Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Tramitació de les comandes en línia

Configura les comandes d’autoservei i els codis QR amb Vendes en línia Square

Estàs a punt per configurar el teu web amb Square? Comença >

Les a Vendes en línia Square permet fer comandes en persona sense contacte, la qual cosa incrementa la seguretat i l’eficiència del flux de treball. En lloc d’estar mirant una carta en paper i fer-li la comanda a un empleat, els clients fan servir els seus dispositius mòbils per escanejar un codi QR a la mateixa taula, seient, plaça d’aparcament o allà on vulguis que puguin fer comandes. Pots vincular cada codi QR automàticament a una partida específica (ideal per a locals i restaurants més petits) o demanar als clients que introdueixin la seva ubicació manualment en fer la comanda (òptim per a estadis i esdeveniments de gran escala).

Per poder-te preparar millor per a les tasques d’autoservei, consulta les pràctiques recomanades per a les comandes d’autoservei amb Vendes en línia Square.

Comença a configurar les comandes d’autoservei

Pots configurar comandes d’autoservei per a un o més punts de venda. Per començar, al Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Comandes d’autoservei i selecciona Configura els codis QR.

Vista general de les comandes d’autoservei

 1. Els codis QR es generen automàticament quan configures les comandes d’autoservei. Disposaràs d’un codi únic per a cada taula, seient o àrea. Imprimeix una targeta de comandes i col·loca-la allà on vulguis que els clients puguin fer comandes.
 2. Els clients poden escanejar el codi QR per obrir la pàgina de comandes en línia amb el seu dispositiu mòbil. Podran seleccionar articles, afegir sol·licituds especials, fer la comanda i pagar directament amb el dispositiu mòbil. Com que tot es processa en línia, no caldrà gestionar ni manipular diners en efectiu o targetes de crèdit.
 3. Pots tramitar les comandes d’autoservei de la manera que millor s’adigui al teu negoci. Els clients també estaran al cas del teu funcionament, ja que poden veure les instruccions i altres detalls a la pàgina de comandes en línia.

Què cal saber abans de començar?

T’expliquem allò que cal saber abans de començar amb les comandes d’autoservei:

 • El lloc web ha d’estar publicat per fer servir les comandes d’autoservei. Els codis QR dirigeixen els clients al teu lloc web, de manera que no funcionaran si no està publicat. Per publicar-lo a l’editor web de Vendes en línia Square, selecciona Publica.
 • L’opció de les comandes d’autoservei només funciona amb la plantilla de pàgina de comandes de Fes una comanda en línia. Procura crear o passar a la plantilla de Comandes en línia si encara no ho has fet.
 • Si tens més d’un lloc web, comprova que hagis seleccionat el web al qual vulguis vincular els codis QR. Pots canviar de lloc web amb el selector de llocs web, a la Vista general de Vendes en línia Square.

Un cop hagis seleccionat Configura els codis QR, segueix els passos a continuació.

Tria els articles

Els articles han de tenir comandes d’autoservei seleccionades com a mètode de tramitació. Selecciona els que vols que estiguin disponibles per a la comanda d’autoservei mitjançant les caselles de selecció i, a continuació, selecciona Continua. Obtén més informació sobre a Vendes en línia Square.

Nota: també pots actualitzar la configuració de tramitació més endavant per a diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc.

Afegeix instruccions per al client

Introdueix qualsevol informació que els clients necessitin saber per poder demanar una comanda o rebre-la. Aquestes instruccions es mostren quan els clients escanegen un codi QR i un cop han fet una comanda. Pots veure una visualització prèvia de cada conjunt d’instruccions durant la configuració.

 • Demanar comandes: aquest missatge es mostra a la pàgina de comandes abans que els clients finalitzin les comandes.

 • Rebre comandes: aquest és el missatge que veuen els clients després d’enviar la comanda.

 • No s’accepten comandes: aquest missatge es mostra quan desactives les comandes d’autoservei (durant les hores amb més feina o després de l’horari comercial) i els clients no poden fer comandes mitjançant les comandes d’autoservei. Si saps quan estaràs a punt per tornar a tramitar les comandes, pots activar Mostra quan es reprendran les comandes d’autoservei i els clients veuran a quina hora comences a acceptar comandes noves.

Selecciona Continua quan hagis acabat d’afegir les instruccions.

Afegeix àrees de comandes

Selecciona Afegeix àrees de comandes per començar a crear àrees de comandes que coincideixin amb la configuració del teu negoci. Afegeix també detalls per a les àrees, com ara un nom de grup, un nom per a cadascuna i el nombre total d’àrees. Selecciona Desa quan hagis acabat i Afegeix àrees de comandes de nou per afegir-ne més. Finalment, selecciona Continua per completar els últims passos i previsualitzar els codis QR.

Estableix l’horari de les comandes

Selecciona els dies de la setmana i les hores en què els clients poden fer una comanda. Els clients no podran fer comandes d’autoservei fora d’aquest horari.

 • Si tens un altre punt de venda, pots escollir importar l’horari comercial, l’horari de recollida o l’horari de comandes d’autoservei de l’altre punt de venda establerts anteriorment com a horari de comandes d’autoservei. Si tens diversos punts de venda, hauràs de triar un punt de venda al menú desplegable i seleccionar les hores que vols importar.

 • També pots configurar l’horari comercial manualment seleccionant o anul·lant la selecció dels dies de la setmana i fent clic a la icona + per afegir hores. Selecciona la zona horària del punt de venda i fes clic a Continua.

Nota: l’horari de les comandes d’autoservei s’actualitza en temps real a mesura que se seleccionen diferents opcions.

Els articles encara estaran disponibles per a la compra fora de l’horari de les comandes d’autoservei si els articles o les categories estan configurats per a la recollida i l’entrega. En aquest moment, s’aplicarà la configuració de tramitació predeterminada.

Aconsegueix diversos codis QR

Per mostrar una visualització prèvia i descarregar els codis QR:

 1. Selecciona Aconsegueix un codi QR a la pàgina Comandes d’autoservei.

 2. Per escollir una de les opcions següents:

  1. Clients assignats automàticament a una àrea de comandes: s’han de col·locar codis QR únics a cada estació de comandes. Aquesta opció és idònia per a establiments més petits, com ara restaurants.

  2. Els clients introdueixen manualment la seva àrea de comandes: fes servir el mateix codi QR i col·loca’l per tot el negoci. Aquesta opció és ideal per a establiments més grans, com ara estadis o esdeveniments a gran escala.

 3. Tria’n el disseny amb una de les opcions següents:

  1. Targeta de comanda amb codi QR: targetes predissenyades amb instruccions. És una bona opció per imprimir i configurar d’una manera fàcil i ràpida.

  2. Només codi QR: codis QR per col·locar als teus dissenys.

 4. Tria les àrees que vols Descarregar. Imprimeix el document descarregat i col·loca els codis QR allà on els necessitis.

Nota: per provar el procés de comandes en directe, escaneja un codi QR amb el telèfon i fes una comanda de prova al teu lloc web per veure com funciona.

Modifica la configuració de les comandes d’autoservei

Les comandes d’autoservei inclouen paràmetres addicionals que pots modificar o habilitar després de la configuració.

Modifica l’horari de les comandes

Per modificar els horaris actuals de les comandes d’autoservei, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Horaris de les comandes d’autoservei.

Modifica les àrees de comandes

Pots modificar les àrees de comandes en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Àrees de comandes.

Nota: si decideixes modificar les targetes de comanda reduint el nombre d’àrees que tens, també es desactivaran els codis QR que ja hagis creat. Per exemple: si redueixes el nombre d’àrees de 12 a 10, les targetes de comanda de les àrees 11 i 12 ja no funcionaran.

Modifica els missatges dels clients

Pots modificar les instruccions per als clients en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Missatges.

Activa les comandes obertes

Si habilites les comandes obertes, els clients poden continuar demanant articles per al mateix compte al llarg de la visita. Proporcionaran la informació de pagament per avançat, però no hauran de procedir al pagament ni abonar les consumicions fins que no es disposin a marxar. Si les comandes obertes estan desactivades, els clients hauran de pagar cada comanda que facin.

Per habilitar les comandes obertes, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i activa Permet les comandes obertes.

Pots obtenir més informació sobre les comandes d’autoservei amb comandes obertes a través de Vendes en línia Square.

Activa les notificacions per missatge de text

Activar les notificacions per missatge de text permet que els clients rebin missatges de text que els avisen de l’estat de la seva comanda. S’envien dues notificacions per a les comandes d’autoservei: S’ha rebut la comanda i Comanda a punt per recollir.

La notificació de S’ha rebut la comanda envia un missatge de text automàticament quan reps una comanda. «Hem rebut la comanda de la taula 1. Consulta la comanda a: www.yourbusiness.com».

La notificació de Comanda a punt per recollir envia un missatge de text després que una comanda es marqui com a «A punt» a l’Administrador de comandes del TPV Square, el Tauler de control en línia o l’àrea d’emplatat i recollida del KDS. «Ja pots recollir la comanda».

Per activar les notificacions per missatge de text:

 1. A la pàgina Comandes d’autoservei, selecciona Modifica.
 2. A Notificacions per missatge de text, selecciona Modifica.
 3. Activa les notificacions que vols habilitar: S’ha rebut la comanda i Comanda a punt per recollir.
 4. Selecciona Desa.

Ven begudes alcohòliques

Amb les comandes d’autoservei, els clients podran demanar begudes alcohòliques en línia mentre sopen al teu restaurant o assisteixen a l’esdeveniment que has organitzat. També pots limitar el nombre d’articles alcohòlics que un client pot demanar.

Per permetre que els clients incloguin begudes alcohòliques a les comandes d’autoservei, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Begudes alcohòliques.

Pots obtenir més informació sobre la venda de begudes alcohòliques amb Vendes en línia Square per consultar detalls concrets sobre les comandes d’autoservei.

Afegeix una comissió de servei

Per afegir una comissió de servei per a les comandes d’autoservei, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Comissió de servei.

També pots fer servir aquestes altres funcions opcionals amb les comandes d’autoservei.

Activar les notes de clients

Pots fer que els clients et puguin deixin una nota quan facin una comanda. Quan activis aquesta funció, estarà disponible per a qualsevol tipus de comanda en línia.

Per activar les notes de clients:

 1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Procés de pagament o Configuració compartida > Procés de pagament.
 2. Selecciona Modifica els comentaris dels clients.
 3. A Camps del procés de pagament, marca la casella per permetre que els clients puguin escriure notes.
 4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Propina de la comanda

Activa les propines perquè els clients puguin deixar-ne quan facin una comanda. Pots definir un percentatge de propina predeterminat o no especificar-ne cap. Els clients poden canviar l’import de la propina o no deixar-ne durant el procés de pagament.

Consulta les opcions del procés de pagament per obtenir més informació sobre les propines.

Fes servir un codi QR únic

Si no necessites diversos codis QR assignats a totes les àrees de comandes, Vendes en línia Square també genera un únic codi QR per a cada lloc web. Per gestionar i utilitzar un únic codi QR, ves al Vista general de Vendes en línia Square i selecciona Lloc web > Preferències del lloc web. Col·loca aquest codi QR als materials de màrqueting perquè vagin directament al teu web i així els clients puguin fer una comanda.

Pots obtenir més informació sobre com configurar preferències del lloc web per a Vendes en línia Square i acceptar Pagaments amb codi QR amb Square.