Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Comença

Definicions de Square per a restaurants

Si Square per a restaurants és nou per a tu, o si tot just comences a la indústria de la restauració en general, hi ha alguns termes que hauries de conèixer per ajudar-te a fer funcionar Square per a restaurants de manera eficaç. Alguns d’aquests són termes quotidians del sector, d’altres són exclusius de Square per a restaurants.

Probablement, ja els entens de manera intuïtiva, però en cas que no siguin tan evidents com pensàvem, aquí tens una guia senzilla de definicions:

Dispositiu

Fa referència als iPads que fan funcionar l’aplicació TPV de Square per a restaurants. Són importants perquè la majoria de la configuració de Square per a restaurants es controla mitjançant el dispositiu. La seva configuració pot variar d’un iPad a un altre, cosa que et permet personalitzar tots els dispositius.

Més informació sobre la configuració dels components amb Square per a restaurants.

Plànol de planta

El plànol de planta fa referència a la representació digital del disseny físic del teu negoci tal com apareix al TPV. En el plànol de planta, tens un control total sobre com es distribueix el restaurant al TPV. Des del plànol de planta, pots fer servir les taules i les zones de distribució dels comensals per obrir factures noves i gestionar les factures existents.

Pots començar a crear el Plànol de planta directament al Tauler de control de Square.

Categoria

Les categories s’assignen a articles individuals per fer-ne un seguiment als informes i l’inventari de Square per a restaurants. També ajuden a determinar com s’encaminen els articles a les impressores.

Per saber com configurar categories, consulta el nostre article sobre categories.

Article

Un article és una unitat de producte. Per a la majoria de restaurants, els articles són aliments o begudes específics. Els articles s’han de crear individualment i poden contenir detalls específics (com ara variants, fotos i preus). Es poden aplicar a diverses cartes o grups i directament a les factures.

Els articles es representen amb mòduls a la quadrícula de la carta del TPV.

Per crea i gestiona els articles amb Square per a restaurants, visita el nostre Centre d’ajuda.

Carta

La carta és un terme general i intuïtiu a la indústria de la restauració, però dins de Square per a restaurants tenim una definició més específica.

Una carta indica un conjunt específic de grups i articles que apareixeran al TPV durant un període determinat del dia o un torn determinat. Per exemple, l’esmorzar, el dinar i el sopar poden ser cartes separades.

Per crea cartes amb Square per a restaurants, pots començar directament des del Tauler de control de Square.

Modificador

Els modificadors són conjunts d’opcions que pots aplicar directament a articles individuals o a grups sencers si vols que col·leccions senceres d’articles rebin els mateixos modificadors. Els modificadors poden tenir un preu o no. Alguns dels modificadors més comuns són els ingredients, els complements o les peticions especials.

Grup

Els grups contenen articles i es poden afegir a qualsevol carta per omplir la quadrícula del TPV amb mòduls. Ajuden a organitzar els articles en grups i es poden fer servir en diversos exemples.

Per configurar els grups, consulta el nostre article Crea cartes amb Square per a restaurants.

Compte

El compte es refereix a qualsevol article o llista d’articles demanats per un comensal del restaurant. Els comptes oberts estan actius i encara no s’han pagat. Els comptes tancats estan inactius després d’haver rebut el pagament.

Per més informació sobre com crear, gestionar i tancar comptes, consulta el nostre article gestió dels comptes.

Cortesia

Una cortesia és una funció de gestió dels comptes que et permet aplicar descomptes parcials o totals, a un sol article o al compte sencer, sobretot quan el descompte suposa pèrdues per al negoci.

Per exemple, potser vols oferir un article com a cortesia en una comanda de menjar si un empleat el va afegir per error, si un comensal canvia d’opinió després d’haver fet la comanda (per evitar malbaratar aliments), o si s’ha regalat un article a una taula.

Plat

El tipus de plat és un pas del servei en el qual es porten menjar o begudes a una taula, normalment en un ordre específic. Per exemple, si un comensal demana un entrant i un plat principal i li agradaria que arribés primer l’entrant, l’entrant es col·locaria al Primer plat i el principal es col·locaria al Segon plat.

Organització dels plats es refereix a l’estil general del servei i és una configuració que es pot activar o desactivar per a cada dispositiu TPV.

Pots trobar més informació sobre com configurar i aplicar plats al nostre Centre d’ajuda.

Enviat a cuina

Enviat a cuina és un terme d’organització dels plats que significa que una taula està preparada per rebre un plat determinat.

Per exemple, si una taula està acabant el seu primer plat, un cambrer enviarà a cuina el segon plat per fer saber a la cuina que poden acabar de preparar i enviar els articles del segon plat.

Quan un plat s’ha enviat a cuina, la cuina ha rebut l’ordre i sap que els comensals estan preparats per rebre’l i l’enviarà tan bon punt estigui llest. L’alternativa a Enviar a cuina és En espera.

Per més informació, consulta Organització dels plats amb Square per a restaurants.

En espera

En espera és un terme d’organització dels plats que s’aplica als articles que s’han demanat, però que encara no s’han de servir als comensals. En espera és el contrari d’Envia a cuina.

Per obtenir més informació sobre Posar en espera la preparació del plat, consulta Organització dels plats amb Square per a restaurants.

Inventari

L’inventari fa referència a les existències dels productes i ingredients del teu restaurant. En aquests moments, Square per a restaurants ofereix algunes eines de gestió d’inventari (amb més disponibles aviat) per ajudar-te a fer un seguiment dels marges de costos i dels ingressos totals.

Per començar amb l’inventari, ves a la Gestió bàsica de l’inventari.

No trobes el que necessites?