Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestió de menús

Modificadors i Categories amb Square per a restaurants

A l’hora de crear articles des del Tauler de control de Square, podràs personalitzar-los i agrupar-los de diferents maneres.

Amb les variants d’articles pots crear diversos punts de preu per a un mateix article. Per exemple: en el cas d’un cafè petit i un cafè gran, les variants són «petit» i «gran».

Els modificadors d’article editen, modifiquen o especifiquen a cuina un canvi a un article ja existent. Els modificadors també poden incrementar el cost de l’article si cal. Per exemple: extra d’alvocat per 0,75 €, sense xampinyons.

Les categories envien els articles a les teves impressores específiques i controlen com surten els informes.

Els grups organitzen l’aspecte dels articles a l’aplicació de Square per a restaurants.

Variants

Les variants d’articles s’afegeixen als articles en el moment de crear-los i s’adeqüen sobretot als diferents formats. A diferència dels modificadors d’articles, que sovint es fan servir per menjar (com ara complements, extres o peticions especials), les variants o els punts de preu reduiran el recompte d’inventari si estan activats a gestió de l’inventari. Els modificadors d’articles no reduiran l’inventari.

Trobaràs més informació sobre com crear variants d’articles a l’article sobre Gestió de menús.

Modificadors

Si necessites que les opcions es puguin personalitzar (guarnicions, extres o peticions especials), crea modificadors d’articles. Els modificadors que s’apliquen als articles es mostraran als rebuts digitals dels clients, a les Transaccions al Tauler de control en línia i a l’informe d’Informació de l’article. Recorda que pots optar per amagar els conjunts de modificadors individuals als rebuts del client.

Per descobrir funcions avançades de l’inventari, dona una ullada a les nostres integracions de socis a la Plataforma d’aplicacions.

Crea modificadors d’articles en línia

 1. A Articles al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Modificadors > Crea un conjunt de modificadors.

 2. Introdueix la informació del modificador.

 3. El nom del conjunt de modificadors indica com es mostrarà el conjunt al TPV.

 4. Afegeix Opcions noves, que seran els modificadors individuals.

 5. Selecciona els punts de venda on vols que el conjunt de modificadors estigui disponible.

  • Si actives El client només pot seleccionar una opció, el modificador passarà a ser necessari i només permetrà seleccionar una opció. Aquesta opció és ideal per a modificadors com ara la temperatura de la carn, el tipus de pa per als entrepans, etc.

  • Els modificadors ràpids inclouran els botons afegeix, extra, guarnició, subs., no i al·lèrgies a la pantalla de modificadors del TPV, la qual cosa et permetrà introduir les comandes més de pressa i millorar la precisió dels informes.

 6. Fes clic a Desa.

Quan creïs i modifiquis articles, veuràs els conjunts de modificadors a Articles > Modificadors. Fes clic a la casella que hi ha al costat del conjunt de modificadors per aplicar-lo a un article.

Aplica els conjunts de modificadors

Els conjunts de modificadors es poden aplicar des de les seccions Articles i Cartes del Tauler de control en línia de Square.

 1. A Articles al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Modificadors.

 2. Selecciona Aplica als articles i tria qualsevol article > confirma Aplica als articles.

Recorda que pots triar si les seleccions de modificadors apareixen als comptes dels comensals i la quantitat màxima i mínima de modificadors permesos a cada article.

 1. A Articles al Tauler de control en línia de Square, fes clic a Afegeix modificadors.

 2. Si el conjunt de modificadors ja existeix, es mostrarà en el menú desplegable. Si no, trobaràs l’opció Crea un conjunt nou.

Progressions dels modificadors

Quan s’activa un modificador, pots personalitzar les progressions dels modificadors. Per fer-ho, selecciona Afegeix l’article al compte automàticament i l’article s’afegirà després de triar els modificadors que calguin. Si aquesta configuració està desactivada, l’article es quedarà a la pantalla fins que seleccionis Afegeix al compte.

Els modificadors també es mostraran a la pantalla en progressió automàtica i quedaran impresos pel mateix ordre a la comanda. Les normes de la progressió automàtica són les següents:

 1. Tria un seient (si la distribució de comensals està activada)

 2. Tria una variant (per exemple: petit, mitjà, gran)

 3. Modificadors

 4. Notes i opcions

 5. Afegeix al compte

Normes dels modificadors

 • Modificadors necessaris: el conjunt de modificadors apareixerà automàticament si se selecciona un article.

 • Sense modificadors necessaris: el conjunt de modificadors estarà disponible per poder afegir-lo a un article, però no es mostrarà automàticament en seleccionar-ne un.

 • Límit màxim de modificadors: si és necessari, el conjunt de modificadors romandrà a la pantalla fins que s’arribi al nombre màxim de seleccions. Si no, només permetrà seleccionar el màxim nombre de modificadors.

 • Sense límit màxim de modificadors: si és necessari, el conjunt de modificadors romandrà a la pantalla fins que es faci una altra selecció o s’afegeixi un article al compte.

Nota: els conjunts de modificadors avancen en funció dels límits o requisits que tinguin, de menor a major nombre. Si hi ha diversos conjunts de modificadors amb els mateixos requisits, avançaran en ordre alfanumèric.

Marca els modificadors com a exhaurits

Pots marcar els modificadors com a exhaurits o disponibles tant des del TPV Square com des del Tauler de control. L’estat d’exhaurit o de disponible es respectarà en tots els canals de venda.

Des del Tauler de control en línia:

 1. Ves a col·lecció d’articles i fes clic a Modificadors > Crea un conjunt de modificadors.

 2. Deshabilita Desactiva l’estat de les existències de cada modificador i fes clic a Desa.

Des de l’aplicació de Restaurants:

 1. Toca Compte a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

 2. Toca Articles > Modificadors > Gestiona la disponibilitat dels modificadors.

 3. Deshabilita Desactiva l’estat de les existències de cada modificador i fes clic a Desa.

Nota: ara per ara, no es poden marcar modificadors com a exhaurits amb les integracions de tercers.

Categories

Les categories simplifiquen la col·lecció d’articles i els informes de vendes, i et permeten controlar quins articles s’han enviat a determinades impressores i quan.

Per crear una categoria:

 1. Inicia la sessió a Categories des del Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Crea una categoria.

 3. Posa un nom a la categoria (per exemple: begudes, entrants, plats principals).

 4. Fes clic a Assigna articles i selecciona la casella al costat de cada article que vulguis incloure.

Un cop hagis creat les categories, ja podràs començar a personalitzar quan i a on cal enviar els articles.

Assigna categories a les impressores

Després d’haver creat les categories, les pots assignar perquè s’enviïn a impressores específiques. Per exemple, pots enviar totes les begudes a la impressora de la barra, i els entrants, els plats principals i les postres, a la cuina; així t’assegures que no es perdi cap comanda durant el servei.

Per assignar categories, hauràs d’anar a l’aplicació de Square per a restaurants:

 1. Inicia la sessió a l’aplicació de TPV Square per a restaurants i toca Compte a la part inferior de la pantalla.

 2. Selecciona Configura dispositius i tria l’estació d’impressió a la qual vols assignar les categories o bé crea una estació d’impressió nova.

 3. Posa un nom a la impressora, com ara Impressora de la barra.

 4. A Imprimeix des del dispositiu pots escollir les opcions d’imprimir informes, comptes i rebuts, així com comprovants de les comandes (comandes que contenen menjar i begudes) i resguards dels comprovants de comanda (comandes numerades per a restaurants de servei ràpid)

 5. Per assignar categories, caldrà que activis els Comprovants de les comandes i et desplacis cap avall per seleccionar les categories que vols enviar a la impressora.

 6. Fes clic a Desa.

Recorda que hauràs de tenir una impressora connectada al dispositiu abans de poder crear una estació d’impressió i assignar-hi categories.

Assigna Categories per enviar a cuina de seguida

Si actives l’opció Categories per enviar a cuina de seguida als TPV, pots enviar articles automàticament a la cuina o a la barra. Per exemple, pots activar una categoria de Begudes perquè s’enviï a la barra independentment dels plats.

Per activar-ho:

 1. Ves al Tauler de control de Square > Dispositius > selecciona TPV a la barra de navegació.

 2. Fes clic a Configuració del servei > Categories A cuina de seguida.

 3. Selecciona les categories que consideris. Els articles de les categories seleccionades no es marcaran com a plats per posar en espera o enviar a cuina, ja que s’enviaran a la cuina automàticament.

Grups

Els grups permeten organitzar els articles per colors, mides i posicions, perquè puguis accedir-hi fàcilment des de l’aplicació de Restaurants, però les opcions de color, mida i posició no s’inclouen als informes.

Per crear un grup:

 1. Selecciona el menú d’aplicacions a la part superior esquerra i fes clic a Cartes.

 2. Selecciona el desplegable Afegeix un grup, escriu el nom del grup a sobre d’Afegeix un grup de visualització en gris clar i prem la tecla Retorn.

 3. Tria el color que vols assignar al grup.

 4. Fes clic a Desa.

Un cop hagis creat el grup, apareixerà a la pàgina de la carta i hi podràs començar a afegir articles.

Per afegir articles als grups:

 1. Selecciona Afegeix un article sota el grup que acabes de crear.

 2. Desplaça’t pel menú desplegable o escriu el nom de l’article que vols afegir al grup per seleccionar-lo.

 3. Si has d’editar o eliminar un article, fes clic al nom de l’article.

Més informació sobre com començar amb Square per a restaurants.