Inici>Tramitació de les comandes en línia

Configura les comandes d’autoservei i els codis QR amb Vendes en línia Square

Estàs a punt per configurar el teu web amb Square? Comença >

Les Pedidos de autoservicio a Vendes en línia Square permet fer comandes en persona sense contacte, la qual cosa incrementa la seguretat i l’eficiència del flux de treball. En lloc d’estar mirant una carta en paper i fer-li la comanda a un empleat, els clients fan servir els seus dispositius mòbils per escanejar un codi QR a la mateixa taula, seient, plaça d’aparcament o allà on vulguis que puguin fer comandes. Pots vincular cada codi QR automàticament a una partida específica (ideal per a locals i restaurants més petits) o demanar als clients que introdueixin la seva ubicació manualment en fer la comanda (òptim per a estadis i esdeveniments de gran escala).

Per preparar-te millor per a les operacions d’autoservei, dona una ullada a les pràctiques recomanades per a les comandes d’autoservei amb Vendes en línia Square per obtenir consells útils.

Comença a configurar les comandes d’autoservei

Pots configurar comandes d’autoservei per a un o més punts de venda. Per començar, al Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació de les comandes > Comandes d’autoservei i selecciona Configura els codis QR.

Vista general de les comandes d’autoservei

1. Els codis QR es generen automàticament quan configures les comandes d’autoservei. Disposaràs d’un codi únic per a cada taula, seient o àrea. Imprimeix una targeta de comandes i col·loca-la allà on vulguis que els clients puguin fer comandes.
  2. Els clients poden escanejar el codi QR per obrir la pàgina de comandes en línia amb el seu dispositiu mòbil. Podran seleccionar articles, afegir sol·licituds especials, fer la comanda i pagar directament amb el dispositiu mòbil. Com que tot es processa en línia, no caldrà gestionar ni manipular diners en efectiu o targetes de crèdit.
  3. Un cop els clients hagin finalitzat la comanda, es mostrarà al TPV Square i s’enviarà directament a la impressora de comandes per a la cuina o al sistema digital de comandes per a la cuina (KDS). Com que cada codi QR està vinculat a una àrea de comandes concreta, el personal pot veure exactament d’on procedeix cada comanda.
  4. Pots tramitar les comandes d’autoservei de la manera que millor s’adigui al teu negoci. Els clients també estaran al cas del teu funcionament, ja que poden veure les instruccions i altres detalls a la pàgina de comandes en línia.

Què cal saber abans de començar?

T’expliquem allò que cal saber abans de començar amb les comandes d’autoservei:

• El lloc web ha d’estar publicat per fer servir les comandes d’autoservei. Els codis QR dirigeixen els clients al teu lloc web, de manera que no funcionaran si no està publicat. Per publicar-lo a l’editor web de Vendes en línia Square, selecciona Publica.
  • L’opció de les comandes d’autoservei només funciona amb la plantilla de pàgina de comandes de Fes una comanda en línia. Procura crear o passar a la plantilla de Comandes en línia si encara no ho has fet.
  • Si tens més d’un lloc web, comprova que hagis seleccionat el web al qual vulguis vincular els codis QR. Pots canviar de lloc web amb el selector de llocs web, a la Vista general de Vendes en línia Square.

Un cop hagis seleccionat Configura els codis QR, segueix els passos a continuació.

Tria els articles

Els articles han de tenir comandes d’autoservei seleccionades com a mètode de tramitació. Selecciona els que vols que estiguin disponibles per a la comanda d’autoservei mitjançant les caselles de selecció i, a continuació, selecciona Continua. Obtén més informació sobre cómo agregar artículos y categorías a Vendes en línia Square.

Nota: també pots actualitzar la configuració de tramitació més endavant per a diversos articles alhora mitjançant el mètode de modificació en bloc.

Afegeix instruccions per al client

Square-Online-Self-Serve-Instructions-CA

Introdueix qualsevol informació que els clients hagin de saber per fer o rebre comandes. Aquestes instruccions apareixen després que els clients escanegin un codi QR i després d’enviar una comanda. Podràs veure una vista prèvia de cada conjunt d’instruccions durant la configuració. Selecciona Continua quan hagis acabat d’afegir les instruccions.

Afegeix àrees de comandes

Selecciona Afegeix àrees de comandes per començar a crear àrees de comandes que coincideixin amb la configuració de la teva empresa. Afegeix també detalls per a les àrees, com ara un nom de grup, un nom per a cadascuna i el nombre total d’àrees. Selecciona Desa quan hagis acabat i Afegeix àrees de comandes de nou per afegir-ne més. Finalment, selecciona Continua per completar els últims passos i previsualitzar els codis QR.

Aconsegueix diversos codis QR

Per mostrar una visualització prèvia i descarregar els codis QR:

1. Selecciona Aconsegueix un codi QR a la pàgina Comandes d’autoservei.

2. Per escollir una de les opcions següents:

1. Clients assignats automàticament a una àrea de comandes: s’han de col·locar codis QR únics a cada estació de comandes. Aquesta opció és idònia per a establiments més petits, com ara restaurants.

2. Els clients introdueixen manualment la seva àrea de comandes: fes servir el mateix codi QR i col·loca’l per tot el negoci. Aquesta opció és ideal per a establiments més grans, com ara estadis o esdeveniments a gran escala.

3. Tria’n el disseny amb una de les opcions següents:

1. Targeta de comanda amb codi QR: targetes predissenyades amb instruccions. És una bona opció per imprimir i configurar d’una manera fàcil i ràpida.

2. Només codi QR: codis QR per col·locar als teus dissenys.

4. Tria les àrees que vols Descarregar. Imprimeix el document descarregat i col·loca els codis QR allà on els necessitis.

Nota: per provar el procés de comandes en directe, escaneja un codi QR amb el telèfon i fes una comanda de prova al teu lloc web per veure com funciona.

Modifica la configuració de les comandes d’autoservei

Les comandes d’autoservei inclouen paràmetres addicionals que pots modificar o habilitar després de la configuració.

Modifica les àrees de comandes

Pots modificar les àrees de comandes en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Àrees de comandes.

Nota: si decideixes modificar les targetes de comanda reduint el nombre d’àrees, també desactivaràs els codis QR que ja hagis creat. Per exemple: si redueixes el nombre d’àrees de 12 a 10, les targetes de comanda de les àrees 11 i 12 ja no funcionaran.

Activa les comandes obertes

Si habilites els comptes oberts, els clients poden continuar demanant articles per al mateix compte al llarg de la visita. La informació de pagament la proporcionaran per avançat, però no hauran d’anar al procés de pagament ni abonar les consumicions fins que no es disposin a marxar. Si els comptes oberts estan desactivats, els clients han de pagar individualment cada comanda que facin.

Per habilitar els comptes oberts, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i activa’ls.

Pots obtenir més informació sobre les comandes d’autoservei amb comandes obertes a través de Vendes en línia Square.

Ven begudes alcohòliques

Amb les comandes d’autoservei, els clients podran fer comandes de begudes alcohòliques en línia mentre sopen al teu restaurant o assisteixen a l’esdeveniment que has organitzat. També pots limitar el nombre d’articles alcohòlics que un client pot demanar.

Per permetre els articles de begudes alcohòliques per a les comandes d’autoservei, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Begudes alcohòliques. Activa aquesta funció i estableix un límit opcional. Selecciona Desa per aplicar els canvis.

Pots consultar més detalls sobre la venda de begudes alcohòliques amb Vendes en línia Square per obtenir informació addicional específica de les comandes d’autoservei.

Afegeix una comissió del servei

Per afegir una comissió del servei per a les comandes d’autoservei, selecciona Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Comissió del servei. Tria un import definit o un percentatge del total i, a continuació, introdueix l’import o el percentatge que vols cobrar. Selecciona Desa per aplicar els canvis.

Modifica les instruccions del client

Pots modificar les instruccions del client en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes d’autoservei i Modifica a Instruccions per als clients.

També pots fer servir aquestes altres funcions opcionals amb les comandes d’autoservei.

Activar les notes de clients

Pots fer que els clients et puguin deixin una nota quan facin una comanda. Quan activis aquesta funció, estarà disponible per a qualsevol tipus de comanda en línia.

Per activar les notes de clients:

1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Configuració > Procés de pagament o Configuració compartida > Procés de pagament.
  2. Selecciona Modifica les dades introduïdes pels clients.
  3. A Camps del procés de pagament, marca la casella per permetre que els clients puguin escriure notes.
  4. Selecciona Desa quan hagis acabat.

Propina de la comanda

Activa les propines perquè els clients puguin deixar-ne quan facin una comanda. Pots definir un percentatge de propina predeterminat o no especificar-ne cap. Els clients poden canviar l’import de la propina o no deixar-ne durant el procés de pagament.

Consulta les opcions del procés de pagament per obtenir més informació sobre les propines.

Fes servir un codi QR únic

Si no necessites diversos codis QR assignats a totes les àrees de comandes, Vendes en línia Square també genera un únic codi QR per a cada lloc web. Per gestionar i utilitzar un únic codi QR, ves al Vista general de Vendes en línia Square i selecciona Lloc web > Preferències del lloc web. Col·loca aquest codi QR als materials de màrqueting perquè vagin directament al teu web i així els clients puguin fer una comanda.

Pots obtenir més informació sobre com configurar preferències del lloc web per a Vendes en línia Square i acceptar Pagaments amb codi QR amb Square.