Inici>Articles i inventari

Crea i gestiona les opcions dels articles amb Square per a comerços

Amb les opcions dels articles, pots crear articles amb diverses variants més ràpidament i millorar el procés de pagament per als clients de Vendes en línia Square. Nota: les opcions d’article estan disponibles al pla Gratuït i el pla Plus de Square per a comerços. Pots crear i gestionar les opcions dels articles a tots els dispositius compatibles amb Square per a comerços.

Les opcions són un conjunt d’atributs que pots aplicar a diverses variants de la col·lecció d’articles. Pots crear i organitzar variants d’articles en un tres i no res, combinant opcions només amb un parell de clics a la pàgina d’informació de l’article.

Per exemple, imaginem que vols crear dos conjunts d’opcions: talles i colors.

• Mides: petita, mitjana i gran

• Colors: vermell, blau i verd

Si crees un article nou, p. ex. una samarreta, pots aplicar cada conjunt d’opcions per crear noves variants de l’article (p. ex. petita i de color verd o gran i de color vermell).

Terminologia útil

• Variants: defineix les variants úniques d’un article. Cada variant pot tenir el seu propi cost, preu, SKU, etc. Si pensem en l’exemple de la samarreta, petita, de color verd o gran, de color vermell són variants diferents de l’article.

• Conjunts d’opcions: els atributs d’una variant (la combinació d’opcions crea la variant). Per exemple: mides i colors.

• Opcions: els valors de l’atribut de l’opció. Per exemple: petita, mitjana i gran.

• Mostra el nom: nom opcional visible per als clients en canals com un lloc web o una aplicació per a fer comandes.

Crea i gestiona les opcions dels articles en línia

Crea opcions de l’article

Per a crear un conjunt d’opcions:

1. Ves a Articles i comandes > Articles al Tauler de control en línia de Square.

2. A Propietats de l’article, selecciona Opcions.

3. Selecciona Crea un conjunt d’opcions > introdueix el nom del conjunt, el nom visible i el tipus de conjunt.

4. Afegeix opcions d’articles en funció del nom visible que hagis triat.

5. Selecciona Afegeix una opció, tria l’opció i, a continuació, fes clic a Fet per afegir-la al conjunt d’opcions.

6. Fes clic a Desa.

Nota: la funció d’opcions per crear articles està disponible al TPV Square, Square per a comerços i Square per a restaurants.

Afegeix un conjunt d’opcions a un article

1. A Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles, fes clic a un article per veure la pàgina d’informació de l’article.

2. Selecciona Opcions > Afegeix opcions.

3. Selecciona un conjunt d’opcions existent o crea un conjunt d’opcions nou des de la pàgina d’informació de l’article.

4. Un cop hagis escollit els conjunts d’opcions pertinents, fes clic a Següent.

5. Revisa les noves variants > Crea variants.

6. Fes clic a Desa.

Converteix les variants en opcions

Si ja tens variants creades, però vols començar a fer servir les opcions:

1. A Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles, selecciona un article existent > Afegeix opcions.

2. Selecciona o crea els conjunts d’opcions pertinents > fes clic a Següent.

3. Veuràs una llista amb totes les variants. Actualitza cada variant amb un nom d’opció nou > Afegeix.

4. Quan ho tinguis tot a punt, fes clic a Desa.

Elimina opcions d’article

Pots eliminar una opció, un conjunt d’opcions d’articles individuals o de tots els articles. Nota: si vols eliminar un conjunt d’opcions sencer, abans hauràs d’eliminar cada opció. Per exemple, si vols eliminar l’opció de color, abans has d’eliminar vermell, blau i verd. Si s’elimina una opció, també s’elimina qualsevol variant que hi estigui associada.

Elimina un conjunt d’opcions

1. A la pestanya Opcions de la Col·lecció d’articles, fes clic al conjunt d’opcions que vols eliminar.

2. Elimina cada opció fent clic a la X que hi ha al costat del nom.

3. Elimina totes les variants associades.

4. Fes clic a Elimina.

Elimina un conjunt d’opcions d’un article

1. A la pàgina d’informació de l’article, fes clic als tres punts que hi ha al costat del nom del conjunt d’opcions que vols eliminar > fes clic a Elimina el conjunt d’opcions.

2. Revisa les variants &gt, Elimina les variants.

3. Fes clic a Desa.

Elimina una opció individual

Segueix aquests passos si, en lloc d’eliminar un conjunt d’opcions sencer d’un article, vols eliminar només una opció. Imaginem que vols eliminar el color blau, però no vols eliminar tot el conjunt d’opcions de colors:

1. A la pàgina d’informació de l’article, fes clic a Modifica al costat del nom del conjunt d’opcions.

2. Veuràs una llista d’opcions. Fes clic a la X que hi ha al costat de l’opció que vulguis eliminar.

3. A continuació, selecciona Fet > revisa els canvis > Elimina la variant.

4. Fes clic a Desa.

Aquí t’expliquem com gestionar la Col·lecció d’articles amb Square per a comerços.