Crea i gestiona la configuració de l’IVA

Crear un compte amb Square

Registra't gratis, sense comissions ocultes

Amb Square, pots aplicar impostos a les vendes en persona i online, i crear-ne de personalitzats amb normes específiques. També pots oferir als empleats l’opció de modificar-los en el moment de la venda a través dels team permissions, i fer un seguiment de les vendes (subjectes o no a impostos) des del Tauler de control.

Nota: les Square’s fees es dedueixen de l’import total de cada transacció, incloent-hi els impostos i les propines.

Crea impostos per a les vendes en persona

Des del Tauler de control i l’aplicació de Square, podràs configurar tipus impositius per a les operacions en persona.

Des del Tauler de control de Square

1. A la pàgina Compte i configuració, ves a Informació del negoci > Impostos sobre les vendes.
  2. Fes clic a Crea un impost.
  3. A Informació, introdueix-ne el nom i la taxa impositiva, i selecciona els punts de venda on s’aplicarà.
  4. A Aplicació de l’impost, tindràs dues opcions per triar els articles als quals el vols aplicar: Tots els articles subjectes a impostos actuals i futurs als punts de venda seleccionats o bé Selecciona els articles. També pots aplicar-lo a imports personalitzats. Nota: si determines que un article no està subjecte a impostos, no se n’hi aplicaran automàticament en cap comanda de Vendes en línia Square ni del TPV Square.
  5. A Càlcul d’impostos, tria Impostos afegits perquè apareguin en una partida independent als rebuts dels clients o bé Impostos inclosos perquè s’incloguin en el preu de l’article.
  6. A Exempció d’impostos, activa l’opció Afegeix una norma d’exempció per especificar en quins casos no s’ha d’aplicar l’impost.
  7. Fes clic a Desa quan hagis acabat.

Des de l’aplicació de Square

1. Al TPV, toca ≡ Més > Configuració > Procés de pagament > Impostos sobre les vendes.
  2. Toca l’impost que vols modificar o el botó per crear-ne un.
  3. Introdueix-ne el nom i el tipus impositiu.
  4. A Aplicació de l’impost, tindràs dues opcions per triar els articles als quals el vols aplicar: Tots els articles i serveis (actuals i futurs) o bé Selecciona els articles. També pots aplicar-lo a imports personalitzats. Nota: si determines que un article no està subjecte a impostos, no se n’hi aplicaran automàticament en cap comanda de Vendes en línia Square ni del TPV Square.
  5. A Mètode de càlcul, tria Impostos afegits perquè s’incloguin com una partida independent en els rebuts dels clients o bé Impostos inclosos perquè s’incloguin en el preu de l’article.
  6. Toca Desa quan hagis acabat.

Nota: l’opció d’aplicar l’impost a Tots els articles i serveis està disponible a les aplicacions de TPV Square, Cites Square i Factures Square.

Crea impostos per a les vendes online

Pots configurar tipus impositius per a les comandes del web de Vendes en línia Square des de la Vista general. Consulta més informació sobre com gestionar la configuració dels impostos sobre les vendes per a les comandes de Vendes en línia Square.

Desactiva o elimina els impostos sobre les vendes

Pots desactivar o eliminar els tipus impositius en qualsevol moment tant des del Tauler de control com des del TPV. Per fer-ho:

• Desactiva l’impost: A la pestanya Impostos sobre les vendes, selecciona l’impost que vulguis desactivar i, a continuació, Accions > Desactiva l’impost. Un cop fet, ja no s’aplicarà a les compres.

• Elimina l’impost: A la pestanya Impostos sobre les vendes, selecciona l’impost que vulguis eliminar i, a continuació, Accions > Elimina l’impost. Aquesta acció no es pot desfer.

Gestiona els impostos al nivell dels articles

Per fer-ho:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, selecciona o crea un article.

2. A Informació, selecciona Impostos.

3. Activa o desactiva l’opció Article no subjecte a impostos en funció de si vols que s’hi apliquin els tipus impositius que has creat o no. Fes clic a Fet.

4. Fes clic a Desa quan hagis acabat.

Si determines que l’article no està subjecte a impostos, no se n’hi aplicaran automàticament en cap comanda de Vendes en línia Square ni del TPV Square.

Nota: els impostos personalitzats i sobre les vendes s’aplicaran automàticament a les vendes a les quals s’introdueixi un import personalitzat. Per desactivar els impostos per a imports personalitzats, ves a la configuració d’impostos a l’aplicació.

Modifica els impostos en el moment de la venda

Per fer-ho:

1. Al TPV, toca Procés de pagament > Revisa la venda.

2. Toca un article.

3. A la secció Impostos, activa o desactiva els tipus impositius aplicables.

Nota: també pots tocar Impost a la pantalla Venda en curs per consultar tots els tipus impositius que s’hi han aplicat. Toca la icona X per eliminar un tipus impositiu dels articles amb impost durant la venda i, a continuació, toca Desa per tornar al procés de pagament.

Crea exempcions d’impostos

Pots crear normes d’exempció d’impostos al Tauler de control i aplicar-les a les vendes en tots els dispositius per determinar quins articles o categories no estaran subjectes a impostos. També pots crear-ne una en funció de si se supera un import determinat. Consulta la nostra Tax Exemption Guide per saber com crear i gestionar normes d’exempció d’impostos.

Gestiona els impostos amb l’eina d’importació del catàleg

Un cop hagis creat un impost sobre les vendes, podràs aplicar-lo en bloc al catàleg mitjançant aquesta eina. Per fer-ho:

1. A la Col·lecció d’articles de Square, fes clic a Accions > Exporta la col·lecció.

2. Un cop exportada, les columnes d’impostos apareixeran al full de càlcul. Indica Y (sí) o N (no) a cada fila per aplicar o no el tipus impositiu a cada article del catàleg. Si el catàleg és gran, pots ordenar els articles per categoria. També pots crear una fórmula per aplicar el tipus impositiu en bloc.

3. Un cop hagis aplicat els tipus impositius al full de càlcul, torna a la col·lecció d’articles de Square i fes clic a Accions > Importa la col·lecció per pujar-hi els canvis.

Nota: quan modifiquis un article del catàleg des del full de càlcul, no modifiquis ni eliminis el valor de la columna Testimoni. Quan es torna a importar, el testimoni es fa servir per identificar l’article existent al catàleg.

Consulta més informació sobre com importació i exportació d’articles.

AVÍS LEGAL: tot i que el sistema de càlcul d’impostos de Square funciona molt bé, no podem oferir-te serveis d’assessorament fiscal. Ets responsable de complir amb les teves obligacions fiscals. No garantim que la informació que ofereixen les nostres eines sigui correcta o aplicable en el teu cas. Si tens cap pregunta sobre les teves obligacions fiscals, consulta-ho amb un assessor professional.