Inici>Seguretat

Verificació en dos passos

Crear un compte amb Square

Registra't gratis, sense comissions ocultes

La verificació en dos passos és una eina que ajuda a fer que el compte de Square sigui més segur i el protegeix d'accessos no autoritzats. Només necessites un número de telèfon mòbil i una aplicació d'autenticació, com ara Google Authenticator per a iOS o Android, Microsoft Authenticator o Authy.

Nota: només es pot fer servir una aplicació d'autenticació alhora per a la verificació en dos passos. Per exemple, no pots fer servir Google Authenticator i Microsoft Authenticator alhora per fer la verificació en dos passos associada a un mateix compte. Ara bé, sí que pots afegir diversos números de telèfon per tenir més opcions a l'hora de rebre el codi de verificació.

Com funciona?

Amb la verificació en dos passos, cada vegada que iniciïs la sessió al compte de Square se't demanarà que introdueixis un codi de verificació, a part de la contrasenya. Un cop l'hagis activat, podràs triar si vols que també sigui obligatòria per a tot l’equip. En cas que sí, cada empleat associat al teu compte de Square haurà d’activar els seus propis mètodes de verificació.

Si no vols haver d’introduir un codi de verificació cada vegada que iniciïs la sessió a l'aplicació de Square o al Tauler de control de Square, selecciona Recorda aquest dispositiu durant 90 dies. Cada 90 dies se't demanarà que iniciïs la sessió amb un codi de verificació. Aquesta opció es pot tornar a activar un cop hagin passat els 90 dies.

Nota: selecciona l'opció Recorda aquest dispositiu durant 90 dies únicament si estàs fent servir un ordinador o dispositiu que sigui teu o en tinguis control. No configuris aquesta opció en dispositius públics.

Configura la verificació en dos passos

Amb la verificació en dos passos, podràs rebre un missatge de text o fer servir una aplicació d'autenticació perquè l’inici de sessió sigui encara més segur. Per començar:

Activa els missatges de text:

1. Ves a Compte i configuració > Informació personal > Inici de sessió i seguretat al Tauler de control en línia de Square.

2. A Verificació en dos passos, fes clic a Activa. Afegeix el teu número de telèfon mòbil principal i fes clic a Continua.

3. Rebràs un codi de verificació per missatge de text. Introdueix el codi de verificació al camp corresponent del Tauler de control i fes clic a Verifica.

Activa una aplicació d'autenticació

1. Descarrega una aplicació d'autenticació, com ara Google Authenticator, Microsoft Authenticator o Authy.

2. Ves a Compte i configuració > Informació personal > Inici de sessió i seguretat al Tauler de control en línia de Square.

3. A Verificació en dos passos, fes clic a Activa > Fes servir un altre mètode.

4. Selecciona Aplicació d'autenticació > Següent.

5. Obre l'aplicació d'autenticació i escaneja el codi de barres. Fes clic a Següent.

6. Introdueix el codi de verificació que s’ha generat a l’aplicació d'autenticació.

7. Fes clic a Verifica.

Nota: si l'aplicació d'autenticació no escaneja el codi QR, fes clic a No puc escanejar el codi QR per introduir el codi manualment.

Si tens problemes amb la verificació en dos passos, revisa aquests consells per solucionar problemes.

Verificació en dos passos per als empleats

A més d'activar la verificació en dos passos per a tu, també pots activar-la per als empleats als seus propis dispositius. Necessitaran un codi de verificació, a més d'una contrasenya, cada vegada que iniciïn la sessió.

A tenir en compte

• Un cop s'hagi activat la verificació en dos passos per als empleats , deixaràs de tenir l'opció Desactiva la verificació en dos passostret que la desactivis per als empleats.

• Si decideixes no activar la verificació en dos passos, els empleats tindran l'opció d'activar-la de manera individual. Poden seguir els passos que t’hem descrit anteriorment per activar-la en qualsevol moment des del Tauler de control en línia de Square.

Activa la Verificació en dos passos del negoci

Per activar la verificació en dos passos per als empleats:

1. Ves a Compte i configuració > Informació del negoci > Seguretat del negoci al Tauler de control en línia de Square.

2. A Verificació en dos passos del negoci, activa Verificació en dos passos per als empleats.

Si actives aquesta funció:

• Els empleats rebran un correu electrònic amb instruccions per completar la configuració. Si no activen la verificació en dos passos després de llegir el correu electrònic, se'ls demanarà que ho facin la pròxima vegada que iniciïn la sessió al seu compte de Square.

• Als empleats nous se’ls mostrarà automàticament la configuració de la verificació en dos passos quan creïn el seu compte d'empleat.

A tenir en compte

• Si decideixes desactivar la verificació en dos passos per als empleats després d'haver-la activat, romandrà activa per a tots els empleats que s’hi hagin registrat prèviament. Aleshores, aquests empleats veuran l'opció Desactiva la verificació en dos passos i hauran de donar-s'hi de baixa manualment, si així ho volen.

• Un cop activada, aquesta funció s'aplica a tots els empleats i no es pot oferir com a opcional per alguns. Els empleats que iniciïn la sessió per primera vegada tindran l'opció de configurar la verificació en dos passos a totes les aplicacions de Square, però tingues en compte que, un cop configurada, la verificació en dos passos s'haurà de gestionar des del Tauler de control en línia de Square.

Desactiva la verificació en dos passos

Els propietaris del compte i els empleats amb accés complet poden canviar la configuració de la verificació en dos passos.

Per desactivar la verificació en dos passos:

1. Ves a Compte i configuració > Informació personal > Inici de sessió i seguretat al Tauler de control en línia de Square.

2. A Verificació en dos passos, fes clic a Gestiona la verificació en dos passos.

3. Per eliminar un número de telèfon verificat, selecciona Elimina al costat del número en qüestió.

4. Per desactivar la verificació en dos passos al teu compte, selecciona Desactiva la verificació en dos passos.

5. Introdueix el codi de verificació que has rebut per missatge de text o a l'aplicació d'autenticació i, a continuació, fes clic a Verifica.

6. Fes clic a Desactiva per confirmar.

Nota: si has activat la verificació en dos passos per als empleats, assegura't d'anar a Compte i configuració > Informació del negoci > Seguretat del negoci i desactivar la verificació en dos passos per als empleats. Un cop hagis desactivat la verificació per als empleats, pots completar els passos anteriors.

Actualitza els números de telèfon per a la verificació en dos passos

Un cop hagis activat la verificació en dos passos, pots afegir més números de telèfon o una altra aplicació d'autenticació per accedir al compte de Square. Per fer-ho:

1. Ves a Compte i configuració > Informació personal > Inici de sessió i seguretat al Tauler de control en línia de Square.

2. A Verificació en dos passos, fes clic a Gestiona la verificació en dos passos.

3. Per afegir un altre número de telèfon verificat al compte, selecciona Afegeix un número de telèfon per a la verificació en dos passos i segueix els passos del procés de verificació.

Aquí t’expliquem com protegir la informació del compte de Square.

Afegeix un mètode de contacte segur

En cas que Square detecti una activitat inusual al teu compte i s'hagi de posar en contacte amb el titular, pots afegir un altre mètode de contacte segur al compte de Square com a reforç. El fet d’afegir un mètode de contacte secundari fa que el compte sigui encara més segur i t'ajuda a accedir-hi i recuperar-lo si calgués. Per fer-ho:

1. Ves a Compte i configuració > Informació personal > Inici de sessió i seguretat al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona Afegeix un número de telèfon o Afegeix una adreça electrònica, el que prefereixis.

3. Introdueix la informació de contacte i selecciona Continua per iniciar el procés de verificació. Se't demanarà que proporcionis el codi de verificació que rebràs al teu dispositiu.

4.  Si encara no ho has fet, selecciona Activa la verificació en dos passos > Fet.

Si mai has d'actualitzar algun dels mètodes de contacte segurs del compte, ves a Compte i configuració, selecciona Gestiona les maneres de verificar que ets tu, segueix el procés de verificació i actualitza el número de telèfon o l'adreça electrònica en qüestió. Un cop s'hagi verificat el mètode de contacte segur, també el pots afegir com a mètode de contacte per a la verificació en dos passos.