Importa o edita articles en bloc al Tauler de control de Square

Crea una botiga online gratis

Crea una pàgina web i comença a vendre online avui mateix

Puja i gestiona diversos articles alhora des del Tauler de control en línia de Square amb l’eina d’importació en bloc.

Pas 1: descarrega la plantilla de la col·lecció

Si vols crear una col·lecció d’articles per primera vegada

1. Fes clic al menú desplegable Accions > Importa la col·lecció.
  2. Obre l’arxiu descarregat.
  3. Revisa les instruccions a la part superior de l’arxiu i el text d’exemple que hi ha a sobre de cada camp de columna per començar a fer-hi canvis.

Si ja tens una col·lecció d’articles

L’exportació només inclourà els articles que es mostren en aquest moment.

1. Fes clic al menú desplegable Accions > Importa la col·lecció.
  2. Fes clic a Exporta. Es descarregarà un full de càlcul a l’ordinador.

• Si vols fer servir el fitxer exportat de la col·lecció d’articles per fer funcions numèriques, l’has de canviar a un format numèric.
  • Els articles que fan servir el format de text enriquit tindran etiquetes HTML a les descripcions d’articles del fitxer exportat.
    *

Pas 2: actualitza el full de càlcul de la col·lecció d’articles

Per consultar més informació sobre els camps de la plantilla, el seu format i descripció, ves a la secció Camps de full de càlcul, format i descripcions d’aquest article.

Modifica l’arxiu CSV

No pots crear ni actualitzar un tipus d’unitat o una precisió d’unitat a partir del fitxer CSV. Si estàs fent servir un fitxer CSV, hauràs d’introduir la unitat i la precisió manualment.

Tot i que pots importar les dades CSV a un full de càlcul, si la teva col·lecció d’articles conté SKU, no obris el fitxer CSV directament, ja que alguns editors de fulls de càlcul modificaran els SKU de manera inesperada.

Si tens SKU al teu CSV, obre les dades a Microsoft Excel o als fulls de càlcul de Google per assegurar-te que no hi hagi errors al teu fitxer.

1. Crea un full de càlcul nou amb Microsoft Excel.
  2. Al menú principal, selecciona Fitxer > Importa.
  3. Selecciona l’opció Fitxer CSV i fes clic a Importa.
  4. S’obrirà l’assistent d’importació. Fes clic a Següent.
  5. Assegura’t que només estigui marcat el delimitador de comes i, a continuació, fes clic a Següent.
  6. Desplaça’t fins a la columna SKU i canvia el format de dades de la columna a Text. A continuació, fes clic a Finalitza.
  7. Tria l’opció Full nou i fes clic a D’acord.

1. Al menú principal, fes clic a Fitxer > Importa.
  2. Un cop pujat el fitxer, s’obrirà la finestra emergent «Importa un fitxer». Assegura’t de marcar No a l’opció «Converteix els textos en números i dates».
  3. Fes clic a Importa.

Quan hagis acabat d’editar la col·lecció, desa el fitxer CSV a l’ordinador.

Modifica l’arxiu d’Excel

Actualitza les columnes de la plantilla amb la informació del teus articles. Quan modifiquis la plantilla:

• No pots crear ni actualitzar un tipus d’unitat o una precisió d’unitat a partir del full de càlcul d’Excel. Només tindràs l’opció de seleccionar una de les unitats existents al menú desplegable de cel·les.
  • No canviïs res a la columna Testimoni.
  • No tornis a ordenar ni suprimeixis cap columna. Si canvies les columnes, es produirà un error en importar la col·lecció al Tauler de control.
  • Si deixes el camp Preu en blanc o hi escrius «Variable», crearàs un article de preu variable.
  • Si deixes el camp Conjunt de modificadors en blanc, es desactivarà el modificador per defecte. Posa una Y al camp Conjunt de modificadors corresponent per aplicar un modificador concret a un article.
  • Tot canvi que es faci a la columna Nova quantitat substituirà la quantitat actual de l’article. Si introdueixes un zero a la columna Nova quantitat, l’inventari d’aquest article per a aquest punt de venda es posarà a zero.
  • Pots assignar un preu, un recompte d’existències o una disponibilitat específics a un punt de venda. Per fer-ho, defineix els valors a les columnes específiques del punt de venda.

Quan hagis acabat d’editar la col·lecció, desa el fitxer d’Excel a l’ordinador.

Pas 3: puja la col·lecció d’articles actualitzada

Un cop hagis acabat d’actualitzar el fitxer, pots importar el full de càlcul al tauler de control en línia de Square per actualitzar la Col·lecció d’articles.

: *

• Assegura’t que la columna Impostos tingui el format d’encapçalament requerit, que inclou el valor del percentatge d’impostos entre parèntesis dins de la capçalera.

: 1.

1. Fes clic a Següent.
  2. Se’t demanarà que facis coincidir les columnes del document amb els atributs de l’article.
  3. El procés d’importació pot tardar uns minuts.
  4. Si la importació no s’ha realitzat correctament, és possible que el fitxer contingui errors que s’hagin de resoldre per poder acabar de pujar-lo.
  5. Fes clic a Actualitza per acceptar les actualitzacions automàtiques del fitxer sense haver de resoldre-les manualment.
  6. Si reps un missatge sobre un informe d’errors, fes clic a Descarrega l’informe d’errors per saber quins són i resoldre’ls manualment.

:

Pas 4 (opcional): puja imatges a la col·lecció d’articles

A la Col·lecció d’articles, pots pujar imatges als articles des del tauler de control en línia de Square. Les imatges pujades des del tauler de control en línia de Square a la col·lecció d’articles se sincronitzaran a les aplicacions de Square, a Vendes en línia Square i a Square per a comerços. Un mateix article no pot tenir imatges diferents al TPV, a Vendes en línia Square i a Square per a comerços.

Especificacions de la imatge

• Els tipus de fitxers d’imatge admesos són els següents: JPG, JPEG, PNG, SPIN i GIF.
  • Les imatges poden tenir fins a 20 MB, però recomanem que no superin els 500 kB. D’aquesta manera, les pàgines es carreguen més ràpidament i s’optimitzen els resultats dels cercadors.
  • Les imatges poden tenir fins a 2560 píxels d’amplada i 2560 píxels d’alçària. D’aquesta manera, es poden ampliar amb una major qualitat.
  • No s’accepten imatges de 360° o en 3D.

Per pujar les imatges des del Tauler de control:

1. Al tauler de control en línia de Square, fes clic a Articles > Crea un article.
  2. Emplena la informació de l’article. A la secció Imatges, pots arrossegar i deixar anar imatges individuals, pujar-ne diverses des del dispositiu o navegar per la col·lecció d’imatges.
  3. La imatge principal apareixerà primer a la cua d’imatges, així com al mòdul del TPV a la part superior de la pàgina. Pots arrossegar les imatges a la cua en l’ordre que prefereixis.
  4. Si cal, pots afegir imatges a les variants seleccionant la variant de l’article i fent clic a Afegeix imatges. Selecciona diverses imatges a la finestra de la col·lecció d’imatges i, a continuació, fes clic a Puja.
  5. Fes clic a Desa.

Pots pujar fins a 250 imatges per article. Si has d’eliminar una imatge, passa el cursor per sobre del mòdul i fes clic a la icona de la paperera. Trobaràs totes les imatges que hagis pujat a la Col·lecció d’imatges al Tauler de control de Square.

Camps, format i descripcions del full de càlcul

Consulta el glossari del full de càlcul d’importació per actualitzar i importar la plantilla de la col·lecció d’articles sense problemes.

Nota: segons les funcions de Square que facis servir, és possible que el full de càlcul no contingui tots aquests camps.