Crea i gestiona els articles mitjançant l'aplicació de Square

Estàs a punt per configurar el TPV amb Square? Comença >

Crea la teva col·lecció d’articles amb l'aplicació de col·lecció d’articles Square afegint articles i categories. Els articles i les categories se sincronitzen a tots els dispositius assignats a un punt de venda i al Tauler de control en línia.

Nota: A part de l'aplicació de Square, també pots fer servir el Tauler de control en línia de Square per crear i gestionar els articles.

Abans de començar a crear articles, tingues en compte que:

• Les descripcions dels articles tenen un límit de 4000 caràcters.

• Quan afegeixis, actualitzis o eliminis la imatge d'un article, el canvi es reflectirà a l'aplicació de Square, al tauler de control i a Vendes en línia Square.

• En aquests moments, no s'admeten imatges de 360 ​​graus o en 3D.

• Si crees diversos articles, pots pujar-los tots alhora amb l’importació d’articles des del Tauler de control en línia de Square.

Nota: si el teu negoci necessita més funcions d'inventari i informes avançats, com ara la gestió del cost unitari dels articles o els informes del cost dels productes venuts, fes un cop d'ull a Square per a comerços.

Crea i gestiona els articles

Pots crear articles mitjançant un dispositiu compatible, l'Square Terminal, l'Square Stand o l'Square Register. Per crear articles des de l'aplicació de TPV Square:

1. Al TPV, ves a ☰ Més > Articles.

2. Toca Tots els articles > Crea un article.

3. Toca el mòdul per afegir una etiqueta, pujar una imatge (opcional) o triar el color del mòdul que apareixerà a la quadrícula d'articles.

4. Introdueix la informació de l'article, com ara el nom, la categoria, la descripció i la imatge.

5. Configura, si cal, altres detalls de l'article i toca Desa quan hagis acabat.

Nota: Per especificar el tipus de l'article, ves a la Col·lecció d’articles de Square des del Tauler de control.

Configura el tipus d'unitat dels articles

Cada negoci és diferent: alguns venen els articles per unitats senceres (com ara peces de roba), mentre que d'altres els venen per pes o llargada. Alguns negocis venen tant una cosa com l'altra.

De manera predeterminada, el tipus d'unitat de cada article que creïs serà per article. Quan configures el tipus d'unitat, pots escollir dins una llista d'unitats predeterminades, com ara lliures, unces o peus. També podràs optar per afegir una unitat personalitzada, en nombres enters o quantitats decimals.

Selecciona o crea un tipus d’unitat

Per definir el tipus d’unitat:

1. Toca ≡ Més o la fletxa cap avall a la part superior de l’Square Register.
  2. Toca Articles > Unitat > Crea la unitat.
  3. Cerca una unitat existent o desplaça’t fins al final de la llista i selecciona Crea una unitat personalitzada.
  4. Configura la precisió de la unitat. Nota: la precisió t’ajuda a fer un seguiment de l’inventari i del preu de venda de l’article, ja que et permet establir el recompte d’articles fins a centmil·lèsimes (0,00000).

Nota: cada tipus d’unitat personalitzada ha de tenir un nom únic. Els noms no distingeixen entre majúscules i minúscules.

Modifica o elimina un tipus d’unitat

Per modificar o eliminar un tipus d’unitat a l’aplicació de Square:

1. Toca ≡ Més o la fletxa cap avall a la part superior de l’Square Register.
  2. Toca Articles > Unitats i fes clic a una unitat existent. Si vols modificar una unitat personalitzada, veuràs l’opció de canviar-li el nom i l’abreviatura. També veuràs l’opció per canviar-ne la precisió.
  3. Desa els canvis o bé selecciona Elimina per eliminar completament el tipus d’unitat.

Nota: per defecte, si un article està assignat a un tipus d’unitat que hagis eliminat, el nou tipus d’unitat serà una quantitat per article. A més, si modifiques un tipus d’unitat, el recompte d’existències no canviarà.

Crea i gestiona categories d'articles

Les categories t'ajuden, entre moltes altres coses, a endreçar i organitzar els articles, fer informes sobre les vendes d'articles, dirigir els articles a impressores concretes i assignar la visibilitat en línia. Aquí t'expliquem com crear i gestionar categories d’articles.

Crea i modifica les opcions dels articles

Les opcions dels articles t'ajuden a crear i organitzar les variants personalitzades. Aquestes opcions es poden tornar a fer servir dins la col·lecció d'articles, cosa que et farà estalviar temps quan afegeixes variants o articles nous.

Crear opcions d’articles

1. Toca ≡ Més > Articles.
  2. Selecciona Opcions > Crea una opció.
  3. Introdueix un nom per al conjunt d’opcions i un nom de visualització.
  4. Introdueix valors d’opció i selecciona Crea.

Nota: només pots afegir opcions d’articles a un article amb diverses variants al Tauler de control de Square.

Afegir un conjunt d’opcions a un article

1. Toca ≡ Més > Articles.
  2. Selecciona un article.
  3. A Opcions, selecciona Afegeix opcions.
  4. Selecciona el nom d’un conjunt d’opcions d’una llista de conjunts d’opcions creada prèviament o toca Crea una opció.
  5. Un cop hagis triat els conjunts d’opcions adequats, toca Següent.
  6. Revisa les noves variants creades > toca Crea per confirmar els canvis.
  7. Toca Següent > Desa.

Eliminar conjunts d’opcions d’un article

1. Toca ≡ Més > Articles.
  2. Toca Tots els articles > selecciona un article.
  3. Selecciona Modifica les opcions a la vista de Modificació de l’article.
  4. Selecciona una opció existent > toca Elimina el conjunt d’opcions.
  5. Toca Confirma l’eliminació i revisa les variants que s’han d’eliminar.
  6. Toca Elimina.

Configura la quadrícula d'articles en una tauleta

La quadrícula d'articles transforma el TPV en una eina ràpida i fàcil de fer servir per als empleats. Se sincronitza amb tots els dispositius assignats a un punt de venda. Els empleats no podran configurar una quadrícula d'articles individual.

Per crear una quadrícula i accedir ràpidament als articles, descomptes o categories d'ús freqüent:

1. A la pantalla del Procés de pagament, toca Favorits.

2. Prem una casella buida de manera continuada per afegir-hi articles o dreceres.

3. Per continuar, toca la icona + a la quadrícula.

4. Tria entre Crea un article nou i Crea un descompte nou, o bé selecciona targetes regal, recompenses, descomptes, articles o serveis.

5. Toca Fet per desar-ho.

Nota: toca Afegeix una pàgina per afegir pàgines i quadrícules addicionals a la pantalla del Procés de pagament. Toca la icona del llapis per modificar el nom de la pàgina i, a continuació, toca Fet.

Si fas servir una tauleta Android, pots personalitzar l'aspecte de la quadrícula d'articles:

1. Toca ≡ Més > Configuració > Disseny de l'article

2. Selecciona la visualització que prefereixis. Tria entre mòduls d'imatge o de text.

3. Prem de manera continuada per modificar la quadrícula o articles concrets. Nota: quan toquis un article, podràs modificar-ne la informació, com ara el nom, el preu o la configuració dels impostos, o bé afegir-hi una foto.

4. Toca Desa.

Aquí t'expliquem com configurar la teva col·lecció d’articles amb Square.