Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Torna a l’inici

Importa articles en línia

Crea una botiga online gratis

Crea una pàgina web i comença a vendre online avui mateix

Si vens una gran quantitat d’articles, pots fer servir l’eina d’importació en grup del Tauler de control en línia de Square per pujar i gestionar diversos articles alhora. Si gestiones diversos punts de venda, pots configurar detalls específics per cadascun d’ells, com ara els preus i l’inventari.

Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia de la col·lecció d’articles. Les plantilles obsoletes ja no s’admeten.

Exporta la col·lecció

Per exportar una còpia de la col·lecció d’articles de Square:

 1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Accions > Exporta la col·lecció > Confirma l’exportació.

 3. Selecciona entre Excel (.xlsx) o format CSV. Es descarregarà un full de càlcul a l’ordinador.

Nota: tingues en compte la informació següent:

 • Tot i que els fitxers CSV són compatibles amb el procés d’importació i exportació, et recomanem vivament que facis servir un format de fitxer d’Excel (XLSX). Aquests fitxers, a més, són compatibles amb les eines de full de càlcul més modernes, com ara Numbers, Sheets i Microsoft Excel, i no comporten cap compra ni subscripció.

 • La plantilla del fitxer Excel té el format de text, no de números. Si vols fer servir el fitxer de la col·lecció d’articles exportats per fer funcions de números, has de canviar el fitxer a un format de números.

 • Els articles que fan servir el format de text enriquit tindran etiquetes HTML a les descripcions d’articles dels fitxers d’exportació, mentre que els articles sense format de text enriquit no en tindran. Les etiquetes HTML són petits fragments de codi, com ara "<p>" i "<br>".

Camps del full de càlcul

Camp Exporta un fitxer Descripcions
Testimoni El Tauler de control de Square emplenarà aquest testimoni automàticament. Si estàs important un article nou, deixa aquest camp en blanc. Si estàs modificant articles, no canviïs el testimoni.
Nom de l’article Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Descripció Pot incloure números, lletres i símbols. 1024 caràcters com a màxim.
Categoria Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
SKU Cada variant ha de tenir assignat una SKU única.
Nom de la variant Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Unitat i precisió Tipus d’unitat i precisió (decimals).
Preu Numèric. Ha de ser 0,00 € o superior (un preu fix ha de ser un nombre positiu). També pots deixar el camp en blanc o escriure-hi «Variable» per indicar que es tracta d’un preu variable.
Nom de l’opció Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Valor de l’opció Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Nom de la referència Un valor exclusiu que serveix per registrar variacions al fitxer d’importació/exportació. Concretament, aquest camp es fa servir per associar les existències de variants amb les seves vendes durant la importació de l’inventari.
Activat [Nom del punt de venda] Sí o No. Això farà que l’article sigui visible a punts de venda concrets. Si només tens un punt de venda i veus aquesta columna, procura marcar Sí a tots els articles.
Quantitat actual a [Nom del punt de venda] Xifres. Si fas servir Gestió de l’inventari, es tracta de la quantitat actual de l’article, definida a partir de les existències. Els canvis en aquest camp s’ignoren durant la importació.
Nova quantitat [Nom del punt de venda] Numèric. Si fas servir Gestió de l’inventari, introdueix aquí el recompte actual d’existències. Aquest nou recompte substituirà l’existent. També pots escriure «No» per desactivar el seguiment d’existències d’aquesta variant d’article.
S’han activat els avisos per nivell d’existències a [Nom del punt de venda] Si fas servir Gestió de l’inventari, pots configurar un sistema de Sí o No per rebre notificacions dels avisos d’existències per als articles seleccionats.
Notificacions per recompte d’existències a [Nom del punt de venda] Xifres. Si fas servir Gestió de l’inventari i tens els avisos activats, es tracta de la quantitat a partir de la qual rebràs una notificació.
Preu a [Nom del punt de venda] Xifres.
Impost [Nom de l’impost] Si has creat un impost, marca Sí o No per aplicar-lo a l’article.

Modifica el fitxer CSV

Això només s’aplica si s’importa amb un format de fitxer .csv, no Excel (.xlsx).

Atenció: No pots crear ni actualitzar un tipus d’unitat o una precisió d’unitat a partir de fulls de càlcul .csv o .xlsx. Si fas servir un full de format .xlsx, només veuràs l’opció de seleccionar una de les unitats existents al menú desplegable de cel·les. Sigui com sigui, si utilitzes un fitxer CSV hauràs d’escriure manualment la unitat i la precisió. Et recomanem que facis servir un full de càlcul Excel (.xlsx), però si fas servir un fitxer CSV aquí tens alguns exemples per donar el format correcte a les unitats i a la precisió.

Suposem que has configurat la unitat Lliura (lb) amb la precisió .0:

 • Correcte: 1,0 lliures

 • Incorrecte: 1,0 lb

Suposem que has configurat la unitat Unça líquida (fl oz) amb la precisió .0000:

 • Correcte: 1,0000 unça líquida

 • Incorrecte: 1 fl oz.

Assegura’t d’introduir el nom complet i la precisió del tipus d’unitat, i no facis servir abreviatures.

Tot i que pots importar les dades CSV a un full de càlcul, si la teva col·lecció d’articles conté SKU no obris el fitxer CSV directament, ja que alguns editors de fulls de càlcul modificaran els SKU sense avisar; poden eliminar els 0 inicials (per exemple, 0012345 es convertirà en 12345) o fer la conversió a notació científica (per exemple, 12345678999 passarà a 1,2346E+10).

Si tens SKU al teu CSV, segueix aquests passos per assegurar-te que no hi hagi errors als fitxers CSV:

Importa dades CSV a Microsoft Excel

 1. Crea un nou full de càlcul a Microsoft Excel.

 2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

 3. Selecciona l’opció Fitxer CSV i fes clic a Importa.

 4. Tria el fitxer CSV que has exportat des de la Col·lecció d’articles i fes clic a Obtén dades.

 5. Apareixerà l’assistent d’importació:

  • Fes clic a Següent.

  • Comprova que només estigui marcat el delimitador «Coma» i, a continuació, fes clic a Següent.

  • Desplaça’t fins a la columna SKU i canvia el format de dades de la columna a Text. A continuació, prem Finalitza.

 6. Tria l’opció Full nou i prem D’acord per completar la importació.

Importa dades CSV a Google Spreadsheets

 1. Crea un full de càlcul nou a Google Drive.

 2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

 3. Selecciona la pestanya Puja i tria el fitxer CSV que has exportat des de la Col·lecció d’articles.

 4. Un cop pujat el fitxer, s’obrirà la finestra emergent Importa un fitxer. Procura marcar No a l’opció Converteix els textos en números i dates.

 5. Fes clic a Importa per completar la importació.

Puja la Col·lecció d’articles

 1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció a l’extrem superior dret de la pàgina.

 3. Selecciona Modifica la col·lecció d’articles per afegir articles nous i actualitzar els existents, o bé Reemplaça la col·lecció d’articles per eliminar tots els articles existents i substituir-los pels articles que hagis pujat.

 4. Fes clic a Següent > Descarrega la nostra plantilla. Decideix si vols descarregar la plantilla en Excel (.xlsx), cosa que recomanem a la majoria d’usuaris, o en format CSV.
  Nota: Si fas servir Safari com a navegador, hauràs de fer clic amb el botó dret a l’enllaç Descarrega la nostra plantilla i desar el fitxer a l’ordinador.

 5. Obre l’arxiu catàleg-AAAA-MM-DD-XXXX.xlsx o .csv desat al teu ordinador al pas 4 mitjançant Excel (.xlsx) o un altre programa de fulls de càlcul.
  Nota: quan editis el fitxer CSV, et recomanem que facis servir la versió més actualitzada del teu programa de fulls de càlcul.

 6. Omple les columnes de la plantilla amb la informació de l’article. Quan modifiquis la plantilla, tingues en compte aquests consells:

  • No canviïs res a la columna Testimoni ni eliminis les columnes buides.

  • Tot canvi que es faci a la columna Nova quantitat substituirà la quantitat actual de l’article. Si poses un 0 a la columna Nova quantitat, el recompte d’existències d’aquest article per a aquest punt de venda es posarà a 0.

  • Si deixes el camp Categoria en blanc, l’article es quedarà Sense categoria.

  • Els valors nous que s’identifiquin a la columna Categoria crearan categories noves.

  • Si deixes el camp del preu en blanc o escrius Variable, crearàs un article de preu variable.

  • Si deixes en blanc el camp del modificador, el modificador es desactivarà per defecte. Col·loca una Y a la columna corresponent del Conjunt de modificadors si vols aplicar un modificador específic a un article. Nota: pots assignar un preu, un recompte d’existències o una disponibilitat a un punt de venda específic. Per fer-ho, defineix els valors a les columnes específiques del punt de venda. Per exemple, si estableixes un preu a la columna «Preu per al punt de venda 2» només assignaràs el preu a aquest punt de venda.

 7. Desa el fitxer d’Excel (.xlsx) o CSV que has modificat a l’ordinador.

 8. Arrossega i deixa anar el fitxer d’Excel (.xlsx) o CSV a l’àrea per pujar fitxers o fes clic a Selecciona-ho des del teu ordinador > Puja.

 9. Revisa els canvis i fes clic a Confirma la importació per pujar la nova col·lecció d’articles.

 10. Se’t demanarà que alineïs els atributs bàsics del producte de Square amb les columnes importades del teu fitxer d’Excel (.xlsx) o CSV. Si no has canviat els noms de les columnes al fitxer que has descarregat des de Square, els atributs del producte haurien de coincidir automàticament. Revisa les assignacions del fitxer amb relació als atributs del producte i fes-hi els canvis necessaris.

  • El fitxer d’Excel (.xlsx) o CSV ha de tenir les columnes següents: nom de l’article, nom de la variant, descripció, SKU. Si tens més d’un punt de venda, també cal activar la columna [nom del punt de venda].

  • La columna Impostos també requereix un format d’encapçalament específic. Els noms de la columna Impostos han d’incloure el valor del percentatge d’impostos entre parèntesis dins de la capçalera. Per exemple: Impost - Vendes (7 %).

 11. Fes clic a Confirma per pujar els canvis.

Nota: un cop facis clic a Confirma la importació, ja no podràs recuperar l’anterior col·lecció d’articles.

Aquí t’expliquem com resoldre problemes amb el Fitxer CSV.

No trobes el que necessites?