Inici>Seguretat

Verificació en dos passos

La verificació en dos passos és una eina que ajuda a fer que el compte de Square sigui més segur i el protegeix d’accessos no autoritzats. Tan sols necessites una aplicació d’autenticació, com ara Google Authenticator per a iOS o Android, Microsoft Authenticator o Authy.

Com funciona?

Amb la verificació en dos passos, se’t demanarà que introdueixis un codi de verificació a banda de la teva contrasenya cada vegada que accedeixis al teu compte de Square. Quan l’hagis activat, podràs triar si vols que tot el teu equip faci el mateix. En cas que sí, cada empleat associat al teu compte de Square haurà d’activar els seus propis mètodes de verificació.

Si no vols haver d’introduir un codi de verificació cada vegada que iniciïs la sessió al teu compte de Square o al Tauler de control, selecciona Recorda aquest dispositiu durant 30 dies. Cada 30 dies, et demanarà un codi de verificació per accedir-hi. Pots tornar a activar aquesta opció quan passin els 30 dies.

Nota: selecciona l’opció Recorda aquest dispositiu durant 30 dies només si ets a un ordinador o dispositiu del qual siguis propietari o puguis controlar. No seleccionis aquesta opció des de dispositius públics.

Configura la verificació en dos passos

Amb la verificació en dos passos, podràs fer servir una aplicació d’autenticació perquè l’inici de sessió sigui encara més segur. Per començar:

1. Descarrega una aplicació d’autenticació, com ara Google Authenticator, Microsoft Authenticator o Authy.

2. Ves a Compte i configuració > Compte > Informació personal al teu Tauler de control en línia de Square.

3. Dins de Verificació en dos passos, fes clic a Activa la verificació en dos passos.

4. Escaneja el codi de barres amb la teva aplicació d’autenticació.

5. Introdueix el codi de verificació a la teva aplicació d’autenticació.

6. Fes clic a Verifica.

Nota: si l’aplicació d’autenticació no escaneja el codi QR, fes clic a No puc escanejar el codi QR per introduir el codi manualment.

Si tens cap problema amb la verificació en dos passos, pots consultar aquests consells per resoldre problemes.

Verificació en dos passos per als empleats

A més d’activar la verificació en dos passos per a tu, també tens l’opció Activa la verificació en dos passos per als empleats, perquè els empleats puguin activar la verificació en dos passos als seus dispositius. Quan ho hagis fet, l’opció Desactiva la verificació en dos passos no es mostrarà, llevat que tornis a desactivar-la.

Nota: si tries no activar la verificació en dos passos, els empleats continuaran tenint l’opció d’activar aquesta funció de manera individual. Poden seguir els mateixos passos que hem indicat abans per activar-la en qualsevol moment des del Tauler de control en línia de Square.

Com activar la verificació en dos passos per als empleats:

1. Ves a Compte i configuració > Compte > Informació personal al teu Tauler de control en línia de Square.

2. Dins de Verificació en dos passos, toca Activa la verificació en dos passos per als empleats.

Quan activis aquesta funció:

• Els empleats rebran un correu electrònic amb instruccions per completar la configuració. Si els empleats no activen la verificació en dos passos després d’haver llegit el correu, se’ls demanarà que ho facin la pròxima vegada que iniciïn la sessió al seu compte de Square.

• Els empleats nous trobaran directament la configuració de verificació en dos passos en crear un compte d’empleat nou.

A tenir en compte

• Si decideixes desactivar la verificació en dos passos per als empleats després d’haver-la activat prèviament, romandrà activa per a tots els empleats inscrits prèviament. Ara aquests empleats tindran l’opció de desactivar la verificació en dos passos ells mateixos, i hauran de donar-se de baixa manualment si així ho decideixen.

• Un cop activada, aquesta funció s’aplica a tots els empleats, i no pot restringir-se a un grup seleccionat. Els empleats que iniciïn la sessió per primera vegada, trobaran l’opció de configurar la verificació en dos passos en totes les aplicacions de Square, però recorda que després de configurar-la, cal gestionar la verificació en dos passos des del Tauler de control en línia de Square.

Modifica o desactiva la verificació en dos passos

Els empleats propietaris d’un compte i amb accés total poden canviar la configuració de la verificació en dos passos d’un compte. Per fer-ho:

1. Ves a Compte i configuració > Compte > Informació personal al teu Tauler de control en línia de Square.

2. Per modificar-la: actualitza la configuració afegint un nou número de telèfon o restablint l’aplicació d’autenticació.

3. Per desactivar-la: fes clic a Desactiva la verificació en dos passos per eliminar la funció per complet. Nota: si no t’apareix l’opció de desactivar-la, és perquè l’opció Activa la verificació en dos passos per als empleats està activada. Per continuar amb la desactivació, deshabilita aquesta opció.

Nota: només es pot fer servir una aplicació d’autenticació alhora per a la verificació en dos passos. Per exemple, no pots fer servir Google Authenticator i Microsoft Authenticator a la vegada per a la verificació en dos passos en un compte individual.

Més informació sobre com protegir la informació del compte de Square.