Inici>Articles i categories del web

Crea i gestiona els articles des del Tauler de control de Square

Mentre afegeixes la informació del teu negoci a Square, pots crear, modificar i gestionar els articles de la teva col·lecció d’articles mitjançant el Tauler de control. Gestionant els articles d’aquesta manera, s’actualitzarà la majoria d’informació a diverses plataformes de Square, com ara TPV Square i Vendes en línia Square.

Nota: a part del Tauler de control, també pots crear i gestionar articles a l’aplicació de Square.

Crea articles al  

Per crear articles a la col·lecció d’articles des del Tauler de control:

  1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles per obrir la Col·lecció d’articles de Square.

  2. Fes clic a Crea un article.

  3. Fes clic al menú desplegable Tipus d’article i tria’n un.

  4. Introdueix la informació de l’article, com ara el nom, la descripció i la imatge.

  5. Configura qualsevol de les següents funcions de l’article i fes clic a Desa quan acabis.

Funcions de l’article

Aquestes funcions es troben a la pantalla d’informació de l’article en crear-lo o modificar-lo.

Tipus d’articles

Els articles es poden dividir en diversos tipus, com ara:

  • Menjar preparat i begudes: la millor opció per a restaurants o altres establiments de restauració i alimentació.
  • Articles físics: la millor opció per a articles com ara roba o joies, així com per a aliments no peribles com el vi embotellat.
  • Esdeveniments: et permet vendre entrades per a esdeveniments i incloure-hi els horaris i un enllaç online o una adreça.
  • Articles digitals: et permet vendre fitxers digitals per descarregar, com ara llibres electrònics o cançons, que pots enviar manualment als clients.
  • Donació: permet que tothom enviï donacions per a qualsevol causa.
  • Altres: la millor opció per als articles que tramites manualment.

Amb els diversos tipus d’articles s’hi afegiran seccions noves que podràs actualitzar a la pantalla d’informació de l’article. Per exemple, un producte de Menjar preparat i begudes inclourà la secció Informació nutricional.

Categorització

Les categories t’ajuden, entre moltes altres coses, a endreçar i organitzar els articles, enviar-los a impressores concretes, generar informes sobre les vendes d’articles i assignar-ne la visibilitat als canals. Fes clic a Selecciona per assignar l’article a categories que ja hagis creat.

Aquí tens més informació sobre com crear i gestionar categories d’articles.

Opcions

Les opcions dels articles t’ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Aquestes opcions es poden tornar a fer servir dins de la col·lecció d’articles, cosa que et farà estalviar temps quan hi afegeixis variants o articles nous. Per afegir opcions a l’article, selecciona Afegeix opcions.

Variants

Pots fer clic a Modifica la informació de la variant en qualsevol moment per modificar-ne els detalls, o bé a Afegeix una variant per afegir-ne una de nova.

Existències

La gestió d’inventari de Square et proporciona les eines bàsiques per mantenir un recompte exacte de les existències a la col·lecció d’articles. Consulta més informació sobre com gestionar l’inventari amb Square.

Conjunts de modificadors

Si necessites opcions personalitzables, com ara guarnicions, complements o peticions especials, crea modificadors d’articles.

Atributs personalitzats

Si, a més, vols que els articles del catàleg tinguin encara més detalls, pots crear i enllaçar atributs personalitzats i fer-ne un seguiment. Selecciona Afegeix un atribut personalitzat per començar.

Comportament durant el procés de pagament

L’opció Ignorar la pantalla d’informació de l’article implica que, en afegir aquest article a la cistella, se n’aplicarà la primera variant juntament amb els modificadors preseleccionats i no es mostrarà la pantalla.

Configuració de Vendes en línia Square

Pots modificar diversos paràmetres relacionats amb els teus webs de Vendes en línia Square, com ara la visibilitat dels articles, els temps de preparació de les comandes online, el SEO, els enllaços per a les xarxes socials i molt més.

Aquestes opcions es trobaran a les seccions següents de la pantalla d’informació de l’article:

  • On es ven
  • Comandes
  • Tramitació
  • Cerca i xarxes socials

Si la necessites, aquí tens més informació sobre com gestionar la configuració dels articles de Vendes en línia Square des de la col·lecció d’articles.

Procés de pagament online

Activa aquesta opció si vols crear un enllaç de pagament o un botó de compra per a l’article. Els podràs fer servir per vendre mitjançant el correu electrònic, les xarxes socials, el web, el blog i molt més. Consulta més informació sobre com començar amb Links de pagament Square.

Genera un web de comandes online

A mesura que afegeixis articles a la col·lecció, pots generar automàticament una pàgina de comandes online pàgina de comandes amb Vendes en línia Square perquè puguis vendre’ls tant des d’un web com des del TPV. Per començar, fes el següent:

  1. A la Col·lecció d’articles de Square, fes clic a Comandes online per obtenir una vista prèvia de com seria el web de comandes online.

  2. Fes clic a Configuració del web per generar el web de comandes online amb Vendes en línia Square.

Un cop creat, pots fer servir la Vista general de Vendes en línia Square al Tauler de control accedir a les diverses funcions de Vendes en línia Square o navegar per l’editor de webs de Vendes en Línia Square crear una pàgina de comandes on els clients puguin comprar els articles ràpidament.

Configura els tipus d’unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venen els articles per unitats senceres (com ara peces de roba), mentre que d’altres els venen per pes o llargada. Alguns negocis venen tant una cosa com l’altra.

El tipus d’unitat de cada article que creïs serà per article de manera predeterminada. Quan configures el tipus d’unitat, pots escollir dins una llista d’unitats predeterminades, com ara metres, unces o peus. Podràs seleccionar tipus d’unitats tant del sistema mètric com de l’anglosaxó. Més informació a les preguntes més freqüents sobre els tipus d’unitat.

Afegeix un tipus d’unitat

Per fer-ho:

  1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats.
  2. Fes clic a Afegeix una unitat.
  3. Tria’n una de predeterminada i
  4. defineix-ne la precisió per fer un seguiment de l’inventari i el preu de venda dels articles. La precisió pot ser de fins a cent mil·lèsimes (0,00000).
  5. Fes clic a Desa.

Els tipus d’unitat es mostraran als rebuts dels clients, així com als informes dels articles i de les vendes a Square.

Nota: cada tipus d’unitat personalitzat ha de tenir un nom únic, sense distinció entre majúscules i minúscules.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

  1. Des de la Col·lecció d’articles de Square, ves a Unitats
  2. i fes clic a una. Si es tracta d’una unitat personalitzada, podràs canviar-ne la precisió.
  3. Desa els canvis o bé fes clic a Elimina per suprimir-la.

Nota: per defecte, si un article té assignat el tipus d’unitat que vols eliminar, canviarà automàticament a l’opció per article.

Limitacions dels tipus d’unitat

Tingues en compte les limitacions següents a l’hora de gestionar-les:

  • En actualitzar el tipus d’unitat d’un article, no se n’actualitzaran les existències disponibles. Per exemple, si tens 10 centímetres (cm) de tela texana i canvies el tipus d’unitat a metres (m), a l’inventari es mostrarà que hi ha 10 metres disponibles. Perquè els nivells de l’inventari siguin precisos, assegura’t d’ajustar-los manualment si actualitzes el tipus d’unitat.
  • Els informes i l’historial de transaccions reflectiran el tipus d’unitat en el moment de la venda. Suposem que vens cafè en unces (oz). Més tard, canvies la unitat per grams (g) i fas una altra venda. Si consultes un informe, trobaràs files separades tant per a les a unces com per als grams.
  • Quan es fan servir els tipus d’unitat per fer el seguiment de l’inventari, els articles amb una unitat més petita no es poden deduir d’una unitat més gran. Per exemple, no pots triar una copa de 250 ml per al vi i deduir una ampolla de 750 ml cada cop que n’hagis venut tres.
  • Tampoc es poden establir mínims o màxims incrementals per als tipus d’unitat. Per exemple, no pots configurar que la quantitat augmenti o disminueixi un valor determinat (com ara 0,5) durant el procés de pagament.

Gestiona els articles

Tard o d’hora, hauràs de gestionar els articles. T’expliquem com pots començar a fer-ho.

Modifica o elimina un article

Per fer-ho:

  1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
  2. Fes-hi els canvis i selecciona Desa per acabar, o bé fes clic a Accions > Elimina per esborrar l’article de la col·lecció.

Duplica un article

Per fer-ho:

  1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona l’article en qüestió.
  2. Fes clic a Accions > Duplica per fer-ne una còpia.
  3. Fes-hi els canvis que consideris.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Importa articles

Si crees diversos articles, pots pujar-los en bloc per estalviar temps. Consulta més informació sobre com importar articles.

Arxiva articles

Arxivar articles serveix per treure’ls de la col·lecció i evita que es venguin sense haver d’eliminar-los permanentment i que se’n perdin les dades. Mentre els articles estiguin arxivats, no podràs fer-hi cap acció, com ara gestionar-ne les existències o modificar-ne les variants. Consulta més informació sobre com arxivar articles.

Marca els articles com a exhaurits

Pots marcar com a exhaurit un article o una variant si no està disponible. Per començar:

  1. A la col·lecció d’articles de Square, selecciona els articles o les variants que vulguis marcar com a exhaurits.
  2. A Variants, fes clic a Gestiona les existències.
  3. Activa l’opció Marca com a exhaurit al TPV i online i fes clic a Fet.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Nota: amb aquesta acció, la variant també es marcarà com a exhaurida en qualsevol aplicació de col·laboradors que estigui connectada amb Square.

Modifica i gestiona les imatges dels articles

Pots modificar i gestionar les imatges d’articles en qualsevol moment. Consulta més informació sobre com pujar imatges a la col·lecció d’articles de Square.

Crea i gestiona els impostos sobre les vendes

Els impostos sobre les vendes haurien d’estar activats per als articles subjectes a impostos que es venen al teu negoci. Crea’ls i gestiona’ls de manera senzilla des del Tauler de control en línia de Square. Consulta més informació sobre com configurar els impostos.

Crea i gestiona els descomptes

Pots crear i modificar descomptes d’articles des del Tauler de control o des de l’aplicació de Square. Més informació sobre la creació i la gestió de descomptes.

No trobes el que necessites?