Importa articles en línia

Si vens una gran quantitat d’articles, pots fer servir l’eina d’importació en grup del Tauler de control en línia de Square per pujar i gestionar diversos articles alhora. Si gestiones diversos punts de venda, pots configurar detalls específics per cadascun d’ells, com ara els preus i l’inventari.

Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia de la col·lecció d’articles. Les plantilles obsoletes ja no s’admeten.

Exporta la col·lecció

El procés d’exportació s’ha simplificat de manera que un únic fitxer d’exportació inclou tots els articles i l’inventari de tots els punts de venda.

Nota: tot i que els fitxers CSV són compatibles amb el procés d’importació/exportació, et recomanem vivament que facis servir un format de fitxer Excel (.xlsx). Són compatibles amb les eines de full de càlcul més modernes com Numbers, Sheets i Microsoft Excel, les quals no requereixen cap compra ni subscripció.

El format del fitxer ha canviat i ara permet que la col·lecció d’articles inclogui més informació i s’adapti millor a diversos punts de venda. Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia de la col·lecció d’articles.

Per exportar una còpia de la col·lecció:

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Accions > Exporta la col·lecció a dalt de tot a la dreta > Confirma l’exportació.

3. Selecciona entre Excel (.xlsx) o format CSV. Es descarregarà un full de càlcul a l’ordinador.

Camp Exporta un fitxer Descripcions
Testimoni El Tauler de control de Square emplenarà aquest testimoni automàticament. Si estàs important un article nou, deixa aquest camp en blanc. Si estàs modificant articles, no canviïs el testimoni.
Nom de l’article Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Descripció Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 1024 caràcters.
Categoria Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
SKU Cada variant ha de tenir assignat una SKU única.
Nom de la variant Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Unitat i precisió Tipus d’unitat i precisió (decimals).
Preu Numèric. Ha de ser 0,00 € o superior (un preu fix ha de ser un nombre positiu). També pots deixar el camp en blanc o escriure-hi «Variable» per indicar que es tracta d’un preu variable.
Nom de l’opció Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Valor de l’opció Pot incloure números, lletres i símbols. Màxim: 128 caràcters.
Activat [Nom del punt de venda] Sí o No. Això farà que l’article sigui visible a punts de venda concrets. Si només tens un punt de venda i veus aquesta columna, procura marcar Sí a tots els articles.
Quantitat actual [Nom del punt de venda] Numèric. Si fas servir Gestió de l’inventari, es tracta de la quantitat actual de l’article, definida a partir de les existències. Els canvis en aquest camp s’ignoren durant la importació.
Nova quantitat [Nom del punt de venda] Numèric. Si fas servir Gestió de l’inventari, introdueix aquí el recompte actual d’existències. Aquest nou recompte substituirà l’existent. També pots escriure «No» per desactivar el seguiment d’existències d’aquesta variant d’article.
S’han activat les notificacions per nivell d’existències a [Nom del punt de venda] Si fas servir Gestió de l’inventari, pots configurar un sistema de Sí o No per rebre notificacions d’inventari sobre els articles seleccionats.
Notificacions per recompte d’existències a [Nom del punt de venda] Numèric. Si fas servir Gestió de l’inventari i tens les alertes activades, aquesta és la quantitat a partir de la qual rebràs una notificació.
Preu [Nom del punt de venda] Numèric.
Impost [Nom de l’impost] Si has creat un impost, marca Sí o No per aplicar-lo a l’article.

Modifica el fitxer CSV

Això només s’aplica si s’importa amb un format de fitxer .csv, no Excel (.xlsx).

Atenció: No pots crear ni actualitzar un tipus d’unitat o una precisió d’unitat a partir de fulls de càlcul .csv o .xlsx. Si fas servir un full de format .xlsx, només veuràs l’opció de seleccionar una de les unitats existents al menú desplegable de cel·les. Sigui com sigui, si utilitzes un fitxer CSV hauràs d’escriure manualment la unitat i la precisió. Et recomanem que facis servir un full de càlcul Excel (.xlsx), però si fas servir un fitxer CSV aquí tens alguns exemples per donar el format correcte a les unitats i a la precisió.

Diguem que tens la unitat Quilo (kg) establerta a la precisió ,0:

• *Correcte**: Quilos 1,0

• Incorrecte: kgs 1,0

Diguem que tens la unitat Mil·lilitres (ml) establerta a la precisió ,0000:

• *Correcte**: Mil·lilitres 1,0000

• Incorrecte: ml 1.

Assegura’t d’introduir el nom complet del tipus d’unitat i la precisió: no facis servir abreviatures.

Tot i que pots importar les dades CSV a un full de càlcul, si la teva col·lecció d’articles conté SKU no obris el fitxer CSV directament, ja que alguns editors de fulls de càlcul modificaran els SKU sense avisar; poden eliminar els 0 inicials (per exemple, 0012345 es convertirà en 12345) o fer la conversió a notació científica (per exemple, 12345678999 passarà a 1,2346E+10).

Si tens SKU al teu CSV, segueix aquests passos per assegurar-te que no hi hagi errors als fitxers CSV:

Importa dades CSV a Microsoft Excel

1. Crea un nou full de càlcul a Microsoft Excel.

2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

3. Selecciona l’opció fitxer CSV i fes clic a Importa.

4. Tria el fitxer CSV que has exportat des de la teva col·lecció d’articles i fes clic a Obtén dades.

5. Apareixerà el teu assistent d’importació:

• Fes clic a Següent.

• Assegura’t que només estigui marcat el delimitador «Coma» i, a continuació, fes clic a Següent.

• Desplaça’t fins a la columna SKU i canvia el format de dades de la columna a Text. A continuació, prem Finalitza.

6. Tria l’opció Full nou i prem D’acord per completar la importació.

Importa dades CSV a Google Spreadsheets

1. Crea un nou full de càlcul a Google Drive.

2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

3. Selecciona la pestanya Puja i tria el fitxer CSV que has exportat des de la col·lecció d’articles.

4. Un cop pujat el fitxer, s’obrirà la finestra emergent «Importa un fitxer». Assegura’t de marcar No quan digui «Converteix els textos en números i dates».

5. Fes clic a Importa per completar la importació.

Puja la teva col·lecció d’articles

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció a l’extrem superior dret de la pàgina.

3. Selecciona Modifica la col·lecció d’articles per afegir articles nous i actualitzar els existents, o bé Reemplaça la col·lecció d’articles per eliminar tots els articles existents i substituir-los pels articles que hagis pujat.

4. Fes clic a Següent > Descarrega la nostra plantilla. Decideix si vols descarregar la plantilla en Excel (.xlsx), cosa que recomanem a la majoria d’usuaris, o en format CSV.
    Nota: Si fas servir Safari com a navegador, hauràs de fer clic amb el botó dret a l’enllaç Descarrega la nostra plantilla i desar el fitxer a l’ordinador.

5. Obre l’arxiu catàleg-AAAA-MM-DD-XXXX.xlsx o .csv desat al teu ordinador al pas 4 mitjançant Excel (.xlsx) o un altre programa de fulls de càlcul.
    Nota: quan editis el fitxer CSV, et recomanem que facis servir la versió més actualitzada del teu programa de fulls de càlcul.

6. Omple les columnes de la plantilla amb la informació de l’article. Quan modifiquis la plantilla, tingues en compte aquests consells:

• No canviïs res a la columna Testimoni ni eliminis les columnes buides.

• Qualsevol canvi fet a la columna Nova quantitat substituirà la quantitat existent de l’article. Si poses un 0 a la columna Nova quantitat, l’inventari d’aquest article per a aquest punt de venda s’establirà a 0.

• Si deixes el camp Categoria en blanc, faràs que l’article quedi Sense categoria.

• Els valors nous identificats a la columna Categoria crearan categories noves.

• Si deixes el camp del preu en blanc o escrius Variable, crearàs un article de preu variable.

• Si deixes en blanc el camp del modificador, el modificador es desactivarà per defecte. Col·loca una Y a la columna corresponent del Conjunt de modificadors si vols aplicar un modificador específic a un article. Nota: pots assignar un preu, un recompte d’existències o una disponibilitat a un punt de venda específic. Per fer-ho, defineix els valors a les columnes específiques del punt de venda. Per exemple, si estableixes un preu a la columna «Preu per al punt de venda 2» només assignaràs el preu a aquest punt de venda.

7. Desa el fitxer modificat Excel (.xlsx) o CSV a l’ordinador.

8. Arrossega i deixa anar el fitxer Excel (.xlsx) o CSV a l’àrea per pujar fitxers o fes clic a selecciona-ho des del teu ordinador > Puja.

9. Revisa els canvis i fes clic a Confirma la importació per pujar la nova col·lecció d’articles.

10. Se’t demanarà que alineïs els atributs bàsics del producte de Square amb les columnes importades des del teu fitxer Excel (.xlsx) o CSV. Si no has canviat els noms de les columnes al fitxer descarregat de Square, els atributs del producte haurien de coincidir automàticament. Revisa les assignacions del fitxer amb relació als atributs del producte i fes els canvis necessaris.

• Les columnes següents són necessàries al teu fitxer Excel (.xlsx) o CSV: Nom de l’article, Nom de la variant, Descripció, SKU. Si tens més d’un punt de venda, també cal activar la columna [Nom del punt de venda].

• La columna Impostos també requereix un format específic a l’encapçalament. Els noms de la columna Impostos han d’incloure el valor del percentatge d’impostos entre parèntesis dins de la capçalera. Per exemple: «Impostos - Vendes (7 %)».

11. Fes clic a Confirma per pujar els canvis.

Nota: un cop facis clic a Confirma la importació, ja no podràs recuperar l’anterior col·lecció d’articles.

Aquí t’expliquem com resoldre problemes amb la Fitxer CSV.