Inici>Configura

Crea i gestiona els descomptes

Pots crear descomptes i modificar-los des del Tauler de control en línia de Square o des de l'aplicació de Square. Un cop hagis configurat els descomptes, aquí t'expliquem com apply them at checkout.

Crea descomptes manualment

Des del tauler de control en línia de Square

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte.

3. Introdueix la informació del descompte, incloent-hi el nom, l'import (pot ser un percentatge o un import concret) i els punts de venda on s'aplica.

4. Quan ho tinguis tot a punt, fes clic a Desa.

Des de l'aplicació de Square

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més > Articles.

2. Toca Descomptes > Crea un descompte o selecciona'n un per modificar-lo.

3. Introdueix els detalls del descompte i toca Desa.

Nota: si vols crear un descompte variable per poder-ne introduir l'import durant el procés de pagament, deixa el camp Import en blanc.

Tot i que pots crear descomptes manuals en línia o mitjançant l'aplicació de Square, per crear descomptes automàtics has d'anar al Tauler de control en línia de Square.

Crea descomptes automàtics per a Vendes en línia Square

Pots crear descomptes automàtics des de la Col·lecció d'articles de Square i aplicar-los al teu web de Vendes en línia Square. Aquí tens més informació sobre com crea descomptes i cupons per als articles de Vendes en línia Square.

Crea descomptes després d’impostos

Pots crear descomptes que s'apliquin després dels impostos com ara descomptes de fàbrica o devolucions instantànies. Quan s'aplica un descompte després d’impostos, els impostos s'apliquen al preu original de l'article en comptes de fer-ho després al preu amb descompte.

Des del tauler de control en línia de Square

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte.

3. Introdueix la informació del descompte, incloent-hi el nom, l'import (pot ser un percentatge o un import concret) i els punts de venda on s'aplica.

4. A la Configuració avançada, activa Aplica el descompte després d’impostos.

5. Activa Normes de descompte si vols aplicar automàticament el descompte en funció de criteris específics.

6. Quan ho tinguis tot a punt, fes clic a Desa.

Des de l'aplicació de Square

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca Més > Articles.

2. Toca Descomptes > Crea un descompte o selecciona'n un per modificar-lo.

3. Introdueix els detalls del descompte.

4. A la secció Configuració avançada, toca Opcions de visualització.

5. Activa Aplicael descompte després d’impostos > Desa.

Nota: en aquests moments, els descomptes que s'apliquen després dels impostos no estan disponibles al Terminal virtual, a Factures Square ni per als pagaments acceptats mitjançant les nostres API per a desenvolupadors.

Estableix un valor de descompte màxim

Pots establir un valor de descompte màxim per limitar l'import total del descompte aplicat a una compra. Si el client aplica diversos descomptes, el valor de descompte màxim només s'aplicarà als descomptes que tinguin establert un valor de descompte màxim.

Per configurar un valor de descompte màxim:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i selecciona Articles > Descomptes.

2. Fes clic a Crea un descompte i introdueix-ne els detalls.

3. A la secció Opcions, activa Configura un valor de descompte màxim.

4. Introdueix un import al camp Valor màxim i fes clic a Desa.

Pots eliminar el valor de descompte màxim d'un descompte en qualsevol moment. Només cal que desactivis l'opció Configura un valor de descompte màxim

Crea descomptes automàtics

Pots crear descomptes automàtics per a certs articles, categories, quantitats, ofertes del dia (com ara l’hora feliç) o ofertes per un temps limitat. També pots establir una despesa mínima obligatòria que el client ha de fer perquè s'apliqui el descompte.

Pots crear diversos tipus de descomptes automàtics:

• Article o categoria

• Desglossats

• Quantitat

• Grup de clients

• En funció del client

• Recurrent

• Per un temps limitat

• Despesa mínima obligatòria

Els descomptes automàtics es poden combinar entre si. Per exemple, pots crear un descompte amb quantitat mínima de manera recurrent o per un temps limitat configurant el descompte Estableix un calendari o Estableix un interval de dates.

Els empleats amb permisos per gestionar descomptes poden aplicar manualment un descompte a una transacció. Si s'aplica un descompte manual a la cistella, s'anul·laran tots els descomptes automàtics.

Nota: els descomptes automàtics no estan disponibles per a Factures Square.

Descomptes per article o categoria

Pots crear un descompte que s'apliqui automàticament quan afegeixis un article o una categoria a una venda.

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte.

3. Introdueix la informació del descompte, incloent-hi el nom, l'import (pot ser un percentatge o un import concret) i els punts de venda on s'aplica.

4. Activa Normes de descompte.

5. Fes clic a Modifica la norma de compra i selecciona Article o Categoria > Fet.

6. Seguidament, cerca i selecciona els articles o categories als quals vols aplicar un descompte automàtic quan els afegeixis a una venda. Quan acabis, fes clic a Desa.

Descomptes desglossats

Pots triar que els descomptes aplicats a la cistella apareguin desglossats o que n’aparegui el total al rebut del client. Per fer-ho:

1. Ves a Compte i configuració > Informaciódel negoci > Rebuts al Tauler de control en línia de Square.

2. A Articles i total, activa l'opció Mostra l'import total estalviat quan s'apliqui més d'un descompte

3. A continuació, desactiva l'opció Mostra els descomptes aplicats a la cistella desglossats per article per evitar que els descomptes aplicats a la cistella es mostrin desglossats als rebuts.

4. Fes clic a Desa.

Descomptes per quantitat

Crea un descompte que s'apliqui automàticament quan afegeixis articles o categories i una quantitat determinada a una venda.

Pots configurar tres tipus diferents de descomptes per quantitat:

• Quantitat exacta: quan afegeixis una quantitat exacta d'articles a la cistella, el descompte s'activarà automàticament i s'aplicarà al cost dels articles.

• Quantitat mínima de compra: quan afegeixis una quantitat mínima d'un article a la cistella, s'aplicarà un descompte a tots els articles especificats.

• Tipus 2x1: quan un client compri una quantitat concreta d'un article o categoria, s'aplicarà un descompte als articles iguals o diferents que s’afegeixin a la cistella. Per exemple, pots crear un descompte tipus 2x1 perquè, quan un client compri 2 gorres, rebi un 50 % de descompte en el cost d'una bufanda.

Nota: si vols configurar un descompte tipus 2x1, no oblidis establir un percentatge de descompte del 100 %.

Per començar:

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte i afegeix-hi un nom i un import.

3. Activa Aplica automàticament als articles i a les categories.

4. Fes clic a Quantitat.

5. Afegeix la quantitat requerida i selecciona els articles o les categories que vols incloure.

6. Activa Normes de descompte. Tindràs tres opcions per configurar el descompte segons la quantitat:

• Quantitat exacta de compra

• Quantitat mínima de compra

• Descompte tipus 2x1

7. Selecciona la quantitat exacta o mínima i desa el descompte. Si selecciones un descompte tipus 2x1, especifica la quantitat i els articles que el comprador rebrà amb descompte. A continuació, fes clic a Desa.

Si vols fer canvis a un descompte que ja tens, fes clic a Modifica la norma de compra a la pàgina de detalls del descompte.

Els descomptes basats en quantitats es poden programar per a certs moments o limitar a certes dates. Per exemple, pots crear un descompte segons la Quantitat mínima de compra cada dissabte o durant les festes nadalenques.

Descomptes per a grups de clients

El Directori de clients de Square et permet crear grups de clients i observar com interactuen amb el teu negoci. Si crees grups de clients, pots emmagatzemar-ne la informació de contacte, com ara els números de telèfon o les adreces electròniques, i saber cada quant visiten el teu negoci.

Quan creïs un descompte per a un grup de clients i una persona del grup faci una transacció, el descompte s'aplicarà automàticament a tota la compra, cosa que accelera el procés de pagament.

Per crear un descompte per a un grup de clients des del Tauler de control:

1. Ves al Tauler de control en línia de Square i selecciona Articles > Descomptes.

2. Fes clic a Crea un descompte i introdueix-ne els detalls.

3. Activa Normes de descompte.

4. Fes clic a Grup de clients al menú i selecciona Següent.

5. Selecciona un grup de clients de la llista o utilitza la barra de cerca per trobar el grup al qual vols aplicar el descompte.

6. Fes clic a Fet per desar el nou descompte.

Nota: si fas servir Square per a comerços, crea el descompte per a un grup de clients des del Tauler de control de Square per a comerços. Un cop l'hagis creat al Tauler de control, el descompte s'aplicarà al grup de clients assignat a l'aplicació de Comerços a iOS i a l'Square Register.

Per aplicar un descompte a un grup de clients o per crear-ne un de nou des de l'aplicació de TPV Square:

1. Al menú principal de l'aplicació, toca Clients > Mostra els grups.

2. Selecciona el grup al qual vols aplicar el descompte.

3. Al menú de la part superior de la pàgina, toca Gestiona els descomptes de grup

4. Selecciona un descompte per aplicar-lo al grup o bé prem Crea un descompte

5. Si en crees un de nou, introdueix-ne els detalls i toca Desa. A la següent finestra, fes clic al descompte que has creat i toca Desa

6. Si apliques un descompte existent a un grup, selecciona quins descomptes vols aplicar i toca Desa.

Un cop hagis completat aquests passos, podràs afegir un altre grup de clients al descompte, afegir una altra norma de descompte o modificar-lo. Per eliminar un descompte, desmarca'l a la pàgina Aplica el descompte al grup i prem Desa.

Nota: els descomptes per a grups de clients només es poden crear a l'aplicació de TPV Square per a iOS o al tauler de control en línia de Square. Als dispositius Android encara no es poden configurar. Un cop creïs un descompte per a un grup de clients, s'aplicarà a tot el teu compte de Square.

Aquí tens més informació sobre com gestiona filtres i grups personalitzats.

Descomptes basats en clients

Els descomptes basats en clients et permeten crear descomptes i vincular-los a grups de clients des del tauler de control en línia de Square. Els descomptes s'aplicaran automàticament quan afegeixis un client del grup de clients a una transacció. A més, qualsevol client que afegeixis a un grup de clients que tingui un descompte associat rebrà el descompte automàticament durant la transacció. Per començar:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles > Descomptes.

2. Fes clic a Crea un descompte.

3. Introdueix els detalls del descompte, incloent-hi el nom, l'import i el punt de venda. Nota: si un descompte està associat a un punt de venda concret, els clients només obtindran el descompte si compren en aquest punt de venda.

4. Selecciona el grup de clients al qual vols aplicar el descompte.

Nota: si el client associat al descompte s'elimina de la transacció, el descompte també s'eliminarà. Si tornes a afegir el client a la transacció, el descompte es tornarà a aplicar automàticament.

Per modificar un descompte, pots fer servir la miniaplicació Clients per desvincular el descompte del grup de clients i després modificar-lo al Tauler de control (canviar el percentatge, canviar la categoria de l'article, etcètera). Quan acabis, has de tornar a la miniaplicació Clients i tornar a vincular el descompte amb el grup de clients.

Tingues en compte que no pots modificar els descomptes basats en clients des del Tauler de control de Square.

Descomptes recurrents

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte per afegir un nou descompte.

3. Introdueix els detalls del descompte.

4. Activa Normes de descompte.

5. Fes clic a Modifica la norma de compra i selecciona Article o categoria per aplicar descomptes a certs articles o categories automàticament.

6. A Aplica un descompte percentual a, fes clic a Afegeix una norma de descompte >Fet.

7. Activa Estableix un calendari.

8. Estableix els dies de la setmana i les hores del dia en què el descompte està disponible i fes clic a Desa.

Descomptes per un temps limitat

1. Ves a Articles > Descomptes al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un descompte i introdueix-ne els detalls.

3. Activa Aplica automàticament als articles i a les categories.

4. A Calendari de descomptes, activa Estableix un calendari per establir els dies de la setmana i les hores del dia en què el descompte està disponible, o bé Estableix l'interval de dates per establir les dates en què el descompte està disponible.

5. Activa Normes de descompte.

6. Fes clic a Modifica la norma de compra. Selecciona Article o categoria per aplicar descomptes a certs articles o categories automàticament.

7. A Aplica un descompte percentual a, fes clic a Afegeix una norma de descompte.

8. Selecciona una quantitat i fes clic a Fet > Desa.

Despesa mínima obligatòria

Si actives la configuració de Despesa mínima per a un descompte, pots establir una despesa mínima obligatòria que el client ha de fer perquè s'apliqui el descompte a la seva compra. Aquesta configuració requereix un subtotal de compra mínima obligatòria per poder gaudir d'un descompte basat en un percentatge.

Per establir un subtotal de despesa mínima obligatòria:

1. Inicia la sessió al Tauler de control en línia de Square i selecciona Articles > Descomptes.

2. Fes clic a Crea un descompte i introdueix-ne els detalls.

3. Activa Normes de descompte.

4. Al menú, tria Article o categoria, Quantitat o Grup de clients i fes clic a Fet.

5. Completa els camps que apareixen després de fer la selecció.

6. A la secció de Despesa mínima, activa Estableix una despesa mínima.

7. Introdueix un import al camp Subtotal mínim i fes clic a Desa.

Per eliminar el requisit de despesa mínima d’un descompte, desactiva l'opció Estableix una despesa mínima.

Nota: la configuració de despesa mínima només es pot activar des del tauler de control en línia de Square.