Gestió bàsica de l’inventari

La gestió de l’inventari de Square t’ofereix eines bàsiques per mantenir un recompte exacte de les existències que tens a la col·lecció d’articles. Per als articles amb la funció d’inventari activada, el recompte d’existències s’actualitza en funció de les vendes registrades a TPV Square.

Nota: tot i que el recompte d’existències es pot gestionar des de l’aplicació de TPV Square, els avisos de poques existències es gestionen des del Tauler de control en línia.

Comprova que fas servir la última versió de l’aplicació de Square en un dispositiu compatible.

Activa la gestió de l’inventari

Accions sobre les existències

Les accions sobre les existències et permeten ajustar els nivells d’existències i afegir-hi motius. Per exemple, pots afegir o eliminar existències i assignar motius com ara existències rebudes, recompte d’inventari, dany, robatori, pèrdua o devolució.

Gestiona l’inventari per articles

Amb la funció d’inventari activada, pots rebre avisos al Tauler de control quan hi hagi poques existències o articles esgotats, per saber quan cal tornar a fer una comanda i reposar articles.

Des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Articles i comandes > Col·lecció d’articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona un article de la llista.

3. Per modificar l’inventari per variant d’article, pots fer clic a la fila de variant.

4. A Acció sobre les existències, escriu el motiu per ajustar les existències.

• Si selecciones Dany, Robatori o Pèrdua, la quantitat introduïda es restarà automàticament del recompte d’existències actual per al punt de venda en qüestió.

• Si selecciones Existències rebudes o Devolució d’existències, el recompte d’existències augmentarà en funció de la quantitat introduïda.

• Si selecciones Recompte d’inventari, es mostrarà la quantitat actual d’existències; només cal que escriguis la quantitat nova d’existències per actualitzar-lo.

5. Activa els Avisos: si les existències baixen per sota del llindar d’alerta, es generarà un avís d’existències.

6. Fes clic a Desa per confirmar els canvis.

Des de l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més a la barra de navegació que hi ha a la part inferior de la pantalla i selecciona Articles > Tots els articles.

2. Crea o selecciona un article existent.

3. Introdueix una quantitat d’existències a la informació de l’article o toca Preus, mides o SKU per afegir existències a un article amb diverses variants.

4. Per ajustar les existències, toca la quantitat > selecciona un motiu > introdueix la quantitat que cal ajustar.

5. Desa.

També pots anar directament al pas 3 prement de manera continuada un element de la graella d’articles de l’aplicació.

Nota:

• Si tens diversos punts de venda, tot el que té a veure amb l’inventari funciona de manera independent per a cada punt de venda, sigui a l’hora de crear-lo, de modificar-lo o de fer-ne un seguiment.

• També pots actualitzar la configuració d’avisos de l’inventari en qualsevol moment des de les Notificacions per correu electrònic al Tauler de control en línia de Square.

Marca els articles com a venuts

Encara que no facis un seguiment de l’inventari, pots marcar un article o una variant d’article com a esgotat, en el cas que no estigui disponible per a la venda.

Des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. Selecciona els articles o variants d’articles que vols marcar com a esgotats.

3. Fes clic a Modifica els detalls de la variant > Gestiona les existències.

4. Activa o desactiva l’opció Marca com a esgotat al punt de venda i en línia.

5. Fes clic a Fet.

Des de l’aplicació de TPV Square:

1. Toca Més a la barra de navegació que hi ha a la part inferior de la pantalla i selecciona Articles > Tots els articles.

2. Selecciona els articles o variants d’articles que vols marcar com a esgotats.

3. A la pantalla Modifica l’article, toca les variants per obrir la pantalla Modifica la variant.

4. Activa o desactiva l’opció Marca com a esgotat en aquest punt de venda.

5. Toca Fet > toca Desa.

Nota: això també marcarà l’article o la variant de l’article com a esgotat a Vendes en línia Square.

Programa una reposició automàtica

També pots establir que els articles marcats com a Esgotats es reposin automàticament. Defineix un dia i hora concrets per reposar els articles automàticament o aprofita el tancament del dia per mantenir un recompte d’existències precís i al dia.

Per programar un temps de reposició automàtica:

1. Al Tauler de control en línia de Square, ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles.

2. Selecciona l’article que vols programar.

3. A Variants, fes clic a Recompte d’existències. Nota: si hi ha zero existències, el recompte pot mostrar-se com a Cap o amb un guió.

4. S’obrirà la finestra de Modifica la variant. A Gestiona les existències, activa Marca com a esgotat i Escull el moment per tornar-lo a posar a la venda.

5. Pots optar per mantenir la reposició programada per al final del dia feiner o fer servir el selector de dates per triar una data i una hora personalitzades.

6. Selecciona Fet > Desa.

Un cop hagis programat el moment de la reposició automàtica, apareixerà una icona de calendari a la línia Existències, a sota de Variants per a aquest article.

Nota: el final del dia està basat en l’horari comercial establert per al teu negoci. Per modificar aquests horaris, ves a Compte i configuració > Negoci > Punts de venda.

Activa l’inventari en bloc

També pots afegir articles a l’inventari si disposes d’un inventari en format Excel (XLSX) o CSV:

1. Ves a la Pestanya de la col·lecció d’articles i fes clic a Accions > Importa la col·lecció.

2. Fes clic a Importa l’inventari i escull entre Modifica la col·lecció d’articles o Reemplaça la col·lecció d’articles > Següent.

3. Selecciona Descarrega la nostra plantilla. Aquest fitxer conté tota la teva col·lecció d’articles.

4. Obre el fitxer i afegeix els articles de l’inventari a la columna Nova quantitat. Desa el fitxer a l’ordinador en format Excel (XSLX) o CSV.

5. Arrossega i deixa anar el fitxer desat a la finestra Importa l’inventari i fes clic a Puja.

Nota: en aquest moment, la possibilitat d’activar i gestionar l’inventari només està disponible des del Tauler de control en línia i no s’hi pot accedir des de l’aplicació de Square.

Gestiona articles individuals de l’inventari

1. Ves a la Col·lecció d’articles.

2. Per veure articles esgotats i amb poques existències per a totes les categories, selecciona Totes les categories o Tot l’inventari a l’extrem superior esquerre.

3. Ajusta la quantitat a Hi ha existències fent clic a un article. Fes clic a Gestiona les notificacions i l’inventari d’articles per augmentar-ne o reduir-ne la quantitat.

4. També pots gestionar les notificacions d’existències dels articles marcant la casella Notificació i establint el llindar d’alerta. Si les existències arriben al límit establert o queden per sota, es generarà una alerta per existències baixes via correu electrònic.

5. Fes clic a Desa.

Gestiona l’inventari en bloc

L’eina d’importació et permet descarregar un informe de l’inventari actual i actualitzar les quantitats d’inventari en bloc. És molt útil per afegir elements nous a l’inventari i comprovar les existències actuals.

Per baixar un informe d’inventari o actualitzar l’inventari en grup:

1. Fes clic a Accions > Importa la col·lecció.

2. Escull Modifica la col·lecció d’articles o Reemplaça la col·lecció d’articles > Següent.

3. Fes clic a Descarrega la nostra plantilla per baixar l’informe actual de l’inventari en format Excel (XLSX) o CSV.

4. En aquest informe, actualitza els valors del Llindar d’alerta i la Nova quantitat, i desa el fitxer a l’ordinador. No modifiquis cap altra columna per evitar problemes amb la càrrega del fitxer.

5. Arrossega i deixa anar el fitxer desat a la finestra Importa l’inventari i fes clic a Puja.

6. Un cop s’hagi acabat de pujar el fitxer, fes clic a Confirma la importació per confirmar els canvis.

7. Fes clic a Fet.

8. Selecciona Exporta l’inventari al menú desplegable per baixar, desar i imprimir aquesta informació i tenir-ne constància.

Fes un seguiment de l’inventari des de TPV Square

Quan registres una venda amb l’aplicació de Square, les existències de l’inventari disminueixen automàticament per reflectir el recompte d’articles actualitzat.

Els articles esgotats no bloquejaran el registre d’una venda amb TPV Square. L’inventari s’actualitzarà amb precisió al Tauler de control de Square per mostrar qualsevol article per sota de 0, però aquestes vendes les podràs registrar.

Inventari de components

Vista general

Si tens una subscripció al pla Plus de Square per a comerços, pots marcar que qualsevol variant d’article, com ara components o ingredients d’un paquet, no es pugui vendre.

Aquesta funció és útil quan un article no es ven directament als clients i no vols que es mostri en línia o durant el procés de pagament al TPV. Per exemple, pots fer un seguiment d’inventari dels materials que fas servir per als enviaments, com ara les capses de cartó, però no les vens directament als clients.

Nota: aquesta funció també està disponible amb el TPV Square, Vendes en línia Square, Factures Square i el Terminal virtual.

Configura variants no vendibles

Per configurar variants no vendibles:

1. Ves a Articles al Tauler de control en línia de Square.
  2. Selecciona un article per obrir la vista de Modifica l’article.
  3. Desplaça’t fins a Variants i, a continuació, fes clic a Modifica la variant.
  4. Afegeix el nom, el cost per unitat i el proveïdor de la variant.
  5. A Informació de vendes, desactiva el botó de commutació Es pot comprar.
  6. Fes clic a Fet.
  7. La variant es mostrarà com a «Aquesta variant no es pot vendre» en lletra de color gris. Fes clic a Desa per tornar a la Col·lecció d’articles.