Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Directori de clients

Gestiona filtres i grups de clients

Filtres del directori

Gràcies als filtres, és més fàcil fer cerques, agrupar perfils i fer anàlisis dins del directori de clients. La segmentació de la base de dades dels clients també et permet comunicar-te amb un grup específic i enviar-li campanyes de màrqueting, a més de poder consultar informació sobre les tendències dels clients. Pots filtrar els clients per criteris de compra (articles comprats, import gastat, punt de venda, etc.), criteris del client (font, comentaris, grups, etc.) o criteris de reserva per a venedors que ofereixen serveis amb reserva (dates de reserva o amb qui ho han reservat).

Si has creat Campos personalizados visibles que es poden Activar o desactivar o Seleccionar, s’afegiran automàticament a la llista de filtres del directori.

Per mostrar i aplicar els filtres:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square en línia > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori i selecciona Filtres.

 3. Aplica filtres per a les dades del client que vols mostrar.

 4. Fes clic a Mostra els clients per consultar quins coincideixen amb els criteris dels filtres seleccionats.

 5. Un cop tinguis la llista nova de clients, pots fer clic a Desa com a grup i crear un Nom de grup per desar els filtres com a Grup intel·ligent.

 6. Si fas servir Màrqueting Square, pots enviar campanyes de correu electrònic a aquest grup de clients.

Per exemple, pots seleccionar els filtres Fidelització i No ha vingut per consultar quins participants del programa de fidelització no han tornat al teu negoci en un període de temps determinat, seleccionar quins clients han fet una reserva amb un empleat en concret o filtrar per Subscriptors de correu electrònic per consultar quins clients rebran la promoció per correu electrònic. En filtrar i desar clients d’aquesta manera, es crea un grup intel·ligent a qui et pots dirigir mitjançant un Campaña por correo electrónico de Marketing Square. Els grups intel·ligents s’actualitzen automàticament en funció dels filtres que hagis triat, és a dir, els clients s’afegeixen i s’eliminen d’aquest grup intel·ligent segons si compleixen o no els requisits. A continuació tens més informació sobre els grups intel·ligents. Nota: pots aplicar filtres tant des del Tauler de control en línia de Square, com des de l’aplicació de TPV o la secció Creació de públic de Màrqueting Square. Tanmateix, no tots els filtres estan disponibles mitjançant l’aplicació de TPV en aquest moment. Hi ha disponible una llista més completa de filtres de clients al Tauler de control en línia de Square.

Grups del directori

Pots desar fàcilment els conjunts de clients com a grups per fer-ne un seguiment.

Grups manuals

Crea un grup manualment per seleccionar una llista de clients adaptada a les teves necessitats. Els grups manuals són útils a l’hora d’importar clients en bloc o afegir un client nou en un moment a partir d’una venda. A diferència dels grups intel·ligents, els grups manuals només canviaran si hi afegeixes o en treus clients.

Per crear un grup manualment:

 1. Ves a la secció Clients del Tauler de control en línia de Square.

 2. Fes clic a Crea un grup.

 3. Selecciona Grup manual > Següent.

 4. Selecciona els clients manualment i fes clic a Següent.

 5. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

Grups intel·ligents

Els grups intel·ligents s’actualitzen automàticament i de manera constant a partir de les activitats del client i dels filtres que hagis establert. Els grups intel·ligents els pots crear tu i també es poden crear a partir de les interaccions dels clients amb el teu negoci. Pots crear un grup intel·ligent personalitzat o fer servir una plantilla suggerida.

Per crear un grup intel·ligent personalitzat:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square en línia > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori i selecciona Crea un grup.

 3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

 4. Selecciona Grup intel·ligent personalitzat > Següent.

 5. Tria el primer filtre que vols aplicar al grup intel·ligent i fes clic a Següent.

 6. Afegeix detalls addicionals del filtre si cal i fes clic a Següent.

 7. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

 8. Amb Màrqueting Square, pots enviar campanyes per correu electrònic a aquest grup de clients fent clic a Envia una campanya. També pots accedir als grups que creïs al directori quan muntis una campanya amb Màrqueting Square.

Per crear un grup intel·ligent amb una plantilla suggerida:

 1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square en línia > Clients.

 2. Fes clic a la pestanya Directori i selecciona Crea un grup.

 3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

 4. Selecciona una plantilla suggerida > Següent.

 5. Modifica, suprimeix o afegeix filtres o detalls per als filtres nous, i fes clic a Següent.

 6. Modifica el nom del grup si cal i fes clic al botó Crea un grup.

Aquí tens alguns exemples de grups intel·ligents preconfigurats:

 • Inactius: clients que t’han visitat més de 3 vegades, però que no han tornat en 6-8 setmanes.

 • Habituals: clients que t’han visitat 2 o 3 vegades durant les darreres 6-8 setmanes.

Les normes dels grups intel·ligents també poden variar en funció del tipus d’activitat. Pots consultar els conjunts de normes per a cada tipus d’activitat a continuació.

Tipus d’activitat Habitual Inactiu
Organitzacions sense ànim de lucre i educació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Contractistes, reparacions, oci Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Relacionat amb l’alimentació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Salut i bellesa Més de 3 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Serveis de salut Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Particulars Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Comerços Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Serveis Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Transport Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes

Nota: per modificar les normes per als clients Inactius i Habituals, selecciona el grup al directori > fes clic a Accions > Modifica el grup > fes els canvis que calgui a la configuració > Desa.

Aquí tens alguns exemples més de les plantilles de grups intel·ligents que oferim:

 • Tots els clients: clients que t’han visitat més d’una vegada en els darrers 12 mesos.

 • Participants del programa de fidelització: clients que s’han inscrit al teu programa de fidelització.

 • Recompensa de fidelització a tocar: clients que s’han inscrit al teu programa de fidelització i els falta poc per aconseguir una recompensa segons les normes del programa.

 • Subscriptors per correu electrònic i Subscriptors per missatge de text: pots incloure els clients que hagin donat la seva adreça electrònica o el número de telèfon a les promocions per correu electrònic o SMS amb Màrqueting Square. En el cas dels clients amb número de telèfon, s’han d’haver donat d’alta per rebre notificacions de màrqueting per missatge de text.

Ús de grups i filtres amb Màrqueting Square

Els grups intel·ligents també es poden fer servir amb Màrqueting Square. Pots gestionar i filtrar els clients per organitzar-los i dirigir-hi email and text message marketing campaigns a través del tauler de control de Màrqueting Square. També pots fer un seguiment de les tendències dels clients, aplicar-los descomptes o identificar-los a partir d’una campanya automatitzada. Amb Màrqueting Square, pots enviar campanyes automatitzades a grups intel·ligents específics. Per exemple: quan afegeixis un client nou al grup de Subscriptors per correu electrònic, pots enviar-li un descompte automàticament.

Selecciona Envia una campanya quan estiguis consultant un grup al Directori de clients. També pots seleccionar el grup durant el procés de cómo crear una campaña de Marketing Square, al pas Públic.

Nota: per poder-los incloure en les comunicacions de màrqueting, els clients del directori hauran de tenir una adreça electrònica pública (és a dir, l’adreça electrònica introduïda al perfil del client) que no retorni els missatges i que no s’hagi donat de baixa manualment. Els clients amb una adreça electrònica privada (és a dir, no visible) i que hagin fet 1 o més pagaments al teu negoci durant els darrers 12 mesos també s’inclouran en aquests filtres.

Si l’adreça electrònica d’un client retorna els missatges o es dona de baixa, no se l’eliminarà del directori, però ja no se la inclourà en els filtres de màrqueting ni en els grups intel·ligents.

També pots fer servir la informació del Directori per crear descomptes automàtics per als clients a l’aplicació de TPV Square o al Tauler de control en línia de Square. Consulta més informació sobre com crea descomptes per a grups de clients.

Assignar permisos per al directori de clients

Amb la subscripció a Gestió d’equips Square, pots assignar càrrecs i permisos als empleats perquè puguin dur a terme diferents accions al Directori de clients. Aquestes accions van des de crear perfils de client, consultar i actualitzar grups de clients i molt més. Pots consultar més informació sobre com començar amb Gestió d’equips al Centre d’ajuda.

Per defecte, els empleats amb els permisos assignats podran consultar la informació de contacte del client, com ara l’adreça electrònica, l’adreça postal i el número de telèfon. Pots donar a l’equip la possibilitat de modificar aquesta informació assignant-los conjunts de permisos personalitzats.