Inici>Importa i exporta clients

Gestiona el directori de clients des de l’aplicació de Square

El Directori de clients de Square és una eina de gestió de contactes amb la qual pots emmagatzemar dades dels clients, descobrir de quina manera es relacionen amb el teu negoci i interaccionar-hi, tot des d’un sol lloc. Pots afegir, consultar i editar perfils de clients directament des de l’aplicació TPV Square.

Activa la Gestió de clients des de l’aplicació de Square

La Gestió de clients està activada per defecte, però pots actualitzar-la en qualsevol moment des de l’aplicació. Per ajustar-ne la configuració:

  1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

  2. Toca Configuració > Procés de pagament.

  3. Toca Gestió de clients i activa l’opció Afegeix un client durant una venda o Afegeix un client després d’una venda.

Quan hagis activat l’opció Afegeix un client durant una venda, se’t mostrarà una fletxa desplegable a dalt a la dreta a la vista horitzontal o quan toquis Venda actual a la vista vertical. 

Quan hagis activat l’opció Afegeix un client després d’una venda, se’t mostrarà una icona del client a dalt a l’esquerra de la pantalla Tot a punt. Toca la icona per associar una transacció amb el perfil del client.

Afegeix clients i pagaments al directori des de l’aplicació de Square

Pots afegir clients nous al directori i enllaçar-ne d’existents a una venda directament des de l’aplicació de Square. 

Afegeix un client nou al directori durant una venda

Es poden afegir clients nous al directori directament des de l’aplicació en qualsevol moment, fins i tot mentre fas una venda.

  1. Toca Afegeix un client a la secció Venda actual de la pantalla del Procés de pagament. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil, toca Revisa la venda per accedir a la secció Venda actual.

  2. Toca Crea un client i introdueix-ne les dades.

  3. Si el client vol rebre correus electrònics, activa Subscriu al màrqueting per correu electrònic i fes clic a Confirma un cop accepti verbalment que s’hi vol subscriure. A continuació, fes clic a Desa per desar els canvis.

El contacte del client nou es mostrarà a la part superior de la venda en curs. Un cop es completi el pagament, es desarà al perfil del client.  

Pots consultar una llista de tots els perfils de client des del Directori de clients online o a la secció Clients de l’aplicació.

Afegeix un client a una venda

Per fer un seguiment de l’historial de compres del client, selecciona’l al directori i enllaça’l a una venda. Quan afegeixes un client existent a la venda, també pots consultar els detalls de les seves darreres visites, les preferències, els articles que sol comprar i qualsevol nota que s’hagi afegit per personalitzar l’experiència.

  1. Toca Afegeix un client a la secció Venda actual de la pantalla del Procés de pagament. Nota: si fas servir un dispositiu mòbil, toca Revisa la venda per accedir a la secció Venda actual.

  2. Comença a escriure el nom del client a la barra de cerca i toca’n el nom quan aparegui.

  3. Si el client vol rebre correus electrònics, fes clic a Modifica, activa Subscriu al màrqueting per correu electrònic i fes clic a Confirma un cop accepti verbalment que s’hi vol subscriure. A continuació, fes clic a Desa per desar els canvis.

  4. Processa el pagament per completar la transacció.

Afegeix un client nou al directori després d’una venda

Si has completat una venda, abans de tocar Venda nova encara podràs afegir les dades de contacte del client a la pantalla Tot a punt si has activat l’opció Afegeix un client després d’una venda a la configuració de Gestió de clients. Per fer-ho:

  1. A la pantalla de rebuts, toca Afegeix un client.

  2. Introdueix la informació del client i toca Desa.

Per modificar el client afegit a la venda:

  1. A la pantalla de rebuts, toca Mostra el client.

  2. Fes els canvis necessaris o toca Confirma per eliminar el client de la venda > Desa.

Nota: en eliminar un client d’una venda, no desapareixerà del directori, sinó que no quedarà desvinculat de la transacció. Per eliminar-lo del directori, ves al Tauler de control de Square en línia o a la secció Clients de l’aplicació en una tauleta Android.

Puja fitxers adjunts

Afegeix fitxers adjunts als perfils dels clients des de l’aplicació per desar-ne dades, contractes, documents o fotos.

Per pujar un fitxer:

  1. Selecciona un client del directori.

  2. Desplaça’t pel seu perfil fins a la secció Fitxers i toca el botó Afegeix un fitxer.

  3. Fes una foto o bé selecciona una imatge de la galeria de fotos del dispositiu. Nota:puja només fitxers per als quals tinguis drets d’ús. Els fitxers no poden superar els 20 MB. Els tipus de fitxers compatibles són PDF, GIF, JPG, JPEG i PNG.

  4. Puja un fitxer.

Un cop ho hagis fet, fes clic al menú d’accions de tres punts a la dreta del fitxer per triar l’opció que vulguis: Descarrega, Canvia el nom, Previsualitza o Elimina.

Un perfil de client pot contenir fins a 100 fitxers. Si es combinen dos perfils de client, també es combinaran els fitxers adjunts.

Consulta més informació sobre com pujar fitxers als perfils dels clients des del Tauler de control en línia de Square.

Nota: l’Square Terminal i l’Square Registra no poden rebre ni llegir fitxers adjunts.

Gestiona el directori de clients des de l’aplicació de Square 

Pots consultar i gestionar els contactes dels clients sense haver d’anar al Tauler de control en línia. Per fer-ho, obre l’aplicació: 

  1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més.

  2. Toca Clients.

  3. Selecciona un client per modificar-ne les dades de contacte o eliminar-lo del directori. Toca ••• > Crea un client nou per afegir un contacte.

  4. Per crear un grup, toca ••• > Mostra els grups >••• > Crea un grup manual. Així podràs personalitzar i organitzar els contactes.

Gestiona l’accés dels empleats a les dades dels clients des de l’aplicació de Square

Des de la llista Equip, pots controlar quins empleats tenen accés a les dades del client des de l’aplicació i des del Tauler de control de Square. Configura els empleats i els seus permisos al Tauler de control en línia de Square.

Els empleats que tinguin activat el permís Consulta, modifica, crea i suprimeix dades del directori podran crear, modificar i consultar perfils de clients sense haver d’introduir el codi d’accés. Als empleats que no tinguin permís se’ls mostrarà una pantalla on hauran d’introduir el codi d’accés: així, un altre empleat que sí que tingui permís podrà introduir-lo i accedir a aquesta opció durant un temps limitat.

No trobes el que necessites?