Inici>Tramitació de les comandes en línia

Comandes amb codi QR de Vendes en línia Square

Nota: per activar les comandes amb codi QR, t’has de subscriure a un pla superior de Vendes en línia Square.

Amb les Comandes amb codi QR de Vendes en línia Square, es poden fer comandes en persona però sense contacte: els clients guanyaran en seguretat i el teu negoci serà molt més eficient. En lloc de consultar una carta en paper i fer la comanda a un empleat, els clients escanegen un codi QR des de la taula, el seient, el cotxe o des d’on vulguis que puguin fer comandes amb els seus dispositius mòbils. Pots vincular cada codi QR automàticament a una àrea de comandes específica (ideal per a locals per menjar i restaurants més petits) o demanar als clients que introdueixin la seva ubicació manualment en fer la comanda (ideal per a grans esdeveniments i estadis).

Nota: si no necessites diversos codis QR per a cada àrea de comandes, a Vendes en línia Square també en pots generar un d’únic per a cada web. Per gestionar i fer servir un únic codi QR, ves a lespreferències del lloc web.

Abans de començar

Resum de les comandes amb codi QR

  1. Quan configures les comandes amb codis QR, els codis es generen automàticament. Disposaràs d’un codi únic per a cada taula, seient o qualsevol altra àrea. Imprimeix una targeta de comandes i col·loca-la allà on vulguis que els clients demanin.
  2. Els comensals escanegen el codi QR per obrir la pàgina de comandes online. Poden seleccionar articles, fer peticions especials, enviar la comanda i pagar directament des del dispositiu mòbil. Com que tot es processa online, no caldrà gestionar ni manipular diners en efectiu ni targetes de crèdit.
  3. Un cop els clients hagin finalitzat la comanda, es mostrarà al TPV Square i s’enviarà directament a la impressora de comandes per a la cuina o al sistema digital de comandes per a la cuina (KDS). Com que cada codi QR està vinculat a una àrea de comandes concreta, el personal sap on ha d’enviar-la en cada cas.
  4. Pots tramitar les comandes amb codi QR de la manera que millor s’adapti al teu negoci. Els clients també estaran al cas del teu funcionament, ja que poden consultar les instruccions i altres detalls a la pàgina de comandes online.

Què cal saber abans de començar?

Abans d’iniciar-te amb les comandes amb codi QR, cal que sàpigues el següent:

  • El web ha d’estar publicat per poder fer servir les comandes amb codi QR. Els codis QR dirigeixen els clients al teu lloc web, de manera que no funcionaran si no està publicat. Per publicar-lo, ves a l’editor web de Vendes en línia Square i selecciona Publica.
  • Només es poden fer comandes amb codi QR a través de la plantilla de la pàgina de comandes online. Crea una plantilla de comandes online o fes-ne servir una, si encara no ho has fet.
  • Si tens diversos llocs web, comprova que hagis seleccionat el que vulguis vincular amb els codis QR. Pots canviar de web amb el selector de llocs web, a la Vista general de Vendes en línia Square.

Configura les comandes amb codi QR

Per fer-ho:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Comandes amb codi QR.

  2. Selecciona Configura els codis QR al costat del punt de venda on vulguis activar aquest tipus de comandes.

  3. Marca les caselles dels articles que vols configurar per a les comandes amb codi QR i selecciona Continua.

  4. Afegeix les instruccions que els clients han de seguir per fer i rebre les comandes i, a continuació, selecciona Continua.

  5. Crea àrees de comandes que s’ajustin a les necessitats del negoci i selecciona Continua.

  6. Configura l’horari per a les comandes amb codi QR o importa i personalitza el de la recollida a l’establiment, el de les comandes amb codi QR o l’horari comercial d’un altre punt de venda. Tria la zona horària i selecciona Continua.

  7. Fes-hi qualsevol altre canvi necessari i selecciona Fet quan hagis acabat. Nota: si se’t demana, Publica el web des de l’editor web de Vendes en línia Square.

  8. Selecciona Aconsegueix el codi QR al costat del punt de venda per al qual vols descarregar els codis.

A continuació t’oferim informació específica sobre alguns dels passos i opcions de configuració descrits anteriorment.

Tria els articles

Cal que seleccionis les comandes amb codi QR com a mètode de tramitació. Filtra i selecciona els articles que vols que estiguin disponibles per a aquestes comandes marcant les caselles.

Nota: també pots actualitzar les opcions de tramitació de diversos articles alhora en qualsevol moment amb el mètode de modificació en bloc.

Afegeix instruccions per als clients

Square-Online-Self-Serve-Ordering-Add-Customer-Instructions-CA

Introdueix qualsevol informació que els clients necessitin per fer o rebre comandes. Aquestes instruccions es mostraran quan escanegin un codi QR i facin una comanda. Pots previsualitzar cada conjunt d’instruccions durant la configuració.

  • Fer comandes: aquest missatge es mostrarà a la pàgina de comandes abans que els clients les finalitzin.

  • Rebre comandes: aquest és el missatge que es mostrarà als clients un cop feta la comanda.

  • No s’accepten comandes: aquest missatge apareixerà si desactives l’opció de comandes amb codi QR (durant les hores amb més feina o fora de l’horari comercial) perquè els clients no puguin fer servir aquest mètode. Si saps quan tornaràs a tramitar comandes, pots activar l’opció Mostra quan es reprendran les comandes amb codi QR perquè els clients sàpiguen a quina hora començaràs a acceptar-ne un altre cop.

Afegeix àrees de comanda

Selecciona Afegeix àrees de comanda per crear-les en funció de la distribució del teu establiment. Afegeix-hi informació, com ara un nom de grup, un nom per a cada àrea i el nombre total d’àrees. Selecciona Desa quan hagis acabat i torna a seleccionar Afegeix àrees de comanda si en vols incloure més.

Estableix l’horari de les comandes

Selecciona els dies de la setmana i les hores en què els clients poden fer una comanda. No es podran fer comandes amb codi QR fora d’aquest horari. 

  • Si tens un altre punt de venda, pots importar-ne l’horari comercial, el de recollida o el de comandes amb codi QR com a horari per a aquest tipus de comandes. Si tens diversos punts de venda, hauràs de triar-ne un al menú desplegable i seleccionar els horaris que vols importar.

  • També pots configurar l’horari comercial manualment marcant o desmarcant els dies de la setmana i fent clic a la icona + per afegir-hi les hores. Per acabar, selecciona la zona horària del punt de venda.

Nota: els clients podran continuar comprant articles fora de l’horari de comandes amb codi QR si aquests o les categories estan configurats per a la recollida a l’establiment i l’entrega a un domicili de la zona. Durant aquest temps, s’aplicarà la configuració de tramitació predeterminada.

Descarrega els codis QR

Per previsualitzar els codis QR i descarregar-los:

  1. A la Vista general de Vendes en línia Square, ves a Tramitació > Comandes amb codi QR.

  2. Selecciona Aconsegueix el codi QR al costat del punt de venda que acabes de configurar i tria una de les opcions següents:

    1. Els clients s’assignen automàticament a les àrees de comandes: cal col·locar codis QR únics a cada àrea de comandes. És ideal per als locals que ofereixen menjar i restaurants més petits.

    2. Els clients introdueixen manualment l’àrea de comandes: fes servir el mateix codi QR i reparteix-lo per l’establiment. Aquesta opció es recomana per a estadis i esdeveniments multitudinaris.

  3. Tria’n el disseny:

    1. Targeta per a comandes amb codi QR: són targetes predissenyades amb instruccions, que podràs imprimir i col·locar de manera ràpida i senzilla.

    2. Només amb codi QR: podràs incloure aquests codis en els teus dissenys. També pots contractar els serveis professionals de 99designs per dissenyar les targetes.

  4. Selecciona Descarrega quan hagis acabat per imprimir el document i col·loca els codis QR allà on vulguis.

Nota: per saber com funciona el procés, fes clic al codi QR de l’ordinador o escaneja’l amb el telèfon i fes una comanda de prova.

Gestiona altres paràmetres de les comandes amb codi QR

Aquestes comandes tenen una configuració addicional que pots modificar o activar un cop definida.

Modifica l’horari de les comandes

Per canviar els horaris de les comandes amb codi QR, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Horaris de les comandes amb codi QR.

Modifica les àrees de comandes

Pots fer canvis a les àrees de comandes en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Àrees de comandes.

Nota: si modifiques les targetes de comanda per reduir el nombre d’àrees disponibles, també es desactivaran els codis QR que ja hagis creat. Per exemple, si redueixes el nombre d’àrees de 12 a 10, les targetes de comanda de les àrees 11 i 12 ja no funcionaran.

Modifica els missatges per als clients

Pots fer canvis a les instruccions que mostres als clients en qualsevol moment seleccionant Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Missatges.

Activa les notificacions per missatge de text

Si actives les notificacions per missatge de text per a les comandes amb codi QR, podràs informar els clients en temps real sobre l’estat de les seves comandes mentre mengen a l’establiment. Poden ser de dos tipus:

  • Amb l’opció S’ha rebut la comanda, s’envia un missatge de text automàticament quan la reps.
  • Amb l’opció Comanda a punt per recollir a l’establiment, s’envia un missatge de text automàticament quan es marca com a Preparada.

Per activar aquestes notificacions per a les comandes amb codi QR, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Notificacions per missatge de text.

Activa les comandes obertes

Si actives aquesta opció, els clients podran agrupar totes les comandes en una. Hauran d’introduir la informació de pagament per avançat, però no caldrà que paguin fins que acabin. En canvi, si desactives aquesta opció, hauran de pagar individualment cada comanda que facin.

Per activar les comandes obertes, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i activa l’opció Permet les comandes obertes.

Consulta més informació sobre les comandes obertes en les comandes amb codi QR amb Vendes en línia Square.

Activa l’agrupació de comandes

Pots decidir quan s’imprimiran les comandes fetes amb el mateix codi QR: just en rebre-les o bé agrupant-les dins d’un període determinat. Si actives l’agrupació de comandes, podràs definir un límit de temps perquè les comandes s’imprimeixin conjuntament, cosa que et permetrà controlar millor el que passa a la cuina.

Per activar aquesta opció, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Comprovants de comandes.

Ven begudes alcohòliques

Amb les comandes amb codi QR, els clients podran demanar begudes alcohòliques online mentre mengen al teu restaurant o assisteixen a l’esdeveniment que has organitzat. També pots limitar el nombre de begudes alcohòliques que un client pot demanar.

Per permetre que els clients incloguin begudes alcohòliques en les comandes amb codi QR, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Begudes alcohòliques.

Consulta més informació sobre com vendre begudes alcohòliques amb Vendes en línia Square per conèixer més detalls sobre les comandes amb codi QR.

Afegeix una comissió de servei

Per afegir una comissió de servei a les comandes amb codi QR, selecciona Modifica a la pàgina Comandes amb codi QR i Modifica un altre cop a Comissió de servei.

Per configurar altres opcions, com ara acceptar notes dels clients amb informació sobre com preparar la comanda, consulta les opcions del procés de pagament de Vendes en línia Square.

No trobes el que necessites?