Importa articles en línia

Si vens una gran quantitat d’articles, pots fer servir l’eina d’importació en grup del Tauler de control en línia de Square per pujar i gestionar diversos articles alhora. Si gestiones diversos punts de venda, pots configurar detalls específics per cadascun d’ells, com ara els preus i l’inventari.

Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia de la col·lecció d’articles. Les plantilles obsoletes ja no s’admeten.

Exporta la col·lecció

El procés d’exportació s’ha simplificat de manera que un únic fitxer d’exportació inclou tots els articles i l’inventari de tots els punts de venda.

Nota: tot i que els fitxers CSV són compatibles amb el procés d’importació/exportació, et recomanem vivament que facis servir un format de fitxer Excel (.xlsx). Són compatibles amb les eines de full de càlcul més modernes com Numbers, Sheets i Microsoft Excel, les quals no requereixen cap compra ni subscripció.

El format del fitxer ha canviat i ara permet que la col·lecció d’articles inclogui més informació i s’adapti millor a diversos punts de venda. Abans d’intentar importar canvis a la col·lecció, et recomanem que exportis una còpia de la col·lecció d’articles.

Per exportar una còpia de la col·lecció:

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Accions > Exporta la col·lecció a dalt de tot a la dreta > Confirma l’exportació.

3. Selecciona entre Excel (.xlsx) o format CSV. Es descarregarà un full de càlcul a l’ordinador.

Campo Descripciones
Token Tu Panel de control de Square completará este token de forma automática. Si estás importando un nuevo artículo, deja este campo en blanco. Si estás editando artículos, no cambies el token.
Nombre del artículo Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 128 caracteres.
Descripción Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 1024 caracteres.
Categoría Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 128 caracteres.
SKU A cada variante se le debe asignar un SKU único.
Nombre de variante Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 128 caracteres.
Unidad y decimales Tipo de unidad y sus fracciones (decimales).
Precio Numérico. Debe ser 0,00 o superior (un precio fijo debe ser un número positivo). También puedes dejarlo en blanco o escribir Variable para introducir un precio variable.
Nombre de la opción Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 128 caracteres.
Valor de la opción Puedes incluir números, letras o símbolos hasta un máximo de 128 caracteres.
[Nombre de la ubicación] activado Sí o no. Esto marcará tu artículo como visible en puntos de venta individuales. Si únicamente tienes un punto de venta y ves esta columna, asegúrate de que todos los artículos estén marcados como Sí.
Cantidad actual [nombre del punto de venta] Numérico. Si usas la Gestión de inventario, esta es la cantidad actual que consta en existencias. Los cambios en este campo no se tienen en cuenta en la importación.
Nueva cantidad [nombre del punto de venta] Numérico. Si usas la Gestión de inventario, introduce el recuento de existencias. Esta cantidad reemplazará cualquier otro recuento de existencias. También puedes introducir «No» para desactivar el seguimiento de existencias para esta variante de artículo.
Notificaciones de existencias activadas en [nombre del punto de venta] Si utilizas la Gestión de inventario, puedes marcar «Sí» o «No» para activar o desactivar las notificaciones de inventario para los artículos.
Lindar de existencias bajas [nombre del punto de venta] Numérico. Si usas la Gestión de inventario y tienes las notificaciones activadas, esta es la cantidad a partir de la que se te avisará cuando haya pocas existencias.
Precio en [nombre del punto de venta] Numérico.
Impuestos en [nombre de tu impuesto] Si has creado un impuesto, elige «Sí» o «No» para aplicarlo al artículo.

Modifica el fitxer CSV

Això només s’aplica si s’importa amb un format de fitxer .csv, no Excel (.xlsx).

Atenció: No pots crear ni actualitzar un tipus d’unitat o una precisió d’unitat a partir de fulls de càlcul .csv o .xlsx. Si fas servir un full de format .xlsx, només veuràs l’opció de seleccionar una de les unitats existents al menú desplegable de cel·les. Sigui com sigui, si utilitzes un fitxer CSV hauràs d’escriure manualment la unitat i la precisió. Et recomanem que facis servir un full de càlcul Excel (.xlsx), però si fas servir un fitxer CSV aquí tens alguns exemples per donar el format correcte a les unitats i a la precisió.

Diguem que tens la unitat Quilo (kg) establerta a la precisió ,0:

• *Correcte**: Quilos 1,0

• Incorrecte: kgs 1,0

Diguem que tens la unitat Mil·lilitres (ml) establerta a la precisió ,0000:

• *Correcte**: Mil·lilitres 1,0000

• Incorrecte: ml 1.

Assegura’t d’introduir el nom complet del tipus d’unitat i la precisió: no facis servir abreviatures.

Tot i que pots importar les dades CSV a un full de càlcul, si la teva col·lecció d’articles conté SKU no obris el fitxer CSV directament, ja que alguns editors de fulls de càlcul modificaran els SKU sense avisar; poden eliminar els 0 inicials (per exemple, 0012345 es convertirà en 12345) o fer la conversió a notació científica (per exemple, 12345678999 passarà a 1,2346E+10).

Si tens SKU al teu CSV, segueix aquests passos per assegurar-te que no hi hagi errors als fitxers CSV:

Importa dades CSV a Microsoft Excel

1. Crea un nou full de càlcul a Microsoft Excel.

2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

3. Selecciona l’opció fitxer CSV i fes clic a Importa.

4. Tria el fitxer CSV que has exportat des de la teva col·lecció d’articles i fes clic a Obtén dades.

5. Apareixerà el teu assistent d’importació:

• Fes clic a Següent.

• Assegura’t que només estigui marcat el delimitador «Coma» i, a continuació, fes clic a Següent.

• Desplaça’t fins a la columna SKU i canvia el format de dades de la columna a Text. A continuació, prem Finalitza.

6. Tria l’opció Full nou i prem D’acord per completar la importació.

Importa dades CSV a Google Spreadsheets

1. Crea un nou full de càlcul a Google Drive.

2. Al menú principal, selecciona Arxiu i després Importa.

3. Selecciona la pestanya Puja i tria el fitxer CSV que has exportat des de la col·lecció d’articles.

4. Un cop pujat el fitxer, s’obrirà la finestra emergent «Importa un fitxer». Assegura’t de marcar No quan digui «Converteix els textos en números i dates».

5. Fes clic a Importa per completar la importació.

Puja la teva col·lecció d’articles

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció a l’extrem superior dret de la pàgina.

3. Selecciona Modifica la col·lecció d’articles per afegir articles nous i actualitzar els existents, o bé Reemplaça la col·lecció d’articles per eliminar tots els articles existents i substituir-los pels articles que hagis pujat.

4. Fes clic a Següent > Descarrega la nostra plantilla. Decideix si vols descarregar la plantilla en Excel (.xlsx), cosa que recomanem a la majoria d’usuaris, o en format CSV.
    Nota: Si fas servir Safari com a navegador, hauràs de fer clic amb el botó dret a l’enllaç Descarrega la nostra plantilla i desar el fitxer a l’ordinador.

5. Obre l’arxiu catàleg-AAAA-MM-DD-XXXX.xlsx o .csv desat al teu ordinador al pas 4 mitjançant Excel (.xlsx) o un altre programa de fulls de càlcul.
    Nota: quan editis el fitxer CSV, et recomanem que facis servir la versió més actualitzada del teu programa de fulls de càlcul.

6. Omple les columnes de la plantilla amb la informació de l’article. Quan modifiquis la plantilla, tingues en compte aquests consells:

• No canviïs res a la columna Testimoni ni eliminis les columnes buides.

• Qualsevol canvi fet a la columna Nova quantitat substituirà la quantitat existent de l’article. Si poses un 0 a la columna Nova quantitat, l’inventari d’aquest article per a aquest punt de venda s’establirà a 0.

• Si deixes el camp Categoria en blanc, faràs que l’article quedi Sense categoria.

• Els valors nous identificats a la columna Categoria crearan categories noves.

• Si deixes el camp del preu en blanc o escrius Variable, crearàs un article de preu variable.

• Si deixes en blanc el camp del modificador, el modificador es desactivarà per defecte. Col·loca una Y a la columna corresponent del Conjunt de modificadors si vols aplicar un modificador específic a un article. Edit your tax and modifier preferences from the item import csvNota: pots assignar un preu, un recompte d’existències o una disponibilitat a un punt de venda específic. Per fer-ho, defineix els valors a les columnes específiques del punt de venda. Per exemple, si estableixes un preu a la columna «Preu per al punt de venda 2» només assignaràs el preu a aquest punt de venda.

7. Desa el fitxer modificat Excel (.xlsx) o CSV a l’ordinador.

8. Arrossega i deixa anar el fitxer Excel (.xlsx) o CSV a l’àrea per pujar fitxers o fes clic a selecciona-ho des del teu ordinador > Puja.

9. Revisa els canvis i fes clic a Confirma la importació per pujar la nova col·lecció d’articles.

10. Se’t demanarà que alineïs els atributs bàsics del producte de Square amb les columnes importades des del teu fitxer Excel (.xlsx) o CSV. Si no has canviat els noms de les columnes al fitxer descarregat de Square, els atributs del producte haurien de coincidir automàticament. Revisa les assignacions del fitxer amb relació als atributs del producte i fes els canvis necessaris.

• Les columnes següents són necessàries al teu fitxer Excel (.xlsx) o CSV: Nom de l’article, Nom de la variant, Descripció, SKU. Si tens més d’un punt de venda, també cal activar la columna [Nom del punt de venda].

• La columna Impostos també requereix un format específic a l’encapçalament. Els noms de la columna Impostos han d’incloure el valor del percentatge d’impostos entre parèntesis dins de la capçalera. Per exemple: «Impostos - Vendes (7 %)».

11. Fes clic a Confirma per pujar els canvis.

Nota: un cop facis clic a Confirma la importació, ja no podràs recuperar l’anterior col·lecció d’articles.

Aquí t’expliquem com resoldre problemes amb la archivo CSV.