Actualitzacions del sistema

Estem tenint problemes que poden afectar els serveis de Square que necessites. Continuarem actualitzant la nostra pàgina d’estat amb més informació.

Inici>Gestiona els grups de clients

Gestiona filtres i grups de clients

Filtres del directori

Gràcies als filtres, és més fàcil fer cerques, agrupar perfils i fer anàlisis dins del Directori de clients. La segmentació de la base de dades dels clients també et permet comunicar-te amb un grup específic i enviar-li campanyes de màrqueting, a més de consultar estadístiques sobre les seves tendències. Pots filtrar els clients per criteris de compra (articles comprats, import gastat, punt de venda, etc.), criteris de client (origen, comentaris, grups, estat dins el programa de Fidelització Square, etc.) o criteris de reserva en el cas dels venedors que fan servir Cites Square (dates de la reserva, servei reservat o amb qui l’han reservat).

Si has creat camps personalitzats visibles que es poden Activar o desactivar o Seleccionar, s’afegiran automàticament a la llista de filtres del directori.

Per veure i aplicar els filtres:

 1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

 2. Fes clic a Filtres.

 3. Aplica filtres a les dades dels clients i comprova quants coincideixen amb els criteris que has triat, així com el percentatge que representen dins de la base de dades.

  • Fes clic a + Afegeix un filtre per afegir més filtres i afinar més la cerca dels clients del grup. Per exemple, clients que van fer una compra fa sis mesos i són membres del programa de fidelització.

 4. Quan hagis afegit tots els filtres, fes clic a Aplica.

 5. Un cop tinguis la nova llista de clients, fes clic a Desa com a grup.

 6. Anomena el Grup intel·ligent i fes clic a Crea un grup.

 7. Si fas servir Màrqueting per correu electrònic de Square, fes clic a Envia una campanya per enviar una campanya de màrqueting per correu electrònic a aquest grup de clients subscrits.

Per tornar a mostrar tots els clients, fes clic a Grup: Tots els clients.

Nota: pots aplicar filtres al Tauler de control en línia de Square, a l’aplicació de TPV Square o a la secció Creació del públic de Màrqueting per correu electrònic de Square. Tanmateix, en aquests moments no tots els filtres estan disponibles a l’aplicació de Square. Trobaràs una llista més completa de filtres de clients al Tauler de control en línia de Square.

Grups del directori

Pots desar fàcilment els conjunts de clients com a grups per fer-ne un seguiment.

Grups manuals

Crea un grup manual per seleccionar una llista de clients adaptada a les teves necessitats. Els grups manuals són útils a l’hora d’importar clients en bloc o afegir un client nou des d’una venda en un moment. A diferència dels grups intel·ligents, els grups manuals només canviaran si hi afegeixes clients, o en treus.

Per crear un grup manual:

 1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

 2. Fes clic a +Crea un grup.

 3. Selecciona Grup manual > Següent.

 4. Selecciona els clients manualment i fes clic a Següent.

 5. Anomena el grup i fes clic al botó Crea un grup.

Grups intel·ligents

Els grups intel·ligents s’actualitzen automàticament i de manera constant a partir de les activitats del client i dels filtres que hagis establert. Els grups intel·ligents els pots crear tu i també es poden crear a partir de les interaccions dels clients amb el teu negoci. Pots crear un grup intel·ligent personalitzat o fer servir una plantilla suggerida.

Per crear un grup intel·ligent personalitzat:

 1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

 2. Fes clic a +Crea un grup.

 3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

 4. Selecciona Grup intel·ligent personalitzat o selecciona una de les plantilles suggerides. A continuació, fes clic a Següent.

 5. Aplica els filtres que correspongui al Grup intel·ligent i fes clic a Següent.

 6. Si escau, afegeix més dades del filtre i fes clic a Següent.

 7. Anomena el grup i fes clic al botó Crea un grup.

 8. Si vols enviar una campanya de màrqueting per correu electrònic a aquest grup de clients subscrits i fas servir Màrqueting Square, fes clic a Envia una campanya. En el moment de crear una campanya amb Màrqueting Square, també pots accedir als grups que has creat al Directori.

Aquí tens alguns exemples de grups intel·ligents preconfigurats:

 • Inactius: clients que t’han visitat més de 3 vegades, però que no han tornat en 6-8 setmanes.

 • Habituals: clients que t’han visitat 2 o 3 vegades durant les darreres 6-8 setmanes.

Les normes dels grups intel·ligents també poden variar en funció del tipus d’activitat. Pots consultar els conjunts de normes per a cada tipus d’activitat a continuació.

Tipus d’activitat Habitual Inactiu
Organitzacions sense ànim de lucre i educació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Contractistes, reparacions, oci Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Relacionat amb l’alimentació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Salut i bellesa Més de 3 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Serveis de salut Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Particulars Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Comerços Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Serveis Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Transport Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes

Nota: per modificar les normes per als clients Inactius i Habituals, selecciona el grup al directori > fes clic a Accions > Modifica el grup > fes els canvis que calgui a la configuració > Desa.

Hi ha disponibles altres grups intel·ligents predefinits, com ara:

 • Tots els clients: clients que t’han visitat més d’una vegada en els darrers 12 mesos.

 • Registrats al programa de fidelització: clients que s’han inscrit al teu programa de fidelització.

 • Subscriptors per correu electrònic: amb Màrqueting per correu electrònic de Square, pots incloure els clients que s’han subscrit i han proporcionat les seves adreces electròniques als correus.

Ús de grups i filtres amb Màrqueting Square

També pots fer servir els grups intel·ligents amb Màrqueting Square. Pots gestionar i filtrar els clients per organitzar-los i dirigir-hi campañas de marketing por correo electrónico a través del tauler de control de Màrqueting Square. També pots fer un seguiment de les tendències dels clients, aplicar-los descomptes o identificar-los a partir d’una campanya automatitzada. Així mateix, amb Màrqueting Square pots enviar campanyes automatitzades a grups intel·ligents específics. Per exemple: quan afegeixis un client nou al grup de Subscriptors per correu electrònic, pots enviar-li un descompte automàticament.

Quan estiguis consultant un grup al Directori de clients, selecciona Envia una campanya. Durant el procés de crear una campanya de Màrqueting Square, també pots seleccionar el grup quan n’estiguis definint el Públic.

Nota: per poder-los incloure a les comunicacions de màrqueting, els clients del directori hauran de tenir una adreça electrònica pública (és a dir, l’adreça electrònica que es va introduir al perfil del client) que no retorni els missatges i que no s’hagi donat de baixa manualment. Els clients amb una adreça electrònica privada (és a dir, no visible) i que hagin fet 1 o més pagaments al teu negoci durant els darrers 12 mesos també s’inclouran en aquests filtres.

Si l’adreça electrònica d’un client retorna els missatges o es dona de baixa, no se l’eliminarà del directori, però ja no se la inclourà en els filtres de màrqueting ni en els grups intel·ligents.

També pots fer servir la informació del directori per crear descomptes automàtics per als clients a l’aplicació de TPV Square o al Tauler de control en línia de Square. Aquí t’expliquem com crea descomptes per a grups de clients.

Assignació de permisos per al directori de clients

Amb la subscripció a Gestió d’equips Square, pots assignar càrrecs i permisos als empleats perquè puguin dur a terme diferents accions al Directori de clients. Aquestes accions van des de crear perfils de client fins a consultar i actualitzar grups de clients, entre altres coses. Aquí trobaràs més informació sobre com començar amb Gestió d’equips.

Per defecte, els empleats amb els permisos assignats podran consultar la informació de contacte del client, com ara l’adreça electrònica, l’adreça postal i el número de telèfon. Pots donar a l’equip la possibilitat de modificar aquesta informació assignant-los conjunts de permisos personalitzats.

No trobes el que necessites?