Inici>Components

Gestió de caixa amb Square per a comerços

Amb Pla Gratuït i pla Plus de Square per a comerços, pots fer servir Gestió de caixa per fer un seguiment de les vendes en efectiu i consolidar els informes. Nota: en aquest moment, Gestió de caixa no està disponible a la versió mòbil de Square per a comerços.

Activar Gestió de caixa en un dispositiu nou

Quan creïs un codi de dispositiu al Tauler de control en línia de Square, veuràs l’opció d’activar Gestió de caixa.

1. Al menú de navegació, ves a Dispositius >Terminals punt de venda.

2. Fes clic a Crea un dispositiu.

3. Crea el dispositiu i, a Gestió de caixa, activa l’opció Fes servir la caixa.

4. Fes clic a Desa.

Obrir una caixa físicament

Per obrir la caixa quan no estiguis fent una venda, toca Accions > Obre la caixa (sense venda) a la pestanya Procés de pagament.

Activar o desactivar Gestió de caixa en un dispositiu existent

Per activar Gestió de caixa per a un dispositiu existent:

1. Al menú de navegació, ves a Dispositius >Terminals punt de venda.

2. Selecciona el dispositiu que vulguis actualitzar.

3. Desplaça’t cap avall fins a la secció inferior de la pantalla Modifica el dispositiu i activa o desactiva l’opció Fes servir les caixes.

4. Introdueix les opcions de configuració de la caixa > Desa.

Fer anar una caixa

En activar la gestió de la caixa per a un dispositiu, podràs iniciar i tancar la sessió de la caixa per poder fer un seguiment de les vendes en efectiu:

Iniciar la sessió d’una caixa

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Informes > Caixa actual.

2. Introdueix un import inicial d’efectiu (també pots actualitzar l’import inicial d’efectiu predeterminat des de la configuració del TPV).

3. Toca Inicia la caixa > Confirma que vols iniciar la caixa.

Tancar la sessió d’una caixa

1. Ves a Informes > Informes > Caixa actual > Tanca la caixa.

2. Introdueix l’import final d’efectiu que hi ha a la caixa, escriu una descripció > Tanca la caixa > Confirma que vols tancar la caixa.

3. Es mostrarà un informe de caixa a l’aplicació de TPV Square per a comerços. També pots revisar l’informe al tauler de control o enviar-lo per correu electrònic a un empleat o a tu.

Ingressos i despeses

Guarda un registre dels ingressos i de les despeses d’efectiu, separat de les transaccions processades des de l’aplicació de TPV per a comerços.

1. A l’aplicació de Square, toca Més > Informes > Caixa actual.

2. Toca Ingressos i despeses.

3. Introdueix l’import, afegeix una nota (o deixa-ho en blanc), toca Ingressos o Despeses i confirma.

Nota: quan afegeixes una nota a un ingrés o una despesa, la nota apareixerà a l’informe de caixa.

Gestionar una caixa des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Caixes d’efectiu al Tauler de control en línia de Square.

2. Pots revisar els informes de caixa finalitzats, així com obrir informes de caixa en tots els teus punts de venda actius.

3. Selecciona l’informe que vulguis revisar.

4. Fes clic a Fet per ignorar l’informe.

Tanca una caixa en línia

També tens l’opció de tancar qualsevol caixa oberta des del Tauler de control en línia de Square:

1. Ves a Informes > Informes.

2. Fes clic a la pestanya Caixa d’efectiu > Informe de caixa.

3. Als detalls de l’informe de la caixa, hi veuràs l’opció Tanca la caixa. Introdueix l’import real i la descripció de la caixa.

Si vols que un administrador o un empleat tinguin permís per gestionar les caixes en línia, assegura’t d’actualitzar els seus permisos a la Secció Equip al Tauler de control en línia de Square. Hauràs de concedir-los el permís Mostra els informes de caixa a la secció Permisos.

Més informació sobre fer servir Square per a comerços.