Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Opcions de pagament

Recomanacions a l’hora d’acceptar pagaments amb targeta

Amb cada pagament amb targeta que facis, tant tu com el teu client estareu signant un acord. Això vol dir que pots ser responsable de l’import del pagament si el client el reclama.

Si segueixes aquestes directrius, reduiràs la probabilitat de trobar-te amb una reclamació de pagament i estaràs més preparat si en reps una.

Transaccions amb targeta de presentació

És menys probable que es reclamin les compres que s’hagin fet quan el client i la targeta de pagament estan presents que quan es fa el pagament a distància. Segueix les pràctiques següents per minimitzar el risc de reclamacions quan facis transaccions amb targeta.

Insereix o apropa les targetes de pagament sempre que sigui possible

Si la targeta està físicament present en una transacció, utilitza sempre targetes amb xip i PIN o sense contacte amb l’Square Reader, l’Square Terminal o l’Square Register.

Confirma l’identificador del client

Sempre que sigui possible, demana al client una identificació oficial per confirmar que és el propietari legítim de la targeta que està utilitzant.

Proporciona sempre un rebut

Un rebut és un registre de la transacció tant per a tu com per al client. Oferir un rebut digital pot ajudar un comprador a recordar el concepte d’un càrrec. En cas que es reclami un pagament, podem fer servir un rebut per impugnar la reclamació amb el banc del client.

Transaccions sense targeta

Amb els pagaments de comerç electrònic o amb el terminal virtual, el client no ha d’estar físicament present. Com que no pots verificar físicament que la persona que fa la transacció és el titular de la targeta, et recomanem que segueixis els passos que s’indiquen a continuació per minimitzar el risc de reclamacions de pagament.

Obtingues la informació de la targeta

Demana al client que proporcioni el número de la targeta, el nom, l’adreça de facturació, la data de caducitat i el codi CVV al revers de la targeta.

Obtingues confirmació de l’entrega

Si envies un producte, conserva la informació de seguiment i un rebut de l’entrega. Per a comandes grans, cal una confirmació de lliurament signada.

Obtingues una prova del servei

Si proporciones un servei, documenta que s’ha prestat correctament. Per exemple, pots demanar al client que revisi i signi una ordre de treball i que la conservi perquè puguis registrar-la.

Coneix el teu client

Coneix el teu client abans de completar una transacció important. Verifica la seva identitat, l’adreça de facturació i l’empresa (si escau) abans de processar un article amb un tiquet elevat o una comanda rellevant. Fes una cerca a Google o demana un document d’identitat oficial i fes coincidir el nom de l’identificador amb el de la targeta de pagament.

Fes coincidir els codis postals de facturació i d’enviament

Si envies un article, comprova si coincideixen els codis postals de facturació i d’enviament. Si no ho fan, pregunta per què. La resposta hauria de tenir sentit pràctic. Si no és així, no acceptis el pagament.

Pagaments alts

Diverses transaccions

Si estàs processant diverses transaccions per a un article durant un període de temps, obtingues una signatura per a cada pagament individual. A la descripció de l’article, aclareix que el pagament és fraccionat. Això garantirà que estiguis a la mateixa pàgina que el client i et servirà de protecció si mai afirma que alguna de les transaccions no estava autoritzada.

Pagaments recurrents

Si cobres un import recurrent al titular d’una targeta, pots demanar-li permís per escrit per cobrar-li periòdicament pels serveis o béns estipulats. A l’acord escrit assegura’t d’incloure les dades següents:

  • imports de la transacció

  • freqüència dels càrrecs

  • la durada durant la qual es concedeix el permís del titular de la targeta

  • signatura del titular de la targeta

Si vols reembossar un pagament, emet sempre el reembossament directament a través de Square perquè vagi a la targeta de pagament. Si has de proporcionar un reemborsament fora de Square, assegura’t d’obtenir un acord signat que el client ha rebut el reemborsament.

No facis que el client signi una declaració que renunciï al seu dret a reclamar la transacció amb l’emissor de la targeta. Es tracta d’una infracció de la xarxa de targetes i afectarà les teves possibilitats de guanyar una reclamació de pagament si es produeix. És millor establir unes expectatives realistes amb el client i assegurar-te que entén com funcionen les transaccions dins del teu negoci.

Processament de transaccions d’imports elevats

Tots els comerços de Square tenen un límit per transacció de 25 000 €

Recàrrecs

Els comerços són responsables d’adherir-se a totes les normatives sobre la imposició d’un recàrrec als consumidors quan s’utilitza una targeta per al pagament.

Rebuts

Afegeix la teva informació de contacte

Afegeix el número de telèfon, l’adreça, el lloc web i les pàgines de xarxes socials de la teva empresa als rebuts. Això ajudarà el client a contactar amb tu directament si alguna cosa va malament amb una venda, en lloc de presentar immediatament una reclamació amb el seu banc.

Publica una política de reembossament

Afegeix una política reembossament o cancel·lació als rebuts.

Fes que el nom de la teva empresa sigui reconeixible

Assegura’t que el nom comercial que apareix al rebut sigui reconeixible. Es tracta del nom que apareix als extractes bancaris dels clients. Si un client veu un nom d’empresa desconegut al seu extracte, és més probable que faci una reclamació.
Si no tens un nom comercial o el nom de la teva empresa té més de 35 caràcters, afegeix una descripció del que vens i el punt de venda al nom de l’empresa. Per exemple, si ets taxista a Tarragona, escriu Taxi - Tarragona.

Escriu una descripció dels béns o serveis que ofereixes

Proporciona una descripció precisa del que has venut per a cada transacció. Així, el client recorda què ha comprat i pots evitar que es produeixi una reclamació.

Si no pots escriure descripcions per a cada transacció per a la teva empresa, crea una col·lecció d’articles. Aleshores, quan processis una venda, selecciona els articles o serveis que has venut i s’afegiran al rebut.

Demana als clients que deixin comentaris

Amb Comentaris Square, pots rebre comentaris dels clients sobre la seva compra. Si un client té un problema amb una venda, es pot posar en contacte amb tu directament des del seu rebut digital. És possible que puguis respondre al comentari, emetre un reembossament o resoldre la qüestió sense haver d’entrar mai en un procés de reclamació.

Reclamacions del pagament

Tot i que seguir aquestes directrius pot reduir les possibilitats de trobar-te amb una reclamació, sempre hi ha un possible risc a l’hora d’acceptar pagaments amb targeta de crèdit. Si un client reclama un pagament, Square et representarà en el procés de reclamació de manera gratuïta i el nostre equip d’especialistes utilitzarà la seva experiència per ajudar-te en el camí.

Més informació sobre el procés de les reclamacions.

També et suggerim que et familiaritzis amb com protegir-te contra les devolucions de pagaments.

No trobes el que necessites?