l’opció de fer servir una aplicació d’autenticació perquè l’inici de sessió sigui encara més segur. Per començar:

1. Inicia la sessió a Compte i configuració > Informació personal al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Activa la verificació en dos passos.

3. Descarrega una aplicació d’autenticació com Google Authenticator, Microsoft Authenticator o Authy.

4. Escaneja el codi de barres a l’aplicació d’autenticació.

5. Introdueix el codi de verificació generat a l’aplicació d’autenticació.

6. Fes clic a Verifica.

Verificació en dos passos per als empleats

A més d’activar la verificació en dos passos per a tu, pots habilitar l’opció Activa la verificació en dos passos per als empleats. Així, els empleats hauran d’activar-la obligatòriament als seus dispositius. Quan estigui habilitada, l’opció Desactiva la verificació en dos passos per a tu desapareixerà, tret que desactivis aquesta configuració per als empleats.

Quan activis l’opció Activa la verificació en dos passos per als empleats, els empleats actuals rebran un correu electrònic amb instruccions per posar-la en marxa. Si no activen la verificació en dos passos després de llegir el correu electrònic, se’ls demanarà que ho facin el pròxim cop que iniciïn la sessió al seu compte de Square. Els empleats nous es trobaran automàticament amb la configuració de la verificació en dos passos quan creïn un compte d’empleat nou.

Si decideixes no activar la verificació en dos passos, els empleats continuaran tenint l’opció d’activar-la individualment. Poden seguir els passos anteriors per activar-la al Tauler de control en línia de Square en qualsevol moment.

A més, si decideixes desactivar la verificació en dos passos per als empleats després d’haver-la activat prèviament, la verificació romandrà activa per als empleats que l’hagin configurat. A partir d’aleshores, veuran l’opció Desactiva la verificació en dos passos per al seu compte i l’hauran de desactivar manualment si així ho decideixen.

Nota: aquesta funció s’aplica a tots els empleats i no es pot oferir com a opcional per a alguns. Els empleats que iniciïn la sessió per primera vegada tindran l’opció de configurar la verificació en dos passos a totes les aplicacions de Square, però tingues en compte que, un cop configurada, la verificació en dos passos s’haurà de gestionar des del Tauler de control en línia de Square.

Si no te’n surts amb la verificació en dos passos, consulta aquests consells per resoldre problemes.

Modifica o desactiva la verificació en dos passos

Els propietaris del compte i els empleats amb accés complet poden canviar la configuració de la verificació en dos passos d’un compte. Per fer-ho:

1. Inicia la sessió a Compte i configuració > Informació personal al Tauler de control en línia de Square.

2. Actualitza la configuració afegint un número de telèfon nou o una aplicació d’autenticació, o fes clic a Desactiva la verificació en dos passos per eliminar del tot la funció. Nota: si no veus l’opció de desactivar-la, vol dir que la configuració Activa la verificació en dos passos als empleats està habilitada. Per continuar, desactiva-la.

Tingues en compte que només es pot fer servir una aplicació d’autenticació per a la verificació en dos passos a la vegada. Per exemple, no pots fer servir Google Authenticator i Microsoft Authenticator per a la verificació en dos passos d’un mateix compte.

Pots obtenir més informació sobre com protegir la informació del compte de Square.