Inici>Gestiona els grups de clients

Gestiona els grups de clients i els filtres

Filtres del directori

Amb els filtres pots cercar, agrupar i analitzar els clients del directori, així com dirigir-te a grups específics, consultar tendències relacionades i promocionar el negoci entre els clients que més t’interessin. Pots fer servir criteris relacionats amb les compres (articles, import, punt de venda, etc.), els clients (origen, comentaris, grups, estat del programa de Fidelització Square, etc.) o les reserves per als negocis que fan servir Cites Square (dates, serveis o personal assignat).

Si has creat camps personalitzats visibles que es puguin activar o desactivar i seleccionar, s’afegiran automàticament a la llista de filtres del directori.

Per consultar i aplicar filtres:

1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

2. Fes clic a Filtres.

3. Aplica filtres a les dades dels clients i comprova quants coincideixen amb els criteris i quin percentatge representen de la teva cartera de clients.

• Fes clic a + Afegeix un filtre per afinar els clients del grup. Per exemple, pots filtrar només aquells que van fer una compra fa sis mesos i són membres del programa de fidelització.

4. Després d’afegir tots els filtres, fes clic a Aplica.

5. Un cop tinguis la llista nova de clients, fes clic a Desa com a grup.

6. Posa un nom al grup intel·ligent i fes clic a Crea un grup.

7. Si fas servir Màrqueting per correu electrònic de Square, pots enviar campanyes de màrqueting per correu electrònic al grup de clients subscrits fent clic a Envia una campanya.

Per tornar a consultar tots els clients, fes clic a Grup: Tots els clients.

Nota: pots aplicar filtres al Tauler de control en línia de Square, l’aplicació de TPV Square o la secció Creació de públic de Màrqueting per correu electrònic de Square. No obstant això, tingues en compte que hi ha més filtres al Tauler de control que a l’aplicació.

Grups del directori

Per organitzar-te millor, pots desar les dades dels clients en grups.

Grups manuals

Crea un grup manual si vols seleccionar un conjunt de clients personalitzat. Aquests grups poden ser útils per importar clients en bloc o afegir afegir un client nou des d’una venda ràpidament. A diferència dels grups intel·ligents, els manuals només canviaran si hi afegeixes o n’elimines clients.

Per crear un grup manual:

1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

2. Fes clic a +Crea un grup.

3. Selecciona Grup manual > Següent.

4. Selecciona els clients manualment i fes clic a Següent.

5. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

Grups intel·ligents

Els grups intel·ligents s’actualitzen automàticament en funció de les activitats dels clients i dels filtres que hagis triat. Pots crear-los tu o poden generar-se automàticament a partir de les interaccions dels clients amb el negoci.

Pots crear un grup intel·ligent personalitzat o fer servir una de les plantilles recomanades.

Per crear un grup intel·ligent personalitzat:

1. Ves a Clients > Directori al Tauler de control de Square en línia.

2. Fes clic a +Crea un grup.

3. Selecciona Grup intel·ligent > Següent.

4. Selecciona Grup intel·ligent personalitzat o tria una plantilla i fes clic a Següent.

5. Aplica els filtres que correspongui i fes clic a Següent.

6. Si és necessari, afegeix més informació al filtre i fes clic a Següent.

7. Posa un nom al grup i fes clic al botó Crea un grup.

8. Si fas servir Màrqueting Square, pots enviar campanyes de màrqueting per correu electrònic al grup de clients subscrits fent clic a Envia una campanya. Quan en creïs una, també podràs accedir als grups del directori.

Aquí tens alguns exemples de grups intel·ligents preconfigurats:

• Clients inactius: aquells que han visitat el negoci més de 3 vegades, però que no hi han tornat en les últimes 6-8 setmanes.

• Clients habituals: aquells que han visitat el negoci 2 o 3 vegades i hi han tornat en les últimes 6-8 setmanes.

Les normes dels grups intel·ligents també poden variar en funció del tipus d’activitat. Pots consultar els conjunts de normes de cada tipus a continuació.

Tipus d’activitat Habitual Inactiu
Organitzacions sense ànim de lucre i educació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Contractistes, reparacions, oci Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Relacionat amb l’alimentació Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Salut i bellesa Més de 3 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes
Serveis de salut Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Particulars Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Comerços Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Serveis Més de 3 visites, darrera visita < fa 8 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 8 setmanes
Transport Més de 2 visites, darrera visita < fa 6 setmanes Més de 3 visites, darrera visita <= fa 6 setmanes

Nota: per modificar les normes del grup Clients inactius o Clients recurrents, selecciona’l al directori, fes clic a Accions > Modifica el grup, modifica’n la configuració i fes clic a Desa.

Hi ha disponibles altres grups intel·ligents predefinits, com ara:

• Tots els clients: aquells que han visitat el negoci més d’una vegada en els últims 12 mesos.

• Membres de fidelització: els clients que estan subscrits al programa.

• Subscriptors per correu electrònic: pots enviar promocions amb Màrqueting per correu electrònic de Square als clients que s’hi han subscrit i t’han donat la seva adreça electrònica.

Ús de grups i filtres amb Màrqueting Square

També pots fer servir grups intel·ligents amb Màrqueting Square per gestionar i filtrar clients als quals vulguis enviar campañas de marketing por correo electrónico des del tauler de control de Màrqueting Square. A més, podràs consultar les tendències, aplicar descomptes o identificar clients a partir d’una campanya automatitzada. Per exemple, si s’afegeix un client al grup de subscriptors per correu, podràs enviar-li un descompte automàticament.

Selecciona Envia una campanya quan estiguis consultant un grup del directori de clients. A més, en crear una campanya de Màrqueting Square, també pots triar el grup des de la secció Públic.

Nota: per poder incloure’ls en les comunicacions de màrqueting, els clients del directori hauran de tenir una adreça electrònica pública (per exemple, al seu perfil) que no retorni els missatges i que no s’hagi donat de baixa manualment. Si en tenen una de privada (per exemple, no visible) i han fet com a mínim 1 pagament al teu negoci durant els últims 12 mesos, també podràs incloure’ls en aquests filtres.

Si l’adreça electrònica d’un client retorna els missatges o es dona de baixa, no s’eliminarà del directori, però ja no s’inclourà en els filtres de màrqueting ni en els grups intel·ligents.

També pots crear descomptes automàtics per als clients amb la informació del directori a l’aplicació de TPV Square o el Tauler de control en línia de Square. Consulta com crea descomptes per als grups de clients.

Assignació de permisos del directori de clients

Amb la subscripció a Accés avançat Square, pots assignar càrrecs i permisos als empleats perquè puguin fer tasques al directori de clients, com ara crear perfils o consultar i actualitzar grups de clients.

Per defecte, els empleats amb els permisos corresponents assignats podran consultar la informació de contacte dels clients, com ara l’adreça electrònica, el domicili i el número de telèfon. Perquè puguin modificar-la, hauràs d’assignar-los conjunts de permisos personalitzats.