Modificadors i categories amb Square per a restaurants

A crear articles del Tauler de control de Square, podràs personalitzar-los i agrupar-los de diverses maneres.

L’opció Variants d’articles et permet crear diversos preus per a un sol article. Per exemple: en el cas d’un cafè petit i un de gran, les variants són petit i gran.

Els Modificadors d’article modifiquen o especifiquen a la cuina un canvi en un article i també n’augmenten el cost si és necessari. Per exemple: extra d’alvocat per 0,75 €, sense xampinyons.

Les Categories et permeten enviar els articles a estacions d’impressió específiques i controlar com es mostren els informes.

L’opció Mostra grups organitza l’aspecte dels articles a l’aplicació de Square per a restaurants.

Variants

Les variants d’articles s’afegeixen als articles durant el procés de creació i són el més adient quan hi ha diverses mides. A diferència dels modificadors d’articles, que sovint es fan servir per menjar (com ara guarnicions, extres o peticions especials), les variants o els preus diferents reduiran el recompte d’inventari si has activat la gestió de l’inventari. Els modificadors d’articles no reduiran l’inventari.

Trobaràs més informació sobre la creació de variants d’articles al nostre article sobre Gestió de menús.

Modificadors

Si necessites opcions personalitzables, com ara guarnicions, complements o peticions especials, crea modificadors d’articles. Els que s’apliquin es mostraran als rebuts digitals dels clients, a Transaccions del tauler de control en línia i a l’informe d’informació de l’article. Recorda que pots optar per amagar conjunts de modificadors individuals als rebuts dels clients.

Per descobrir funcions avançades de l’inventari, dona una ullada a les nostres integracions de socis a la botiga d’aplicacions.

Crea modificadors d’articles en línia

1. A Articles al tauler de control en línia de Square, fes clic a Modificadors > Crea un conjunt de modificadors.

2. Introdueix la informació del modificador.

3. El nom del conjunt de modificadors és el que es mostrarà al TPV.

4. Afegeix Opcions noves per crear modificadors individuals.

5. Selecciona els punts de venda on vols que el conjunt de modificadors estigui disponible.

• Si actives El client només pot seleccionar una opció, el modificador serà obligatori i només es permetrà seleccionar una opció. Aquesta opció és ideal per a modificadors com ara la temperatura de la carn, el tipus de pa per als entrepans, etc.

• Els modificadors ràpids inclouran els botons Afegeix, Extra, Guarnició, Subs., No i Al·lèrgies a la pantalla de modificadors del TPV, la qual cosa et permetrà introduir les comandes més de pressa i millorar la precisió dels informes.

6. Fes clic a Desa.

Quan creïs i modifiquis articles, veuràs els conjunts de modificadors a Articles > Modificadors. Fes clic a la casella que hi ha al costat del conjunt de modificadors per aplicar-lo a un article.

Aplica els conjunts de modificadors

Els conjunts de modificadors es poden aplicar des de les seccions Articles i Cartes del tauler de control en línia de Square.

1. Des d’Articles al tauler de control en línia de Square, fes clic a Modificadors.

2. Selecciona Aplica als articles, tria els articles que correspongui i confirma Aplica als articles.

Recorda que pots triar si els modificadors que s’han seleccionat es mostren als comptes dels comensals i la quantitat màxima i mínima de modificadors permesos per a cada article.

1. Des d’Articles al tauler de control en línia de Square, fes clic a Afegeix modificadors.

2. Si el conjunt de modificadors ja existeix, es mostrarà al menú desplegable. En cas contrari, trobaràs l’opció Crea’n un de nou.

Progressions dels modificadors

Un cop activat un modificador, pots personalitzar-ne les progressions. Per fer-ho, selecciona Afegeix l’article al compte automàticament i l’article s’afegirà després de triar els modificadors necessaris. Si aquesta opció està desactivada, l’article romandrà a la pantalla fins que seleccionis Afegeix al compte.

A més, els modificadors es mostraran a la pantalla en una progressió automàtica i s’imprimiran en el mateix ordre a la comanda. Les normes de progressió automàtica són les següents:

1. Tria un seient (si la distribució de comensals està activada)

2. Tria una variant (per exemple: petita, mitjana, gran)

3. Modificadors

4. Notes i opcions

5. Afegeix al compte

Normes dels modificadors

• Modificadors necessaris: el conjunt de modificadors apareixerà automàticament si se selecciona l’article.

• Sense modificadors necessaris: el conjunt de modificadors estarà disponible per poder afegir-lo a un article, però no es mostrarà automàticament.

• Límit màxim de modificadors: si és necessari, el conjunt de modificadors romandrà a la pantalla fins que s’arribi al nombre màxim de seleccions. Si no ho és, el conjunt de modificadors només permetrà seleccionar el nombre màxim de modificadors.

• Sense límit màxim de modificadors: si és necessari, el conjunt de modificadors romandrà a la pantalla fins que es faci una altra selecció o s’afegeixi un article al compte.

Nota: els conjunts de modificadors es mostren en funció dels límits o requisits que tinguin, de menor a major nombre. Si hi ha diversos conjunts de modificadors amb els mateixos requisits, la progressió serà per ordre alfabètic.

Marca els modificadors com a exhaurits

Pots marcar els modificadors com a exhaurits o disponibles tant des del TPV Square com des del Tauler de control. L’estat exhaurit o disponible es respectarà en tots els canals de venda.

Des del tauler de control en línia:

1. Ves a col·lecció d’articles i fes clic a Modificadors > Crea un conjunt de modificadors.

2. Desmarca l’opció Desactiva l’estat de les existències de cada modificador i fes clic a Desa.

Des de l’aplicació de Restaurants:

1. toca Compte a la barra de navegació de la part inferior de la pantalla.

2. Toca Articles > Modificadors > Gestiona la disponibilitat dels modificadors.

3. Desmarca l’opció Desactiva l’estat de les existències de cada modificador i fes clic a Desa.

Nota: l’eliminació de modificadors s’estendrà a algunes integracions de tercers. Consulta la teva plataforma de tercers per assegurar-te que l’estat del modificador es reflecteix de manera precisa.

Categories

Les categories simplifiquen la col·lecció d’articles i els informes de vendes, i et permeten controlar quins articles s’han enviat a determinades impressores i quan.

Per crear una categoria:

1. Inicia la sessió a Categories al tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea una categoria.

3. Posa un nom a la categoria (per exemple: begudes, entrants, plats principals).

4. Fes clic a Assigna articles i selecciona la casella al costat de cada article que hi vulguis incloure.

Un cop hagis creat les categories, ja podràs començar a personalitzar quan i a on cal enviar els articles.

Assigna categories a les impressores

Un cop hagis creat les categories, pots assignar-les perquè s’envïin a impressores específiques. Per exemple, totes les begudes es poden enviar a la impressora de la barra, mentre que tots els entrants, els plats principals i les postres es poden enviar a la cuina per assegurar-te que no es perdin comandes enmig del tràfec que comporta gestionar un restaurant.

Per assignar categories, hauràs d’anar a l’aplicació de Square per a restaurants:

1. Inicia la sessió a l’aplicació de TPV Square per a Restaurants i toca Compte a la part inferior de la pantalla.

2. Selecciona Configura dispositius i tria l’estació d’impressió a la qual vols assignar les categories o bé crea una estació d’impressió nova.

3. Posa un nom a la impressora, com ara Impressora de la barra.

4. A Imprimeix des del dispositiu pots escollir les opcions d’impressió d’informes, comptes i rebuts, així com les dels comprovants de comandes (comandes que contenen menjar i begudes) i dels resguards dels comprovants de comanda (comandes numerades per a restaurants de servei ràpid).

5. Per assignar categories, caldrà que activis l’opció Comprovants de les comandes i et desplacis cap avall per seleccionar les categories que vols enviar a la impressora.

6. Fes clic a Desa.

Recorda que hauràs de tenir una impressora connectada al dispositiu abans de poder crear una estació d’impressió i assignar-hi categories.

Assigna Categories per enviar a cuina de seguida

Si als TPV actives l’opció Categories a cuina de seguida, pots enviar articles de categories específiques automàticament a la cuina o a la barra. Per exemple, pots activar una categoria de begudes perquè s’enviï a la barra sense passar per la fase d’organització dels plats.

Per activar-ho:

1. Ves al Tauler de control de Square > Dispositius > selecciona TPV a la barra de navegació.

2. Fes clic a Configuració del servei > Categories a cuina de seguida.

3. Selecciona les categories que vulguis. Els articles de les categories seleccionades no es marcaran com a plats per posar en espera o enviar a cuina, ja que s’enviaran a la cuina automàticament.

Grups

Els grups permeten organitzar els articles per colors, mides i posicions, perquè puguis accedir-hi fàcilment des de l’aplicació de Restaurants, però les opcions de color, mida i posició no s’inclouen als informes.

Per crear un grup:

1. Selecciona el menú d’aplicacions a la part superior esquerra i fes clic a Cartes.

2. Selecciona el desplegable Afegeix un grup, escriu-ne el nom a sobre d’Afegeix un grup en gris clar i prem la tecla Retorn.

3. Tria el color que vols assignar al grup.

4. Fes clic a Desa.

Un cop hagis creat el grup, apareixerà a la pàgina de la carta i hi podràs començar a afegir articles.

Per afegir articles als grups:

1. Selecciona Afegeix un article sota el grup que acabes de crear.

2. Desplaça’t pel menú desplegable o escriu el nom de l’article que vols afegir al grup per seleccionar-lo.

3. Si has de modificar o eliminar un article, fes clic al nom.

Obtén més informació sobre comcom començar amb Square per a restaurants.