Inici>Gestiona les comandes en línia

Comandes amb recollida a l’establiment a TPV Square

Amb l’Administrador de comandes de TPV Square, pots acceptar comandes per telèfon o mitjançant qualsevol altre mètode de comunicació que tinguis amb els clients, programar-les per a la posterior recollida a l’establiment i gestionar-les còmodament al menú de Comandes de TPV Square. Tingues en compte que cal desactivar les Opcions de servei per fer servir aquesta funció.

Nota: els telèfons mòbils amb iOS han de tenir l’últim disseny de TPV per crear comandes al Procés de pagament. Pots accedir al nou disseny seguint els següents passos:

1. Obre l’aplicació de TPV Square

2. Toca Configuració

3. Toca a Procés de pagament

4. Toca Canvia al nou TPV Square

Processar una comanda a TPV Square

Un cop hagis obert l’aplicació de TPV Square i hagis afegit articles a la venda en curs:

1. Toca Programa la recollida a l’establiment.

2. Afegeix el client a la venda.

3. Tria un tipus de comanda (recollida a l’establiment).

4. Toca Següent i tria una Hora de recollida.

5. Toca Fet per continuar amb el procés de pagament.

Gestiona les comandes amb recollida a l’establiment des de l’aplicació

També pots gestionar les comandes amb recollida a l’establiment directament des de l’aplicació de TPV Square. Cada comanda amb recollida es trobarà en un dels següents estats de tramitació per ajudar-te a gestionar-les amb un cop d’ull:

• A l’establiment

• Recollida a l’establiment

• Digital

Notificacions i Configuració de la impressora

Per actualitzar les teves preferències quant a notificacions i impressió de comandes des de l’aplicació, obre el menú de navegació > des de Configuració, desplaça’t cap avall fins a Comandes.

• Notificacions: per rebre notificacions automàtiques al dispositiu mòbil quan entri una comanda nova, activa l’opció Permet les notificacions. Perquè t’arribin, has de permetre les notificacions de l’aplicació de TPV Square a l’apartat de Configuració del teu dispositiu iOS o Android. També pots activar l’opció Permet les notificacions de recollida a l’establiment perquè se’t notifiqui quan arribi el client. L’Square Terminal mostrarà un missatge amb la notificació automàtica a l’aplicació, en comptes de fer-ho des del sistema operatiu. Per defecte, les notificacions estaran activades, tot i que les pots desactivar o modificar la freqüència amb què t’arriben.

• Configuració de la impressora: tria entre imprimir els comprovants de les noves comandes manualment o fer que s’imprimeixin automàticament quan arriben.

Crea una estació d’impressió per a les comandes

Per començar:

1. Toca les tres línies horitzontals per obrir el menú de l’aplicació.

2. Selecciona Configuració > Impressores.

3. Toca Crea una estació d’impressió.

4. Anomena la impressora (per exemple, «Comandes en línia»).

5. Ves a la secció de Comandes i activa l’opció Fes servir aquesta impressora per als comprovants de les comandes en persona. L’apartat de comandes en persona serveix per imprimir comandes que s’hagin fet al punt de venda i també a distància. La configuració de la impressora que activis aquí també s’aplicarà a les comandes de l’Administrador de comandes.

6. Toca Desa.

Estat de la comanda

Cada comanda es trobarà en un d’aquests estats de tramitació:

• Activa: totes les comandes que s’han de dur a terme.

• Nova: totes les comandes que esperen que s’hi dugui a terme alguna acció. Si la impressió automàtica està activada, les comandes noves s’imprimiran a mesura que entrin. Les comandes més recents apareixeran ressaltades en verd perquè siguin més fàcil de reconèixer. Les comandes noves es veuran ressaltades fins que se’n consulti la informació. A partir d’aleshores, deixaran d’estar-ho.

• En curs: les comandes que estan en preparació.

• Completada: les comandes que ja han estat tramitades.

• Entrant: les comandes que requeriran una acció més tard.

• Finalitzada: totes les comandes finalitzades o cancel·lades.

Origen de la comanda

A més de l’estat de la comanda, també trobaràs un desglossament de les comandes per Origen. Si, per exemple, tens comandes actives que arriben des de la teva botiga de Vendes en línia Square i des de l’empresa d’entregues a domicili amb qui col·labores, veuràs les dues plataformes de comandes en línia.

Nota: si no tens cap comanda activa per a una plataforma concreta, no apareixerà a la llista. Les comandes es mostraran de dalt a baix i de més recent a més antiga.

Estat de la tramitació i del pagament

Les comandes es mostraran, juntament amb el seu estat de tramitació i pagament, a la Vista de la llista de comandes. Aquests són els possibles estats de pagament:

• Autoritzada: l’import de la comanda té una autorització de pagament, la qual cosa indica que el pagament està assegurat, però encara no s’ha dut a terme (està garantit). Aquest estat és recomanable si el venedor vol capturar el pagament més endavant.

• No pagada: la comanda no està pagada.

• Pagada: les comandes pagades íntegrament per part del client.

• Anul·lada: les comandes que s’han cancel·lat, sigui per part del client o del teu negoci.

Pots filtrar per estat del pagament al Tauler de control en línia de Square o des de l’aplicació de TPV Square.

Gestiona les comandes amb recollida a l’establiment

Per començar:

1. Toca les tres línies horitzontal per obrir el Menú principal > Comandes > Recollida a l’establiment. Trobaràs una llista amb cada comanda i el temps que ha passat des que es va fer.

2. Toca una comanda per obrir-ne la pàgina d’informació i fes clic a Marca com a en curs. L’estat de la comanda canviarà a En curs.

3. Quan la comanda estigui a punt per a la recollida, toca Comanda a punt.

4. Un cop la comanda hagi sortit del teu negoci, toca Marca com a recollida. Pots consultar l’historial de comandes completades en qualsevol moment a la pestanya de Finalitzades.

També pots activar l’opció Permet les notificacions de recollida a l’establiment per rebre’n una quan arribi el client.

Retardar l’hora de recollida d’una comanda

Durant els torns atrafegats, en què entren més comandes de les previstes, potser vols retardar l’hora de la recollida a l’establiment perquè el repartidor o el client sàpiga que pot passar a recollir la comanda més tard. Retarda les comandes tan bon punt t’adonis que no les podràs tenir enllestides en el termini previst per tal de no fer esperar els clients o repartidors. Els retards de les comandes s’accepten per servei i tipus d’integració. Comprova que la teva integració ho permeti, si escau. Pots fer aquestes modificacions al Tauler de control en línia de Square.

Per modificar l’hora de recollida o enviament d’una comanda:

1. Des de l’Administrador de comandes del Tauler de control en línia de Square, tria la comanda que vulguis retardar i obre-la.

2. Trobaràs una fletxa cap a la dreta al costat de les comandes que es poden retardar. Selecciona «Modifica».

3. Tria un interval de temps d’una llista preseleccionada (en increments de 15 minuts) o selecciona Altres per seleccionar un període manualment.

4. Toca Desa i enviarem l’actualització a la integració (el lloc on el client va fer la comanda). Aquesta informarà o bé el client o bé el repartidor del retard a la comanda.

No oblidis que algunes comandes no es poden retardar. Consulta si és possible fer-ho amb el teu proveïdor d’integració.