Inici>Configura

Gestió de la caixa

La gestió de caixa de Square afavoreix el control de les entrades i sortides d’efectiu perquè et fa saber quant d’efectiu tens al principi i quant en pots esperar al final de la sessió.

Funcions

• Estigues al corrent del flux de caixa: els informes de torns de caixa es poden enviar automàticament a la teva adreça electrònica al final de la jornada amb informació com ara dades sobre les vendes en efectiu, reembossaments, ingressos i despeses i l’import en efectiu que s’espera a la caixa.

• Protegeix la teva caixa d’efectiu: Controla quins empleats tenen accés als informes de caixa quan afegeixis Accés avançat Square o Equips Plus.

• Els empleats han de tenir activats els permisos Obre la caixa fora d’una transacció i Mostra els informes de caixa dins el seu conjunt de permisos per poder iniciar o tancar les sessions de la caixa d’efectiu.

• Caixa petita: alguns venedors fan servir l’efectiu de la caixa registradora com a caixa petita. Pots registrar quants diners es retiren de la caixa per a aquestes petites despeses del negoci. Apareixen a l’historial de caixa i les pots consultar des del dispositiu o des del Tauler de control en línia de Square.

Nota: la gestió de caixa no està disponible als telèfons intel·ligents. Mostra les funcions de l’aplicació de Square per a dispositius mòbils.

Activa la gestió de caixa

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Configuració > Gestió de caixa > activa Gestió de caixa.

3. Toca Obre a Informes.

4. Introdueix l’import d’efectiu inicial per defecte i després toca Inicia la caixa > Confirma que vols iniciar la caixa.

5. Toca la fletxa enrere o Procés de pagament a la barra de navegació per tornar a la pantalla del procés pagament i començar a acceptar pagaments.

Nota: si a la configuració no hi apareix Gestió de caixa, potser has d’afegir el complement Gestió de caixa. A l’aplicació, toca ≡ Més > Complements > Gestió de caixa > Afegeix al TPV.

Inicia un torn de caixa

Quan iniciïs un torn de caixa, veuràs informació bàsica sobre la sessió actual, incloent-hi l’import d’efectiu inicial, les vendes en efectiu, els reembossaments en efectiu, l’entrada i sortida d’efectiu i l’import d’efectiu previst a la caixa.

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Informes > Caixa actual.

3. Toca Efectiu inicial per introduir l’import d’efectiu inicial a la caixa.

4. Toca Inicia la caixa > Confirma que vols iniciar la caixa.

5. Introdueix una descripció opcional per a la caixa.

6. Torna al Register per començar a acceptar vendes.

Si actives Gestió de caixa, també pots iniciar un nou torn de caixa introduint una venda i tocant Cobra. Quan aparegui la instrucció Inicia la caixa, introdueix l’import inicial en efectiu > toca Inicia la caixa.

Afegeix una descripció a la caixa

Afegeix una descripció perquè sigui més fàcil identificar la caixa durant un torn.

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Informes > Caixa actual.

3. Toca Descripció de la caixa i introdueix-hi una descripció.

Registra les entrades i sortides d’efectiu

Amb la funció Ingressos i despeses, pots registrar transferències i retirades de la caixa d’efectiu. Els diners que entren i surten apareixen a l’historial de caixa, amb la descripció que introdueixis i l’import total que hi hagi a la caixa.

Per registrar les entrades i sortides d’efectiu:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Informes > Caixa actual.

3. Toca Ingressos/despeses.

4. Introdueix l’import en efectiu i una descripció.

5. Toca Ingrés si afegeixes efectiu o Despesa si treus efectiu de la caixa.

6. Toca Confirma l’ingrés o Confirma la despesa.

Finalitza un torn de caixa

Pots tancar qualsevol caixa oberta des de l’aplicació de Square i al Tauler de control de Square.

Nota: finalitzar i tancar una caixa d’efectiu són coses diferents. Quan finalitzes una caixa, estàs registrant l’import real en tancar la caixa. Tancar una caixa és simplement fer clic a «Tanca la caixa».

Tanca una caixa des de l’aplicació de Square

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Informes > Caixa actual.

3. Toca Tanca la caixa.

4. Introdueix l’import total de la caixa o deixa aquest camp en blanc.

5. Toca Tanca la caixa > Confirma el tancament de la caixa.

Tanca una caixa des del Tauler de control en línia de Square

Per començar:

1. Ves al Tauler de control en línia de Square > Informes.

2. Fes clic a la pestanya Caixa d’efectiu > Informe de caixa.

3. Als detalls de l’informe de la caixa, hi veuràs l’opció Tanca la caixa. Introdueix l’import real i la descripció de la caixa.

Si vols que un administrador o un empleat tingui permís per gestionar les caixes en línia, procura actualitzar els seus permisos a la secció Equip del Tauler de control en línia de Square. Hauràs de concedir-li el permís Mostra els informes de caixa.

Recorda: no podràs registrar ingressos ni despeses quan tanquis una caixa en remot.

Informes automàtics per correu electrònic

Tens l’opció de rebre un informe de caixa per correu electrònic automàticament en tancar la caixa.

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Configuració > Gestió de caixa.

3. Activa Envia informes per correu electrònic automàticament.

4. Introdueix l’adreça electrònica que vulguis.

Recorda: els informes de caixa són específics per a cada dispositiu; no pots connectar una caixa a diversos dispositius simultàniament. Si tens diversos dispositius amb caixes d’efectiu, hauràs d’extreure’n un informe per a cadascun.

No cal que introdueixis la teva adreça electrònica principal de Square. Si ho prefereixes, pots rebre l’informe en una altra adreça electrònica. Tingues en compte que els informes de caixa són específics per a cada dispositiu que tinguis connectat a la caixa.

Consulta l’historial de caixa

Per consultar l’historial de caixa des de l’aplicació de Square, l’Square Register o l’Square Terminal:

1. A la barra de navegació de la part inferior de la pantalla, toca ≡ Més.

2. Toca Informes > Historial de caixa.

3. Toca la caixa que vols revisar.

Per enviar l’informe per correu electrònic, toca la icona del sobre.

Si el teu dispositiu està connectat a una impressora de rebuts compatible, també veuràs l’opció d’imprimir l’informe de caixa.

Per veure l’historial de caixa en línia:

1. Ves a Informes > Caixes al el Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a l’eina de selecció per definir les dates que vols consultar.

3. Fes clic a un torn de caixa de la llista per veure’n els detalls.

4. Afegeix columnes per veure detalls com ara Ingressos i despeses, Dispositiu i Punt de venda.

Nota: en aquests moments, els informes de caixa no es poden descarregar o exportar des del Tauler de control en línia de Square.

Gestiona l’accés dels empleats a la caixa en un iPad

Amb Accés avançat de Square, pots controlar l’accés dels empleats als informes de caixa de l’aplicació en un iPad, incloent-hi els que s’han imprès i enviat per correu electrònic. Els empleats que tinguin activat el permís Mostra l’import esperat a caixa podran veure el següent en acabar un torn de caixa:

• Total de vendes en efectiu

• Total de reembossaments en efectiu

• L’import en efectiu esperat a la caixa

• L’import en efectiu real a la caixa

Si aquest permís no està activat, l’empleat no tindrà accés a la informació anterior.

Nota: el permís Mostra l’import esperat a caixa no s’aplica als informes de caixa que s’envien automàticament per correu electrònic.

Per modificar aquest permís:

1. Ves a Equip > Permisos al Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a un grup de permisos i marca o desmarca la casella que hi ha al costat de Mostra l’import esperat a caixa > Desa.

Nota: per fer servir aquesta funció, has d’activar les contrasenyes des de l’aplicació de Square al teu dispositiu. Per activar-les, ves a Configuració > Seguretat > Contrasenyes.